Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telekom - Digitális átállás
 
Témaindító: petifly, idő: Szept 28, 2015
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 9
(#) orizon válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Digitalizált rézkábel.Nem tudom szaknyelven hogy kell megfogalmazni. Volt egy modem fehér álló függőlegesen zöld ledekkel meg egy beltéri asszem valami Samsung beltéri. A net 50 megás volt a Sat meg az alap kistányér amit adtak a THOME nál. Nekem azzal van bajom, hogy nem tudom ezen az új smart androidos boxon a képarányt állítani, nem a képminőséget hanem a képarányt vagy formátumot ki hogy nevezi. Én mindig úgy néztem a műsorokat, hogy alul felül az a bizonyos fekete csík volt. Szerintem azáltal, hogy azt beállítottam a készüléken összébb tömörítette a képet és tűnt jobbnak a képminőség.Most, hogy teleképes szinte az összes műsor jobban kijön a felbontáson a minőségromlás. Olyan mintha a ház falára vetítenénk ki az adott felbontást még rosszabb lenne a minőség. Próbálnák az IPTV-ről infót szerezni de sokmindent nem találok róla a neten jobbára abban merül ki az IPTV bemutatása, hogy kicsomagolják a dobozból. Az rohadt izgalmas tevékenység.Az, hogy milyen funkciók vannak miket lehet meg hogyan állítani az valahogy senkit nem érdekel.De hogy kicsomagolják a dobozból és még elis mondják, hogy van benne távirányító meg tápegység hát az maga a fantasztikum.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) orizon válasza bbb hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Nem csak a képminőséggel van godom hanam a gagyi kezelőfelületével is. Az a függőleges átláthatalan logikátlan görgetés az maga a megtestesült fantasztikum. Nem csesztetésként hanem észrevételként írom amit írok.Maga a telekom ügyfélszolgálata és a szerelők előtt megemelem a kalapom. Kérésre az igényemnek megfelelően hozták anno a beltéri egységet.Mikor a Smsung projektoros tévém volt olyan beltérit hoztak amin kompozit videó csatlakozó kimenetek voltak. Mikor váltottam 4K-ra olyan beltérit hoztak ami a levélszekrény formátumot tudta hozni 1080i-ben.Nem mind tudja volt amelyik 720i-nél megállt. Odatelefonáltam és hozák amit kértem. Szóval nekem semmi gondom magával a céggel, gond a smart boxal van. Ügyfálszolgálatnál rákérdeztem mi van akkor ha én veszek magamnak egy boxot ami az igényeimet kielégíti és azt haszálnám. Nem zárkóztek el tőle annyit mondtak ezügyben beszéljek egy telekomos szerlővel. Még előtte az IPTV-t kipróbálnám.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) bbb válasza orizon hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Használati útmutató, a pdf 13. oldalán írja, hogy hol éred el a TV készülékhez tartozó beállításait az eszköznek. Ott nézd meg mire van állítva és váltsd át a lehető legjobbra!

Amúgy megpróbáltad már őket felhívni, hogy segítsenek a vackukat beállítani? Ott van az útmutatóban telefonszám is:
Idézet:
„Szereld magad ügyfélszolgálat: +36 80 40 40 50”
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Szoval neked korábban is fekete csikok voltak alul meg fölül, ami egyszerüen azt jelenti, hogy még valodi HD minöséget nem is igen láttál, mert azon nincsenek fekete csikok.
Most már csak azt kellene tudni, hogy milyen müsorokat nézel, mert a valos HD adások többségén valamelyik sarokban ott van a HD jel, vagy az INFO gombot megnyomod a TV-den, akkor az megmondja, hogy milyen a felbontás. Ha ott 720nál kisebb számot látsz, vagy alul felül fekete csikot, akkor csak felkonvertált SD az adás, ami nyilván rossz minöségü a legtöbb modern TV-n.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) orizon válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
De HD minőség volt mert 1080i ben néztem. Tegnap alapból szélesvásznúként sugározta az AMC HD a Mad Max 1-et alul felül fekete csíkkal. Akkor az sem HD minőség? Viszont most ebben a pillanatban a Mad Max 2 megy az AMC HD- n és a 4:3 képarány van ráhúzva a 16/9 a képernyőre. Ilyenkor mi van? Megnézheted akkora feje van Gibsonnak a képenyőn, hogy betakarja a galaxist.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023

t2.jpg
    
(#) orizon hozzászólása Ápr 19, 2023 /
 
Ez volt a műholdvevő AMC HD /nokedli 4 megás teló.../

amc hd.jpg
    
(#) orizon hozzászólása Ápr 19, 2023 /
 
Madmax műholvevő AMC HD

madmax1.jpg
    
(#) orizon hozzászólása Ápr 19, 2023 /
 
Sicario

sicaro.jpg
    
(#) orizon hozzászólása Ápr 19, 2023 /
 
Ördög jobb bal

ördög.jpg
    
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Ez egyik sem HD eredeti, csak HD-ra konvertált SD. Nézd meg a deformált arcokat stb. (Vagy alapbol rosszul van beállitva a TVd vagy az STB.
Söt ha jol látom az AMC már ilyen minöségben adja a filmeket. Az AMC felirat talán HDben van, de az alap már a fekete csikokkal kiegészitett SD.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) orizon hozzászólása Ápr 19, 2023 /
 
Karib

kalóz.jpg
    
(#) antiktelefon válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 19, 2023 / 1
 
"Söt a YT automatikusan optimalizálja az átvitelt ( kattins a fogaskerékre és probálj jobb minöséget választani ( ha van). Elég gyakran elöfordul, hogy nem müködik, pedig a hálozati kapcsolatom 500 mbps)."
Hát nem.
PCn be lehet állítani, akármi van, maximum nem indul el a lejátszás, ha puffert nem töltötte fel még. Telefonra lehet nincs opció alap appban, de ytvanced vagy akármi más alternatívában van felbontás választás. TV-n meg szintúgy van rá app, de azokon lebutított, használhatatlan minden, aki azt használja, meg is érdemli Illetve TVre is van jó app is, de teljesen felesleges, telefonról vagy laptopról is jobb megosztani, vagy akár nasról lejátszani, vagy wifin át képernyőt osztani vagy van millió opció, ami kényelmesebb.
A tvn menő adások meg olyan ócskák, 50% reklám és még az idejük sem jó, soha nem is nézném azt, a tv egy nagy képernyő, amire ki lehet rakni azt, ami érdekel.
De ez már csak preferencia, a lényeg, hogy yt minőség romlás az ő esetében kitalált, mivel jobb nete van, mint volt, ne menjünk át drótok hangjába...

orizon: ez nem szélesvászon, ez megtaposott keskeny csík és borzasztó felbontással eredetileg is, ez 720p kereteit sem közelíti meg, tele artifacttel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) Massawa válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Nálam akkor YT másképp szolgáltat, mert ott a sarokban a fogaskerék. Az eredeti 4k, de miután most az Ipadröl mentem fel a YTre azonnal 720p-re változtatta a képet. Ha a TVn nézem, akkor meg 4k.
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Ezt meg valaki HD-röl lehuzta SD -re , ez is teljesen deformált kép.
Ilyen gondok régebben mindennaposak voltak, mert az elöfizetök többségének nem volt HD készüléke , ezért kellett a HD müsort is lekonvertálni SD-be. De azt hittem ez már a multté.(Ráadásul mifelénk a PAL+ technologia sem terjedt el, ami SD-ben is 16:9-s formátumot tudott, ezért kellett igy eltorzitani a képet.)
Kapcsolj pl most egy focimeccsre. És azt fényképezd le.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 22, 2023 /
 
Most éppen Lengyelországban vagyok. Sajnálatos modon itt is ugyanzt müvelik a programokkal mint a kollégánál. A 60 programbol egyetelenegy mérete sem stimmel. Még a HD méret is manipulálva van. Valoszinü, hogy a központban egy bizonyos technologia okozza a gondokat. Otthon ezzel valoszinü nem tudsz semmit kezdeni.
(#) orizon válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 24, 2023 /
 
Tegnap néztem a Jó a Rossz és a Csúf ikonikus filmet asszem a mozi+ on.Szerintem simán 4:3 képarány volt rátolva a 16/9 re --sem. Ezt csak azért mondom mert fenn van a Youtuben 4K ban. Kb a mozi+ nak hiányzott a 30% a képből. De ugyan ez volt a Kelly Hőseinél is. És hab a tortára hogy szaggat a smartbox. Olyan mikro szaggatások vannak 1 másodpercen belül vagy 3 pröcögés. Asszem megválok attól a bigyulától. Legszívesebben kivágnám az ablakon. Jöhet az IPTV. Igazavolt anno a Telekomos szerelőnek mikor vagy 2 éve elromlott a parabola beltéri és mondta hogy már nemsokáig lesz SAT . Akkor kérdeztem jobb lesz a minőség, Válasz .Nem.Igaza volt neki.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2023
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 24, 2023 /
 
Igy van sajnos. A lengyeleknél ez a doboz volt a ludas. Ez alakitja át a jelet HDMI-re. Sajnos azonban a kisugárzott jelekben nincs informácio mikor hogyan kell átalakitani a jelet, igy a doboz valoszinüleg egy közös nevezöt keres.

IMG_6451.jpeg
    
(#) orizon hozzászólása Ápr 24, 2023 /
 
Nézzétek meg a különbséget.Mozi + oldalt összenyomva torz a kép magyarán pálcika emerkéket láthatunk.Na ezért volt jó a SAT beltérin a LetterBox funkció.Valahogy korrigálta azzal, hogy alul- felül összenyomta a képet. Másik kép ugyan arról a jelenetről 4k-ban a youtube-ről. Azért van különbség. A képek miőségéért elnézést félig okos telefon. Nem szereti a mozgóképet.

2.jpg

1.jpg
   
(#) antiktelefon válasza orizon hozzászólására (») Ápr 24, 2023 /
 
Nem csak a box piszkálja, a tvben is van beállítás rá, millió képarány opció. De amilyen ezeknek a minősége, lehet inkább 15.6-os laptopon nézném, nagyban baromi zavaró. Vagy szerezz célhardvert, ami fel tudja skálázni a képet. Nvidia shield emlékeim szerint tudja.
Amúgy ha egy kép nem szélesvásznú és széthúzod szélesvásznúra nem levágással, akkor színültig lesz nem pixelpontos megjelenítés artifactjeivel, ha levágod, akkor meg teljesen megváltoztathatja az eredetileg megálmodott képet.
(#) orizon válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 24, 2023 /
 
De itt nincs megálmodott kép. Vagyis van amit gyártó vagy a studió a rendezővel együtt megálmodott.Azt hogy utána mit babrálnak a kópiákkal mivé silányítják le az már már más kérdés. Páldául ott az Elysium- AMC HD mondhatni szélesvásznú nagyon jó minőség másik csatornán ugyan az teleképes.Ugyan az mondható el a Karibtenger Kalózairól, de lehet sorolni.Nem tűnik az fel senkinek? Minden úgy jó ahogy van?
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2023
(#) orizon hozzászólása Ápr 24, 2023 /
 
Bronson feje Letterboxban. Ennek vége hála annak a gagyi smartboxnak.

bronson4.jpg
    
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Szerintem már az az alapvetö baj, hogy hozzá kell ( szabad) nyulnod a képméret beállitáshoz (letterbox), ez ugyanis még az analog világbol származik, s nincs semmi keresnivaloja a digitális világban. Sok modern TV ezt nem is engedi meg, ha a jel digitális. Szégyen, hogy még mindig ennyi garázsTV létezik , akik ilyen formátumban és minöségben juttatják el pénzért a szolgáltatásaikat.
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
A gond az, hogy a filmvilágban nincs semilyen szabály a képméretre, ( ahogy kialudta magát a rendezö, olyan kulisszát nyomnak a felvevö kamerába), söt ez már kezd terjedni a video technikára is, ahol pl már HD minöségben is átkapcsolhato a felvevö kamera CINEMASCOPE méretre, ami akár 2,5:1 méret is lehet, viszont TV képernyö manapság kizárolag 16:9, ami ugye még 2:1 aránytol is kisebb, igy a videojel is alul/felül fekete csikkal készül HDben vagy 4/8k-ban.
Amig a moziban a vászon mérete primitiv eljárással változtathato ( behuzzák a függönyt), ugyanezt a TVn nem igen lehet használni, igy a feldolgozo elektronika is gondban van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2023
(#) orizon válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Kit zavar az alul felül csík? Engem nem zavar, engem az zavar, hogy a film felét nem látom . Úgy látom nekem van ez kis a gondom. Pszichiátriai eset, kényszerzubbonyt ketteskének. Arra nincs ötlete senkinek, hogy a telekomos smart boxot hogy lehetne kikerülni? Nem lehet az optikai jelet koaxra küldeni és egy AMIKO mini 4k UHD kombóra vinni? Ha oltári h..séget írtam elnézést érte.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2023
(#) Elektro.on válasza orizon hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Én részben ezér váltottam Digi-re.
Ott nem kell semmi varázsdoboz. A routerből koax jőn minden tv re.
(#) orizon válasza Elektro.on hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Én voltam digis , egymás mellett ment a telekom SAT-tal./akkor még nem telekom volt hanem- nem tudom mi volta nevük axelero valami ilyesmi.. már vagy a harmadik jogutódmál tartanak. És hűségnyilatkozat kell nekik húsz év után is ez jó mindig nevetek rajta. Egy időben jobbnak tartottam a Telekom szolgáltatását jobb volt a csatornaválasztékuk. Évekig ment egymás mellett a két szolgáltatás úgy, hogy be sem kapcsoltam a digi beltérit.Na ebből lett a probléma. Letiltott a készülék a tudtom nélkül. Valami olyasmi volt ha sokáig nem nyúlnak a készülékhez akkor letilt. Én meg nem használtam viszont fizettem havonta a 2900 forintos havi díjat mint a katonatiszt. Éveken keresztül. Csak azért említem mert akkoriban lett egy új digi csatorna valami film csatorna már nem emlékszemrá pontosan és bekapcsoltam a készüléket hogy megnézzem de se kép se hanag semmi. Bementem digihez és ott mondták ha nem használja avlaki készüléket bizonyos ideig akkor letilt.És kérdeztem hogy ezt nem kellett volna tudatni az kuncsafttal? Valami apróbetűs hülyeségekről vernyákoltak a szerződésben de semmi ráutaló apróbetű nem volt erről a tényállásról. Még a fogyasztóvédelemhez is elmentem majd 100 ezret fizettem ki úgy ,hogy levolt tiltva a készülék.A havi díj azért kellett nekik.. De nem jártam sikerrel a fogyasztóvédelemnél. Olyan nyilvánvalóan jött le a fogyasztóvédelemről , hogy tojnak az egészre. Így lett vége a digi történetnek.Most már van vagy 6 guriga csak a SAT szolgáltatás a diginél. Annyit meg nem fizetek az biztos ,,-
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2023
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Ez lehet, hogy nem okvetlenül a digi hibája volt, habár azoktol sok minden kitelik.
Sokkal inkább a kodolási technologia változhatott, ami olyankor gyakran automatikusan kidobálja a szolgáltatást nem használo készülékeket. Ez több országban elöfordult, de általában egy telefonhivással el lehetett intézni, hogy a te készülékedet visszavegyék a listára. A szolgálatatásért ügyanis nemcsak te fizetsz, hanem a digi is, ( az elöfizetöl száma alapján, igy alapérdekük, hogy egy upgrade stb kitisztitsa a listát). Ezt elöre nem lehet kommunikálni, ahogy otthon sem tudod mikor kapsz valamelyik kütyüdre egy uj upgradet. Ezért rendszerint nagyon gyorsan elintézhetö a gond.
(#) Alkotó válasza orizon hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Nézz utána a DIGI árának. Valóban 6000 körül van, de azért adnak még pár egyebet is, és nem mellékesen jó minőségben temérdek TV csatornát is. Nálam sok éve remekül bevált. Például sportcsatornákban szinte verhetetlen.
(#) orizon válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 26, 2023 /
 
Ez már tizen éve volt. Annyi rémlik, hogy azt mondták valami biztonsági baromság a részükről.Gyakorlatilag ők tiltották le a készüléket valami formában. Nekem azért volt kifogásom hogy erről nem értesítettek szóval egy telefont egy levelet vagy mailt nyugodtan megejthettek volna. De nem tették. Gykorlatilag nem volt az időszak alatt szolgáltatásom. Ha nem kapcsolom be kávfőzőt egy hétig utána letilt? Ennyi erővel.
(#) orizon válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 26, 2023 /
 
Mikor nekem volt digim mindent meg kellett vennem. A tükör még mindig fenn van a beltéri meg valahol egy doboz alján.Most nem tudom mi van.Most is meg kell venni mindent?
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2023
Következő: »»   8 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem