Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hőkamera
Sziasztok
Venni akarok hőkamerát, az elektronikai szerelésen és a házam hőszigetelés vizsgálatán kívül villanyszerelési problémák felderítésére is esetleg alkalmas? Pl a falba/ gipszkarton mögött lévő kábel, esetleges túlterhelése, wago csatlakozónál előforduló kontakthiba... Ezeket látja? Tudom, hogy nem lát át a falon, de ezeket se látja? kamera Ezt néztem ki, mi a véleményetek?
Szevasz!
Ez itt egy hőkamerás felvétel, igaz a profi kategóriából, csak ehhez jutottam hozzá. Minap készült MMfal alu. vezetékezést kellett valahogy használhatóra hozni. Hogy marad-e vagy sem így, majd kiderül. Wago+paszta+mosógép vezetékezés készült korábban. Ijesztőnek tűnik amit látsz, de ez nagyon intelligens kamera, a képen látható min és max közé oszt be, maximalizálva a felbontást. Van hozzá normál kép is, bár nem egy helyre néznek.. Alul az adat: min:24 max.28, miközben terhelve van. Megfelelő (Testo) szoftverrel bármelyik pontra rakod a célkeresztet, mondja a hőmérsékletet. Tudom, Te egy konkrét típust kérdeztél, csak annak kapcsán tettem fel ezt ide. Hűtőrendszeren mondhatni csodadolgokat lehet látni. Üdv: StMiklos
CAT S62 telefonomon van hőkamera, sokszor hasznos kis kellék tud lenni. Gipszkarton mögött lévő kábelt megfigyelni szerintem nehezebb dolog mint sima vakolat alatt. A kábel át kell hogy melegitse a vakolatot(elég ha csak egy kicsivel is) hogy meg tudd találni a kábelt mivel ez nem "átlát" a dolgokon hanem a dolgok felületéről sugárzott höt tudja megjeleníteni. Az alábbi képen egy érdekes szituban használtam, ismerösnél a szigetelés(hungarocell) mögé befészkeltek a darazsak, nyáron reggel amikor hüvös volt meg tudtam határozni a fészek pontos helyét, ezután már egyáltalán nem elektro ami következett.
![]()
szia
Köszi, nyilván így kibontva fogja látni, efelöl nincs kétségem. Csak valamelyik villanyszerelős témába olvastam, hogy hőkamerával is át szokták vizsgálni a rendszert. Úgy gondolom, hogy a falon max akkor fog meglátszani a melegedés, ha már ment egy fél órát.
Hasonló tudású volt nálam párszor. A viszonylag kis felbontás miatt messziről nem látszanak a kis területű hőforrások de kicsit közelbbről (1 - 1,5 m) már jó eredményt ad.
Házat körbenézni (kivül és belül) megfelelő. Falban lévő kábelek melgedését csak akkor fogod látni vele, ha azok a falnak, doboztetőnek is átadják a hőt, ez általában meg is történik. Gipszkarton a szigetelések miatt már határeset. Kis eltérést is észre lehet venni, ha a kamera látószögébe nem kerül zavaró hőforrás vagy be lehet állítani a mérési tartományt. Kis gyakorlással nagyon jól használható eszközök, nevezett kamerának van reklámvideója, valós teszttel. Ennyi pénzért jó ár/érték arányúnak tűnik: YouTube: TOPDON TCView TC001.
Megjött a TC001
leteszteltem és írok pár észrevételt róla: -Érzékenységébe nem csalódtam, sőt, nagyon meg vagyok elégedve, mellékeltem pár képet, tisztán kivehető a padlófűtés csőkígyója. -Ami nem nagyon tetszik, a hozzá tartozó szoftver, nem jegyzi meg a beállításokat, ill időnként lefagy, ami lehet, hogy a teló sara, úgy saccolom, eléggé megizzasztja a telefon processzorát. (xiaomi 11 lite) ahogy elnézem, már fölemelték az árát, bár eddig se értettem, mi a jóég kerül benne ennyibe? |
Bejelentkezés
Hirdetés |