Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha jól számoltam :

Uki=(((Ube/(((R1*R4)/(R1+R3+R4))+(1/((1/(((R1*R3)/(R1+R3+R4))+R2))+(1/(((R3*R4)/(R1+R3+R4))+R5))))))*(1/((1/(((R1*R3)/(R1+R3+R4))+R2))+(1/(((R3*R4)/(R1+R3+R4))+R5)))))/(((R3*R4)/(R1+R3+R4))+R5))*R5
Elismerésem! Ezt még beírni egy excel táblába is nagy teljesítmény (hogy ne legyen benne hiba...) (Mondjuk be is lehet copyzni...)
Bocs, de nem ellenőriztem... Mindenesetre az előző (rajzos) hozzászólásod áttekinthető, és könnyebben számolható (még ha a felírt képlet borzasztónak is tűnik), mint amit én javasoltam.
A hozzászólás módosítva: Pé, 21:50
Köszönöm !

Ja akkor érdemesebb bemásolni excel-be (nehogy kimaradjon akár egy zárójel is

), mondjuk a U2-es cellába , az Ube-t átjavítani U1 cellára : " =(((U1/(((R1*R4)/(R1 ....... "
U1 cellába mehet a Ube értéke és R1-5-ig cellába mehetnek is az ellenállás értékek U2 lesz az Uki eredmény.
A hozzászólás módosítva: Pé, 22:07
Más kerülő, és gyors megoldás: ilyesmire teljesen jó kb. bármelyik áramkör szimulátor program, ami egy pillanat alatt megmutat ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is.