Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   279 / 279
(#) kaqkk válasza profiminden-s hozzászólására (») Nov 17, 2022 /
 
Kösd le a keretfűtést és csinálj nyomáspróbát pár napig de emelheted a próbanyomást akár 15bar is lehet , az hogy 24 óra alatt nem ment el a 8 bar az nem jelenti azt hogy nem porózus a cső , lehet hogy 2-3 hét alatt engedi el a nyomást .
(#) profiminden-s válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 17, 2022 /
 
Köszönöm, megpróbálom.
(#) Dino71 válasza profiminden-s hozzászólására (») Nov 18, 2022 /
 
Szerintem ilyen kismértékű szivárgásoknál használhatod ezt az adalékot.
nekem bevált szárítógépeknél. Egyben kíváncsi vagyok mások tapasztalatára akik használták már.
Elméletileg 0,3mm ig tömít és a szelepeket is tisztítja.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2022
(#) profiminden-s válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 18, 2022 /
 
Köszönöm, ez is jó ötlet.hol lehet kapni?
(#) profiminden-s válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 18, 2022 /
 
mennyi kell belőle?
(#) kaqkk válasza profiminden-s hozzászólására (») Nov 18, 2022 /
 
Hűtőbe nem tennék , klímába raktam régebben de ott van kb 800-1000g hűtőközeg és ahhoz tettem kb 10ml tömítőt . Hűtőbe ahhoz pár deka gázhoz belerekod beáll a komp egy hét múlva ....
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2022
(#) Dino71 válasza profiminden-s hozzászólására (») Nov 19, 2022 /
 
Pl orczy ban kapsz. 5-6eft körűl van az ára a 12ml nek. Én a szárítókban használom 2 éve és jó a tapasztalatom vele. Általában 270-300g gáz van bennük. Ahhoz 2-4ml teszek.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2022
(#) profiminden-s válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 19, 2022 /
 
Hát most megfogtatok!
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2022
(#) profiminden-s válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 19, 2022 /
 
Most megfogtatok!
(#) profiminden-s válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Helló! A luk megoldódott , viszont a párologtató ventilátora nem indul be a csatlakozóban van feszültség 230v ,ha a ventilátorra külön adok feszültséget működik , ezen most fenn akadtam. tudtok valami ötletet?
(#) kaqkk válasza profiminden-s hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Ha tényleg profi vagy megtaslálod a hibát , ha nem akkor csinálj képeket mert a prafenomén kolléga éppen éjszakás és alszik.
(#) kaqkk válasza profiminden-s hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Ajtókapcsoló nincs rajta ? Az új gépek lekapcsolják a ventillátort ha nyitva az ajtó . REED relé az ajtókeretben és mágnes az ajtóban .
(#) profiminden-s válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Helló! annyira mégsem vagyok profi,ez nem is erre vonatkozik csak egy fantázia. Sajnos még csak odáig jutottam ,hogy valami az ajtónál lehet,. Nem sima red relé lehet benne, mert 3 vezeték megy kifelé a vezérlőből szürke,kék,barna. a szürke és a barna között 5 volt van ,csukott ajtónál a kéken is.Várom megtisztelő válaszokat.
(#) kaqkk válasza profiminden-s hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Látatlanban többet nem tudunk segíteni , a csatlakozásokat áramirányokat neked kell felderíteni , keresd meg a kapcsolót-reed relét és mérd ki , vagy akár azt is megcinálhatod hogy bekapcsolod a hűtőtt és nyitott ajtónál egy erős mágnest végighúzol lassan azon a részen ahol vélhetőleg a kapcsoló rejtőzik (a keret felső részén lehet) és figyeled elindul e a venti .
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2022
(#) bali00 hozzászólása Nov 25, 2022 /
 
Üdv, végig próbáltam minden lehetőséget, de sajnos a hűtőm kompresszora nem indul. Kérdésem, hogy ha levágom a kompresszort és a rácsot bármiféle káros hatás érhet? Gondolok a gázra ami lehet még benne valamennyi. Döglött kompresszort átveszik a vastelepen?
(#) kaqkk válasza bali00 hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
Az egész hűtőt add le a hulladék udvarban . Ne vágd le róla a kompot külön egy fillért nem kapsz érte , csak kiengeded feleslegesen a hűtőgázt a levegőbe .
(#) Baxi hozzászólása Nov 26, 2022 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, 4 hónapos garis készülék.
Véleményetek szerint a képek alapján kérhetem a készülék cseréjét?
Hiba jelenség annyi volt, hogy állt a készülék alatt a víz. Mondom megnézem a csepp tálcát. Ami viszont fogadott az........

Véleményeteket, segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2022
(#) kaqkk válasza Baxi hozzászólására (») Nov 26, 2022 /
 
Mármint az várt hogy üres a tálca ? Keresd meg a kifolyót és húzz rá egy darab csövet . lehet hogy szállítás közben leesett és kidobtad a csomagolással együtt . Vagy hívd ki a garszervízt hogy csinálják meg .
(#) Baxi válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 26, 2022 /
 
Szia, nem. Fullon van a tálca, s vastagon áll benne a penész. Nem párolog semmi, illetve a forrasztásoknál s még pár helyen szét van rohadva a cső. Gondolom ez nem normális, vagy igen? Szerviznek, szóltam, jönnek majd. Csak kíváncsi vagyok, hogy cserét kerhetem, vagy jogosult vagyok e rá? Ez két év s kijukadnak a csövek.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2022
(#) zoz11 válasza Baxi hozzászólására (») Nov 26, 2022 /
 
Hello
A csöveknek semmi baja, egy kis folyasztószer maradvány, a tálcából meg azért nem párolog, mert ott a tetején a penész, ami lezárja a víz felszínét, így nem tud elpárologni. Ki kell mosni a tálcát, és ha hűt rendesen a hűtő, és megfelelő hőmérsékletű helyiségbe van, akkor nem lesz vele gond.
(#) Baxi válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 26, 2022 /
 
Na ja.....ok, köszönöm. ez előtti hűtő ~ 10 évig üzemelt, az se tudtam hol van a csepegtető tálcája stb. Ez meg penészedik s ugyan ott van a hűtő, konyhában fütött helységben. Szóval feletébb érdekes ez a "modern" hűtő.Ami bosch s 3x anyiba került
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2022
(#) profiminden-s válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 26, 2022 /
 
Helló! Sajnos nem jutok előbbre. Vettem új vezérlőt (Orczynál) akkor is az a hiba nem indul a ventilátor az elpárologtatóban. Az panelról nem jön feszültség.Kompresszor megy Néhány fotó mellékelve. a Szenzorokat megmértem 7,6,7,3,7,1 K ohm.A hall érzékelő a fagyasztóban jó, az ajtó világítás működik,ez a jeladó is jó. Valami ötlet csak van .Ti mégis hozzáértőbbek vagytok. Köszönöm!
(#) Tengericsiko hozzászólása Sze, 19:59 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Egyrészt van e valakinek gyáriszáma az alkatrészre, és honnan tudnám beszerezni? Candy CFO 196EX hűtőszekrény kompresszorához keresek 1 lábas, "QP2-15" 15 Ohm-os indító relét, PTC-t, vagy túlmelegedés védőt, kinek hogy tetszik, vagy bele a báriumtitanát korongot. 80W-os a motor. E-bay-en láttam 2-3000Ft-ért, gyártó kompletten adja a kompresszort 83.000Ft-ért és hülyének nézik szegény vásárlót. Bárkinek bármilyen infója van, ne tartsa magában! Köszi!
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:05
(#) StMiklos válasza Tengericsiko hozzászólására (») Sze, 20:27 / 1
 
Szevasz!

Szerintem ez jó hozzá.. (A pogácsa benne van)
https://orczy.com/rele_univerzalis_danfoss_103n0011_huto_67715?utm_...PD_BwE

Üdv: StMiklos
(#) Tengericsiko válasza StMiklos hozzászólására (») Sze, 21:51 /
 
Szia!

Sajnos ez 25 Ohm-os, de valószínűleg keresek egy hasonló "pogácsát", és átteszem, csak itt átmérő, vastagság, és a watt szám is számít. És az ár.
(#) StMiklos válasza Tengericsiko hozzászólására (») Csü, 12:15 /
 
Szevasz!

Inkább csak méret számít.
Ezek szokásos értéke 10 és 30 ohm között van.
De a köv. indításig, már ha előtte járt a kompresszor legalább 10 percet illik várni.
A mellékletben a pogácsa méret: D20*3,2mm, de a 3,2 rugalmas lemezek között van.

Üdv: StMiklos
(#) Tengericsiko válasza StMiklos hozzászólására (») Csü, 14:38 /
 
Szia Miklós!

Köszönöm, hogy így megmutattad. Végül ebayről rendeltem egyet. Az biztosan 15 ohmos, 1/6hp-s. És még nem láttam bele, de valószínűleg a D15*2mm-es méretű, ami nekem kell hozzá.

Vérlázító, hogy a legtöbb gyártó azt csinálja, hogy közvetlenül nem ad pár ezer forintos alkatrészt, vedd meg újra az egész hűtőt, és dobd ki a régit, de én a zöldítés jegyében kapcsoljam le magam után a villanyt, mert azzal megmentem a világot.

Üdv: Levente
(#) StMiklos válasza Tengericsiko hozzászólására (») Csü, 19:02 /
 
Szevasz!

Én nem védek senkit, olyan helyen dolgoztam, ahol évi >1000 kompresszort rendeltünk, forgalmaztunk.
Amit Te keresel, akár csak a pogácsa, vagy az indítóegység, azt a kompresszor gyártó is úgy veszi/rendeli, neki sincs raktárkészlete, a rendeltek pedig mennek fel a kompresszorra, és ők nem foglalkoznak magán személlyel.
Azért a szervíz hálózatot központilag ellátják a javításokhoz szükséges anyaggal, már ha hajlandók rendelni. Mert ha rendelnek, azt szállítás után ki kell fizetni, áll benne a pénz.
És a kompresszorok "félesége" bőven 100 felett van, és mindegyiknek más az ugyanarra feladatra használt alkatrésze. És ezeket kéne raktáron tartani..
Jóval korábban tartottunk mi is ilyen jellegű alkatrészeket, persze ezt csak min. 10-esével lehet rendelni. Termosztátot 100-asával..
Aztán eltelt 5-8 év és ezen alkatrészek 2/3-3/4-e a kukában végezte, selejtezésre (veszteség listára) kerültek, mert csak a helyet foglalták, nem fogyott eléggé.
És így lesz a 2500Ft-os termosztátból >15e forintos cikk, ha egyáltalán megéri, hogy eladják.
Ezután nem fognak többet rendelni..
Kb. így néz ki a történet, ördögi a kör.
Nem gondolom, ha vállalkozó lennél, hogy vállalnád, de lehet nincs igazam.

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Csü, 19:07
Következő: »»   279 / 279
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem