Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1077 / 1171
(#) sany válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 23, 2023 / 1

Esetleg a hibernálását kapcsold ki, ha nem szeretnéd:

Cmd.exe (futtatás rendszergazda módban) ---> beírni: powercfg -h /off
(#) martin66789 válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 23, 2023 / 1

Szia

CCleaner, Glary Utilities 5, Wise Care 365, használok évek óta (még annó XP óta) semmi problémám nem volt még az említett programokkal. De azért érdemes tudni hogy mit lehet törölni és mit nem. (Annó még XP-s korszakban sok ilyen takarító programot próbáltam, teszteltem, volt olyan mi teljesen hazavágta a gépet. A fent említett programok nálam beváltak nem volt problémám velük.

A Windows 10-ben érdemes néha az Ideiglenes fájlokat is kitakarítani (Start -> Gépház -> Rendszer -> Tárterület -> Ideiglenes fájlok, itt kipipálni amit törölni szeretnénk. Általában a Windows update szokott a legtöbb et foglalni. A Letöltésekkel vigyázni mert ebben lehetnek fontos személyes letöltött fájlok.

A rejtett Temp mappa is tud sok helyet foglalni (találkoztam már több 10GB-os Temp mappával.)

(Kézi (Manuális) takarítással is sok helyet fel lehet szabadítani (sok játékot programot telepítek és elég sok szemetet hagynak maga után amit a takarító programok nem is látnak, pedig elég sokszor több 100 MB-ot foglalnak.)
(#) antiktelefon válasza martin66789 hozzászólására (») Máj 23, 2023 / 1

Ccleaner rossz beállítása sok gondot tud okozni azért. De amíg registryt nem piszkálod, addig lehet placebokat futtatni.
Nyilván tempet erdemes nézni több helyen is meg software distribution mappát is, de attól nem lesz gyorsabb a gép.
(#) img válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 23, 2023 / 1

cleanmgr.exe

De ésszel, mert elvihet olyat is amit nem szeretnél.
(#) pipi válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 23, 2023 / 1

CCleaner portable-ban még nem csalódtam. Temp fájlokat töröl, registry-ből dörgöli a hibás bejegyzéseket. Valamennyit használ, persze ha tök szemetes a gép, akkor már semmi nem segít...
(#) SzilCsong hozzászólása Máj 24, 2023 /

Srácok, köszi, a CCleaner úgy látszik helyre rakta a gondomat.
Ilyeneket csinált a gépem: firefox elindítottam, de a google automata keresés kiegészítés nem ment, csak újraindítás után, a yt kezdőlapja egy beragadt video volt már évek óta, ezt is megoldotta

Egyébként a múltkori kérdésem a winyó csere kapcsán, régi satás vinyómat kicseréltem új 1T-s laptop vinyóra és kb 5W-al kevesebbet mérek.
(#) Epu2 válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 24, 2023 /

A fogyasztás rendben van. A csere meg nem biztos, hogy a legjobb megoldás volt. Ha SSD-t választasz az is nagyon keveset fogyaszt és gyorsult volna a géped a winchester-hez képest. Majd legközelebb.
(#) SzilCsong válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 24, 2023 / 1

SSd-m van, vinyó az csak a tároló
(#) robis01 válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 24, 2023 /

Érdemes megnézni az erőforrás figyelőben mennyi a szabad memória (böngészők sokat tudnak lefoglalni), ha kevés a szabad az is lassít, mert az SSD-t kezdi el használni memóriaként. Ilyenkor érdemes bővíteni a RAM mennyiségét.
(#) SzilCsong hozzászólása Máj 24, 2023 /

Szia
kb50-60% és valóban, a mozilla firefox dolgoztatja a legjobban, a processzor 100%-on megy 4-5 másodpercig, ahogy elindul, az általam használt egyik szoftver se fog ekkorát a gépen, ez mitől lehet?
(#) robis01 válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 24, 2023 /

Több oka is van. Egyrészt a mai modern böngészők már olyanok mint egy op. rendszeren belüli op. rendszerek. Szinte mindent lehet már böngészőben futtatni.

A másik oka, a tervezett elavulás. Ne hidd azt hogyha valami ingyenes azért nem fogsz fizetni. Sok program ingyenesen használható, de ha a programok frissítéseit úgy írják meg hogy az egyre több erőforrást kér, akkor a felhasználó új sz.gépet fog venni, ha használni akarja a programot. A hw gyártók ezért aztán bőszen támogatják az sw gyártókat. Így aztán rajtad kívül mindenki jól jár.

Annyit tehetsz hogy visszalépsz Firefox régebbi verzióra, de akkor meg sok weboldal fog reklamálni hogy frissítsd a böngésződ mert már nem támogatott, és ezért bizonyos funkciók nem elérhetőek. Vagyis ismét ott leszel a fentebb említett pontoknál.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2023
(#) Epu2 válasza robis01 hozzászólására (») Máj 24, 2023 /

Megfigyeltem, hogy 1-2 év alatt érdekes hibákat produkált az Edge. Olyan üzenetek, hogy kevés a memória, gombok nem reagáltak, (Persze később megint), Hol olyan lassú volt hogy 4-5 mp kellet a betöltődéshez, (alapból 1-2). Néha még fájl lejátszási problémái is voltak. Soha nem csináltam velük semmit. Max egy hét múlva változott. Néha hátrányára. Ez valószínű más gyakran módosított böngészőnél is így van.
(#) Skori válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 24, 2023 / 1

Sokféle böngésző van a "piacon", és valahogy sosem az m$ böngészője volt a legjobb, inkább mondhatni a sor végén kullogott mindig, és szinte minden szempontból (sebesség, reakcióidő, stabilitás, erőforrásigény, használhatóság stb...). Kb. arra szoktam használni, hogy a frissen telepített rendszerre letöltsem vele a firefox, és/vagy a chrome aktuális verzióját, utána még az ikonját is törlöm, hogy ne akarjanak küzdeni a használatával...
(#) robis01 válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 29, 2023 /

Ahogy Skori, úgy én sem használok Edge-t. Sőt a műhelyben már MS terméket sem.

A belassulás oka sok minden lehet, érdemes nézni az erőforrásfigyelő-t ha tartósan felfut 100%-ra valami (CPU, RAM, HDD) akkor megnézni milyen program okozza azt. Ha nem ismert a program neve akkor jöhet google, ha meg valami gyanús akkor víruskergető és egyebek. Ha ez sem segít akkor érdemes segítséget kérni fórumokon a konkrét programmal kapcsolatosan.
(#) bbb válasza robis01 hozzászólására (») Máj 29, 2023 / 1

Szerintem meg ne kezdjetek hitvitát. Én használom az edge böngészőt és jobban működik a chrome-nál, pedig mindkettő chromium alapú.
(#) robis01 válasza bbb hozzászólására (») Máj 29, 2023 /

Nem is állt szándékomban, nem akarok minősíteni semmit.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Jún 4, 2023 /

Sziasztok,
Pár napja jelentkezett olyan problémám, hogy bármilyen forrás (winamp, tv-tuner, videó) csak fél hangerővel akar szólni. Néha pár percre visszaáll a megszokott hangerő, aztán megint halk lesz.
Csatlakozásokat, hangbeállításokat átnéztem, rendben levőnek találok mindent.
A gép 5.1-es Realtek HD alaplapi, a kimeneten egy Z506 - Logitech van.
Mivel mindkét szerkezet eléggé nehezen hozzáférhető, gondban vagyok, melyiket kezdjem szétszedni.
Esetleg volna valakinek tippje.
(#) villanyipi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 4, 2023 /

Én tennék rá egy sima hangfalat próbaképpen, vagy fejhallgatót, ha úgy nem halkul el hangfal gond, ha a windows maga veszi vissza a hangerőt akkor meg főleg , mert lehet beterheli a hangkártyát és védelem okán korlátoz!
A nehezen hozzáférhető résznél csak remélni merem hogy azért levegő körbe tud járni rendesen, és nem tartós 90 fokon megy minden eszköz
Esetleg az alaplap kártya driverét meg lehet nézni van-e frissítés hozzá, vagy volt-e frissítés a közeljövőben amitől ez a hiba előjött, akkor vissza kell rakni a régi drivert és kész!
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2023
(#) lelkes amatőr válasza villanyipi hozzászólására (») Jún 4, 2023 /

Ez a fejhallgató tipp tényleg jónak tűnik, nem is gondoltam rá.
Levegő van rendesen.
Kösz a tippet.
(#) SultanJr hozzászólása Jún 6, 2023 /

Sziasztok srácok! Lenne nekem itt egy Zotac Gtx 1050 TI, ami a következő hibát produkálja: Bekapcsolom a pc t, majd 1 hosszú, 3 röviddel kisípolja a gép,de van hogy elindítom a pc-t és szépen bebootol de az alaplapon világít a vga debug led (vga hiba) Van hogy fekete képernyő és csak 10. re indul el a gép vele.,lefuttattam egy programot ami sajnos FAIL t ír..
Ha jól látom, akkor valamelyik DRAM döglődik. Érdekesség hogy mikor már elindult, akkor minden tökéletesen fut rajta mint ha semmi gond nem lenne,játékok gpu erőforrást igényló alkalmazások is... Érdemes ezzel foglalkozni? Esetleg tudtok ajánlani olyan embert aki ezek javításával foglalkozik?
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2023
(#) bbb válasza SultanJr hozzászólására (») Jún 6, 2023 /

Szia!

Itt a fórumozók között antiktelefon néven találod, aki foglalkozik ilyesmivel.
(#) antiktelefon válasza SultanJr hozzászólására (») Jún 6, 2023 /

Na igen, engem kereshetsz vele. Ez amit használsz, nem optimális mats verzió, de rakd fel a teljes log filet, de Bp-n tudok segíteni vele, az összes biten 5 alapján az eredményed az valódi hiba és nem csak az autorun/ rossz paraméterek miatt ilyen.
(#) SultanJr válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 6, 2023 /

Sajnos nem BP i vagyok, észrevettem, mert a többi parancsot hiába is adom ki neki,nem ehhez a kártyához van... Nem is akaródzik lefuttatni,hogy logolhatom le? Esetleg privát üzenetben kereshetlek ez ügyben? Fb vagy itt pl?

Kereshetsz itt is privátban felőlem.
De nem egy nagy szám, ez az a parancs, ami induláskor autorun fut le? mert alapból ha megvan a megfelelő mappa a mods filelal akkor csak ./mats -e 20 >output.txt, ha elsődleges kimeneted a videókártya.

Igen! Alapból ez fut le már induláskor. egy videó alapján csináltam meg. A mappában azt hiszem a gtx 1050 ti is szerepel,de nekema mini verzió van asszem gp 107 kódnevű gpu val ugyanúgy. Így ez nem lehet probléma. Rendben megnézem hogy lelogolja e, vagy sem.
Nincs másodlagos kimenet, ezen gépezem jelenleg is...

Ok, akkor ha nyomsz egy ls-t, akkor van egy mats nevű file?
Vagy ha beírod amit mondtam, lefut jól?

Nemsokára hazaérek, és megnézem ezeket, aztán lehet hogy kereslek privátban. Köszi addig is!

Na csak meglett a report txt. Nekem úgy tűnik A1 B1 jelű memóriachip írási hiba, de nézd meg.

report.txt

Ez még mindig nem az! A report az autorun outputja. Azt futtasd, amit küldtem parancsot. Autorunnál a konzol kurzora meg a szöveg belezavar a tesztbe. Ha nagyon valamin hiba van itt, akkor az max a B0, de csak a 2 értéken hibázás miatt, viszont kell rendes teszt.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2023

Köszönöm, én eddig megyek el, és nem tovább, meg a kukáig.
Következő: »»   1077 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem