Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1082 / 1171
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 16, 2023 /

Na, ezt a rövidrezárást sem árulta el senki Én az elem kivételéről olvastam -de az tényleg bevált akkor.
(#) img válasza szs hozzászólására (») Júl 16, 2023 /

Mindig azon vagyok, hogy közérthetően fogalmazzak, de sajnos ezt nem lehetett máshogy, mert ez a szakmai nevük: ha nem így írom le akkor nem tud rákeresni, hogy mit csináljon.

A legacy boot mód az UEFI-nál korábbi (a BIOS-os). A CSM a "Compatibility Support Module", aminek a segítségével az újabb alaplapokon engedélyezhető a legacy boot mód.
(#) devergo74 hozzászólása Júl 16, 2023 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Sikerült, annyit csináltam hogy átettem a jumpert, a gombelemhez nem nyúltam, vártam egy kicsit, és helyreállt a rendszer.
Nem tudom mi okozhatta, este még üzemelt, reggel már csak villogott a kurzor, na mindegy, most üzemel.
(#) xxxyyy válasza devergo74 hozzászólására (») Júl 16, 2023 /

Az is okozhatta, hogy öreg alaplapi elem van benne. Ha az van akkor mindenképpen cseréljed.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2023
(#) Régi motoros hozzászólása Júl 20, 2023 /

Keresek a képen látható hardverhez USB\VID_06DA&PID_0002&REV_0006 drivert.
Hátha valaki több szerencsével rábukkan mint én.
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Júl 20, 2023 /

Mondjuk legközelebb magát a hardvert is lefotózhatnád (a címkét, ha van rajta), hátha könnyebb megtalálni úgy, hogy sejtjük mit is keressünk...

Az azonosító alapján:
  1. 06da  Phoenixtec Power Co., Ltd
  2.         0002  UPS

A letöltéshez ki kell töltened egy űrlapot, de a saját honlapján ott amit keresel:Link
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Júl 20, 2023 /

Itt egy kép a címkéről meg a típusról. A feltöltött kép címe egyébként az eszköz neve.
A gyártót már én is megfejtettem, csak a drivert nem találom hozzá.
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Júl 20, 2023 /

Idézet:
„A letöltéshez ki kell töltened egy űrlapot, de a saját honlapján ott amit keresel:Link
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Júl 22, 2023 /

Igen, és ezzel a szoftver lejön de driver a kábelhez nem. Tehát nem vagyok előrébb vele.
Így még azt se tudom tesztelni, hogy a szoftver kompatibilis e vele.

Pontosan azért írtam hardverID-t, talán az alapján más szerencsésebben rátalál mint én.

Ui.: De mivel eddig nincs semmi, megnézem hátha be tudom azonosítani az USB IC-t ami van benne. Jobb ötletem már nincs.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2023
(#) antiktelefon válasza Régi motoros hozzászólására (») Júl 22, 2023 /

Beírod ms update catalog-ba az idt és dobja is neked a win xps drivert...
(#) Régi motoros válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 22, 2023 /

Úgy néz ki ez félmegoldás lesz. 32 bites driver csak, szóval ki kell próbálnom majd a régi gépen, ha összerakom. A 64 bites W7 nem eszi meg.
(#) Régi motoros hozzászólása Júl 22, 2023 /

Az UPS -hez LanSafe szoftvert keresek, de nem találom.
Mindenhol csak halott linkek sehol egy jó letöltés. Nincs meg valakinek véletlen?
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2023
(#) diamik hozzászólása Júl 30, 2023 /

Sziasztok!
A munkagépem egy Lenovo L580. Windows 10-m van (jogtiszta). A problémám a következő: a kijelző lehajtásakor hibernálom a gépet. Mostanában viszont nem ébred fel: felnyitom a kijelzőt, gombbal ébresztem, elkezd tölteni, majd sötét képernyő. Ilyenkor "maunálisan" kikapcsolom (indító gomb hosszú nyomásával), majd újra be. Utána igazából működik, de elég idegesítő a dolog, mivel sokminden meg van nyitva, amik elvesznek.

Próbáltam már gúúglizni, de nem jutottam eredményre egyik "megoldással" sem. Valakinek ötlete?
(Köszönöm)
(#) kadarist válasza diamik hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

Szia!
Ha altatást állítasz be hibernálás helyett, akkor hogyan alakul az ébresztés?
(#) diamik válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

Nem reprezentatívan úgy tűnik, azzal nincs gond. Akarom mondani pár próba után.

Ha nem okoz problémát ez a módszer, akkor maradj ennél.

Minimális mértékben fogyaszt altatásban, a proci takarékra kapcsol és a merevlemezt (SSD) is lekapcsolja. Próbáld ki, hogy mennyit fogyaszt altatásban.
(#) diamik válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

Viszont több energiát fogyaszt, ha mondjuk egy napig nem használom a gépet. Vagy akár napokig. Valami oka van, hogy nem megy a hibernálás.
(#) Régi motoros válasza diamik hozzászólására (») Júl 30, 2023 / 1

Ha kikapcsolást állítasz be lehajtásra, akkor se fogyaszt semmit. Ja, hogy akkor sokáig tölt be?
Hát ez egy ilyen szakma + win rákfene.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2023
(#) veroka válasza diamik hozzászólására (») Júl 30, 2023 / 1

Hibernáláskor a memória tartalmát a hiberfile.sys fileba irja be a Windows. Kapcsold ki a hibernálást a rendszer beállításaiban, masd a lemezkarbantartóval töröld az immár felesleges hibernációs filet. Aztán kapcsold be ismét, és a rendszer ismét létrehozza.
Ezzel kiküszübölöd a hibás file okozta problémákat. Persze még más is lehet, de én ezzel kezdeném.
(#) diamik válasza veroka hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

Megpróbáltam, parancssorból töröltem a powercfg -h off utasítással. Megnézzük mire lesz-jó.
(#) robis01 válasza diamik hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

Milyen állapotban van az SSD?
Nálam hasonló problémát okozott egy romlásnak indult SSD. Cserélve egy újra megszűnt a hiba.
(#) diamik válasza robis01 hozzászólására (») Júl 31, 2023 /

Azon kívül, hogy szétszedem, milyen módon lehet ellenőrizni?
(#) lelkes amatőr válasza diamik hozzászólására (») Júl 31, 2023 /

Nem szétszedéssel hanem megfelelő programmal lehet felderíteni az esetleges gondot. Pl.: HD Sentinel.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2023
(#) robis01 válasza diamik hozzászólására (») Aug 1, 2023 /

Ahogy javasolták, meg kell nézni a kondícióját valamilyen programmal. Esetemben már csak 87 %-on állt.
(#) deebo válasza diamik hozzászólására (») Aug 1, 2023 /

Frissíteni, vagy frissítés után korábbi verziót kell telepíteni a GPU driverből, jellemzően az a gond.
(#) bbb hozzászólása Aug 2, 2023 /

Sziasztok!

Na ez hogy lehet?

Brand gép - HP Prodesk 400 g3 MT
Működő ADATA SU800 SSD, s a gép nem hajlandó róla beindulni. A BIOS többnyire nem látja, hogy egyáltalán létezik, a windows pedig közli, hogy erre a meghajtóra nem lehet telepíteni, mert a számítógép nem tud róla bootolni, nincs hozzá hardverillesztője (ettől még feltelepül rá, csak nem indul be róla a gép).
Kicseréltem egy Kingston SSD-re, azzal meg gyönyörűen megy.

Persze próbáltam mindent, ami eszembe jutott - GPT/MBR váltás, UEFI/Legacy mód váltás, Secure boot ki/be, BIOS a legújabb már, BIOS alaphelyzetbe állítása, másik SATA port, s ezek legkülönbözőbb variációi. Egyedül az SSD csere segített. Na ez vajon mi a csudáért van? Milyen SSD vezérlő van az SU800-ban, ami miatt ez a gép nem hajlandó róla menni? Persze maga az SSD az biztosan jó, másik gépbe berakva jól megy (eleve egy működőből szedtem ki). Egyszerűen ez a típus nem tetszik neki.
(#) xxxyyy válasza bbb hozzászólására (») Aug 2, 2023 /

Én egy SSD firmware update-et néznék és cserélném a SATA kábelt.
(#) bbb válasza xxxyyy hozzászólására (») Aug 2, 2023 /

Azokon is túl voltam. Az SSD cseréje lett a megoldás. Brand gép, ergo simán lehet benne fehérlista/feketelista is, hogy milyen hardver elemeket egyen meg.
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Aug 2, 2023 /

Abban a gépben nincsen BIOS white list, mert ha lenne akkor hibakódot adna és kiírná, hogy nem támogatott eszköz (valamint egyáltalán nem kezelné az SSD-t). Silicon Motion SM2258H a vezérlője, sok Kingstoné is az. Persze lehet az ADATA egyénileg testreszabott firmware-jében valami, amire kiakad.

A gép BIOS-át érdemes lenne frissíteni.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2023
Következő: »»   1082 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem