Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszi, de ezzel már kissé túl lenne bonyolítva a fénymérés. üdv!
Tényleg miket írtam??!
Nyilvánvaló hogy annyira hülye vagyok,hogy nem ismerem fel a kérdésemre adott válaszokat, bocsi előjött a diszlexiám, mindenkinek köszi a sokmindent !
Idézet: „Ha direkt a tápfeszről van meghajtva, akkor az nem lesz pontos,” Főleg, hogy az eredeti elem sem stabil. Nem nagyobb a többlet, mint egy kimerült elemnél.
Köszi, én is hasonlóra gondoltam, de én talán egy tranzisztorral elhúztam volna a referenciafeszt a komparátoroknál...bár úgy nem változik a bemeneti terhelés. Azon agyaltam, mi lehetett az oka ennek a (számomra) furcsa jelszint-osztásnak. Ilyenkor mindig arra gondolok, nem hiába tervezték így a mérnökurak...vagy...másnaposak voltak, ez jött ki. A'la 1987.
Nem egyformán kopó szénkefékSziasztok!Javítok egy szeletelőgépet, és meglepve látom, hogy az egyik kefe már teljesen elfogyott, gyakorlatilag már csak törmelék hullott ki a helyéről, míg a másik még kb. 7 mm-es. A rugóerő eltérésén kívül létezhet erre valamilyen más magyarázat? Itt a fórumon mintha már találkoztam volna azzal, hogy hol van Bp.-en szénkefe bolt, de most nem találom. Tudtok segíteni? Kösz, üdv! Ja, még valami: a neten szinte kizárólag rugóval szerelt kivitelűek vannak, de az enyém pucér fajta. Ha csak rugósat kapok, le lehet róla operálni, vagy nagyon mélyen van beleágyazva? A hozzászólás módosítva: 18:22
Szia!
Idézet: „A rugóerő eltérésén kívül létezhet erre valamilyen más magyarázat?” Még talán az lehet, hogy az egyik szénkefe szorul egy kicsit, az lassabban fog kopni.
Egy próbát megérhet.
Mintha régen nem itt lett volna...
Igen ide költöztek pár sarokkal odébbról. Nekem is ez van közelebb. De van/volt a Népszinház utcában is. Gugli megmondja. Temun most jött szembe 60 meg 90 darabos készlet . Ha ráér mig ideér, tudok adni.
A hozzászólás módosítva: 19:53
Lehet, hogy az egyik kefetartó nem jó szögben áll a kommutátorhoz képest, az egyik picit nagyobb és a kelleténél jobban lötyög benne a szénkefe, puhább az egyik, mint a másik...
Van pár opció. Ferde kefetartóval egyszer találkoztam már.
"egyik picit nagyobb és a kelleténél jobban lötyög benne a szénkefe" nálunk volt ilyen baj, persze nem azonnal derült ki, másik érdekes, hogy a vágómotor mindig ugyan azon a pozíción állt/indult, a negatív kefe jobban fogyott (mindnél). Biztos van magyarázata, nem foglalkoztunk vele, csere-bere 1-2 millió vágás után.
https://carbosint.hu/valaszt.php?sor=3
Két boltjuk volt, Harmat utcában és a Népszínház utcában. Azt tudtam hogy a Harmat utcából költöztek a Kada utcába, ezekszerint a Népszinház utcában pedig megszűnt... gugli Carbosint Kft. Mintaboltja Szénkefebolt Cím: Budapest, Népszínház u. 19, 1081 Végleg bezárt "2023. január 26-tól boltunk elköltözött. Megtalálnak minket a 1103 Budapest, Kada u. 26. cím alatt. Tel: 06-1-262-1983" A hozzászólás módosítva: 23:21
|
Bejelentkezés
Hirdetés |