Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3400 / 3546
(#) gyerek67 válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Várjál, nedudgi nem írta, hogy valószínűleg motorcsónakkal volt!
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Annó bátyámat vitte apám motorkerékpár vizsgára. Szeged, Szent István tér. Természetesen motort mindenki magának vitte. Időben megjelentek, nem volt egyszerű történet. Térdig érő víz.
Vizsgabiztos: Ha valaki motorcsónakból akar vizsgázni, akkor kezdhetjük. Többiek mehetnek haza...
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2022
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Volt ilyen Milota és Tiszabecs közt '84-ben. Először csak az ablaktörlőt állítottam le, mert úgy jobban láttam, aztán meg is álltam.
(#) Macsek71 hozzászólása Jún 14, 2022 /
 
Mit rontottam el ?
(#) Gafly válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
l u m e n e t nem barátunk.
(#) Macsek71 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Hálám üldözzön

Köszi !
(#) sargarigo válasza Gafly hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Amúgy érdekes. Mi baj van ezzel a szóval? Múltkor is volt valami ilyesmi, már nem emlékszem, de egy hétig elszórakoztattuk magunkat vele
(#) Topi válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 14, 2022 / 2
 
Többszöri és nagyon tisztességtelen, trágár megnyilvánulások származnak tőlük. Agresszív link szennyezést próbáltak nagyon-nagyon sokszor meg a HE Fórumon, majd miután a moderátorok korlátozták a fiókjaikat, a java még csak azután jött az obszcén megnyilvánulások, postok és e-mailek tömkelegével.

Nem sikerült a tisztességes magatartást magukra erőltetni, például engedélyt kérni reklámozás előtt, és hasonlók.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2022
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Felénk régen jószerével csak drótkerítések voltak, üdülőterületből megörökölt jellege miatt.
De van az utcában két telek között egy 3 m magas (és elég ronda) tömör deszka kerítés.
Egyszer megkérdeztem Endre barátomat (aki éppen arra lakik), hogy mivégre van ez ott?
A jobb oldali szomszéd egyszer orrbaverte a szomszédot a kocsmában.
Azóta nem akarja látni sem.
(#) Topi válasza Gafly hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Mi felkínáltuk az együttműködést, nem kértek belőle.
Közölték, hogy azt csinálnak amit akarnak, és annyi regisztrációt csinálnak amennyit csak akarnak. De ugye nem eszik olyan forrón... Sokan mondták már ezt, aztán mégsem sikerült.

Fogjuk fel úgy, hogy rossz napjuk-hetük-hónapjaik voltak a marketingeseiknek. Mi nem vagyunk harag tartók, de aki nem tudja betartani a szabályokat más házában, azt utána nem látják szívesen. De ugye a lehetőség részünkről még mindig megvan, hiszen egy csarnokban vagyunk, itt vannak mellettünk
Nincs velük baj, csak a HE fórumon nem tudnak viselkedni. Vagy tudtak akkor... ki tudja.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2022
(#) szs válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Örülök, hogy nem annak szántad, aminek kinézett.
Természetes, hogy elfogadom a pontosításod -hiszen én is jártam már így: egyáltalán nem célozgatni, minősíteni akartam, de kívülről (akár) úgy is látsszhatott.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 14, 2022 / 4
 
Hello. Arra a hozzászólásra válaszoltam, ahol le van írva az e-scooteres balesetem. Most megérkezett az ítélet, a nő volt a hibás, ha kiparkol az autójával, akkor a mögötte levő forgalomnak elsőbbséget kellett volna adnia. Azt akarta bemagyarázni a bírónak, hogy ő az úton állt, amikor én csak úgy belementem 20-25km/h-val. Az ítéletben erre a részre a bíró a "nem életszerű" kifejezést használta. A hiba sem került elosztásra, hogy esetleg mindketten hibásak lennénk, hanem csak a nő lett hibásnak ítélve.
Egyébként érdekesség: a nő engem a kárnak csak az 50%-ra perelt be (vagy jelentett fel, fogalmam sincs melyik a helyes szó magyarul). Ha a bíró a két vallomás meghallgatása után (ugye amit a nő mondott, aszerint én voltam a hibás, amit én mondtam, ő volt a hibás), nem tud dönteni, vagy mindkettőnket kihoz hibásnak, 50-50%-ban, akkor nekem kellett volna minden költséget állnom (bíró, szakértő, az összes ügyvéd), plusz a kár 50%-át (1400€), vagyis pontosan azt, amire engem feljelentettek. Megjegyzem, 1400€-ból egy Renault Scenicet vettem (2005 évjárat). A nő pedig a bal első sárvédőt cseréltette vagy javíttatta volna meg (szerzett egy árajánlatot 2800€-ról valahonnan), és az ő autója sem volt 10 évnél fiatalabb...

Összegzésként: jogi biztosítás, akinek telik rá, kössön (pár ezer Ft havonta, egész családra kiterjed). Másrészt a levelet vegyük át, és reagáljunk rá, mert ha nem vesszük át/kidobjuk, ki fogunk futni a határidőből, és tárgyalás nélkül mi leszünk a hibásak! Ez fordított esetben könnyű pénzszerzési lehetőség lehet egyeseknek....
Harmadrészt, legközelebb átgondolom, hogy érdemes-e hasonló esetben a helyszínen maradni (személyi sérülés nem volt). Ez elég szomorú, de az élet sajnos ezt tanította.
(#) szs válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
No, erre biztattalak, hiszen (ahogyan leírtad) egyértelmű volt, hogy ő hibázott. Örülök, hogy nem ijedtél meg.
A kár osszegéről: én pár éve meghúztam egy Scania bal elejét. Egyértelműen én hibáztam, ki is töltöttük a baleseti bejelentőt, mentünk a dolgunkra.
A bal első lámpa és a bal első légterelő, és egy tükörlap: 800.000ft. Még jó, hogy van kötelező biztosítás, mert megkarmolnám magam.

Nem! Elhagyni a helyszínt nem szabad. A kárt akkor sem te fizeted (ebben az esetben), de a "cserbenhagyást" azt keményen büntetik, függetlenül attól, ki volt az okozó. Meg kell győződni a sérülésről (mert ha beütötte a kisujját, az már személyi sérülés) Ezzel együtt jár(hat) a további fejlemény is. De ez az élettel jár. Nem örülök, hogy ezt végig kellet csinálnod -de ezt tűrnünk kell (jog szerint)
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2022
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Nálunk az meg a másik, hogy ha rendőrt hívnak, akkor valakinek biztosan megy a bünti.
Vagy szabálysértési eljárás. Még akkor is, ha egyértelműen elismered a hibádat.
(#) SzervízMacska válasza Gafly hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Igen, a látópénzt valakinek fizetnie kell. Mert kivonultak, és látták az eredményt…
(#) Ódenka válasza szs hozzászólására (») Jún 14, 2022 / 1
 
Ok, St. a Béke.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Igen, az létező dolog, a bírság akkor automatikus.
Olyannyira, hogy mikor csikókoromban jól összetörtem maham (senki mást), kiskanállal szedtek össze, néhány napig senki nem volt biztos benne, megmaradok-e, aztán még a dokik vissza sem engedtek dolgozni, de már a félhavi fizetésemnek megfelelő bírság, megy kb. ugyanakkora szakértői díj megfizetésére felszólítás megérkezett
(#) torokj hozzászólása Jún 15, 2022 / 1
 
Sziasztok,
Hátha valaki nem ismeri.
Egy nagyon jó oldal,rengeteg elektronika és egyéb kreatív ötlet.
Itt éppen a jó öreg 555 tranzisztorokkal megvalósított verziója.
https://www.instructables.com/The-Famous-NE555-Timer-IC-Original-an...=email
(#) Ódenka válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
No, most ott tartok, hogy holnap szétszerelve, dobozába visszahelyezve szállítási készre helyezem, vissza az Eladónak. Ma volt az első olyan szélcsendes nap, amikor a berendezést érdembe használni tudtam. Öt perc üzem, gyönyörű munka, 10 l kispriccelés, ahogy képzeltem. Majd leállítás, tiszta vízzel öblítéshez készülve indítani...nem indul. Káromolása az Égnek, Gyártónak...mégsem indul. Fejsze belevágási kísértés...akkor se indul.
Maradt a 14 napos elállási lehetőséggel való élés és a büdös életbe egy ilyen f..talicska a házhoz nem! Mint sok ezer, hozzám hasonló, aki a gépek használatában és nem berhelésében lát célt, megy vissza a gép.
Bizonyára az ottani szakember kacagva indítja és hülyézi a buta felhasználót - vagy nem - de ennyi élvezet még sok is volt a számomra. Ha 5 perc után ez van, mi lesz, ha akár garanciában is, de küldözgetéses szpartakiádot kell játszani...?
Nem nekem való már ez.
(#) SALáta válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Mondtuk....
(#) jani1987 hozzászólása Jún 15, 2022 /
 
Próbáltam feltenni a szekrényre a zsanérokat de nem igazán akar kompatibilis lenni a gyárival. Mi a teendő?
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Ha jól tudom, akkor Zsanért már teljesen felesleges erőfeszítéseket tenni, de kivetőpántot így kell.
(#) mateatek válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Megtudni, hogy az eredeti ráütődő, vagy közé-záródó volt-e. Esetleg félig-ráütődő. Majd ugyanolyant venni.
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 15, 2022 / 1
 
Keresd meg a kivetőpánt adatlapját, van benne egy adat arról, hogy a furat hány mmre lehet a lap szélétől. Illetve ha az ajtó teljesen elfedi a szekrény elejét, akkor ráütőpánt kell.
Bővebben: Link
Ha a furat jó helyen van és a pánt típusa stimmel, akkor rakd fel az ajtóra és az ellendarabot is rakd rá. Ha kétajtós a szekrény, akkor a belső csavarokat könnyen be tudod állítani.
Ne facsavart használj, hanem miután megvan a pozíció facsavarral, vastag kivetőpánt csavart rakj a helyére.
Nyilván felrakáshoz az első csavart középállásba rakod és a csúszkában is középre állítod, így az ajtó távolsága a szekrénytől és a vízszintes pozíciója és vízszintje is állítható.
Sokat segít, ha nem 300Ft-os obist használsz, hanem valami 500-600Ft-os Forest vasalatot, azok nem lazulnak ki és nem szenvedes a szerelése.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2022
(#) Ódenka válasza SALáta hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Kéretik gombot varrni erre:
Elmosogatom a gépet szétszedett tartozékaival együtt, az adagolóban maradt benzint az ősi, madzag rángatással kívántam eltüntetni. Erre a motor elindult és majdnem husánggal kellett agyonverni, nem állt le.
A start-stop gombon csak röhögött, a szívatóra áll csak meg. Azt hiszem a robbanómotorok tervezőinek az egzakt leírása szerint ilyenkor túlzabálja magát a motor...? A kis kapcsoló határozottan kattan átkapcsolásnál, részéről ennyi, semmit nem csinál.
A kiöntött benzinből fél decit visszaöntve 20 percig is ment alapjáraton a motor, mire leállt, kifogyott. Szerintem ezt direkt csinálja, hogy ne nekem legyen igazam. De akkor kinek...?
Ha még egyszer kitol velem, jeltelen gödörbe temetem az egész miskulanciát.
(#) tufatofu válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
A "miskulancián" a leállítógomb annyit csinál, hogy a gyujtótekercs bemenő szálát(primer tekercsét rövidre zárja) testre húzza, ezáltal nem képződik szikra. A kínaiak ezt egy csúszóérintkezővel oldják meg(de lehet a nem kínaiak is), ami, ha szétcsúszik akkor nem áll le.
Az enyémet inkább járva tartani művészet
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Nem jót vettél.
(#) mnyugger válasza mateatek hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
A kép alapján, szerintem közézáró.
(#) nedudgi válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Én sem értek a belsőégésű, folyékony üzemanyaggal működő motorokhoz, ezért inkább villanymotoros permetezőt kerestem/vettem.
Nekem 6 méter magas tujasort kell permetezni, azzal elboldogult a Malatec, ha jól emlékszem a nevére. A bolt már nem árulja, így nem tudok forrást mutatni, csak hasonlót. Ilyesmi.
A hagyományos fejet nem is próbáltam, gyümölcsfa nem fér el a kertben
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2022
(#) Ódenka válasza tufatofu hozzászólására (») Jún 16, 2022 /
 
Kíváncsi vagyok, a forgalmazó mond-e erre valamit, mi lehet, van-e ilyen tapasztalat a gyártmánynál. Lehet ez a T5000-es öntudatra ébredés közben?
Következő: »»   3400 / 3546
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem