Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hőkamera
 
Témaindító: rabego, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) SzilCsong hozzászólása Jan 28, 2023 /
 
Sziasztok

Venni akarok hőkamerát, az elektronikai szerelésen és a házam hőszigetelés vizsgálatán kívül villanyszerelési problémák felderítésére is esetleg alkalmas?
Pl a falba/ gipszkarton mögött lévő kábel, esetleges túlterhelése, wago csatlakozónál előforduló kontakthiba... Ezeket látja?
Tudom, hogy nem lát át a falon, de ezeket se látja?
kamera
Ezt néztem ki, mi a véleményetek?
(#) StMiklos válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 28, 2023 / 1
 
Szevasz!

Ez itt egy hőkamerás felvétel, igaz a profi kategóriából, csak ehhez jutottam hozzá.
Minap készült MMfal alu. vezetékezést kellett valahogy használhatóra hozni. Hogy marad-e vagy sem így, majd kiderül.
Wago+paszta+mosógép vezetékezés készült korábban.
Ijesztőnek tűnik amit látsz, de ez nagyon intelligens kamera, a képen látható min és max közé oszt be, maximalizálva a felbontást. Van hozzá normál kép is, bár nem egy helyre néznek..

Alul az adat: min:24 max.28, miközben terhelve van.
Megfelelő (Testo) szoftverrel bármelyik pontra rakod a célkeresztet, mondja a hőmérsékletet.
Tudom, Te egy konkrét típust kérdeztél, csak annak kapcsán tettem fel ezt ide.
Hűtőrendszeren mondhatni csodadolgokat lehet látni.

Üdv: StMiklos
(#) djusee válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 28, 2023 / 1
 
CAT S62 telefonomon van hőkamera, sokszor hasznos kis kellék tud lenni. Gipszkarton mögött lévő kábelt megfigyelni szerintem nehezebb dolog mint sima vakolat alatt. A kábel át kell hogy melegitse a vakolatot(elég ha csak egy kicsivel is) hogy meg tudd találni a kábelt mivel ez nem "átlát" a dolgokon hanem a dolgok felületéről sugárzott höt tudja megjeleníteni. Az alábbi képen egy érdekes szituban használtam, ismerösnél a szigetelés(hungarocell) mögé befészkeltek a darazsak, nyáron reggel amikor hüvös volt meg tudtam határozni a fészek pontos helyét, ezután már egyáltalán nem elektro ami következett. . De így tudtam végig követni a hideg/meleg csöveket a falban, csak folyatni kellett kicsit a vizet.
(#) SzilCsong válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 28, 2023 /
 
szia

Köszi, nyilván így kibontva fogja látni, efelöl nincs kétségem. Csak valamelyik villanyszerelős témába olvastam, hogy hőkamerával is át szokták vizsgálni a rendszert.
Úgy gondolom, hogy a falon max akkor fog meglátszani a melegedés, ha már ment egy fél órát.
(#) Bakman válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 28, 2023 /
 
Hasonló tudású volt nálam párszor. A viszonylag kis felbontás miatt messziről nem látszanak a kis területű hőforrások de kicsit közelbbről (1 - 1,5 m) már jó eredményt ad.

Házat körbenézni (kivül és belül) megfelelő. Falban lévő kábelek melgedését csak akkor fogod látni vele, ha azok a falnak, doboztetőnek is átadják a hőt, ez általában meg is történik. Gipszkarton a szigetelések miatt már határeset. Kis eltérést is észre lehet venni, ha a kamera látószögébe nem kerül zavaró hőforrás vagy be lehet állítani a mérési tartományt.

Kis gyakorlással nagyon jól használható eszközök, nevezett kamerának van reklámvideója, valós teszttel. Ennyi pénzért jó ár/érték arányúnak tűnik: YouTube: TOPDON TCView TC001.
(#) SzilCsong válasza Bakman hozzászólására (») Jan 28, 2023 /
 
köszi, megrendeltem
(#) SzilCsong válasza SzilCsong hozzászólására (») Feb 12, 2023 /
 
Megjött a TC001
leteszteltem és írok pár észrevételt róla:
-Érzékenységébe nem csalódtam, sőt, nagyon meg vagyok elégedve, mellékeltem pár képet, tisztán kivehető a padlófűtés csőkígyója.

-Ami nem nagyon tetszik, a hozzá tartozó szoftver, nem jegyzi meg a beállításokat, ill időnként lefagy, ami lehet, hogy a teló sara, úgy saccolom, eléggé megizzasztja a telefon processzorát. (xiaomi 11 lite)
ahogy elnézem, már fölemelték az árát, bár eddig se értettem, mi a jóég kerül benne ennyibe?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem