Fórum témák
» Több friss téma |
Előző hsz.-omat úgy kezdtem, hogy egy gyújtóellenállás bekötésével is működnie kell (ezért is van a rajzon szaggatott vonallal jelölve).
Amúgy levilágításhoz a legtökéletesebb megoldást találtad. A vastagabb a főelektród hozzávezetése - rajzon a megvastagított vonal, a kisülőcsőben szemrevételezéssel pedig a zömökebb, tekercselt elektród. Lehet, hogy a kvarckisülőcső sodrott kivezetései csak sorkapcsozhatók, mert acélok, de nem biztos. A higanygőzlámpa kisülőcsöve mellett is 0.5 W körüli méretű (1 cm hosszúságú) ellenállás van beépítve gyárilag.
Üdv!
13 ohmot mérek a folytón így bekötés nélkül. Megvannak a kivezetések,azonosítottam őket. Ha jól értem akkor az egyik ellenállást építsem be,a másikat pedig egyenlőre ne? És ha nem megy,akkor kössem be azt is? Üdv Kicsa
Igen. De a 13 Ohm kicsit soknak tűnik így elsőre. Nem alutekercses?
Amúgy utána számoltam, igazad van. Egy 1 W-os ellenállás elvileg bőven elegendő lenne(!) 125 W-os kisülőcsövön az égésfeszültséget figyelembe véve, de ha az egyik oldali segéd- és főelektródot egy higanycsepp véletlenül rövidre zárja, akkor a gyújtóellenállásra - a fojtón keresztül is - gyakorlatilag a teljes hálózati tápfeszültség rákerülhet, ami egyből azt jelenti, hogy a 18 k-s ellenálláson közel. 3 W hő disszipálódik, tehát e gyújtóellenállások (mindegyikét) ekkorára méretezd. :yes: Üdv.
Üdv!
Érdekes,most 8.9 ohmot mérek...a sorkapcsok végein...rosszalkodik már a multiméterem,hamarosan beruházok egy másikra. Tehát szerintem jó lesz,még egyszer rámérek és 7 ohm lesz ![]() Nade viccet félretéve...Szóval akkor 3W...legyen 5W és akkor tuti jó. Értékük 18 kOhm..és akkor az úgy jó hogy egyiket fixre bekötni a másikat pedig egyenlőre hagyni és ha nem megy,akkor rákötni azt is? Egyébként a tekercsen nem látok semmilyen égésnyomot sem... Üdv Kicsa
Igen.
Üdv!
Értem...még csak annyit hogy ez a cső ártalmas a szemre nézve? Vagy nyugodtan belenézheek? Mert nem tudom hogy így akkor összerakhatom-e szabadon kipróbálásra vagy egyből építsem be a scannerbe... Üdv Kicsa ui.:megvettem az ellenállásokat,10 Wosat kaptam csak úgyhogy tuti jó lesz
Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy UV-C-t sugároz ki. Hiszen ez egy kvarclámpa kisülőcső. Tehát belenézni csak UV-szűrős szemüvegen keresztül szabad. Szokták még ajánlani a minimum 3 mm vastagságú síküveglapot, bár szerintem ettől oldalt, a szem periférikus szögéből még juthat be szemre káros sugárzás.
Meg szellőztetni kell a helyiséget, ahol használod, mert az oxigénmolekulákat ózonná alakítja. Amúgy nem is tudom mit töröm itt magam, hiszen a fényforrás és lámpatest gyűjtők topicban ezeket már mind kitárgyaltuk.
Üdv!
Értem! Átnézek oda is akkor meg összedobom akkor az 'áramkört' és majd beszámolok... köszi szépen Üdv Kicsa
Szia!
Nah kipróbáltam,bekötöttem mind a 2 db 18 kohmos ellenállást. Bekapcsolásnál picit hülye hangokat ad aztán 'normalizálódik',rendesen bekapcsol.A kiszűrődő színe (leborítottam az izzót,csak a kiszűrődő fényt pilantottam emg egy pillanatra) ilyen zöldes kékes. Viszont az normális hogy kb 15 másodperces üzem után nem tudom megfogni az izzót,olyan meleg? Illetve meg tudom csak ottmaradt a nyoma a kezemen..nem gonodltam volna hogy ennyire melegszik. Hagyhatom így? Nem fog eldurranni? köszi szépen! Üdv Kicsa ui.: elég büdös,többen írtátok hogy ózont termel.Ez mennyire veszélyes?
A szkennerekben levő gyári CCFL fénycső bocsájt ki UV fényt ? Csak mert beépíteném az uv csövek mellé külön bekapcsolhatóra. Így könnyebb lenne a fóliákat eligazgatni a fényérzékeny nyák alatt. (kétoldalas levilágításkor fontos a pontos pozicionálás) És ha minden rendben, csak akkor kapcsolom be az UV csöveket. De ez persze csak akkor jó ha nem exponálja az lefújt nyáklemezt.
Persze, hogy melegszik, hiszen a nagynyomású ívkisülés ott van a búrafal túloldalán. Ne csodálkozz rajta!
Az ilyeneket egyáltalán nem illik fogdosni, már csak azért sem, mert beleég a zsír és úgy megfeketedik üzem során, hogy ott még jobban túlhevül, és emiatt valóban fel tud robbanni! Azon sem kell csodálkozni, hogy hosszú üzem után kikapcsolva a kvarcüveg-anyag vörösesen átizzik, mintha már megolvadt volna. Ez persze inkább csak sötétben vehető észre, és akkor, amikor már a cső bizonyos használtsági fokon túl van - belülről megfeketedett. Az ózon pedig nagy töménységben mérgező (tudtommal halálos is lehet?), úgyhogy folyamatos szellőztetés mellett használható a kvarckisülőcső. Egy gyújtóellenállással is nyugodtan próbálkozhatsz.
Idézet: „Az ózon pedig nagy töménységben mérgező (tudtommal halálos is lehet?)” Igen, akárhalálos is lehet. Az ózon tulajdonképpen 3 db Oxigén atom egymáshoz kapcsolódásából jön létre, és ez a kémiai kötés nem stabil. Ezért az egyik O atom hajlamos leválni a molekuláról, s mint szabad Oxigén, a leginkább oxidáló hatású. Ami a szervezetre nézvést nagyon nem jó...
A pozicionálást csináld úgy hogy a két fóliát ragaszd össze "zacskónak majd ebbe tedd a panelt ! nekem 2. nekifutásra sikerült csak arra vigyázz hogy jól szorítsd le mert a fólia (így összeragasztva ) képes megemelni a nyákot és alávilágítást "szellemképet "okoz Én egy 3l -es
teli kannát tettem a levilágító tetejére az lenyomta ! itt a nyákkészítés kérdésekben a végeredmény ! Üdv
Én is a mult héten csináltam az első kétoldalas nyákomat
(nem ördöngősség)
Üdv!
Értem,igen azt gondoltam hogy nem jó fogdosni,alkohollal már le is pucoltam. Akkor a melegedés nem nagy probléma,tettem fel képeket a ki mit készített topicba. köszönöm szépen a segítséget,remélem jó lesz majd! Üdv Kicsa
Na jó, de a két fólia 4, mivel 2 rétegben használom, és forgatás közben nem mozdul el a zacsiban a nyák ? Mert nekem csak alulról világít a fénycső.
Én úgy szoktam, hogy levilágítom az egyik oldalt. Előhívom.
Utána a két szélső furatot megfúrom, majd ehhez illesztem a másik oldal fóliáját. Ezt is levilágítom, majd előhívom.
Énis hasonlóan csináltam tegnap, lyuk a két átlós szélre, majd egymás után mindkét oldalt levilágítottam. Csak nehéz az 1mm -es lyukon keresztül a fóliát is alá pozicionálni. Ebben segítene egy nem UV fényforrás a szkenner belsejéből. És lehet hogy leközelebb nagyobb lyukat fúrok, úgyis 3mm -es szokott lenni nekem a szélén, csak eddig később fúrtam fel.
Mi Kaqkk-kal kétszer nyomtatunk ugyanarra a fóliára, ugyanazt a nyáktervet, így ugyanaz, mintha két fóliát raknál egymásra, mégis egy fólia megmarad...
Hmm, és másodszorra is ugyanoda sikerül nyomtatni ? Milyen nyomtató az ? Az enyém HP DJ 940C.
nekem egy szutyok epson d78 asom van és már elég 1 * nyomtatnom mert a fénykép és a matt papír beállítást használom írásvetítő fóliára De tényleg tudja amit Kovidivi írt csak a lapadagoló vezetőjét pontosan kell beállítani én úgy csináltam hogy beleraktam egy csomó papírt és nekinyomtam a vezetőt a köteg oldalának
(tintasugaras)
Nekem meg olyan nyomtatóm van, ami 2évig feküdt a padláson télen-nyáron, epson z601-es...már vagy 10éves
Csak a lap pozícionálásán múlik, hogy ugyanoda nyomtat-e! Én betolom koppig a lapot (fóliát), majd a tálca jobb oldalára húzom teljesen, és így nagy eséllyel ugyanoda nyomtat. Egy kis gyakorlás kérdése!
Nekem is egyoldalas az asztalom ovatosan mozdítva nem csúszik el a panel a "zacsiban" de ha csak kicsivel nagyobb a fólia mint a nyák (3oldalon )a 4. nél pont illik akkor világítás előtt celluxal megragasztva biztosan nem csúszik el
Sziasztok!
Szeretném az érdekeltek figyelmébe ajánlani, ************ Apróhirdetésekben hirdess--vicsys
Sziasztok.
Szeretnék venni 1 db ilyen UV CREE LED-et és abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogy kössem rá az LM317-et, ha a PC tápom 5 / 12 V-os ágáról működtetném? Tehát 1-ről lenne szó, nem 2-ről mint ahogy láttam itt több embernek. Legjobban egy kapcs. rajznak örülnék. Köszönöm előre is.
Csatoltam. Ezzel kb. 350mA-t hajtasz át a leden.
Most készül a kétoldalas levilágítóm
tudna valaki olyan kapcsolást ami 2*4 vagy 4*2 vagy 1*8 db 8w -os neont meghajtana 230v-ról? nem szeretnék 3-4db folytótrafót beleszerelni mert hordozható könnyű szerkezetet szeretnék
Vegyél bele olcsó párszáz forintos 7 vagy 9W-os kompakt fénycsöveket. Szétszeded, elektronikáját kiveszed és meghajtod vele az UV csövet. Olcsó, könnyű, bevált
8db-ot kábelezzek ki ? 8*4 =32 szál! Az elektronikát külön
dobozba szeretném építeni Valami olyat szertenék ami egy- max 2 panelon megoldaná a meghajtást de ha más nem lesz átgondolom a javaslatod köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |