Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1033 / 1121
(#) Régi motoros válasza Doky586 hozzászólására (») Okt 26, 2022 /
 
Na én ilyennel még nem találkoztam a routerben, legalább is nem rémlik.
Milyen beállításoknál keressem? Hátha találok, de gyanús, hogy nem lesz.
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 26, 2022 /
 
A listában nem látszó cuccokat tudod pingelni? Adatforgalom velük van? Különben "más" hálózaton vannak...
Az hogy a windowsban nem jelenik meg nem jelent semmit, sok olyan PC-t láttam amit a win nem vagy sokadszori keresésre talál meg, viszont lehet velük kommunikálni, lehet rájuk név szerint hivatkozni, intézőben beírva a gépnevet megjelennek a megosztásaik...
(#) martin66789 válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 26, 2022 /
 
Szia

Nálam ha belépek a router (Vodafone Connect Box) menüjébe ott látom mik kapcsolódnak hozzá, még azt is ami switch-en keresztül kapcsolódik.
(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Okt 26, 2022 /
 
A net megy a wifin keresztül a telefonon. De hogy a telónak van e kapcsolata a géppel nem tudom, lévén, hogy nincs is megosztott mappa a telefonon. De pingre válaszol, legalábbis akkor, mikor fel van oldva a képernyő, most próbáltam. A másik WiFis eszköz is válaszol egy sonoff Pow R2.
A "gépnevet" nem tudom kitalálni, így azt nem tudom ellenőrizni, de nincsenek megosztott mappái szerintem.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2022
(#) Régi motoros válasza martin66789 hozzászólására (») Okt 26, 2022 /
 
Ott én is látom, nem is az a probléma...
(#) Doky586 válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 26, 2022 /
 
Ugye nem a routerrel pingelsz?
Telefonra telepíts ping progit és azzal pingelj pl laptopot.
(#) Régi motoros válasza Doky586 hozzászólására (») Okt 28, 2022 /
 
Az asztali PC-ről, parancssorból. Az meg kábelen csatlakozik.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2022
(#) Doky586 válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 28, 2022 /
 
Én tudom pingelni a PC-ről a telefont és még látszik is.

port4.PNG
    
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Okt 28, 2022 /
 
Szerdán rendeltem egy "Spirit of Gamer Xpert K500" billentyűzetet, ami tegnap meg is jött, ki is próbáltam, de az a probléma állt elő, hogy a gyártó oldaláról letöltött szoftver nem látja az eszközt, csak "eszköz lecsatlakoztatva" üzenetet képes dobni. Azon rágódok, hogy hogyan lehetne orvosolni a problémát? Máskülönben hétfőn visszaküldeném a terméket, emiatt pedig már kezdem picit kellemetlenül érezni magam.
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 28, 2022 /
 
Különben az operációs rendszer látja?
(#) Udvari Zsombor válasza sany hozzászólására (») Okt 28, 2022 /
 
Az igen, de csak úgy, mint egy "generic" billentyűzetet.
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 28, 2022 /
 
Más gyári szoftvert nem próbáltál?
Csak ötletnek. Szerintem a telepítőt futtasd rendszergazdai módban. Esetleg itt van egy szoftver. Gyanús nem fogják cserélni, mert ráfogják nálad van a hiba, nem a hardverben.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2022
(#) Udvari Zsombor válasza sany hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Csak egyféle szoftver érhető el, ami kezelné ezt a billentyűzetet magyar kiosztással. Próbáltam már a telepítőt is mindenhogyan futtatni, még rendszergazdaként is, de eredmény nélkül. Próbáltam a szoftvert is rendszergazdaként és/vagy kompatibilitási módban futtatni, de nem használt. Megpróbáltam még a hiányzó Windows frissítéseket is feltenni, de az sem segített. Sőt, másik USB portba való átdugás sem vezetett eredményre.
(...) Pont azt linkelted, amit (gyártó oldala) én is akartam volna, de nem tőlük vettem. Szerencsére van 14 napos elállási lehetőségem ott, ahonnan rendeltem, így visszacsomagoljuk és hétfőn visszaküldjük, bármennyire is kellemetlen ez számomra.
Ha esetleg van még bármi ötlet, azt legkésőbb holnap délelőttig még fogadom, utána visszateszem a billentyűzetet a gyári dobozába.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2022
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
De pontosan mit akarsz? Hardverid alapjan microsoft update catalogból rakd fel a drivert. Aztán próbáld a szoftvert. Mivel az nem driver lesz, csak valami rgbt kezelő vacak.
(#) Régi motoros válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Ha van rá lehetőséged, mindenképpen próbáld ki másik gépen is (haver, szomszéd, akárkinél),
hogy kizárd a saját hardwerrel való inkompatibilitást. Ha két gépre se tudod ráerőszakolni,
az már jó alap, hogy vagy kicseréljék, vagy visszafizessék az árát.

Én egy HP ScanJet 3750 szkennerrel vagyok úgy, hogy kezdem azt gyanítani, hogy az új hardver nem szereti. A régi gépen ment gond nélkül, az új meg hiába ismeri fel, nem megy, ugyanaz oprendszer alatt, ugyanazzal a driverrel. Az új hardveren csak USB3 port van (ami ugye elvileg kompatibilis visszafelé)
de a vezérlő is új, kezdem azt gyanítani, hogy az új HW nem akar vele együtt működni.
Még azt kipróbálnám, ha tudnék szerezni egy régi PCIe USB2 kártyát, az vajon mit szól hozzá.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2022
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Ha jársz felém, tudok adni
(#) Udvari Zsombor válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Nem tudom máshol kipróbálni a billentyűzetet. Eléggé vegyeseket lehet olvasni a neten is erről, eléggé sokan vannak, akiknek ugyanígy nem működik, viszont vannak olyanok is, akiknél "jó a csillagok állása" és valahogyan működik. Nálam van vegyesen USB3.1 és USB2 is, de sajnos nem számít, hogy hova dugom be.
(#) Udvari Zsombor válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
A gyártó oldaláró letölthető szoftver nem látja a billentyűzetet. Tulajdonképpen kizárólag csak az a szoftver érhető el ehhez a billentyűzethez, még külön álló driver sincsen, már néztem.
(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Köszönöm az ajánlatot, de nem valószínű, lévén, hogy kb 400km -re vagyunk egymástól...
(#) villanyipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Látom még mindig nem tanultál szövegértést, attól hogy egy alaplapon van usb1-11-ig minden féle színű szagú port teljesen hiába való ha a vezérlője nem eszi meg a rádugott eszközt, vagy fordítva, de már írták előttem is hogy valószínű ez csak az idegesítő karácsonyi füzér dolgot vezérli benne, ha a hotkey-ek működnek egy microsoftos driverrel is amit kézzel keresve felraksz neki akkor legfeljebb nem tudod variálni a színképeket, az meg hogy 100km-es körzetben senki sem enged be kipróbálni működik-e nála érdekes dolog, de általában egy mezei pc shopban sem szoktak elzavarni ha épp valamit kiszeretnék próbálni mielőtt rábélyegezném hogy rossz!
(#) villanyipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Küld fénypost köbüki!!
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Mutasd a hardver idt és szerzek drivert. Nem létezik, nincs mashol driver. Driver nélkül a szoftver nyilván nem érzékeli.
(#) Udvari Zsombor válasza villanyipi hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Nem egészen. A billentyűzet szoftverével egyrészt az effekteket lehetne állítgatni, másrészt pedig makrókat is azzal lehetne gombokhoz felvenni és beállítani. Az viszont igaz, hogy a világítás színe nem állítható, mert sajnos azt a fizikailag beépített LEDek határozzák meg, kizárólag csak az effekt és fényerő állítható.
Nem tudok olyat mutatni, hogy "hardver ID", mert egyrészt csak "generic" billentyűzetet ismert fel a gép, másrészt pedig már az ideiglenes tartalék billentyűzeten gépelek, mert szeretném minimalizálni a használatát, mielőtt hétfőn visszaküldenénk.
Úgy voltam vele, hogy ha ma se sikerül bármire is jutni, akkor lecsatlakoztatom és visszateszem a gyári dobozába, ami már meg is történt.
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Hardver id akkor is van, ha generic driver van. Nem te végeztél valami informatikai képzést?
Visszaküldöd akkor szinte biztosan be lesz zúzva nehogy már ne tudd 1 percre bedugni és egy hw idt mondani...
(#) Udvari Zsombor válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Ne mondj ilyeneket... Gondolom, hogy van valami eljárásuk visszaküldésnél, de hogy nem zúzzák be, abban biztos vagyok.
Az az érdekes, hogy ha be van dugva, akkor egyszerre kettő "HID billentyűzet eszköz" látszik az eszközkezelőben! (De csak az egyik törlésének esetén hagyja abba a működést a billentyűzet.)
Hardverazonosító kell?
A második képen látható üzenetet adja, mikor bedugom egy olyan portba, ahova még addig nem volt dugva. Az a furcsa, hogy "Gaming KB"-nak nevezi, de ezen a néven az "Eszközök és nyomtatók" vezérlőpult ablakban látszik, az eszközkezelőben csak a fentebb leírt állapot látható.
Felsorol egy rakat "HID-kompatibilis, gyártó által definiált eszköz"-t, valamint van "HID-kompatibilis rendszervezérlő", "HID-szabványnak megfelelő fogyasztói vezérlőeszköz", két "USB beviteli eszköz" és egy "USB kompozit eszköz" is. Igazán rejtélyes... Ennyi eszköznél pedig nem lehet tudni, hogy egyáltalán minek a mijére lenne szükség a probléma elhárításához...
Viszont a szoftvere továbbra sem látja.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2022
(#) KBal76 hozzászólása Okt 30, 2022 /
 
Sziasztok!
Van egy fura hibám, már néhány dolgot próbáltam ami eszembe jutott, de nem jutottam elôrébb.
Nem lehet rendesen "Alvó" állapotba tenni az asztali gépem, két napja. Tehát elküldöm aludni, kikapcsolnak a monitorok, de a hûtésen (stb...) látom hogy nem kapcsol le. Illetve pl. ha futtatok egy szoftvert ami számol, az fut tovább, visszakapcsolásra (egér v bill. piszkálásra) a program elôrébb jár, mintha nem történt volna semmi. A program csak a teszteléshez fut, nem akadályozna alvást.
W10P, kb 1 éves konfig, kap frissítéseket, de nem volt az elmúlt pár napban semmi, illetve telepítve sem volt semmi mostanában.
Powercfg szerint S3 támogatott, msconfig alatt kivettem minden nem MS szolgáltatást, nem indul semmi szokatlan automatán, nem jártam BIOS közelébe sem mostanában.
Mit próbáljak még?
(#) Doky586 válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Tápegységet cserélni.
(#) KBal76 válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 2, 2022 /
 
Leírhatnád mi alapján jött ez a konklúziód, hogy a táp megakadályozza a Win10-et az alvásban, és helyette inkább csak a monitorokat lövi ki.
(#) villanyipi hozzászólása Nov 2, 2022 /
 
Üdv nálam türelmesebb szakik !
Volna itt egy modecom billentyűzet egér kombó vezeték nélküli csuda cucc, amin ugyan futnak a gyors billentyűk is, viszont az egéren van egy cpi gombocska aki nagyon nem csinál semmit, hátha valaki esetleg találna hozzá való w11 driver-t.
USB\VID_062A&PID_4101&REV_0211
USB\VID_062A&PID_4101
Ez a 2 hardverazonosító áll rendelkezésre, de leírásokon túl semmire nm jutok velük.
Ha bárki találna bármit hálás volnék rendkívül !
ipi
(#) pipi válasza villanyipi hozzászólására (») Nov 2, 2022 /
 
Az a CPI gom nem érhető el a windows-ból... Az egér felbontását állítja kb 3 fokozatban körbejárva. Próbáld ki mozgasd az egeret pl 5cm távon és figyeld a képernyőn az elmozdulás távolságát...
Következő: »»   1033 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem