Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1079 / 1171
(#) kadarist válasza robis01 hozzászólására (») Jún 27, 2023 /

Szia!
Linux alatt a "Lemezek"-ben töröld a partíciós táblát, Windows alatt pedig a Lemezkezelés-ben ugyanezt. Persze okozhatja az írásvédettséget egy kis kapcsoló is, ami a régebbi pendrájvokon megtalálható volt.
(#) Udvari Zsombor válasza robis01 hozzászólására (») Jún 27, 2023 /

Azt írja, hogy írásvédett (readonly = 1 (on)). Ha megjelenik Windows Intézőben, mint meghajtó, ott kellene megnézni a tulajdonságait, hogy nem-e írásvédett. Grafikus felületű lemezkezelőből is nézz rá, hátha...
(#) Doky586 válasza robis01 hozzászólására (») Jún 27, 2023 /

Ha nem te állítottad be az írásvédettséget alkkor kuka. Ez a gyakoribb eset.
Ha te állítottad be akkor csinálj mindent ugyanúgy mint akkor csak ellenkezőleg.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2023
(#) veroka válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 27, 2023 /

Szóval írja be a passwordot visszafele?
(#) robis01 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 27, 2023 /

Linux alatt is hasonlót hibaüzenetet dob. Kapcsoló nincs rajta.

Már nem emlékszem honnan van a pendrive, de tartalma alapján nem én készítettem.

Más fórumokon azt írják hogy van olyan usb-drive, amin van védelmi elektronika, ami meghibásodás érzékelésekor lezárja az írást, ezzel jelezve hogy menteni kell az adatokat. Ezek szerint megy e-hulladékba.
(#) img válasza robis01 hozzászólására (») Jún 27, 2023 /

Pan!c módba került a vezérlője, mert letiltott a degradálódott NAND miatt. Sajnos nem lehet vele semmit csinálni.

Egyébként gyűjtöm az ilyeneket, nekem adod?
(#) Régi motoros válasza robis01 hozzászólására (») Jún 27, 2023 /

Nálam néhány régebbi TF kártya játszotta el ezt. Egyszer csak, hip-hopp nem lehetett írni rá, sem formázni. De fájlkezelő szerint meg a legutóbb rámásolt fájlokat mutatta, hogy ott vannak rajta. Én nem is agyaltam rajta sokat, vettem újat. Pedig a megadott írási ciklusnak szerintem még a közelében sem voltam. Na jó, mondjuk nem nagy márkákra kell gondolni, hanem inkább ilyen kínai vackok. Az egyik SanDisk, na de szerintem az se egy nagy eresztés. Arra a konklúzióra jutottam, hogy fogyóeszköz,
x évente érdemes újat venni. Gyanítom a pendrájvokkal is hasonló a helyzet
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2023
(#) Doky586 válasza robis01 hozzászólására (») Jún 27, 2023 1 /

diskpart-ban kikapcsolható (ha te kapcsoltad be) a "attributes disk clear readonly" parancsal. Én is így védem egy hdd-met..
lehet külön volume-ra is kiadni írásvédetséget, de az nem látszana a csatolt képeden.
(#) robis01 válasza img hozzászólására (») Jún 27, 2023 /

Céges munkaközi anyagok vannak rajta. Átadás előtt át kell néznem mit tartalmaznak a fájlok.
(#) robis01 válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 27, 2023 /

Van rajta .ds_store kiterjesztésű fájl is. Erre a nagy mindentudó azt írja hogy az OSX használja.
Tuti hogy nem én készítettem, tekintve hogy nem használok MAC-et.
(#) img válasza robis01 hozzászólására (») Jún 28, 2023 /

Értem.
(#) Kari55 hozzászólása Jún 28, 2023 /

Sziasztok.
Nektek működik az ügyfélkapu olala?
ügyfélkapu
(#) img válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 28, 2023 /

Igen, olálá!
(#) Kari55 válasza img hozzászólására (») Jún 28, 2023 /

Nekem is
(#) Doky586 válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 28, 2023 /

Inkább ez az ügyfélkapu: https://ugyfelkapu.gov.hu/ nem az. Egyébként megy.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2023
(#) Kari55 válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 28, 2023 /

Igen, közben én is rájöttem.
Köszönöm.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 30, 2023 /

A gépház elejében van egy ventilátort hőfok szenzor alapján vezérlő kijelző, a rákötött ventilátor teljesen új (tegnap vettem).
A probléma az, hogy a kijelző állandóan kicsipog újra és újra, hogy szerinte 0000-ra esett a fordulatszáma a ventilátornak, ami hamis állítás. A ventilátoron van külön power csatlakozó is, 12V-ot is tudna kapni molex csatlakozóról.
Hogyan segíthetnék rajta, hogy ne essen le a hamisan visszajelzett fordulatszám?
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 30, 2023 /

Na ezzel pont semmit nem árultál ám el. Milyen kijelző, milyen venti volt benne eredetileg, milyen ventire cserélted, lábkiosztás vajon szabványos, vagy egyedi, ...
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Jún 30, 2023 /

Egy "XILENCE performance series" ventilátor van most a gépházban, ami a kijelzőre van kötve. A kijelző egy "noname" multifunkcionális kijelző (a gépházam beépített tartozéka), ami tud mutatni hőfokot, fordulatszámot és időt is. Az a kellemetlen, hogy ezzel a vadiúj ventilátorral is állandóan 0000-ra esik le a hamis fordulatszám visszajelzés, emiatt idegesítően csipog.
(#) Dióda válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 30, 2023 /

Én már jártam így . Az a baj hogy az új ventinek nagyon alacsony a fordulata így a szabályzó nem tudja rendesen érzékelni. Ezért is jelez rá hibát. Régebbi amd alaplapoknál jártam így hogy a gyári kis süvítő venti helyére tettem nagy bordás lassú ventis példányt és állandóan hibát írt rá pedig fizikailag tökéletesen működött. Ha lehúzod a ventit a szabályzóról és rádugsz helyette egy kis süvítőt akkor nem lessz semmi baja a vezérlőnek. Momentán a süvítő ventiket kell szabályozni ezek a nagy lassú légkergetők nemigazán szabályozható darabok, ezeket inkább bekötött direkt üzemre méretezték.
(#) Udvari Zsombor válasza Dióda hozzászólására (») Jún 30, 2023 /

Ha nincs rákötve ventilátor, akkor is csipog (mert hogy nem érzékeli), próbáltam már. "Kis süvítő" ventilátorom sajnos nincs, amit csak ezért rá tudnék kötni, nem szeretném, ha hangos lenne. Ami most rá van kötve, az a gépház hátuljában van.

[Pár perccel később...] Kissé "drasztikus" voltam: leállítottam a gépet, a kijelző molex csatlakozójából kihúztam a +12V pint, a ventilátor molex csatlakozóját rádugtam a tápra, had pörögjön ‒ az igaz, hogy így nincs hőfok visszajelzés sem, de legalább a kék háttérfény és az óra megy a kijelzőben, más nem. Velem ne szórakozzon!
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 30, 2023 / 1

Miért nem kötöd inkább ki a csipogót?
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Jún 30, 2023 /

Ebben a gépházban az előlapi ajtóban van a kijelző, szét kellett volna pattintani az ajtót, megreszkírozva annak épségét, valamint feltételezem, hogy a kijelző modul paneljébe van forrasztva a csipogó. Csupán egy gyors művelet volt órás csavarhúzóval kiakasztani a +12V pint a molex csatlakozóból, amit a jövőben még vissza lehet pattintani, ha mégis kellene.
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 1, 2023 /

Szerintem te kevered a 3 és 4 pines és molex 12Vról stabilan maxon pörgő funkciós ventiket. Amit leírtál, az közel nem elég bármilyen tanácshoz is.
(#) bbb válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 1, 2023 /

A számítógép szerelő végzettségével csak nem csinál ilyen botorságot

Mondjuk, ha inkább a pontos típusokat leírta volna, vagy akár csak lefényképezi a csatlakozókat, hogy a vezetékek színei látszódjanak, már előrébb lettünk volna...
(#) Udvari Zsombor válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 1, 2023 /

Nem, nem keverem. Az én ventilátoromon nem csak 3 pines csatlakozó van, hanem egy molex "pass-trough" csatlakozóból is ki van vezetve a két 12V szál, vagyis a "XILENCE performance series" ventilátor kétféle üzemre is képes.
Nézd csak meg a mellékelt képen a dobozán a kékkel bekeretezett sort.
Idézet:
„Connector type: small 3pin + 4pin male”
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2023
(#) Dióda válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 1, 2023 /

Igen valószínű hogy a nagyon alacsony fordulatú ventit nem érzékeli rendesen.
Mondjuk az ilyen nagy legyező ventiket nem is szokás szabályozni.
Illetve annó mikor bejöttek a pwm ventik akkor találkoztam olyannal (4 vezetékes) hogy a pwm venti helyére simát raktam és azt nem lehetett szabályozni.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 1, 2023 /

A három pines tápcsatlakozóból kikötöd a 12 voltot és leszigeteled, aztán mindkét csatlakozót bedugod ahova kell. Így folyamatosan max. fordulaton fog pörögni, viszont nem csipog.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2023
(#) Régi motoros válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 2, 2023 /

Már elnézést, de ha lehet hinni a rajznak, mindkét csatlakozóba csak két szál van bekötve úgy látom. Tehát ezek szerint az egy sima fix fordulatú ventilátor, ami csak tápfeszt kap. Nincs sem fordulatszám szabályozó, sem fordulatszám visszajelző vezeték sem. Tehát az elektronika persze, hogy csipog,
mert nem érzékeli a fordulatszámot, mivel annak nincs is visszajelzése. Vagy tévedek?
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2023
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Júl 2, 2023 /

A rajz és a honlapon lévő képek se sokat érnek. Gugli képtalálatok közt látszik a sárga vezeték is, ami a fordulatszámé. Egyszerűen arról van szó, hogy az a vacak kijelző, ami neki a gépében van a túl alacsony fordulatszámra elkezd csipogni.

Ugyan ez van a Cisco SF300-as sorozatú switcheknél is - ha alacsonyabb fordulatú ventit raksz bele, akkor ha éppen kiesik az előre gyárilag beállított értéktartományból a fordulatszáma, olyankor hibásnak jelzi. Amikor meg teljes fordulaton teker, olyankor rendben van

No persze míg eddig minden tákományról láthattunk tőle fotót, valahogy a kérdéses cuccról még véletlenül se sikerül képet készítenie, hogy rendes tanácsot kaphasson.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2023
Következő: »»   1079 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem