Fórum témák
» Több friss téma |
Az asztali PC-men is DisplayPort kimenetek vannak, annak ellenére, hogy HDMI audio-t ír ki...
Inkább az aggaszt, hogy itt nincs ilyesmi sem. Veszek kábeleket aztán majd kiderül mi a helyzet.
Idézet: „...törölni tudnám a jelszót, de ezt nem akarom, csak azt, hogy magától jelentkezzen be...” Ez érdekes, a jelszavak pont azért vannak, hogy be kelljen írni, nem? Milyen jelszó az, ami beírja magát? Az úgy mitsem ér, vagy nem tudok valamit? ![]()
Hatalmas különbség van. Az automatikusan beírt jelszó csak helyben van, és csak indításkor, de pl. fájlmegosztás, távoli bejelentkezés, és hasonlók alapból védettek.
Azon kívül attól, hogy használsz egy ilyePC-t, ami magától beírja, még nem tudod meg a jelszavát. Amúgy ezt a funkciót desktop linuxok is tudják. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2023
Ha jól tudom a display port is átviszi a hangot . Bár kissé függő hogy milyen vga kártya van a gépben de álltalában mind az nvidia mind pedig radeon oldalon van audió kijátszás amit digitálisan továbbít. A display port elméletileg többet tud mint a hdmi . Bár érdekes hogy nekem meg két dvi csati van a kártyámon de dvi hdmi fordítóval így is átadja a hangot. Csak az a lényeg hogy ne az ősrégi display port legyen a fogadó részen mert akkor nem megy.
A hdmi és display port audio csak akkor jelenik meg ha érzékeli hogy lehet aktív átvitel.
Akkor ha jól értem, ha odaülök a gép(ed)hez és bekapcsolom használhatom normálisan, de más gépről hálózaton keresztül akarok hozzáférni a megosztott mappáihoz, jelszót felhasználó nevet kér.
Így van.
Ha jól rémlik, ez akkor is fennáll, ha a bejelentkezés nem jelszóval védett. Akkor maga a win generál egy jelszót, amit csatlakozáskor a másik gépen kell beírni, csak eztán hozzáférhetőek a megosztott mappák. Vagy keverem valamivel? Talán a hálózati jelszónak hívják vagy mi.
Vagy hálózati megosztás jelszavas védelme, ilyesmi. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2023
Nyilván a megosztás beállításától is függ a végeredmény, de pl. távoli asztal bejelentkezés, és egyéb windows szolgáltatások elérése esetén sem mindegy. Az asztali PC-men be kell írni a jelszót, de ez a tv-re lenne rádugva, azaz némiképpen más lesz a funkciója.
Tényleg? Elnézést kérek, csak a HDMI-ről tudtam, hogy visz át hangot, Displayport-tal eddig még nem volt dolgom.
Először ellenőrizd a drivereket, hátha, mert legfeljebb azt írná ki, hogy nincs csatlakoztatva, de kellene látszódnia, ha tud olyat.
![]()
Sziasztok!
Van a képen lévő wifis kártyám van rajta 2 csatlakozó main fekete drót AUX fehér drót melyik az adó antenna melyik a vevő. melyikre lel antennát forrasszak. adást akarnám erőltetni A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2023
Erre nem tudsz forrasztani. Menjél el egy bontóba, és kérjél tőlük laptop wifi csatlakozót, amin rajta van az ellendarab amit csatlakoztatni lehet a kártyához.
Bármi régi laptopból lehet ilyet bontani, forrasztva szinte kizárt jó lesz. meg nem drót kell, pontosan tervezett antenna.
az meg van mind a 2 dót amin rajta a csatlakozó csak kérdés melyikre kel az antennát rá forrasztani hogy a jel erőssége erősebb legyen mert most mind a 2 drót ki van hozva a gép ből.
A laptopokban nincsen külön antenna, a vezeték a kijelző körül van vezetve és kész.
Általában elég szokott lenni.
A drót nem antenna, csak egy koax. A végére kell egy tervezett antennát rakni, ha még nincs. Ha van, semmilyen házi megoldással nem lesz jobb, kisebb veszteségű antennát kell keress.
Azt tudom csak a kártya át került a mini pc be mert a router lehalt és a netet meg kellene osztanom mert most csak az én gépemen van a 2 vezetéket ki hoztam a gépből mind a 2 csak valamelyik lenne az adó csak nem tudom melyik.
Fotózd le, amit antennának használsz.
Tehát a te géped vezetéken kapja a netet, és a wifi kártyán keresztül akarod megosztani?
Szerintem ez így nem fog menni...
Igen vezetéken jön a net wifin meg menne a net.
Már működik az elmélet csak kicsi a térerő. mert már be van állítva.
És a DHCP-t hogyan oldod meg? A router ad a klienseknek IP címet - szerintem a kártyád erre nem képes.
Őt szánám antenának 1 kép a 2 csak a drótok
Tudtommal van ilyen program, ha jól emlékszem: Connectify
azt szerintem automatikusan meg oldja a gép.
most rá tetem a telómon kívül a tabletet hibátlanul megy.
Ez nem wifi antenna.
Magában a drót meg semmit sem jelent. Routerből szedj ki antennát, de a koax toldása miatt úgyis rossz lesz.
Ez egy 900 Mhz-es mobiltelefon antenna. A Wifi minimum 2.4 GHz-en megy, vagy 5 GHz. Ha nem ezekhez méretezel antennát akkor a reflexiók miatt roszabb lesz mintha egy akármilyen WiFi antennát tennél rá, plusz a koax se mindegy, hogy milyen impedanciájút használsz. Ezeken a frekiken már nem lehet bármilyen antennát felhasználni, ez nem URH rádió.
Ha mindenképpen antennát akarsz, keress az "Elfogadnám, ha ingyen elvihető" topikban bontott kétsávos Wifi antennát, tuti lesz akinek van elfekvő.
Ez valami 900 MHz-es GSM antenna, teljesen máshogyan viselkedik 2.4 GHz-en, mint ahogyan kellene. A Wi-Fi modult meg egyébként se járasd terhelés (antenna) nélkül, mert attól is kifekszik. Egyébként ha két csatlakozó van rajta, akkor két antenna kell neki.
Ha 8-10 nap múlva eljössz, akkor tudok adni 2.4 GHz-re hangolt antennákat csatlakozókkal készre szerelten, csak most költözök, minden el van pakolva.
Nagyjából már elmondták a többiek, hogy semmi jóra ne számíts azzal az antennával meg a toldott koaxal. Ha szerencséd van szimplán nem fog (jól) működni, ha nincs szerencséd a reflexiókkal megölöd az adót.
Amúgy a kérdésedre a válasz. Nincs adó és vevő antenna. Mind a kettő adó és vevő is. Nézz utána a diversity vételnek és megtudod, hogy miért van két antennád. Elárulom kell mind a kettő és a kettő antenna közti távolság sem mindegy. Nem véltelenül az egyik neve MAIN és a másiké pedig AUX... A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2023
Szia!
Nem lenne egyszerűbb, és megbízhatóbb egy másik, akár használt router? Itt az oldalon is van a hirdetések között. TP-link A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2023
Köszönöm már rendeltem kimondot wifis antenát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |