Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Tesztképpen, egy szintén, ilyen jellegű hibás 16GB-os sd kártyán lefuttattam egy normál formázást, Majd elindítottam egy 15Gb-os file másolását. 30%-nál : "disk full" üzenet. Tehát akkor ezek szerint a kártya 70%-rossz? Ez azért elég durván hangzik ![]()
Nem, hanem az SDHC szabvány szerint FAT32-re van formázva aminek az írási limitje 4 GB fájlonként. Formázd exFAT-ra (SDXC szabvány szerint) és megszűnik a probléma.
Mire használod azt az autós kamerát? Ha a cél bármilyen eset dokumentálása, akkor én oda bizony nem tennék még egy kicsit kérdéses megbízhatóságú cuccot, legyen az akármekkora méretű.
Arról nem beszélve, hogy a kisördög fog mindig útközben motoszkálni benned, hogy sikerül vagy nem a felvétel. Ha elkezdett halódni, valószínűleg rohamosan szaporodni fog a hiba... Gondold át mi mennyit ér.
Ellenőrizd le a H2TestW szoftverrel, aztán meglátod mennyi használható még belőle egyáltalán. A gond akkor szokott kezdődni, mikor a rögzítőkamera nem kezeli megfelelően a "máshol" formázott kártyát.
Ha az nem tudja magának rendesen elkészíteni, érdemes új kártyát használni a menetrögzítőben. A kétes kártyát meg esetleg még használhatod az ellenőrző program adatai alapján, de lehetőleg ne arra bízd az "életed". A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2023
Szia
Venni akarok egy újat, mert ez nagyon gagyi, csak azért nem szedtem még le, mert hátul is van kamera és tudom használni tolatókameraként. Már új korába se volt egy 1080P, ahogy egyébként reklámozták, azóta meg egyre gyengébb (lehet, hogy direkt, vegyek újat?) Az meg valami brutális, hogy pár óra alatt teleír egy 32 gigás kártyát, a gyártó nem hallott még képtömörítési eljárásról? Jó hogy kikészül pár év használat után csóró sd kártya, ha ilyen pazarló módon írogatunk rá.
Szia!
A Tiny 11 lett a befutó. Bár a telepítése elég nyögvenyelősen ment, elképesztő mennyire jól fut az öreg vason. Köszönöm a tippet!
Dehogy vagy, az meg, hogy feledékeny az ember, bárkivel megeshet.
![]()
Nekem 2 kamerám van, tizenéve megy benne a nagyméretű sdkártya, hibátlan. Valami márkásabb cuccot vettem beléjük. Nem rég majdnem szükség lett volna rá, csak az álló autómba -mikor nem rögzített- ment bele egy targonca
![]()
A módszereddel megcsináltam a formázást, a kamerába helyezve, jelezte a formázási igényt, ezt le is futtattam, a mai napon ment pár órát gond nélkül, lekopogom, eddig oké
![]()
PC-s, teljes formázás nélkül felgyűlnek a rossz szektorok a kártyán és mindenféle anomáliákat okoznak. 4-5 teleírási ciklusonként érdemes lenne megismételned a teljes formázást, hogy rendben tartsad.
Az a gond, hogy ennél az elmebeteg kameránál, ahol a full hófehér hátteret állóképként is 1 pixel= 3 Byte x 1080 x 1920 , tehát a legminimálisabb tömörítés sincs, nem hiszem el, hogy ez normális. kb 2 naponta teleírja, egy hosszabb nap esetén rá se fér két nap.
Esetleg vehetnél egy másik kamerát. Nem a kártya ára miatt mondom, hanem, mert kinyírja a kártyát és olyankor hagy az út szélén felvétel nélkül, amikor nem kellene.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2023
A beállítások közt nincs olyan opció, hogy automatikus felülírás? Általában a menetrögzítők mindig a legrégebbi fájlt kezdik felülírni, ha betelt a kártya. Így folyamatos a felvétel mindig, és csak a legrégebbi fájlok törlődnek.
Ajánlani tudom a hivatalos "SD Card Formatter" nevű programot, ami kifejezetten SD kártyák formázás általi rendbetételéhez készült. Én már használtam, nekem bevált, szépen rendbetette a rendetlenkedő 16GB kártyámat.
Sziasztok!
Van olyan progi, amivel ki lehet kapcsolni egy HDD-n a hibernálást? Tudom, hogy az oprendszerben kell elsősőrban állítani, de 4 winyóból 1 a gépemben folyton leáll, pedig mindegyiken minden ugyanúgy van beállítva. Mikor hozzányúlok, akkor hallom, hogy elkezd felpörögni. Valahol olvastam, hogy a HDD saját bioszában is konfigolható a dolog.
Az nem hibernálás, csak motor leállítás... állítsd 0-ra az energiagazdálkodásban.
A többi wincsi valószinűleg azért nem áll le, mert a beállított idő eltelte előtt "piszkálva" van, amelyik leáll, ahhoz meg sokáig nincs hozzányúlva Ha jól emlékszem 20 perc a default windows-ban A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2023
Ha majd az OP-t és a HDD típusát is megnevezed...akkor talán hozzá tudunk szólni.
Köszi, jó kis pogi
Toshiba DT01ACA200, az oprendszer win10 64bit, a pipi által mondott dolog logikus lenne, de akkor is csinálja, ha semmi nem történik a gépen, telepítve nincs rá semmi, archiválásra van csak használva.
Pont akkor kell csinálnia ha semmi nem történik a fenti ideig
![]() Megnézted mi van beállítva, kipróbáltad 0-val ?
Próbáld meg Hard Disk Sentinellel: beállítások -> lemezfigyelés -> lemezek leállításának akadályozása (ide beírod a kérdéses fizikai lemez sorszámát).
Esetleg ha maradnál UBUNTU vonalon, akkor érdemes még kipróbálni a lubuntu alternate 32 bit verziót is. Nekem egy magos EEPC-n fut, igaz SSD-vel megtámogatva.
Sziasztok
2db win10-es pc egy alhálózaton Totalcommanderből akarok megosztott mappába filekezelni. Odáig eljut, hogy \\hálózat\ megjelenik a másik gép, de ha rákattintok, homokórázik egy darabig, majd hiba "windows nem tud csatlakozni" Utoljára a win7-es korszakba csináltam ilyet, akkor nem volt gond, rá kellene kérdeznie a felhasználónévre és jelszóra, de el se jut odáig, mitől lehet?
Meg van osztva a "másik gépen" mappa vagy meghajtó? Anélkül nem fog menni, hiába látja a "másik gépet" a hálózaton, megosztás nélkül nincs hova csatlakoznia.
Vn megosztott mappa a gyökérbe, ahova hálózatból szkennelek, de meghajtó nincs, kellene?
Ha megosztott mappa van, akkor azt kellene látnia a "másik gépnek", bár én még csak Win10 és Win98 között osztottam meg mappát. Persze az is kérdéses, hogy jól van-e beállítva a mappa megosztás, érdemes lehet ellenőrizni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |