Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   201 / 207
(#) Udvari Zsombor válasza gery20 hozzászólására (») Okt 28, 2022 /
 
Lehet, hogy valami kontakt-szerű hiba helyrerázódott benne? Érdekes...
(#) oregtamas0202 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 28, 2022 1 /
 
Üdv !
Megnézném én a Dekóder IC -t és környékét .
(#) gery20 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 28, 2022 /
 
Igen ezért nem tudom, hogy mi van. Majd kap egy szoftver frissítést. De nem is tudom még egyszer produkálni sem a jelenséget. Tulsok minden meg ugye nincs is benne a vég ic meg egy másik ami már bga. Esetleg a bga chip forasztasa lehet a hunyó. Majd ha esetleg elö jön a hibba meg próbálom azt melegíteni. Nem vagyok a bga forasztasban nagy spiler, de ha videó kártyán sikerült hát szerintem lehetne egy próbát tenni vele.
(#) villanyipi hozzászólása Nov 12, 2022 /
 
Üdv!
Kérdésem inkább kíváncsiságból eredő, miszerint ezek a belülre ragasztható rádióantennák mennyit is érnek?Érdemes vesződni vele, vagy nem jobb a vételük mint a hagyományos külső antennának?Szeretem az újításokat, de éppen nem vagyok úgy eleresztve hogy egyik héten ilyet vegyek másik héten másikat.
Különben peugeot 206-osom tetőantennáját tervezem megbűvölni, ugyanis néha egy két helyen áthallani másik adókat is, lehet kontaktossá vált, de lehet kap egy erősítőt ha a tisztítás nem válna be.
A páciens fejegység JVC KD-X361BT.
(#) Joe_001 válasza villanyipi hozzászólására (») Nov 12, 2022 /
 
Szia!
Anno volt amelyik jobb volt a jó gyárinál. Szerintem az antenna kábel cseréje, (ha lehet a gyárira), és a testelés megtakarítása az antenna talpánál (kívül belül) segít a legtöbbet. Azonkívül a "szarvasos" cég, az ajánlott olyan víztelenítő zsírt, és adta is az antennáihoz amivel tartósan jó maradt szerelt antennája.
(#) villanyipi válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 12, 2022 /
 
Hát nekem lítiumos vagy grafitos zsírom van ezekkel kell beérje. Majd takarítás után ha marad a hiba rápróbálok másik antennára, ha már egy "pozitív" véleményt is kapok az már jelenthet akár jót is
Már csak abban vagyok bizonytalan hol is van lehúzva a kábel de ez menet közben úgy is kiderül.
(#) Joe_001 válasza villanyipi hozzászólására (») Nov 12, 2022 /
 
Szerintem a Lítiumos az jó a bringáknál is ez a favorit. Ez jó víztaszító, a Hirschman n is ezt adhatta hozzá. Az antennatalp ha beázik, és el kezd rohadni belül a kasztni az (is) csinál ilyen hibát, amit említettél.
(#) villanyipi válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 12, 2022 /
 
Igen ezzel tisztában vagyok leginkább ennek elkerülése/javítása hajt, a rádiót remekül helyettesíti a spotify, de akkor már kellemest a hasznossal ugye bár?!
(#) Raptor66 hozzászólása Nov 13, 2022 /
 
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki találkozott-e már olyan jellegű problémával hogy az autó akkumulátor ki majd visszaszerelése után a rádió fejegységen nem működik a bluetooth funkció. Pontosabban nem lehet hozzá csatlakozni azzal a telefonnal, amivel korábban minden gond nélkül működött a Bluetooth kapcsolat. Maga a fejegység egyébként egy Xblitz RF250-es típus. A válaszokat előre is köszönöm!
(#) oregtamas0202 válasza Raptor66 hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Üdv !
Törölni kell a menüből a bent lévő telefont , majd újra párosítani.
Lehet hogy kevés a tárhely .
(#) Raptor66 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Köszönöm a választ! Megpróbáltam törölni és újra párosítani, de sajnos nem segített. A tárhely több mint 50%-a szabad, így szerintem más lehet a háttérben.
(#) oregtamas0202 válasza Raptor66 hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Üdv !
Típus ?
A Bluethot modul is tönkremehet.
(#) villanyipi válasza Raptor66 hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Bár a képeken nem látom, de ha akad rajta reset funkció használni kellene, vagy akár egy teljes áramtalanítás után lehet újra működhet!
(#) Joe_001 válasza Raptor66 hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Ugyanezzel a hibával találkoztam egy Parrot kihangosítóval aV70-emben. Dobtam...
(#) Raptor66 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 16, 2022 /
 
Üdv! A fejegység típusa: Xblitz RF250.
(#) Raptor66 válasza villanyipi hozzászólására (») Nov 16, 2022 /
 
Köszönöm a választ! Sajnos a reset gombot lefelejtették a rádióról, de megpróbálom majd újra teljesen áramtalanítani. hátha helyrerázódik.
(#) KoblogPerGyok hozzászólása Nov 22, 2022 /
 
Szasztok!

Van egy autórádióm a garázsban hallgatnám. Minden ok vele, működik is, de az antennával bajban vagyok. A csatolt képeken látható antennacsatlakozókat vettem a fejegységhez. Van ami szerelhető, de azt sem értem teljesen. Semmi csavar nincs benne, nem tudom, hogy hogyan kellene ehhez csatlakoztatni a coax, vagy más kábelt. A sima TV coax csatlakozó nem megy rá, de nem is értem minek kellene. A szerelhető verzió is olyan, mint a TV-hez a gyorscsatlakozó, azaz a coax belső rézkábelét hoszabban meg kell blankolni, az árnyékolásra meg egy fém lapocskákból álló rész ráborul mikor a műanyag rögztést meghúzzuk. Ez ok is, de a belső átmérő igen nagy, azaz a coax belső réz kábele sokkal vékonyabb, mint a hüvely. A képen láthatónál is ez van. Milyen kábel kell ehhez? Milyen vastagságú kell és hogyan kellene a kábelt ezekhez rögzíteni?

Az antenna távolabb lenne, kellene vagy 2-3m a fejegységtől, az antenna egyelőre egy régi rádió teleszkópantennája lenne.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2022
(#) Inhouse válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Ez nem autós antenna dugó, hanem egy átalakító. 2 fő fajta csatlakozó van, ez a dugó az elterjedtebb, a másik ami ennek a fenekébe megy az a Blaupunkt típus.
Ez a szerelhető dugó, de nem egy álom meló szerelni, főleg az autós koax-al, aminek a meleg ere egy hajszálvékony szál...
Ez egy másik szerelhető dugó.
Lehet, hogy jobban járnál egy ilyen hosszabbítóval.
(#) KoblogPerGyok válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Szia!

Köszi a gyors választ!
Akkor engem átvertek.... A másik képen amit küldtem nem a szerelhető típus van, ugyanolyan, mint amit küldtél? Azt sem értem, mert a coax belső kábele lötyög benne, vagy hozzá sem ér. A hosszabbítót egyelőre felejteném, de holnap visszamegyek és bajt okozok, mert a szerelhető verziót 1000-ért adta. Hát...
(#) KoblogPerGyok válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Forrasztani kell a szerelhető verziót? Amelyiket küldtem?
Mondjuk az ok lehet, érthetőbb lenne.
(#) villanyipi válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
A fekete végű forrasztandó az árnyékolás talán szorítós de most 30 km távolságra van tőlem egy ugyanolyan nem tudom biztosra mondani.
(#) Inhouse válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Szerencsére nagyon keveset kellett belőle szerelnem. Az első ugye az nem dugó, a második meg az előbb nekem valamiért kimaradt, azért linkeltem én is (módosításban raktad fel?). Szerintem ez csavaros, nekem úgy rémlik. Az fekete vég nélküli, amit linkeltem az forrasztós.

Idézet:
„Mondjuk az ok lehet, érthetőbb lenne.”

Mire gondolsz?
(#) KoblogPerGyok válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Azért nem láttad a második képet amit a netről szedtem gyorsan, mert éppen töröltem és másik képet tettem fel. Módosítottam a hozzászólásomat.

Arra gondolok, hogy ami nekem van szerelhetős azon sincs csavar, ami megfogná a réz kábelt. Azonban amit linkeltél ott írják, hogy forrasztós. Szóval szerintem meg tudom oldani, de lehet rosszul.
Szóval a coax kábelt hosszan glankolom, az érnyékolást visszahajtom. A coax kábelt bedugom úgy, hogy a végén kijöjjön. A csavaros végével rögzítem a coax kábelhez az árnyékolással együtt, majd a végén kibújó réz kábelt hozzsforrasztom a végéhez, majd a maradékot levágom.
Azaz először szerel és csak utána a végén egy kis pötty forrasztás. Másképpen nem tudom sajnos eklépzelni, mert hosszan hogyan forrasztanám meg a hüvelyen belül? Illetve hogyan lehetne cserélni?
De ez csak ötlet, mivel semmi csavar nincs benne és a linked is azt mondja, hogy forrasztós.
(#) Inhouse válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Nov 23, 2022 / 1
 
Ja, jól írod, így kell forrasztani! A középső eret túlblankolod és bedugás után lógjon túl. Ott a végén forrasztod, ne csinálj bumszlit, csak folyjon bele. A felesleget levágod. Én is csak tippeltem a fekete végűre, hogy esetleg csavaros, mert hosszabbnak tűnik a simánál. Egyszerűbb lett volna venni egy autós boltban antenna hosszabbítót és azt felhasználni.
(#) KoblogPerGyok válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Igen, de drágább kicsit, és ekkor elmarad a szerelgetés öröme!
De igen, sokkal jobb lett volna.
Mindent gyakorlatilag itthon fellelt maradékokból raktam össze nem szerettem volna sokat költeni rá, de mivel rádiót sokat hallgatok erre jó lesz a sufnitunig! No meg ki szeretném próbálni a teleszkópos antennával hogy szól. Azt meg találtam valahol.
Különben meglepően jól szól 4 hangszóróval.

Ma megpróbálom összerakni, jelzek, ha sikerült vagy sem.
(#) Inhouse válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
A teleszkóp antenna is csak egy "drót". Annyi az előnye, hogy össze lehet tolni, ha nem kell és elvileg kültéri, korrózióálló. Ha beltérben kell antennának, akkor egy ugyanolyan hosszú vezetékdarab nagyjából ugyanazt az eredményt adja. Az antenna pozíciója a tereptárgyak, fém elemek helyzetétől függően adhat jobb vagy rosszabb eredményt. Keresgélni kell, hol adja a legjobb jelet, és a hol nem zavarja semmi.
(#) morgo hozzászólása Jan 15, 2023 /
 
Sziasztok!
Bár nem kimondottan fejegység, de egy noname MP5 playerrel kapcsolatban kérem a segítségeteket.
A végfok ic el van durranva totál zárlatos, ezt kivettem belőle. Ha tápot kapcsolok rá, a bekapcsoló gomb és az alatta/felette lévő gombok ledjei kb 2-3 sec. periódusban villognak a szivárvány összes színében.
Viszont a kijelző nem megy, a gombokra nem reagál.
A 7, 8, 9, 10, 20 vezetékeket kell kötni valahová hogy működjön, vagy elégnek kéne lenni tápot adni neki, (15-GND, 16 +) és a 17. vezetéket a +12 voltra kötni?
(#) Udvari Zsombor válasza morgo hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Méregetni kellene, hogy vajon még mi szállt el benne ‒ általában a végfok nem megy csak úgy ki magától.
(#) uniman válasza morgo hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Van rajta típusszám...
A GND-t + két helyre a 12V-ot elég bekötni a működéséhez...
A NYÁK többfajta is lehet benne, nem forrósodik még valamelyik SMD a panelen?
(#) morgo válasza uniman hozzászólására (») Jan 16, 2023 /
 
Köszi. A típusszámra keresve nem találtam leírást, hogy a fent említett csatlakozások bekötése szükséges-e a működéshez.
Semmi nem melegszik, a stabilizátorok kimenetén jók a feszültségek. Próbáltam sötétben figyelni a kijelzőt, hogy ha csak a háttérvilágítás nem megy, valamit halványan látni kellett volna. Még méregetek, törpölök rajta, ha nem találom a hibát, elengedem.
Következő: »»   201 / 207
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem