Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   563 / 580
(#) mathy válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Szia! Lefényképeztem a panel ezen részét. Gondolom a nagyobb a zéner ,de sajnos nem látszik rajta az azonosítója. Légyszi nézd meg és tanácsolj valamit , hogy mire kéne kicserélni , mert gondolom kimérni nem egyszerű. Ha nem sikerül akkor sajnos kuka. Köszönöm a hozzászólást.
(#) bitmixer válasza mathy hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Én is guvasztom a szemem, de így tényleg nem igazán olvasható. Amikor én ilyennel szembesülök, akkor egy erős LED-es lámpával a legkülönfélébb szögekből világítom meg, és a legtöbbször sikerül kiolvasni (esetleg nagyítóval). Olyat is szoktam csinálni, hogy ujjal megnyálazom. Amíg fel nem szárad, egészen kontrasztossá is válhat.
(#) mathy hozzászólása Szept 25, 2022 /
 
Úgy látszik egy kis nyálazás itt is segít.
(#) Josi777 válasza mathy hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Én donor panelről szoktam átrakni, mert a felirat sokszor nekem is olvashatatlan. De valójában ez egy szupresszor, a régi kapcsolásokban volt zéner. A soros dióda meg azért van ott, hogy a szupresszor csak az egyik irányban nyisson. 160-200V-os szokott lenni. Kívülre is rá lehet barkácsolni más tokozásút, de mielőtt cserélgetsz, ezt vedd ki és mérd meg, hogy működik-e.
Leválasztó transzformátorral kéne ha nincs 200V feletti tápegységed (ezt mindig ide írom, mert fő a biztonság, aztán vagy sikerül betartani, vagy nem).
(#) mathy válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 26, 2022 /
 
Mit lehetne helyette beépíteni? Mert én kimérni nem tudom (nem értek hozzá ,nincs ilyen tápom).
(#) Josi777 válasza mathy hozzászólására (») Szept 27, 2022 /
 
Én erre tegnap válaszoltam, csak eltűnt innen.
(#) mathy válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 28, 2022 /
 
Sajnos a válaszodat én sem láttam. Megismételnéd? Ezt szerinted be lehetne építeni helyette?(Szupresszor dióda P6SMB200A)
(#) RobyBoy hozzászólása Szept 30, 2022 /
 
Sziasztok! Adott egy Gorenje WP60S3 típusú mosógép. Eddig is hisztis volt párszor, de mindig tudtam orvosolni az adott baját. A mai napon viszont olyan hibát produkált amire még nem tudtam rájönni mi okozhatja. A lényeg, hogy program indítás után pár perccel a gép lefagy, megáll, nem hajlandó reagálni a kezelő szervekre. A konnektorból való kihúzás, majd visszadugás után a Start és a funkció ledek felváltva 3-at villognak, kezelőszervekre ugyanúgy nem reagálnak. Fél/1 óra pihentetés után a helyzet nem változik, különböző programokon se, annyi hogy ilyenkor megnövekszik a működési idő.
Egyenlőre az ajtókapcsolót szedtem szét átnézni, de az jónak bizonyul. Mi lehet a gond? Hogyan tovább? Elég fontos lenne mert sajnos nincs tartalék gép itthon, hétfőre meg jó lenne ha tiszta lenne a munkásruhám. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Dino71 válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 1, 2022 /
 
Szia! Vagy nem enged be elég vizet , vagy nem tud üríteni rendesen. Első kőrben ellenőrizzed a bemenő víz szűrőit, utána a lefolyórendszert az üst aljától a fali szifonig. És a légsűrítőt+vízszintmérőt.
(#) RobyBoy válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 1, 2022 /
 
Szia!
Az ürítés szerintem ok, mert a centri program működik, utána kitekerve az alsó szűrőt, nem folyik ki belőle víz. A víz mennyiséget nem tudom, engedi befele a vizet rendesen, a csatlakozási ponton tiszta a szűrő, nyomás rendben van. légsűrítőt+vízszintmérőt--> ezeket hol találom? Most egyébként az öntisztító programot indítottam, ez is megállt. Fűtőbetét lehet ludas? Bár az öblítő program is megáll...
(#) palko0125 válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 1, 2022 /
 
Szia!
Én azt gondolom inkább ez tápegység hiba. Mennyi idős a gép? Nem azt mondom, hogy rögtön a vezérlőbe kell keresni a hibát, sőt azt javasoltam volna én is, mint Dino, de ha ezek rendben vannak, sőt a tesztprogram is megáll, akkor azt hiszem a vezérlő tápegységét kellene első körben ellenőrizni.
Ha nem igazán vagy jártas benne, akkor keress szakembert.
Üdv, Palkó.
(#) RobyBoy válasza palko0125 hozzászólására (») Okt 1, 2022 /
 
Szia! KB 5 éves lehet. Nekem is a vezérlés kezd gyanus lenni, csak ki akarok zárni minden mást, mielőtt még szétszedem. A fűtőbetétet még megmérem aztán ha az se, akkor muszáj leszek megkukkantani a panelt.
(#) RobyBoy válasza palko0125 hozzászólására (») Okt 1, 2022 /
 
Esetleg a nagy szűrő kondi nem lehet a ludas?
(#) Dino71 válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 1, 2022 /
 
Meg kell nézni amiket írtam. Az semmit nem jelent, hogy a centrin elindul. Szedd szét az üstöt és a szivattyút összekötő gumicsövet. lehet benne bármi is. Pl legtöbbször egy pénz érme játszik pillangószelepet. Az is lehet, hogy a fali szifon van elkoszolódva. A gép figyeli azt is , hogy mennyi idő alatt üríti le a vizet. Ha ezek tutira rendben akkor jön a fűtés ellenőrzése, testre 1000V al is. És a mociban a szénkefét is megnézném. Legalább 2cm és legyen a kefe még benne. Ha ezek valóban rendbe csak utána masszírozzad az elektronikát.
(#) RobyBoy válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 1, 2022 /
 
A szivattyú tiszta, az üst és a szivattyú közötti cső tiszta, leeresztő cső tiszta.A légsűrítőhöz sajnos nem férni hozzá, a vízszintfigyelő megvan, de elektronikus, így szkóp nélkül nem tudom lehet e ellenőrizni hogy működik e. Szifon nincs, egyből lefolyóba ürít, de ha a program elején akad meg ez nem is lehet hiba. Az elektronikán véltem felfedezni némi fekete por szerű anyagot, lehet a szenesedés jelei, viszont ezek az alkatrészek mérve jók. Relék jók(mérve),fűtőbetét jó(mérve).
A vizet beereszti, jár egy darabig a gép(5-15 perc) ,utána leáll.30perc pihi után tudom resetelni a programot, aztán a centri program elindul, és végig fut rendesen. Ruhával, ruha nélkül ugyanez a helyzet. A mocit még nem tudom, ahhoz fel kell borítani a gépet, de az a gyanum, hogy 1000-es fordulaton jelentkezne a hiba, mert pl a centrit is próbáltam ruhával.
(#) Dino71 válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 2, 2022 /
 
OK. A fűtést ellenőrizted tesre szigetelés ellenállás mérővel? Ha az is rendben akkor valóban elektronika gond lesz. A fekete por az elektronikán az szénkefepor, azt távolítsad el. Cseréld a táprészben lévő kondikat.
(#) RobyBoy válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 2, 2022 / 1
 
Igen, ellenőrizve lett a test is, "sajnos" az is jó. A táp kondik nekem is gyanusak, mert egy 2W-os pár ohmos ellenálás mellett vannak, ami szintén feketedik, úgyhogy valószínű, hogy a hőjéből kaphat a kondi is. Csere után jelentkezem.
(#) palko0125 válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 3, 2022 /
 
Melyikre gondolsz? Ha a hálózati zavarszűrőre, akkor az nem igazán okozhat ilyet.
(#) palko0125 válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 3, 2022 /
 
Még azt is ellenőrizd, hogy nincs e a motorban hővédelem. Láttam már ilyet samsung gépnél meg bosch-nál, hogy a motorban a hővédelem leold és megfagy a program. Kis pihenő után visszakapcsol és megy megint.
Még akár ez is lehet, de kicsi esélye van.
(#) RobyBoy válasza palko0125 hozzászólására (») Okt 4, 2022 /
 
Elsőnek a vezérlő panelen lévő kondikan mérném, esetleg cserélném, utána a zavarszűrőt.
(#) RobyBoy válasza palko0125 hozzászólására (») Okt 4, 2022 /
 
Hmmm....A motoros hővédelem ötleted megnézem következő pihenősömbe. Most egyébként majd 1 napot kellett várnom, mire le tudtam resetelni a programot. Így elég lassan halad a hibafeltárás.
(#) mathy hozzászólása Okt 5, 2022 /
 
Sziasztok!
Még mindig ezzel az EWT1376HLW mosógéppel küzdők. Az elektronika táprésze most úgy néz ki ,hogy működik ,de most meg nem fűt. Mi lehet a gond? A fűtőszál 28ohm, az NTC 5,1k ohm ,menet közben a fűtőszálon 188 voltot mérek testtel szemben mind a két oldalán. Hogyan tovább?
(#) Dino71 válasza mathy hozzászólására (») Okt 6, 2022 /
 
Szia!
A fűtés relét ellenőrizném. A fűtőszálat nézted testre 1000V al?
(#) mathy hozzászólása Okt 6, 2022 /
 
Sziasztok!
Még mindig ez az EWT1376HLW mosógép szívat ,de rendesen. Táp hibával kezdődött (se kép ,se hang).
Cseréltem benne eddig LNK586GG ic-t egy 470ohmos ellenállást (ami zárlatos volt), majd a szupresszort (kimérni nem tudtam így raktam bele egy P6SM200A -at remélem ez jó lesz bele). Majd nem fűtött (kiszedtem a reléket ,kimértem ,jók , majd vissza, NTC 5,1k ohm fűtőszál jó). Ezután elindítottam rajta egy programot aminek a felénél egyszer csak elkezdett fűteni ,majd kb. 20 perc múlva elkezdett halványodni és vibrálni a kijelző és megint megállt. Kb 20 perc után megint betudtam kapcsolni, majd a szivattyúzás és centrifuga simán ment. Mi lehet még a baj? Szeretném a panel cserét megúszni.
(#) proba válasza mathy hozzászólására (») Okt 7, 2022 /
 
Kondenzátorcsere is divat mostanában, bár nem mindig célravezető.
(#) Josi777 válasza mathy hozzászólására (») Okt 7, 2022 /
 
Melegedésre gyanakszom, de így látatlanban csak találgatni lehet. Hőkamerával kéne megnézni a panelt működés közben. Kollégának van egy mobiltelefonhoz csatlakoztató eszköze, ill. lehet kölcsönözni is, bár az lehet kicsit drága.
(#) mathy válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 7, 2022 /
 
Ma is szórakoztam vele. A kondikat is kicseréltem már korábban , ma végig forrasztottam a táp részén a nem smd alkatrészeket ,de nem használt. Leállás után végig tapogattam a panelt ,de melegedést nem tapasztaltam. Azt figyeltem meg ,hogy azután áll le ,hogy bekapcsolt a fűtés. A lakásba évé relé van bekötve , így a test zárlat nem valószínű. Sajnos én már kifogytam az ötletekből, de szívesen fogadom a találgatásokat.
(#) csocsoszan válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 8, 2022 /
 
Működik, szuper! Köszönöm!
Hogy mi volt a baja az eredetinek, azt nem tudom. A "váltószelep" nem működött, hiába távolítottam el a vízkövet.
(#) tothgyula hozzászólása Okt 12, 2022 /
 
Zanussi ZWP 581 typ mosógépem van, 7éves,jó. Az a kérdésem,hogy az eddig hideg vízre csatlakoztatott mosógépem, célszerű-e, (lehet-e) melegvízre(HMV tartályra) átkötni? A programja megengedi-e ezt,vagy maradjon így? Az vezérel,hogy a fűtés energia csökkenhet-e? Köszönöm.
(#) még1MbR válasza tothgyula hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Hááát, az összes öblítés is meleg vízzel fog történni, azt érdemes figyelembe venni.
Következő: »»   563 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem