Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1070 / 1171
(#) Udvari Zsombor válasza compozit hozzászólására (») Ápr 28, 2023 / 1

A partíció végén lévő szabad helyből tudsz levenni, partíció zsugorítása, ami mellet az összes adat megmarad rajta. A "Minitool Partition Wizard" programot javasolom, ingyenes és jól át tudja csoportosítani a szabad helyeket.
Először a meglévő partíciódat kell zsugorítani, ekkor partícionálatlan hely keletkezik mögötte, ide lehet új partíciót kijelölni. Ne vedd el az összes szabad helyet, kevés helyet hagyj az adatok után.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 28, 2023 /

Ezek már mind el lettek magyarázva neki képekkel..
(#) compozit válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 28, 2023 /

Letöltöttem, aztán valami Super Mariót akar installálni. Meg valami nagyon jó vírusirtót, csak ez a Minitool nem akar bejönni, installálódni, stb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2023
(#) compozit válasza compozit hozzászólására (») Ápr 28, 2023 /

Közben megtaláltam, kicsomagolta magát, most már csak meg kell értenem a hogyanokat.
Köszönet Igor Pavlovnak.
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 28, 2023 1 /

Most komolyan letöltettél vele valami bloatware telepítőt egy windowsos partíciókezelőhöz?
Tudod mi működik még jól? Megnyomod a windows gombot és beírod számítógép-kezelés vagy lemezkezelő.
2 kattintás és nem kellett semmit sehonnan letölteni.
Doky586 még képeket is rakott neki. A tied is egy működő módszer, de többszörösen komplikált és indokolatlan, minimum win7 óta tökéletesen hazsnálható a beépített lemezkezelő (de gyanús vistaban is ez olt már).
De így logikus a troll ezt választotta, igazán illik a kérdezőhöz az indokolatlan túlkomplikált és adatvesztés veszélyes opció.
(#) antikzsolt hozzászólása Ápr 28, 2023 /

Üdv.
Számítógép tápegységemben megállt a ventilátor. Rámértem és nem ad le áramot a ventilátornak. Arra gondoltam hogy egy molex csatlakozót visszavezetek és azon keresztül táplálom a ventilátort. Ha jól tudom a piros-sárga vezetéken 7V van. Valami olyasmi rémlik ezt a megoldást nem tanácsolják mert a 7 volt instabil?
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 28, 2023 / 1

Írhatnál típust... A piros sárga között ennyit el fog bírni, két rail között van, de elenyésző terhelés, nem érdekes az. Esélyes régen csereérett már az a táp (rémlik is volt már téma nálad a táp). Meglepően sok tápban nincs hővédelem amúgy a régiekből, lehet a kimúlás jeleit venni kéne, amíg nem maga a táp nyír ki mindent egy megfutással.
(#) pipi válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 28, 2023 /

Az a baj hogy a sárga-piros az a 12V és az 5V, ha ide csatlakoztatsz valamit, akkor a 12V-ból "folyik" áram az 5V-ba... Nyilván a tápegység az 5V-on nem tudja "nyelni" ezt az áramot, csak a rákötött fogyasztók. Ha az 5V-on nincs elég fogyasztás, mert éppen alszik/kis fogyasztásban van a gép, akkor az 5V fel fog emelkedni, és kinyírhatja a fél gépet...
Ha visszább akarod venni a venti fordulatát, kisérletezd ki milyen soros ellenállással megy stabilan a venti 12V-ról, majd az ellenállással köss párhuzamosan egy jókora(1000u) elkót, ez bekapcsoláskor segít hogy nagyobb lórugást kapjon a venti, és biztosan induljon...
(#) antiktelefon válasza pipi hozzászólására (») Ápr 28, 2023 /

Azért 5V mindig van terhelve és alváskor a táp is leáll, csak 5VSB marad meg, illetve a tápban is van túlfesz figyelő, ami azonnal lelőné. Nem ideális, de meglepne, ha egy picit is ATX minősítésen kívülre tudná húzni az 5V tápot az a 70-100mA. (Illetve itt nem is mindegy a táp topológiája sem, mire szabályoz, gyorsdiódás, fetes szinkronegyenirányítós, esetleg 5 és 3V rail dcdcről megy stb). De ha egy tápban már meghal a ventivezérlő, akkor erősen kérdéses az állapota már.
Nem azt mondom növelje a szeméthegyet, de fillérekért használtan is vannak megbízható tápok, érdemes javítgatni ilyen régit, ami esélyes nem egy csúcskategóriás darab és paszta kiszáradt, kondik is halottak benne már talán.
(#) img válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 28, 2023 /

Szerintem akkor lesz gond, ha a ventilátor valami miatt zárlatos lesz, vagy valaki elkezdi kézzel tekergetni.
(#) villanyipi válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 28, 2023 /

Ha egy tápegység bármely sebből is vérezni kezd, onnantól én már azt szoktam ajánlani, ha nagyon nincs pénz minőségibb új tápegységre akkor valami kisebb kategóriásat vegyünk, de semmiképpen sem barkácsolgassuk a hibásat, egyik nap a venti áll meg a másikon könnyen lehet megfut, utána viszi a fél konfigot, pár darab ezres kontra teljes kiégés. Én semmiképpen sem azon a pár papíron spórolnék!
(#) antikzsolt válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 28, 2023 /

Meglett a hiba csak egyszerűbb volt áthidalni mint rendesen javítani. Potméter szabályzó kontaktos lett amivel lehetett szabályozni a sebességet vagy az időt már nem tudom. Nem igazán foglalkoztatott még hogy mit is szabályoz pontosabban. Könnyebb volt áthidalást megoldani mint hogy megkeressem a pótlást és kicseréljem.
(#) Udvari Zsombor válasza compozit hozzászólására (») Ápr 29, 2023 / 1

Akkor nem töltötted le jó helyről, nálam gond nélkül települt. Innen töltsd le a saját oldaláról, máshonnan ne.
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 29, 2023 / 1

Miért nem vagy hajlandó kommentelés előtt megnézni, amit eddig hárman írtak? Nem kell semmit sehonnan letölteni.
Beírod számítógép-kezelés és ott a grafikus felületű lemezkezelő.
Teljesen fölösleges így csinálni, amit csinál, arra tökéletesen alkalmas és egyszerű a beépített lemezkezelő.
De youtube videót is biztos yt-dl segítségével letöltöd, ffmpegben újracsomagolod, aztán virtuális gépben telepített virtuális lemezíróval csinálsz isot majd azt csatolod emulalt optikai meghajtóba és a képet vlcn át http streaminggel az okostvden nézed.
(#) compozit válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

Eddig jó, köszönöm. A 120GB-os SSD szét lett osztva két felé, van egy 50GB-os, ezen van a win, meg minden egyéb program, meg adatok. A maradék az 60GB, üres, de már el van nevezve D-nek, a gép látja is.
Most erre a D-re tudok telepíteni win10-64bites verziót? Elindul ez az új verzió a D meghajtóról? Azután a C-ről letörlöm a régi win-t, meg ami még nem kell. Mit kell ehhez tennem?
(#) Régi motoros válasza compozit hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

Ezt általába úgy szokták kivitelezni, hogy a C meghajtóról átmásolsz minden szükséges adatot az új D meghajtóra. A wint pedig a régi C meghajtóra telepíted. A telepítő érzékelni fogja, hogy a C meghajtón nincs elég hely, ezért felkínálja, hogy letöröl róla mindent, és akkor mehet oda az új win.

U.: Ha mégis lenne rajta elég hely, akkor is szükséges telepítés közben a C meghajtót újra formázni.
(#) antiktelefon válasza compozit hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

Hányszor lett leírva?
Az ssd ELEJÉRE rakod a wint, mert különben ketté lesz partícionálva és szenvedni fogsz 50-60GB-os os partícióval.
Telepítés után visszamásolod, partíciót törlöd és kiterjeszted a C-t.
De egy google keresés vagy logikus átgondolása a dolognak megmondta volna rég.
(#) compozit válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

Ezt én is tudom, de ez nekem őrült nagy munka lenne, mert egyenként meg kell néznem miden fájlt, hogy mit tegyek át a D-re. Na, ez nem megy.
Tehát, azt hogyan tehetem meg, hogy az új win a D-ről induljon el? Vagy ez eleve nem lehetséges?
(#) Doky586 válasza compozit hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

A 120GB-os SSD olyan pici hogy nem osztanám ketté.
(#) villanyipi válasza compozit hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

Tudom hogy ez neked túl egyszerű lesz megoldásnak majd valaki javasol rá egy agyon bonyolított alig használható bloatware vackot az kit nem nevezünk nevén, szóval a windows mappán kívül mindent átmásolsz D-re, igen beletelik feladatkezelőben vagy 2-10 percbe file mérettől függően.
Ha ez a rettentően nehéz és bonyolult feladatot elvégzed, simán újratelepítesz egy wint a C-re.
Félve mondom mert ez már gondolkodósabb, file típusok alapján is lehet keresni , és utána átmásolni minden azonos típust egy mappába.
Volt már hogy külső vinyóból kellett majdnem 2 TB adatot mentenem, nem volt olcsó nem volt nehéz sem, ezek után a te iciripicuri kis 120GB ssd-d nevetségesen kicsi munka lehet, inkább tűnsz te itt az én szememben troll-nak mint megoldást kereső szegény felhasználónak!
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2023
(#) Régi motoros válasza compozit hozzászólására (») Ápr 29, 2023 / 1

Ami a jelenlegi C meghajtódon van, átmásolod a D meghajtóra, kivéve a win rendszermappát, az a Windows mappa.

Így fel tudod telepíteni a C-re az új wint, és a D mappán meg lesz mindened, még azok is, amik jelenleg az asztalon vagy a dokumentumok mappában vannak.

Át kell másolni a következőket:

Program Files
Program Files (x86) /ha van ilyen
ProgramData / ez rejtett
Users

Valamint ezen felül minden mappát, adatot, képet és ami kell (kivéve amiről biztos tudod, hogy nem).

Ha ez megvan, telepítheted az új wint a C meghajtóra, de telepítés közben a C meghajtót újra kell formázni mint említettem. Ha kész, és megy az új win, a D meghajtón meg lesz mindened. Ez után elkezdheted rendezni a D meghajtón talált fájlokat, és adatokat, a szükségteleneket pedig kitörölni az említett négy régi windows mappából. Ha kiszedted belőlük ami kell, a maradékot is törölheted.

Ui.: Természetesen ezt a válogatást telepítés előtt is meg lehet csinálni, de mivel nem nagyon ismered a rendszert (úgy látom), inkább azt javaslom, a válogatást csak a telepítés után csináld, mert ha véletlen valamit a C meghajtón felejtesz, az megy a levesbe a formázás során.

Néhány mappa másolását egyik meghajtóról a másikra már csak meg tudod oldani te is.
(#) compozit válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 29, 2023 1 /

Kész szerencse, hogy különbözünk! Én nem te vagyok és én kettéosztottam. És biztosan elég lesz.
Biztosan nem is mered az az alapelvet, hogy csak annyit érdemes megszerezni, amennyire szükséged van...
(#) compozit válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 29, 2023 2 /

Ha azt mondod, hogy lusta vagyok, hát készséggel elfogadom. Nagyon vigyázz, nehogy egyszer olyan helyzetbe kerülj, hogy valakitől segítséged kell kérned. Esetleg az is trollnak fog nézni... csak azért, mert bizonytalan vagy. De hidegen hagy a véleményed.
Sajnos, vannak olyan programok, ahol valahol belül tárolja a munkafájlokat és egy fájlkezelővel nem találod meg, csak a programon keresztül éred el. Ha a programot közvetlenül átmásolom a C-ről a D-re, akkor az meg sem nyílik... de te biztosan át tudod írni a win regisztereibe írt bejegyzéseket? Ennyit a nagyon okos megoldásodról.
(#) antiktelefon válasza compozit hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

Jobb ötlet!
Csinálj pár ezer partíciót és töltsd meg cicás képekkel mind a 120GB-ot, egyesével, külön.
Akkor nincs windows baj és itt sem kötözködsz majd. Meg nézd milyen aranyosak amúgy is.
(Más: valaki tudja mi az elvi korlátja a win kompatibilis filerendszerek partíciószámának, ha már felmerült?)

". Ha a programot közvetlenül átmásolom a C-ről a D-re, akkor az meg sem nyílik... de te biztosan át tudod írni a win regisztereibe írt bejegyzéseket? "
Nem zavar a wint újrarakod? Semmi nem fog futni, ami nem egy telepítő nélküli exe. De majd biztos te fogod regeditben megoldani. a32 bites telepités programjai másolva menjenek a másik oprendszer alatt.

Álljunk meg egy szóra, azt eddig nem említetted, hogy a régi rendszert is meg akarod tartani.
Hiába telepítesz fel egy új wint, attól a régibe telepített programok által elérhető fájlok még nem lesznek elérhetőek az új rendszereden.

Talán ha leírnád milyen programokról van szó, és milyen fájlokról, gyanítom, hogy backupot csak lehet csinálni valahogy róla. Azt pedig az új rendszerbe már be tudod importálni, a program újratelepítésével.

Ha kifejezetten két rendszert akarsz egymás mellett futtatni, csak akkor van értelme a második wint a D meghajtóra telepíteni. De ismétlem, a régi rendszerben lévő programokat nagyon nagy eséllyel így sem fogod tudni elérni az új rendszerből, míg oda nem telepíted újra.
(#) villanyipi válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

Tudtommal csupán minimális méretnek kell meglennie hogy címezni tudja, utána ebből annyit kialakíthatsz ami ráfér a hddre, fizikailag, bár elég elvetemülten nézne ki a gépházban egy kb 240 oldalas meghajtólista, persze ebben csak a szakmai ismereteim és némi szakmai fantáziálás van
(#) compozit válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

Nem akarom megtartani a régi rendszert, sehol nem írtam ezt. Egy program miatt akarom a 64 bites rendszert, mert az a verzió csak 64 bitre telepíthető. Ez az új program viszont tudja futtatni a 32 bites régi verzió alatt készült fájlokat. Tehát, a munkafájlok kompatibilisek.
(#) compozit válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

Nagy ötlet!
Mit kellene tennem, hogy békén hagyj?
(#) szs válasza compozit hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /

Kérlek (és ez tényleg kérés, nem rendreutasító hátulróljövés), ne támadj -téged sem fognak akkor.

Na, a helyzet az, hogy tényleg át kell másolnod a fájljaid a friss, új partíciódra. Azt megértem, hogy most nincs kedved kiválogatni a fölöslegeseket -majd kiválogatod onnan, ha lesz rá energia.
A felszabadult C-re telepíted a Windows-t.
Arra pedig tényleg kár számítanod, hogy az újonnal települt Win azonnal működtetné a többi programodat, azokat bizony újra telepítened kell (amiket egyáltalán használni akarsz még. Mert rengeteg programot nem is használ az ember, amit kíváncsiságból kipróbált, csak ott van).

Akkor ne problémázz, amit az imént írtam azok szerint kell eljárnod.
Következő: »»   1070 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem