Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4029 / 4029
(#) Fats Domino válasza pipi hozzászólására (») Kedd, 6:31 /

Köszi, de ezzel már kissé túl lenne bonyolítva a fénymérés. üdv!
(#) Fats Domino válasza proli007 hozzászólására (») Kedd, 6:33 /

Tényleg miket írtam??!
Nyilvánvaló hogy annyira hülye vagyok,hogy nem ismerem fel a kérdésemre adott válaszokat, bocsi előjött a diszlexiám, mindenkinek köszi a sokmindent !
(#) Epu2 válasza Régi motoros hozzászólására (») Kedd, 7:59 /

Idézet:
„Ha direkt a tápfeszről van meghajtva, akkor az nem lesz pontos,”

Főleg, hogy az eredeti elem sem stabil. Nem nagyobb a többlet, mint egy kimerült elemnél.
(#) wbt válasza Gafly hozzászólására (») 15:07 /

Köszi, én is hasonlóra gondoltam, de én talán egy tranzisztorral elhúztam volna a referenciafeszt a komparátoroknál...bár úgy nem változik a bemeneti terhelés. Azon agyaltam, mi lehetett az oka ennek a (számomra) furcsa jelszint-osztásnak. Ilyenkor mindig arra gondolok, nem hiába tervezték így a mérnökurak...vagy...másnaposak voltak, ez jött ki. A'la 1987.
(#) bitmixer hozzászólása 18:19 /

Nem egyformán kopó szénkefék

Sziasztok!
Javítok egy szeletelőgépet, és meglepve látom, hogy az egyik kefe már teljesen elfogyott, gyakorlatilag már csak törmelék hullott ki a helyéről, míg a másik még kb. 7 mm-es. A rugóerő eltérésén kívül létezhet erre valamilyen más magyarázat?
Itt a fórumon mintha már találkoztam volna azzal, hogy hol van Bp.-en szénkefe bolt, de most nem találom. Tudtok segíteni?
Kösz, üdv!
Ja, még valami: a neten szinte kizárólag rugóval szerelt kivitelűek vannak, de az enyém pucér fajta. Ha csak rugósat kapok, le lehet róla operálni, vagy nagyon mélyen van beleágyazva?
A hozzászólás módosítva: 18:22
(#) Jonni válasza bitmixer hozzászólására (») 18:22 /

Szia!

Idézet:
„A rugóerő eltérésén kívül létezhet erre valamilyen más magyarázat?”

Még talán az lehet, hogy az egyik szénkefe szorul egy kicsit, az lassabban fog kopni.
(#) Gafly válasza bitmixer hozzászólására (») 18:38 /

Egy próbát megérhet.
Mintha régen nem itt lett volna...
(#) pipi válasza Gafly hozzászólására (») 19:49 / 1

Igen ide költöztek pár sarokkal odébbról. Nekem is ez van közelebb. De van/volt a Népszinház utcában is. Gugli megmondja. Temun most jött szembe 60 meg 90 darabos készlet . Ha ráér mig ideér, tudok adni.
A hozzászólás módosítva: 19:53
(#) Bakman válasza bitmixer hozzászólására (») 19:56 / 1

Lehet, hogy az egyik kefetartó nem jó szögben áll a kommutátorhoz képest, az egyik picit nagyobb és a kelleténél jobban lötyög benne a szénkefe, puhább az egyik, mint a másik...

Van pár opció. Ferde kefetartóval egyszer találkoztam már.
(#) Gafly válasza pipi hozzászólására (») 20:11 /

Én a Népszínházra emlékeztem.
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») 20:53 /

"egyik picit nagyobb és a kelleténél jobban lötyög benne a szénkefe" nálunk volt ilyen baj, persze nem azonnal derült ki, másik érdekes, hogy a vágómotor mindig ugyan azon a pozíción állt/indult, a negatív kefe jobban fogyott (mindnél). Biztos van magyarázata, nem foglalkoztunk vele, csere-bere 1-2 millió vágás után.
(#) pipi válasza Gafly hozzászólására (») 23:21 /

https://carbosint.hu/valaszt.php?sor=3
Két boltjuk volt, Harmat utcában és a Népszínház utcában. Azt tudtam hogy a Harmat utcából költöztek a Kada utcába, ezekszerint a Népszinház utcában pedig megszűnt...

gugli

Carbosint Kft. Mintaboltja Szénkefebolt Cím: Budapest, Népszínház u. 19, 1081 Végleg bezárt
"2023. január 26-tól boltunk elköltözött. Megtalálnak minket a 1103 Budapest, Kada u. 26. cím alatt. Tel: 06-1-262-1983"
A hozzászólás módosítva: 23:21
Következő: »»   4029 / 4029
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem