Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   188 / 196
(#) Honda130 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Ez nem működő erősítő.
(#) Inhouse válasza Honda130 hozzászólására (») Júl 5, 2022 / 1
 
Már az elején írtam, hogy a 2db műveletei erősítőé kell, pozíciószámmal. A végfokét tudtuk, hiszen írtam is róla.
Ha készítesz egy kis "fülelős" kábelt a BT hangszóródhoz, akkor ki tudod próbálni a következőt...az AUX bemenetet használva, árnyékolás a testre és a meleg pont a 2 műveleti erősítő 1-es és 7-es lábai. Itt szólnia kell a BT eszközön. Sőt le is tudod próbálni, hogy a fejegységen elhúzod a fadert és a balance-t, hogy melyik kimenet melyik. Bár ott vannak a NYÁK-on is a feliratok, talán az is segít. Ha van itt csatoló kondenzátor (sorban az említett kimenetekkel), akkor azok után kösd!
Ha így stimmel, akkor innen kell kivezetned a 2 hátsó kimenetet (ezt szokás) az új erősítő felé. Egy rövid árnyékolt kábel és lengő RCA aljzat megfelelő lehet. Ha csak a mélyet akarod kiváltani, akkor az általad említett monoblokk jó lehet, csak ne hajtsd szét az eredeti hangszórót.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2022

4580.jpg
    
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Nagyon úgy néz ki, hogy ezek a pontok kellenek neked. A mellettük levő 2 szélső értelemszerűen az első bal és jobb. Itt már közte vannak a csatoló kondik is. Ez az aszimmetrikus jel megy a szendvics panelre, ahol megtörténik a szűrés, és a másik (a panel közepén levő CN105) csatlakozón jön vissza a végfok IC-khez. Az a 7db kék kondenzátor a végfok felé menő csatolók, ott már a 7 szűrt csatorna jele van. 2 első magas, 2 első közép, 2 hátsó full?, és 1 szub.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2022

line out.jpg
    
(#) dB_Thunder válasza Honda130 hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Idézet:
„Ez nem működő erősítő.”

Igen?
Lehet hogy pont ezért! Ilyen elrohadt forrasztást ritkán látni!
(#) Inhouse válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 5, 2022 / 1
 
Nem fogalmaz túl érthetően... 2 ilyen erősítője van, az egyik az autóban és az működik, csak ki akarja váltani egy másikkal, itt volt gond a jel kinyerése. Van a másik, ami már szét van berhelve, arról rakott fel képet, hogy milyen műveleti erősítő van benne. Tehát nem ennek a javítása a cél, ez már nem fog működni. Csak egyszerűbb erről fotót felrakni, mint az élőről.
(#) bugyi680 hozzászólása Júl 5, 2022 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Kinéztem az autómba egy Kicks QS 1.3000M Gold Edition Monoblockot. A kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám kiszámolni mekkora tápra lenne szüksége, mekkora biztosítékot válasszak neki.
Gyártói ajánlásban 50-es kábel van.Tegyük fel 1 Ohmmal terhelném az adatlapból kiolvasva az RMS teljesítmény max.2500W lehet.
A másik kérdésem az pedig az akkumulátor kapacitásra vonatkozna.Hogyan számoljam ki mekkora akkumulátor kapacitás lesz elég nekem.Alaphangon az autóban egy 60Ah akksi van, most ha én oda-oda tekergetek az erősítőnek úgy sejtem hogy kevéske lesz.
(#) Inhouse válasza bugyi680 hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
A tápkábelbe iktatott biztosíték nem az erősítőt védi, hanem a kábel zárlat esetén a tűz ellen van. Vezetékből amit a csatlakozópont elfogad keresztmetszetet, annál nagyobbat úgysem tudsz rakni.
2500W RMS, az több, mint 200A 12V-on. dBDrag versenyre mész? Vagy úgy tervezed, hogy hallgatni fogod bent azt a 2500W-ot?
Idézet:
„Hogyan számoljam ki mekkora akkumulátor kapacitás lesz elég nekem.”

Semekkora nem lesz elég. Az a 200A+ olyan, mintha te folyamatosan indítóznál egy 1800-2000ccm-es benzines autóban. Még a generátorral együtt is kevéske lehet. Persze zenéje válogatja, de a maiak már úgy össze vannak nyomva dinamikában, hogy szinte végig full kivezérlésen megy.
Milyen hangszóró lesz rákötve erre a szörnyre?
(#) Honda130 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Nem úgy értettem. Az egyik végfok rossz volt benne. Kicseréltük, de szerintem nem szólt úgy mint a másik, amit vettem a kocsiba bontottan. Aztán ki lett belőle véve a csatlakozó aljzat. Kábel lett belőle csinálva. Ez az erősítő azért nem lett csak kidobva, mert jó alkatrészek vannak rajta.
(#) dB_Thunder válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Idézet:
„csatlakozópont elfogad keresztmetszetet, annál nagyobbat úgysem tudsz rakni.”

Fenézik!!
Bekötő tüskét szoktak használni, Van aki egyedileg forgácsoltat...
Nekem van egy GZ PA 3000.1, az 250A biztit kér a max 270A felvételéhez.
Ilyenhez egy halom plusz akkut szoktak még betenni, spirálcellásat, vagy Lítium cellákat. Az Ah csak az elvetemültség fokától függ!!! De egy rendes 60Ah + mindenképp kell.
Ezzel már párszor kilehet tekerni pár másodpercre!
Aztán ha egész nap villogni akar az illető, akkor jön a generátor részleg teljes átépítése, vagy külső táp a hálózatról üzemeltetve.
Bosch generátorokból van brutális ami bőven 100A felett is adhat, ebből 1, 2, sok darab, megfelelően brutális szíjhajtással elviheti.

Ebben a műfajban minden "apróságra" 100ezrek fogynak el!!

Nekem ehhez van egy Ampire Black 12.1 nyomóm, ez az kb ami kell..
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2022
(#) Inhouse válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Jó, de te nem vagy normális!
(#) Directors hozzászólása Júl 5, 2022 /
 
Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott egy Grande punto amibe egy Kenwood KMM-103GY fejegység és egy Sony XM-N502 erősítő van.
A problémám pedig az lenne hogyha kikapcsolom az autórádiót akkor "huppog" egyet az erősítőre kötött 2 hangszóró. Illetve akkor hallható még ez a hang ha átváltok a rádión például USB-re, vagy USB-ről rádióra, vagy ha USB-t hallgatok és zeneszámot váltok, vagy belepörgetek. Még akkor is hallható ha 0-ra letekerem a hangerőt. Nem hangosan csinálja, de azért zavaró a dolog. Ha elindítóm a kocsit, vagy lámpát felkapcsolok, vagy bármi más kezelőszervet használok ezeknek nincs semmi hangja az erősítőre. Nem hallatszódnak bele. RCA kábellel van összekötve az erősítő és a fejegység. Ha a fejegység nagyjelű kimenetét kötöm az erősítő bemenetére akkor nincs semmiféle zaj.
A pozitívot természetesen az akkumulátortól vittem el egészen hátra a csomagtartóig. A testet azt a kasztniról vettem le.
Szerintetek mi lehet a gond, merre kellene keresnem a hibát ?
(#) dB_Thunder válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Köszönöm!
(#) bugyi680 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
De ezt ha úgy van huzamosabb ideig “alacsony teljesítményen” tudom használni simán nem?
Ha egy távvezérlővel lent tartom a decibeleket.
Aztán később valószínűleg úgyis az lesz a vége hogy meggajdulok és beruházok akksi packba és plusz generátorba,-okba ,addig lightosan tudnám így használni,csak mekkora lenne az a teljesítmény amit egyfolytában el tudna viselni a rendszer?
Mennyire helyes az elképzelésem?
(#) oregtamas0202 válasza Directors hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Üdv ! Ez a némító áramkör hibája, ( Zajzár ). A Rádió és erősítő is okozhatja. Nagy eséllyel az erősítő. Oka legtöbbször a működő zenére , indítózás.
(#) Directors válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Erre van bármi megoldás, vagy hogy még kisebb legyen ez a zaj ? Illetve ez a zajzár miért nem lép életbe ha a nagy jelű kimenetre van kötve az erősítő ?
(#) dB_Thunder válasza bugyi680 hozzászólására (») Júl 6, 2022 / 1
 
Idézet:
„mekkora lenne az a teljesítmény amit egyfolytában el tudna viselni a rendszer”


Tapasztalat szerint kb. 200-300W extra fogyasztást még elvisel, azaz kitermel a generátor! Főként ha csínján bánunk az egyéb villamos fogyasztókkal.
De könnyen oda lehet érni rövid utakkal, hogy villanyautód lesz, amit ettől függetlenül még éghető folyadék hajt!!
Azaz, ahogy hazaértél fel kell rakni töltőre!!
Nekem ilyen volt a Corsám, be volt építve egy akkutöltö, és ahogy hazaértem dugtam is be a hálózatba! Ellenkező esetben nem biztos, hogy indult az autó a következő alkalomnál....
(#) Inhouse válasza bugyi680 hozzászólására (») Júl 6, 2022 /
 
Ez a teljesítmény már igen extrém. A hangnyomásversenyeken mennek ilyenekkel, ott sokszor szó sincs már zenehallgatásról. Egy adott hangnyomás felett már nem is lehet bent a versenyző az autóban, alatta is csak zajvédő fülesben. Teljesen értelmetlen ekkora teljesítményt beleverni egy autóba zenehallgatásra. Az, hogy mennyire tudod lent tartani a hangerőszabályzót megint kérdéses.
Hogyan jöttek ezek a számok? Miért nem elég ennek a töredéke? Azt megértem, hogy nem elég egy fejegység "4*50W"-ja, de 2500W??? Azért, hogy letekerve hallgasd?
Egy ilyen komoly rendszer minden eleme minőségi kell legyen, ami drága. És komoly hozzáértést is igényel. Akik ilyenbe vágnak, van valami céljuk vele, ha már ennyi pénzt, időt és munkát beleölnek és ez valószínűleg nem az, hogy alacsonyan tartsák majd a hangerőt. Nem értelek. dBDrag-en karsz indulni?
Egyébként dB_Thunder minden szükséges infóval el tud látni ezzel kapcsolatban, csak szedd össze, hogy mégis mit akarsz. A hozzászólásában jópár dolgot leírt ezzel kapcsolatban.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2022
(#) oregtamas0202 válasza Directors hozzászólására (») Júl 6, 2022 /
 
Üdv ! Meg kell javítani a némító áramkört , és figyelni kell arra hogy indítózás előtt le kell állítani a muzsikát.
(#) Directors válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Júl 6, 2022 /
 
Üdv! Egy teljesen új hibátlan erősítőn mit tudok tenni vele ?
Majd labortápròl azért lepròbálom a fejegységet és egy másik erősítővel hogy úgy is csinálja e.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2022
(#) oregtamas0202 válasza Directors hozzászólására (») Júl 6, 2022 /
 
Üdv ! Igen először el kell dönteni , hogy melyik készülék némító köre hibásodott meg. Garanciális ?Márka ?
(#) Directors válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Júl 6, 2022 /
 
Kenwood KMM-103GY fejegység és egy Sony XM-N502 erősítő van.
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Júl 6, 2022 /
 
A fejegység RCA kimenetére kötöttem egy másik erősítőt és annál is hallani ezt a hangot sajnos. Így magyarán a fejegység a hibás. Miket kellene kimérni a fejegységen belül, merre keressem a hibát ? Merre kezdjek el méregetni ? ( Megpròbálok egy kapcsolási rajzot keresni. )
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2022
(#) oregtamas0202 válasza Directors hozzászólására (») Júl 6, 2022 /
 
Üdv ! Az erősítő egy másik fejegységgel nem csinálja ?
Attól még az erősítő is lehet hibás . akár a másik is .Kikapcsolásnál pukkan ?
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2022
(#) Directors válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Júl 6, 2022 /
 
Kikapcsolásnál pukkan igen. A bekapcsolásnál nem.
Az erősítő másik fejegységnél nem csinálja.
(#) oregtamas0202 válasza Directors hozzászólására (») Júl 7, 2022 /
 
Üdv ! Elmondottak szerint garanciális . Nem egyszerű , ha nincs nagy gyakorlat akkor nem érdemes belenyúlni. Ráadásul ,SMD és BGA alkatrészekkel felépítve.
(#) dB_Thunder válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Júl 7, 2022 /
 
Idézet:
„Elmondottak szerint garanciális”

Pont ilyen lesz a másik is.. Ebből modellből kihagyták a vonali kimenet némítását..szerintem!
Végfoknál ez nem fordulhat elő, ott eleve van mute bemenet.
(#) Directors hozzászólása Júl 7, 2022 /
 
A rádiò nem garanciális csak az erősítő. Mind1 visszaküldöm az eladònak. Rendeltem egy teljesen másikat.
Köszönöm a segítséget!
(#) oregtamas0202 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 7, 2022 /
 
Üdv ! Nem vitatom. Raj nincs , legalább is nekem nincs hozzá . Nem hiszem hogy sok különbség van A 100 - 105 -108 stb vagy 205 ,356 gépek között.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 15, 2022 /
 
Látom már a hangszórókat cseréled...mi újság az erősítő hangkivezetéssel?
(#) gyula3925 hozzászólása Júl 24, 2022 /
 
sziasztok, Még mindig ugyanazt az McHammer erősítőt javítom. Dupla táp van benne lepárhuzamosítva közös meghajtóval. Az aggaszt, hogy az egyik táp 2x45V-ot a másik 2x37V-ot csinál. Minden Fet és minden egyenirányító dolgozik leellenőriztem. Miért nem egyforma a kimeneti feszültség? Mi okozhatja a különbséget? Nem gáz ha ez a két táp össze van kötve párhuzamosan? A kisebb feszültségű kevesebb munkát végez?
Következő: »»   188 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem