Fórum témák
» Több friss téma |
Na, ezt a rövidrezárást sem árulta el senki
![]()
Mindig azon vagyok, hogy közérthetően fogalmazzak, de sajnos ezt nem lehetett máshogy, mert ez a szakmai nevük: ha nem így írom le akkor nem tud rákeresni, hogy mit csináljon.
A legacy boot mód az UEFI-nál korábbi (a BIOS-os). A CSM a "Compatibility Support Module", aminek a segítségével az újabb alaplapokon engedélyezhető a legacy boot mód.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Sikerült, annyit csináltam hogy átettem a jumpert, a gombelemhez nem nyúltam, vártam egy kicsit, és helyreállt a rendszer. Nem tudom mi okozhatta, este még üzemelt, reggel már csak villogott a kurzor, na mindegy, most üzemel.
Az is okozhatta, hogy öreg alaplapi elem van benne. Ha az van akkor mindenképpen cseréljed.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2023
Keresek a képen látható hardverhez USB\VID_06DA&PID_0002&REV_0006 drivert.
Hátha valaki több szerencsével rábukkan mint én. ![]()
Mondjuk legközelebb magát a hardvert is lefotózhatnád (a címkét, ha van rajta), hátha könnyebb megtalálni úgy, hogy sejtjük mit is keressünk...
Az azonosító alapján:
A letöltéshez ki kell töltened egy űrlapot, de a saját honlapján ott amit keresel:Link
Itt egy kép a címkéről meg a típusról. A feltöltött kép címe egyébként az eszköz neve.
A gyártót már én is megfejtettem, csak a drivert nem találom hozzá.
Idézet: „A letöltéshez ki kell töltened egy űrlapot, de a saját honlapján ott amit keresel:Link”
Igen, és ezzel a szoftver lejön de driver a kábelhez nem. Tehát nem vagyok előrébb vele.
Így még azt se tudom tesztelni, hogy a szoftver kompatibilis e vele. Pontosan azért írtam hardverID-t, talán az alapján más szerencsésebben rátalál mint én. Ui.: De mivel eddig nincs semmi, megnézem hátha be tudom azonosítani az USB IC-t ami van benne. Jobb ötletem már nincs. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2023
Beírod ms update catalog-ba az idt és dobja is neked a win xps drivert...
Úgy néz ki ez félmegoldás lesz. 32 bites driver csak, szóval ki kell próbálnom majd a régi gépen, ha összerakom. A 64 bites W7 nem eszi meg.
Az UPS -hez LanSafe szoftvert keresek, de nem találom.
Mindenhol csak halott linkek sehol egy jó letöltés. Nincs meg valakinek véletlen? A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2023
Sziasztok!
A munkagépem egy Lenovo L580. Windows 10-m van (jogtiszta). A problémám a következő: a kijelző lehajtásakor hibernálom a gépet. Mostanában viszont nem ébred fel: felnyitom a kijelzőt, gombbal ébresztem, elkezd tölteni, majd sötét képernyő. Ilyenkor "maunálisan" kikapcsolom (indító gomb hosszú nyomásával), majd újra be. Utána igazából működik, de elég idegesítő a dolog, mivel sokminden meg van nyitva, amik elvesznek. Próbáltam már gúúglizni, de nem jutottam eredményre egyik "megoldással" sem. Valakinek ötlete? (Köszönöm)
Szia!
Ha altatást állítasz be hibernálás helyett, akkor hogyan alakul az ébresztés?
Nem reprezentatívan úgy tűnik, azzal nincs gond. Akarom mondani pár próba után.
Ha nem okoz problémát ez a módszer, akkor maradj ennél.
Minimális mértékben fogyaszt altatásban, a proci takarékra kapcsol és a merevlemezt (SSD) is lekapcsolja. Próbáld ki, hogy mennyit fogyaszt altatásban.
Viszont több energiát fogyaszt, ha mondjuk egy napig nem használom a gépet. Vagy akár napokig. Valami oka van, hogy nem megy a hibernálás.
Ha kikapcsolást állítasz be lehajtásra, akkor se fogyaszt semmit. Ja, hogy akkor sokáig tölt be?
Hát ez egy ilyen szakma + win rákfene. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2023
Hibernáláskor a memória tartalmát a hiberfile.sys fileba irja be a Windows. Kapcsold ki a hibernálást a rendszer beállításaiban, masd a lemezkarbantartóval töröld az immár felesleges hibernációs filet. Aztán kapcsold be ismét, és a rendszer ismét létrehozza.
Ezzel kiküszübölöd a hibás file okozta problémákat. Persze még más is lehet, de én ezzel kezdeném.
Megpróbáltam, parancssorból töröltem a powercfg -h off utasítással. Megnézzük mire lesz-jó.
Milyen állapotban van az SSD?
Nálam hasonló problémát okozott egy romlásnak indult SSD. Cserélve egy újra megszűnt a hiba.
Azon kívül, hogy szétszedem, milyen módon lehet ellenőrizni?
Nem szétszedéssel hanem megfelelő programmal lehet felderíteni az esetleges gondot. Pl.: HD Sentinel.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2023
Ahogy javasolták, meg kell nézni a kondícióját valamilyen programmal. Esetemben már csak 87 %-on állt.
Frissíteni, vagy frissítés után korábbi verziót kell telepíteni a GPU driverből, jellemzően az a gond.
Sziasztok!
Na ez hogy lehet? Brand gép - HP Prodesk 400 g3 MT Működő ADATA SU800 SSD, s a gép nem hajlandó róla beindulni. A BIOS többnyire nem látja, hogy egyáltalán létezik, a windows pedig közli, hogy erre a meghajtóra nem lehet telepíteni, mert a számítógép nem tud róla bootolni, nincs hozzá hardverillesztője (ettől még feltelepül rá, csak nem indul be róla a gép). Kicseréltem egy Kingston SSD-re, azzal meg gyönyörűen megy. Persze próbáltam mindent, ami eszembe jutott - GPT/MBR váltás, UEFI/Legacy mód váltás, Secure boot ki/be, BIOS a legújabb már, BIOS alaphelyzetbe állítása, másik SATA port, s ezek legkülönbözőbb variációi. Egyedül az SSD csere segített. Na ez vajon mi a csudáért van? Milyen SSD vezérlő van az SU800-ban, ami miatt ez a gép nem hajlandó róla menni? Persze maga az SSD az biztosan jó, másik gépbe berakva jól megy (eleve egy működőből szedtem ki). Egyszerűen ez a típus nem tetszik neki.
Én egy SSD firmware update-et néznék és cserélném a SATA kábelt.
Azokon is túl voltam. Az SSD cseréje lett a megoldás. Brand gép, ergo simán lehet benne fehérlista/feketelista is, hogy milyen hardver elemeket egyen meg.
Abban a gépben nincsen BIOS white list, mert ha lenne akkor hibakódot adna és kiírná, hogy nem támogatott eszköz (valamint egyáltalán nem kezelné az SSD-t). Silicon Motion SM2258H a vezérlője, sok Kingstoné is az. Persze lehet az ADATA egyénileg testreszabott firmware-jében valami, amire kiakad.
A gép BIOS-át érdemes lenne frissíteni. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |