Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1069 / 1180
(#) compozit válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 26, 2023 /

Tudom. 120GB-os SSD van benne. ( Lenovo L540 )
(#) Doky586 válasza compozit hozzászólására (») Ápr 26, 2023 /

Ha nincs benne legalább 4GB RAM akkor inkább ne frissíts 32 ről 64 re mert nagyon be fog lassulni.
(#) compozit válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 26, 2023 /

8 van benne, amiből a felét sem használja a 32 bit miatt.
(#) Epu2 válasza compozit hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Pedig a32 b-es, Win 7 is tudhatja.
(#) compozit válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Lehetséges, nem értek hozzá. De nem is ez a problémám. És hogy címezi meg a 4GB feletti memóriát?
(#) Doky586 válasza compozit hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Mented az adataidat, majd tiszta reinstall partíciók törlésével Bővebben: Link
(#) Skori válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Tudhatja, ugyanúgy mint ahogyan az XP is, de ez inkább csak elméleti lehetőség, mert a PAE-vel nem minden működik, és 2Gb-nál nagyobb szeletet akkor sem tud adni egyetlen alkalmazásnak. Tehát csak akkor tudja kihasználni a 8Gb RAM-ot, ha sok alkalmazás fut egyszerre.
Ami pedig kellene: 64 bites programokat nem tud futtatni így sem...

Persze kipróbáltam én is XP-t, 8Gb RAM-al, és tényleg megy a dolog - de amúgy ez tényleg már csak egy érdekesség.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2023
(#) compozit válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Ezt én is tudom. A kérdés az volt, hogy hogyan lehet egy particióból kettőt csinálni, anélkül, hogy elkezdenék adatot kimenteni és mégsem vész el semmi.
(#) Skori válasza compozit hozzászólására (») Ápr 27, 2023 / 1

Valahol mintha le lett volna írva, hogy a windows lemezkezelője is tudja. Csak az a gond, hogy mi lesz ha valami nem sikerül? Elvesznek az adataid? Mindenképpen kellene menteni, még akkor is ha később esetleg nem lesz rá szükség...
(#) compozit válasza Skori hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Eeeegen. Csak nehezen állok neki...
Pedig már kén' a 64 bit, mert az új MS ezen fut és azt mondják minden bugot kijavítottak. Van köztük most néhány nagyon idegesítő.
(#) Skori válasza compozit hozzászólására (») Ápr 27, 2023 / 2

Idézet:
„....azt mondják minden bugot kijavítottak....”
Te most azt akarod, hogy halálra röhögjem magam? A windowsban minden hibajavítással, jön 2 új hiba is. (na jó tapasztalatom szerint linuxban is kb.) Amikor a Win. épen olyan állapotban van, hogy minden működik, akkor gyorsan kell rendszervisszaállítási pontot készíteni, és esetleg menteni is!
(#) compozit válasza Skori hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Jóvanna. Idealista vagyok...

Win lemezkezelőben zsugorítod a meglevőt és létrehozol a felszabadult helyen egy új partíciót..

Ez logikusnak tűnik.

Van 63GB szabad hely az SSD-n. A win 10 telepítésnél meg tudom adni, hogy oda hozzon létre egy új partíciót és tegye oda a 64 bites op.rendszert?
(#) Régi motoros válasza compozit hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Idézet:
„Csak nehezen állok neki...”

Ez kb olyan mintha azt mondanád, kezdek éhes lenni, ugyan nincs itthon semmi falni való, de nem akarok lemenni a boltba. Tanulság? Egyre éhesebb leszel, aztán végül úgyis össze kell szedned magad és leballagni a boltba. A kérdés csak az meddig bírsz éhezni.

Viccet félretéve, legelőször azt kellene megtudni, jelenleg mennyi szabad hely van az SSD -den?
Ha levágsz belőle egy kb 30GB méretű szeletet az új 64 bites winnek rendszermeghajtóként, a fennmaradó darabra ráférnek az adataid? És ha igen, azon a meghajtón mennyi szabad helyed lesz még? Az elég lesz? Ha ezeket tudod, léphetsz tovább.

Vannak olyan programok, amik megcsinálják neked a jelenlegi rendszermeghajtód zsugorítását, és még a fájlokat is átmozgatják az újonnan létrehozott particcióra, amihez nem szükséges kimentened az adatokat ha lusta vagy. Ezzel csak egy probléma van, ha épp a művelet közben lesz áramszünet
(ha asztali gépen vagy, akku lemerül ha laptopon) és ne adj isten, akár még egy fagyás is közbe jöhet,
akkor majd kit fogsz okolni, hogy ha elveszett az összes tartalmad?

Ha semmiképp nem akarsz adatmentéssel bajlódni, van egy másik út is, de az feláras, és ezt is inkább csak akkor érdemes, ha amúgy is helyszűkében vagy már a háttértárnak. Veszel egy új SSD-t, és azt particcionálod és telepíted rá a 64 bites wint, és ami szükséges visszaszipkázod a régi SSD -ről.
De asztali gépre be is lehet tenni, majd ráérsz utána azon matatni.

Ha laptop, és az optikai meghajtót úgy sem használod, veszel a helyére egy SSD beépítő keretet, és oda beteszed a régi SSD-t.

Tehát a tanulság az, ha egy meghajtón akarod kivitelezni a projektet, akkor kezdj bele az adatmentésbe. Ha nem sajnálsz kis plusz pénzt rászánni, megoldhatod adatmentés nélkül is.

A döntést te hozd meg, a felelősséget is te vállalod. Ha döntöttél, és az első opciót választod, tudasd a közösséggel, és kapsz további segítséget a technikai megoldáshoz.

Ne telepítéskor add meg. Ráér utólag a telepített win alatt. kevesebb a hibaleletőség, kényelmesebb.
32 bites biztos MBR-en van, 64 bitesnek a GPT (uefi) az optimális telepítés, ha nem úgy csinálod ahogy linkeltem akkor nagy eséllyel el fogod rontani.

Te ezt meg tudod csinálni, adatvesztés nélkül? Mit mondtál merre laksz?
(#) antiktelefon válasza compozit hozzászólására (») Ápr 27, 2023 / 1

Miért kell szenvedni? 3500Ft egy új 120GB ssd vagy olcsóbb használtan.
Ha márkás az ssdd tükrözöd és eredetit gyalulod, ha gagyi, akkor kiveszed és újat telepíted.
Ember nem lesz, aki 3500Ftért adataid pakolgatja meg windowst ujrarak peogramokkal, driverekkel.
Ez nem egy dos vagy win98, hülye biztos a telepítő.
(#) compozit válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Köszönöm a jó tanácsot. Betettem a többi közé. Van belőlük elég.
(#) antiktelefon válasza compozit hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

1 oldal óta megy a szenvedés, legalább 6 módszert kaptál, mégis másokat kérsz oldja meg helyetted.
Ha veszel másikat akkor lesz backup, nem tudod elrontani a meglévőt és filléres. De akkor még hónapokig szórakozz.

Van ez így... A többit nem írom le, mert már leírtam, csak nem vetted figyelembe. Te egyszer már leszerepeltél a segítségnyújtást illetően, tehát ebből az 1 napos szenvedésből nyugodtan kiszállhatsz.

" Te egyszer már leszerepeltél a segítségnyújtást illetően"
Azér telég legyen már ebből!
Mit szeretnél, ingyen dolgozzak neked? Vagy esetleg technikusi óradíjért, fix árért vagy mennyiért szeretnéd mással megcsináltatni? Doky586-tól mennyiért szeretnéd, hogy megoldja neked?

Baromi sok opciót kaptál és mindet csak sz@roztad.

Bővebben: Link 1. találat, ami adott meg árat és nem 25 ezer.
"óradíja 10.000Ft, normál esetben, nem sürgősséggel, magánszemély részére."
Az óradíj nem tartalmazza a kiszállási díjat, amely a távolság függvényében változhat, valamint alkatrész és licence költségeket."
Akkor jó szórakozást.
Fizikai boltról meg nem tudok, ahol 15 ezer alatt bármihez nyúlnak, amin adat van, általában sima win telepítésért is elkérnek ennyit- mert mindenki meg tudja csinálni, a maradék meg kifizeti.

Nem baj... Sosem gondoltam arra, hogy téged fizesselek meg, nem hiszem, hogy lenne akkora tudásod, hogy ezt a problémát maradéktalanul meg tudd oldani. Tehát vedd figyelembe:

Idézet:
„ebből az 1 napos szenvedésből nyugodtan kiszállhatsz”

Na moderátor majd takaríthat.
"
compozit válasza antiktelefon hozzászólására (») Válasz • Sze, 17:15

Amikor kérdeztem tőled, hogy megcsinálod e, te kihátráltál a feladat elöl."

Nem úgy tűnik, mindenkit kérsz, hogy személyesen oldja meg a problémád, ezek szerint ingyen.
Win telepítés meg nem tudás kérdése ma már, inkább az a titkolni való, ha valaki nem boldogul vele. Én inkább component level javítok videókártyát, laptopokat és mindenféle elektronikát, nem ingyen telepítek meg adatom másolok vergődő beszólogató tagoknak.

Nem baj...
(#) Doky586 válasza compozit hozzászólására (») Ápr 27, 2023 / 1

Meg tudom. Magamnak.
Másnak meg pénzért.
(#) Moderátor hozzászólása Ápr 27, 2023

Az egymás sértegetését választani egymás segítése helyett, kissé félresikerült ötlet. Gyerekes és szakmaiatlan.

Mivel folyamatosan etetitek a trollt, ezért nem fogunk hibás személyt keresni, hanem aki folytatja ezt a civakodást, annak a fiókját némítással jutalmazzuk.

Köszönjük az együttműködéseteket.
(#) Régi motoros hozzászólása Ápr 27, 2023 /

Megveszek, Win hetet párosítani próbálom a mobilommal, de a párosító kód beírására kb 5mp van,
ez alatt nem bírom beírni a telefonon a kódot, így az agyatlan win meg megszakítja a folyamatot.
Hogy lehet növelni ezt az időtartamot???

Ui.: Nem írom el a kódot, de még az entert se tudom leütni a mobilon, már megszakad és dobja a hibát.
(#) Epu2 válasza compozit hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Egy kis módositással. Keress rá 32 bit nagyobb memóriakezelés. Ha nem megy, írj rám privibe és elküldöm mail-ban.
(#) Doky586 válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 28, 2023 /

Megérteném ha XP ről beszélnénk, de w7 óta a windowsoknak van rendes 64 bites változata is, ami még a licenszet sem érinti.
(nem érdemes a paevel trükközni)
Következő: »»   1069 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem