Fórum témák
» Több friss téma |
A korábbi figyelmeztetésnek megfelelően, "composit" felhasználót a topikból kitiltottuk.
Kedves moderátor, csak azért mert valaki segítséget kér, és nem éppen kedvére valóak a válaszok, vagy épp nehezen látja be, hogy nem biztos az a jó út, amit ő maga kigondolt, és emiatt néhány tag közt nézeteltérése támad, egyáltalán nem gondolom jó megoldásnak, hogy rögtön a segítségért idetévedt személyt vágod ki. Ha ezen egy segíteni szándékozó meg felkapja a vizet, és beleáll a szájkaratéba, az őt minősíti. Én érdekes módon nem éreztem úgy, hogy trollkodni jött ide, te viszont igen, mert ezért figyelmeztetted.
Egyébként csak emlékeztetlek: Idézet: „...nem fogunk hibás személyt keresni, hanem aki folytatja ezt a civakodást, annak a fiókját némítással jutalmazzuk.” Most akkor úgy gondolod, hogy composit csak saját magával szájkaratézott? Mert ezek szerint csak őt jegelted.
Kedves Felhasználónk!
Segítséget kérni szabad, észrevételt tenni is, nem elfogadni is, de személyeskedő sértegetéseket tenni tömegesen viszont nem. Sosem volt szabad. Reméljük, a tiltás leteltével már máshogy fog észtevételt megfogalmazni. Úgy, ahogy az a fórumon elvárt. Kérjük a döntés tudomásul vételét.
SSD-nél qrva mindegy.
Mindegy fizikailag, de nem tudod a partíciót összevonni az előtte lévő leformázott résszel normálisan, komplikáltan pedig ő nem fogja.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2023
Hello,
Van bárki, aki szokott alaplapokat javítani? (Vagy van erre jobb téma itt, mint ez?) Akad itt egy kb. ajándékba kapott hibás Asrock Z170 Extreme 3 és egy Asrock 170 Pro4S. Az Extreme3 BIOS frissítés után elhalt, de más nem volt vele macerálva. Ahogy utánanéztem, elég sokaknál előfordult ez, sok Z170 lap meghalt egy bizonyos BIOS verzióval. Viszont azok elindultak egy régebbi verzió felírása után, ez nem. (Van flash íróm, ez nem volt gond.) Ki-be kapcsol, pöcc-röff indul, leáll, csak éppen kép nincs. A proci melegszik kicsit, az 1V körüli tápja megvan. A Pro4S-nek legalább a lábai össze voltak kócolva, meg se mozdult. Kijavítottam, és kb. ugyanezt csinálja. Indítani egyszer az ATX csatin rövidzárral kell, utána simán indul. BIOS-t újraírtam, de nem lett jobb. Ez még furább. Valakinek vannak esetleg ezekre tippjei? Nem szívesen dobnám ki (ha már az előző tulaj rájött, hogy van értelmesebb lehetőség is, mint kidobálni). A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2023
Üdv!
Asrock Z170 Extreme 3: írj bele Intel ME nélküli BIOS-t. Asrock 170 Pro4S: a QLED-ek, ill. a teszt kártya mit mondanak, hol akad el? A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2023
"Más: valaki tudja mi az elvi korlátja a win kompatibilis filerendszerek partíciószámának, ha már felmerült?"
GPT struktúrában 128.
Hello,
Hol találok Management Engine mentes BIOS? Rápróbáltam párat, az első kiadásútól a 7.0-ig. A Pro4S-en nincs LED. Tesztkártyám sincs vagy 10 éve, csak alkalomszerűen javítok ilyet, most éppen azért, mert hozzám vágták kidobás helyett ![]()
Tudsz csinálni magadnak, több "how to" is van hozzá a neten. Remélem, jót linkelek: ME cleaner.
A Pro4S-ről kérdezd antiktelefon-t, mert ő jobban képben van. ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2023
Köszi!
Találtam közben Skylake overclock BIOS-t is, megnézem azt is. Antiktelefonal már beszéltem, utána esett le, hogy esetleg itt is kéne kérdezni ![]()
Miért akarod nyúzni magad 50GB meg 60GB partíciókkal egy ekkora SSD-n? Manapság ekkora méretek már eléggé kicsinek minősülnek, főleg, hogy a frissítések során idővel szokott hízni a Windows is.
Ha újra akarnád húzni a Windowst is, akkor minden programot újra kellene telepítened, amit pedig nem másolsz ki, az az újratelepítés során megsemmisül.
Ez így igaz nekem egy 120gb ssd szolgál. 69 gb os a rendszer pedig semmi extra nincs fent csak a win7 prof. Minden a hagyományos merevlemezre telepítek fel. Az ssd viszont szereti ha van rajta elég hely hagyva kb 20%
Sziasztok!
Ismertek olyan progit, ami a checkdisk-hez hasonlóan végig ellenőriz egy diszket, de nem tart az idők végeztéig a vizsgálat, ha olvashatatlan szektorokba fut? Tegnap délután indítottam egy lemez ellenőrzését, amiről még kéne adatot menteni, de még úgy 5% körül jár. Minden olvashatatlan recorddal molyol kb fél percet, és a 144.000-ből még úgy a 80.000 körül jár.
Nyilván ezzel sem megy :S
Amúgy a jelenség az, hogy bekapcs, működik a ventivezérlés, felpörög, aztán lassabb.A HDMI-t inicializálja, mert villan feketén a kép, majd leáll, újra elindul, de akkor már full gázon a venti. Se kép, se csipogás. Videokártyával is. Resetre ugyanez. (CMOS clear volt.) És a másik is ezt csinálja, csak be kell rúgni :S @Suba53 : HDD Regenerator esetleg. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2023
Illetve! A perifériákat se éleszti egyik sem. USB-n és PS2-n ott a táp, de kommunikáció nincs.
(Véletlenül elindítva BIOS IC nélkül, ugyanezt csinálja... ez viszont gyanús. Viszont a flash jó, tudom írni, olvasni.) A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2023
Azonnal állítsd le a checkdisket (chkdsk), mert egyrészt ne stresszeld vele az egyébként is hibás meghajtót, másrészt meg adatmentési szemszögből az egyik legkárosabb program, mert simán töröl hasznos adatokat is - csak azt nézi, hogy az oprendszer számára fogyaszthatóvá tegye a meghajtót. Volt, akinek az MFT fájlt törölte és így jóval nagyobb problémát csinált, mint volt.
A fizikai hibás (rossz szektoros) meghajtók állapota az ilyen tortúráktól nagyságrendekkel tud romlani és lehet, hogy másodszorra már nem fogod tudni beolvasni sem. Csak saját magad alatt vágod a fát ezzel. Pontosan milyen meghajtó (típusszám vagy fotó a matricájáról), milyen fájlrendszer van rajta és feltételezhetően mi történt vele amitől ilyen lett?
Adatmentéshez: Non-Stop Copy utána kukázható a hdd..
![]()
Ahelyett, hogy legyilkolnád a HDDt ezzel, DDrescue tud neked jó másolatot csinálni, miközben nem öli meg a HDDt. Persze a megfelelő parancs kell az újrapróbálások számához meg módjához, illetve elsőre próbáld olyasmin, ami nem számít, mert ha a mentésnél felcseréled mondjuk a forrást meg célt, az csúnya lesz.
DDrescue-ból van free verzió? Én csak fizetőseket találtam.
Hogy mii?
Teljesen ingyenes cucc, nem tudom mit nézel. Bővebben: Link Bővebben: Link Fogsz egy tetszőleges linuxot és használod, valamilyen GUI is van hozzá, de nem szükséges igazából. Csak legyen kéznél egy üres ugyanakkora vagy nagyobb formázható hdd, lehet nem üresre is másolni, de sokkal egyszerűbb... De majd img vagy valaki leírja, aki jobban tudja magyarázni. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2023
Szerintem a windows verziót találta meg, amiért (pontosabban a lefordított GUIért) a különböző rendszerekhez kérnek majdnem 5 eurót
![]()
Én a windowsos gui-t kerestem, elvileg van olyan is.
Arról tudsz valami free verziós linket? Linuxban semmi rutinom nincs, és ennek kapcsán sem akarok elmélyülni benne.
Így van. Párszor már nekifutottam a linuxnak, de annyira más a logikája, mint a windowsnak, hogy rövid idő után felbosszantott és kivágtam a francba.
![]() Ha nincs free windowsos, akkor lehet hogy megspendírozom azt az 5 eurót.
Egy olyan linknek jobban örültem volna, ahonnan minden macera, regisztráció, adatok megadása nélkül egyszerűen letölthető.
Amit találtam az a szokásos játékot játssza. Visszaszámol, majd kattints a downloadra, de nem tölti le, hanem aktiváld a regisztrációdat, stb.
Na végül is találtam egy 1.04 verziót, macera nélkül.
![]() Kipróbálom.
Kis akadály. Readme.txt:
![]() ŃČŃŇĹĚÍŰĹ ŇĐĹÁÎÂŔÍČß Îďĺđŕöčîííŕ˙ ńčńňĺěŕ – Windows 95/98/ME/NT4/2K/XP/2K3 č âűřĺ. (Ďîäđîáíŕ˙ číôîđěŕöč˙ îá îďĺđŕöčîííűő ńčńňĺěŕő – â đŕçäĺëĺ "ŃÎÂĚĹŃŇČĚÎŃŇÜ".)
Csak nem egy orosz verziót fogtál ki?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |