Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóriasztó és központi zár
 
Témaindító: hzsolt77, idő: Jan 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 164
(#) Coupe hozzászólása Jún 8, 2008 /
 
Sziasztok!

Hátha tudnátok segíteni, adott egy Cobra típusú autóriasztó két távirányítóval, mind kettő működött de az egyikben elem csere történt és onnantól nem működik, míg a másik hibátlan! Kérdésem hogyan kell aktaválni, vagy tanítani vagy működésre bírni?

Előre is köszönöm!
(#) kobold válasza Coupe hozzászólására (») Jún 8, 2008 /
 
A távirányítónak nem kellene "észrevennie" azt, ha elemet cserélnek benne, sem a kódja, sem más nem változik tőle, inkább valami disznóság történt a csere közben (fordítva tették bele, megsérült valami stb.).
Ha ugrókódos, akkor talán kiesett a szinkronból az adó és a vevő. Ilyenkor segít, ha a vételi távolságon belül többször (3 ... 10, mikor mennyi) működtetjük a távirányítót, a vevő vezérlése beazonosítja az algoritmust, és visszaállítja a küldött adatok szinkronját.
(#) sentinel válasza Coupe hozzászólására (») Jún 8, 2008 /
 
Ha tudnál egy tipusszámot küldeni az jó lenne, mert akkor esetleg tudnék programozási leírást keresni hozzá.
(#) Coupe válasza sentinel hozzászólására (») Jún 8, 2008 /
 
Sajnos pontos tipust nem tudok a távírányítón annyi van hogy 7777
(#) kobold válasza Coupe hozzászólására (») Jún 8, 2008 /
 
Van a távirányítón led, ami jelzi a működtetést? Ha igen, gombnyomáskor világít?
(#) Coupe válasza kobold hozzászólására (») Jún 8, 2008 /
 
Igen gombnyomásra villog!
(#) kobold válasza Coupe hozzászólására (») Jún 9, 2008 /
 
Akkor legalább az elem jól lett belerakva.
Ha infrás az eszköz, egy mobil kamerájával, vagy digitális fényképezőgéppel le tudod ellenőrizni, ad-e valamit a dióda (távirnya a kamera felé, gomb lenyom, kijelzőn fehér pöttyként látható a működés). Ha viszont rádiós, illetve üzemképtelen infrás, szerintem már nem nagyon lehet kikerülni a szétszedést. Ekkor át kellene nézni a panelt, hátha van olyan (gyárilag tökéletlen) forrasztás, ami elemcsere közben megadta magát, ismerősömnek eltörték a nyákot, mire kiszedték a CR2032-es elemet.
(#) Inhouse válasza Coupe hozzászólására (») Jún 10, 2008 /
 
Ha rádiós a távirnya, akkor húzd ki a TV-ből az antennát, és hangold 433-434 MHz-re, rakd közel az antennabemenethez a távirnyát és nyomd a gombot, fekete-fehér csíkokat kell látnod szaladni...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse hozzászólása Jún 16, 2008 /
 
Esetleg megírhatnád, hogy mire jutottál...

Üdv
Inhouse
(#) Tomszy hozzászólása Júl 1, 2008 /
 
Sziasztok, nemrég vettem egy Thor TH448-as autóriasztót, van benn egy kis rajz, mi mit tesz, de nem igazodok ki rajt. Tudnátok segíteni a bekötésben? Egy Lada Nivába menne, van rajt 6 vezeték a központihoz, viszont a központi vezérlőjére csak két vezeték csatlakoztatható. A másik kérdésem, hogy az indexre hol kössem rá, illetve ha valaki talál hozzá rajzot, ha nem akkor beszkennelem, elmondhatná pár vezetékre hogy mit tesz, számomra zavaros, köszi a segítséget!
(#) akos70 válasza Tomszy hozzászólására (») Júl 5, 2008 /
 
Ha beteszed a rajzot,tudok segiteni. A központi zárhoz tartozo 2X3 vezeték 2db relé kivezetései, a központi zár fajtájátol függöen kell bekötni. Nyitáskor az egyik, záráskor a másik relé huz be ,igény szerint testet vagy pluszt kapcsol a vezérlönek.
Az irányjelzöt Ladánál a kormánykapcsolotol, vagy a hátra menö kötegböl tudod lekötni. Kék és kék-fekete szinüek.
(#) Békabácsi hozzászólása Júl 5, 2008 /
 
Sziasztok!

Van egy Renault Scenic a "kezelésemben". A gyári távvezérlős-riasztó páros a következő jelenséget produkálja:
- általában nem zárja be a központi zárat, de a riasztót aktiválja. Igen, azt írtam, hogy általában. Mivel néha -nem tudom, mitől függ- működik rendesen.

Valamilyen ötlet a hiba/jelenség okára vonatkozóan?

Köszönettel:

B.
(#) kumpl hozzászólása Júl 15, 2008 /
 
Sziasztok!
Beépítettem egy riasztót a kocsimba. Amikor bezárom a távirányítóval a kocsit (bekapcsolom a riasztót), akkor egyet pittyen a sziréna, ha kinyitom a kocsit, akkor meg 2-t. Én azt szeretném, hogy se záráskor, sem pedig nyitáskor ne pittyenjen, viszont, ha riasztás van, akkor szóljon a sziréna. Hogy csináljam meg??
(#) Tomszy válasza akos70 hozzászólására (») Júl 15, 2008 /
 
köszi, már sikerült megoldani, de lenne még egy kérdésem, van egy riasztóm amit a régi kocsimból szedtem ki, de nincs meg hozzá a vezérlő mivel anélkül vettük, vajon lehet vele valamit csinálni? köszi
(#) zsoltee0001 válasza kumpl hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Hali
Én ezt úgy oldottam meg, hogy összeraktam egy egyszerű 2 másodperces időzítőt, tehát amikor áramot kap a sziréna az első 2 másodpercet lehagyja (riasztáskor is, de ez szerintem nem nagy gond). mert az enyémnek is iszonyat idétlen hangon jelzett mikor beélesítettem .
viszont nekem annyival egyszerűbb dolgom volt, hogy nálam a sziréna külön van és síma 12V-ot kap, a szirénáztató elektronika magában a sziréna házba van.
Gondolom nálad az egész egyben van, nincs könnyű dolgod, meg kell keresni a panelon azt a pontot ahol a vezérlő IC a jelet adja (ez valszeg 5V lehet) (van a panelen egy nagyfrekis trafó, és annak a meghajtóáramköre, ennek a közelébe kell keresgélni) és erre építeni a késleltetést.
ennyit tudtam segíteni.


Amúgy eléggé spéci az én riasztóm
van 1x a távirányítós központizár (gyári)

A riasztó egy 3000 forintos piaci gagyi (még infrás)
külön távirányító (kapunyitóé rádiós) a vevvője kapcsolja az inra adóját, ezzel szembe van beépítve az infra vevő (tudom, nagyon gáz) naszóval ígymár rádiós a riasztó.
Csak a fesz esést érzékeli, és az ütést, ezalapján riaszt.
Az indexlámpákat nem villogtatja amikor riaszt, ez előnyös, mivel panelba lakom, és ha időnként beriaszt, nem tudják, hogy kinek a kocsija vijjog, és nem tudják kit kell any*zni
Eddigmég nem nyomták föl, lekopogom
üdv
(#) Inhouse válasza Békabácsi hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
A sógoroméké csinálta azt, hogy a bal hátsó néha nem zárt. Szétszedtük, megnéztük, semmi kopás-törés-akadás nem volt jelen. Kicsit megpucoltuk az érintkezőket, kentünk rajta és összeraktuk, azóta jó.
Mit össze csodálkoztunk, hogy minek van benne a zárban 2 motor, mire rájöttünk, hogy a Scenic-ben még a gyerekzár is elektromos...

Üdv
Inhouse
(#) kumpl válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Én is pont erre a megoldásra gondoltam . Most már csak az a kérésem, hogy tudnál-e nekem kapcsolási rajzor tenni fel, hogy meg tudjam építeni. Az én riasztóm is úgy riaszt mit a tied, szóval csak 12V-ot kapcsol. Úgyhogy nekem sem lesz ördöngős megcsinálnom..
Adnál nekem rajzot, please!!
(Egyébként itt az oldalon találtam 2 időzítők, egy 555-öset, meg egy 2tranyósat, de nem működött egyik sem... Azokkal kinlódok már 2 napja, de semmi )
(#) zsoltee0001 válasza kumpl hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
hali
akkor nem lesz gond.
megnézem, hogy hogy csináltam, már vagy 5 éve, nem kell hozzá 555, ha jól emlékszem 1 kondi 1-2 ellenállás + 1 tranyó kell,
Szétbontani nem akarom, mert eléggé be van építve, de tervezek egy áramkört, ha lesz egy kis időm.
üdv
(#) kumpl válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Az volt az első, hogy átnéztem... Nem lehet kiiktatni.. Szerintem azért, mert van egy némító gomb a távirányítón. Ha azzal zárom be, akkor nem pittyen, de akkor nem is riaszt!!
Adjatok egy kapcsolást, légyszi!!
(#) zsoltee0001 válasza kumpl hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Hi
az a kérdés először is, hogy a szirénát kapcsoló relé (riasztón belül) a (+)-t vagy a (-)-t kapcsolja, Ha a (+)-t akkor ez az áramkör jó lesz.
A T1 az BD677 NpN darlington tranyó
emitterén keresztül töltődik fel a 100µF kondi (lehet, hogy kisebb is jó, a 100k ohm-os trimmer potival hangolod be az időzítés nagyságát.
A D1 védődiódát a relének a tekercsével kell párhuzamosan kötni, (pl 1N 4007) a relét NC (normal close) kell bekötni, tehát amíg az időzítés folyik addig bontja a relé a sziréna áramkörét.
ha a riasztó (-)-t kapcsolja akkor PNP tranyóval kell helyettesíteni (pl BD678) és értelemszerűen ami eddig pozitív volt az negatív lesz.
A rajzon elfelejtettem, kell egy nagyértékű ellenállás a 100µF kondival párhuzamosan kötni (30-40 kohm) ne legyen kicsi, mert akkor folyamatos bázisáramot biztosít a tranyónak (egyfolytába működne) de ne is legyen túl nagy, mert akkor nem lesz ideje kisütni a kondenzátort.
Jó kísérletezgetést.
Ui: a relét természetesen kiválthatod egy másik tranyóval, de azzal most nem akartam foglalkozni.

üdv
(#) kumpl válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Köszönöm!!
Holnap össze is rakom. Akkor ennek kell egy Fix +12V-ot is adnom? Megkapja a +12V-ot a riasztótól, és akkor a Fix 12V-al a relé bontja az áramkört és ezáltal nem fog szólni, ugye? Ha letelik az idő, akkor zárja az áramkört, és már szól is, ugye?
De ez most állandóan áramotvesz fel, ugye? Nem lehet úgy átalakítani, hogy azzal az árammal menjen, amit a riasztó ad? Tehát, ha folyamatosan kapja a riasztótól az áramot, akkor kapcsol a relé, és szól a sziréna.
(#) zsoltee0001 válasza kumpl hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Igen, úgy is jó ha a "+12V"-ot rákötöd a riasztó kimenő 12V-jára, a lényeg, hogy a relé elé kösd be.
"Ha letelik az idő, akkor zárja az áramkört, és már szól is, ugye?"
Igen, úgy ahogy mondod. asszem nálam is így van, de ennek már 5 éve, hogy átalakítottam, jól működik. Csak akkor szokott be pittyegni, ha egymás után rövid időn belül ki -be kapcsolgatom a risztót, és nincs ideje kisülni a kondinak, dehát ez szerintem nem jelent problémát, részletkérdés.
Ha rámhalgatsz először ideiglenesen csak dobd össze pl próbapanelon az áramkört, ne a risztóról menjen, hanem te adj neki 12V-ot, ésha már látod, hogy megfelelő az időzítés csak akkor véglegesítsd, mert lehet, hogy változtatgatni kell az értékeken.
üdv
(#) kumpl válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Oké, akkor a kapcsolás csak a riasztóról fog kapni 12V-ot.
Viszont azon gondolkodtam, hogy ugye a relé akkor nyit, amikor megkapja a feszültséget, amit ugyebár a riasztó ad, de amíg a relé nem nyit, el fog telni egy nagyon pici idő, nem fog akor nekem megnyikkanni a sziréna, mivel még a nem nyitott relén az áram át tud menni, bele a szirénába...?
(#) kumpl válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
Összeraktam az áramkört. A kocsiba még nem tettem be. Egy relével próbálgattam egy akksiról. Működik. Ha Rákapcsolom a 12V-ot, akkor mindig behúz a relé. Van viszont, amikor nem ugyan anyi idő után enged a relé, sőt, volt, hogy egy perc után sem kapcsolt ki. A legtöbbszöt jól működött. Mitől lehet, hogy néha elfelejt kapcsolni?
Nem szrtném, ha lopnák a kcsot, és éppen akkr felejtene el kikapcsolni .
(#) zsoltee0001 válasza kumpl hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
Hali
Hány ohm-os ellenállást tettél a kondival párhuzamosan??? mivel ennek a kondenzátor kisütése a cél, lehet, hogy nem elég nagy az értéke és tud folyni bázisáram rajta ami nyitásra kényszeríti a tranyót. próbálj nagyobb értékűt betenni, amiket értékeket ajánlottam az nálam működött, de ez függ a feszültségtől és a relé teljesítményfelvételétől is.
Az, hogy fog-e pittyenni... hmmm, nálam nem pittyen.
üdv
(#) kumpl válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
Üdv.
33K-sat tettem bele. Mekkorával kellene megpróbálnom? Van egy 39K-s kéznél. Javíthat rajt, vagy kicsi a különbség?
Írtad, hogy a túl nagy sem jó, mert nem sül ki a kondi. Az milyen jelenséggel járna?
(#) kumpl válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 18, 2008 /
 
Beraktam a kocsiba a kütyüt. Salynos igazam lett Pittyenik a riasztóm... Nem elég gyors így a kapcsolat bontása... De szerintem ha a relét kiváltanám tranzisztorral, akkor is pittyenne szerintem...
Szóval nem lehetne ezt úgy átalakínatni, hogy a relé alapból nyitott legyen, és az idő leteltével kapcsoljon be? Tehát pont fordítva, mint eddig...
(#) kumpl válasza kumpl hozzászólására (») Júl 19, 2008 /
 
Segítsen valaki plííz.. nem jutok elöbbre a kérdéssel.. Hogy oldjam meg, hogy ne pittyenjen az a fránya riasztó??
(#) kumpl válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 19, 2008 /
 
De nekem az a gondom, hogy mielött bot a relé, egy pici fesz átmeg rajta, és pittyenki a rasztó..
Nálam alap állapotban most zárt a relé, és az áramköt nyitja, de nem elég gyorsan.. a kondi pont jó, azzal nem lenne gond.. csak neme úgy kellene, hogy a relé alapban nyitva legyen, és az idő leteltével zárjon...
Szóval mi a megoldás?
Ilyen az áramkör most.. hogy kellene átalakítanom?
(#) kumpl válasza kumpl hozzászólására (») Júl 20, 2008 /
 
Rájöttem a megoldásra... A dondit kivettem a helyéről, és bekötöttem a transzisztor emittere, és bázia közé.. Most a relé alap állapotban zárva van, és az idő leteltével zár.
Köszönök minden segítséget!
Következő: »»   8 / 164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem