Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Központi zár
 
Témaindító: Zolcsi80, idő: Márc 26, 2007
Lapozás: OK   25 / 25
(#) f1balu hozzászólása Júl 3, 2023 /
 
Sziasztok! Egy dupla tolóajtós Ford Connectbe építettem be egy központi zár szettet. 2db 5 vezetékes motor és 3db 2 vezetékes motor volt a szettben. A bekötés után azt a hibát tapasztalom, hogy a bal oldali tolóajtó motorja hol működik hol nem. Az anyós oldali 5 vezetékes motor esetében csak a zöld és kék vezetéket kötöttem be. Okozhatja ez a hibát? Köszönöm a segítséget.
(#) bbb válasza f1balu hozzászólására (») Júl 4, 2023 /
 
Hogyan kötötted be? Milyen szett? Központi vezérlője van? A holműködiknek sima kontakthiba is lehet az oka.
(#) Inhouse válasza f1balu hozzászólására (») Júl 4, 2023 /
 
Mivel tolóajtó, érintkezőkön keresztül működtethető. Az összes motor párhuzamosan van a legtöbb vezérlőben, ezért ha csak az nem megy, akkor nem érintkezik stabilan. Illetve jó lenne tudni, hogy próbál-e mozdulni, csak nem tud, vagy egyáltalán nem is indul.
Ha egy 5 vezetékes motornak csak a motor kivezetésit kötöd be, onnantól az megegyezik egy 2 vezetékessel, semmi gondot nem okozhat. Vezérlő motor csak 5 vezetékes lehet, hiszen a mikrokapcsoló állása mutatja a vezérlőnek a pozíciót.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2023
(#) Paledo hozzászólása Okt 1, 2023 /
 
Sziasztok. Peugeot 406ba szeretnék beszerelni egy központi zár vezérlőt. 6szál megy a központizárra. Leteszteltem probalámpaval és csak a nyitó jelet találom. Valaki tud segíteni hogy mit csináljak hogy zárjon is? Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2023
(#) D.D hozzászólása Okt 13, 2023 /
 
Sziasztok. Segítséget kérnék. 2007 vw caddy-be szerelek univerzális központizár vezérlőt és a zárás szál megvan de nyitni nem nyit. Hány ohm kell a nyitáshoz? Köszönöm a választ.
(#) madazg77 hozzászólása Jún 23, 2024 /
 
Sziasztok!

Van egy 2002-es kombi Opel F Astrám, és sajnos nem működik benne a gyári központi zár. Nincs hozzá távirányító, se riasztó, csak a központi zár. A következő a tünet: Ha nyitva vannak az ajtók, és a vezető oldalt be akarom zárni, akkor a vezető oldali bezáródik (a kulcs miatt), de a többit csak egy pillanatra vezérli meg. Lehet hallani hogy megindulnak a motorok, de a záródás nem történik meg. Olyan mintha nem lenne elég erő a motorokban. Ha az "anyós" oldalt kézzel lenyomom a gombot, és a vezető oldalt is bezárom, és így próbálom nyitni. Akkor ugyan azt csinálja mint záráskor. Leellenőriztem az első két ajtó motorjait, végállásait, vezetékeit. Végállások befutnak a vezérlőhöz. Ezeket én jónak gondolom. Ha a vezérlőt lehúzom a kábel kötegről, és a kábelkötegben feszültséget adok a motoroknak akkor nyitnak, zárnak. Lehet hogy a vezérlő rossz? Nem javítottam még központi zárat. Volna valakinek ötlete, hogy mi lehet még a ludas?
(#) madazg77 válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 24, 2024 / 3
 
Csak jól éreztem, hogy olyan mintha nem lenne erő a motorokban. Fotokon látszik a hibás forrasztás. Újra forraszta tökéletesen működik.
(#) vision61 válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 24, 2024 /
 
Szia!

Köszönjük, hogy a hiba okát, javítását is megosztottad!
(#) Lezli46 hozzászólása 10:34 /
 
Sziasztok!

LEXUS IS .220D. 2010. 2AD-FHV. Nyitáskor csak Vezetőajtó nyilik a többi három nem nyilik!!

Ez történik:

1.Vezetőoldali ajtó minden létező vezérlési módban ( távadó-- belső.közponizárgombokkal-- külső ajtókilincsel) normálisan NYITHATÓ és ZÁRHATÓ!

2.Összes ajtó ,az összes felsorolt vezérlési módban ZÀRHATÓ!
.
3.NYITÁSKOR csak a vezető ajtó nyitható elektromosan , a tõbbi három ajtó kizárólag mechanikusan, belsőkilincs meghuzással nyitható!!!

4.Esetleges szelektiv nyitásbeállitást feltételezve és azt kizárva! : Dupla nyomásra sem nyilik egyik ajtó sem!!

5,Külsőkilincs megfogásakor kb 5-6 irányjelző villogás van. Hibajelzés akarna lenni...

6,Nem manuálisan felhasználó által testreszabható kõzpontizárbeállitási hiba!!

Kõszi minden hozzászólást üdvözlettel!
Következő: »»   25 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem