Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3519 / 3695
(#) Bakman válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 26, 2023 / 1

Ha az alkatrész a szabad levegőn van, akkor a ráfújt cink réteg kb. két év alatt elfogy, aztán jön a rozsda. Messze nem olyan hatásos mint pl a tüzihorgany, de a semmitől mindenképpen jobb.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Okt 26, 2023 / 1

Azon én is elgondolkodtam, hogy vezeti-e az áramot.
Mert ha nem, akkor tutira nem olyan védelmet ad, mint a "tűzi" horgany...
(#) Fats Domino válasza Bakman hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Természetesen nem kell olympusi magasságokba emelni ezt a sprayt, bőven elegendő,ha a téli sós utakon teszi a dolgát, majd tavasszal újra fújom a felületet. ennyire talán működik..nem?
(#) Fats Domino válasza Gafly hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Biztosan jobb a tűzihorgany, de ez most pont csak részlegesen kell hogy védjen. Ennyit pedig tud , ugye?
(#) nagym6 válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Idézet:
„Szürke felület lesz”
Attól függ, mennyi a rozsda. A rozsdamarót közömbösíti a rozsda, majd általában félkész eredményt kapunk elegendő rozsdamaró hiánya miatt.
Másképpen mondva: ha egy rozsdás vasat beleteszek tele rozsdamarós edénybe, az teljesen "átalakítja", illetve leválik sok rozsda, ez a tökéletes munka. Ha ugyanezt a rozsdás vasat bekenem ecsettel, elfogyhat a rozsdamaró hatása közömbösítés miatt.
(#) Bakman válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 26, 2023 / 1

Annyit ki kell bírnia ha nem melegszik mint pl. a felni a fék miatt. Maga a rozsda is laza szerkezetű, azt mindenképpen távolítsd el. Ezután mehet a rozsdaátalakító, száradás után csiszolás, portalanítás majd mehet a cink.
(#) Quantumlight hozzászólása Okt 28, 2023 /

Sziasztok, van egy 17 értékű polarizálatlan kondis pakkom. Szeretnék kérni segítséget beárazással kapcsolatban. Ide felrakhatom a képeket? Köszönöm!
(#) szs válasza Quantumlight hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Csak az apróban lenne helye.
Értem én, hogy segítséget kérsz, de az eladó dolgok árai az nem jó helyen van itt a fórumban. Mert óhazatlanul hirdetéssé válik, pláne, ha (a kép mellett) az árát is itt látjuk.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2023
(#) Quantumlight válasza szs hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Rendben.
(#) Bakman válasza Quantumlight hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Megnézed a boltok árait és ahhoz viszonyítasz. Állapot, kor stb.
(#) em hozzászólása Okt 28, 2023 /

Sziasztok, egy IC csomagot szeretnék feltenni az apróba. A szöveges rész nem elég hogy a táblázatot betegyem, mellékletként pedig csak képet lehet, nehezebb a vevőnek bármit megtalálni, ha fotóként van a táblázat. Milyen megoldást javasoltok?
(#) sany válasza em hozzászólására (») Okt 28, 2023 / 1

Esetleg Google drive-ra felrakni, és onnan belinkelni.
(#) em válasza sany hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

10. Nem engedélyezett webalbumok, tárhelyek, gyűjtő apróhirdetési oldalak linkelése.
(#) Skori válasza Quantumlight hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Tedd fel az apróba "drágán", azután majd lejjebb viszed az árát, amíg elkel.
(#) Gafly hozzászólása Okt 28, 2023 /

Fórumtársi vitában felmerül kérdésként, hogy miért "S" alakú néhány daráló tekerőkarja, míg mások egyenesek.
Eddig felmerült választási lehetőségek:
- "S" alakú kar sokkal hosszabb, ezért könnyebb tekerni.
- "S" alakú kar sokkal dizájnosabb, jobban mutat.
- "S" alakú kar sokkal nagyobb felületen érintkezik/illeszkedik (90 foknál laposabb szög), és ezért nehezebben törik le a tengelynél.
- "S" alakú karnál még sokkal jobb, ha több karja van, és öntött karika a végén, mert lendkerékként működik.
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Gyerekkori emlékem, ami pont ide illik. Akkoriban nekem is szöget ütött a fejemben, hogy a lemezjátszók karjai miért ilyen-olyan figurásak, van-e ennek értelme. És ekkor jött a HI-FI magazin, amiben éppen ezt a kérdést feszegették, és talán az lett a végeredmény, hogy azonos tömeg, azonos merevség mellett akár perecalakú is lehet, mert nem számít.
Azt nem tudom ez mennyire hozható párhuzamba a darálókkal de szerintem csak az számít milyen távol van a tekerő fogantyú a hajtott tengelytől.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

A "hosszabb, ezért könnyebb tekerni" nem igaz. A középpontot és a fogantyút összekötő egyenes adja az erőkart.

Dizájnosabb: igaz.
Nagyobb felület: passz, pár kép alapján inkább hamis állítás, mert a csatlakozásnál már merőleges a tengelyre.
Több kar, karikával, lendkerék: igaz, csak ekkora méretben elhanyagolható.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 28, 2023 / 2

Mezőgazdasági gépeknél vannak ékszíjtárcsák amelyek küllői "S" alakúak. Itt az erő átadás nem merőlegesen hat a küllőre a tárcsánál, hanem a tárcsa majdnem tolja a küllőt csatlakozásuknál, majdnem a küllő kezdetének hosszirányába hat az erő (tárcsa hajtja a küllőt). Ott nagy erők vannak, ez is számít.
(#) Rosszmáj válasza Gafly hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

- És ha olyan sok karja van, hogy nincs is lik köztük ... így találták fel a tömör ékszíjtárcsát és a lendkereket
(#) gg630504 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

"S": bő ingujjnál, mandzsettánál kitúrja. Kevésbé akad be ( gomb ).
Egyébként formatervezés
(#) furko válasza Gafly hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

Gépgyártás technológiában nem elterjedt tervezési szempont hogy egy hajtókar "S" alakú legyen.
Valószínűleg sem gazdaságossági, sem erőtani előnye nincs.
Inkább arra gondolnék hogy az "S" alak a forgatás irányát hivatott jelezni. Mellékelt kép
(#) Suba53 hozzászólása Okt 29, 2023 /

Sziasztok!
Betonacélt mivel lehet átfúrni. A falfúró nem viszi, a HSS nem viszi.
Valamilyen, a kereskedelmi forgalomban kapható keményebb fúró kellene, hol lehet ilyet találni?
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

Én ilyen esetekre tartok itthon 2.5 és 3 mm-es HSS-CO fúrókat. Előfúrás után szokott menni a dolog olyan fúróval, amelyik kevésbé "harap" (kis hátszögű).

Természetesen ha olyan kemény az anyag, nincs mit tenni, keményfém (HSS-CO) fúrót kell venni.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

Pláne, hogy azok nem "S"-ek, hanem "C"-hez hasonló ívek....
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2023
(#) Suba53 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

Köszi, találtam HSS-CO fúrókat, nem árt ha van itthon ilyesmi.
Az 5% CO tartalom elég keménységet ad? Van ennél keményebb fúró szár fajta?
Fúrók keménységére van valami tájékoztató táblázat? Jelölésekkel típusokkal?
Sok kobaltos fúrót HSS-G ként említenek, de sehol nem adnak meg konkrét keménységi adatokat, hanem csak a marketing duma, hogy tartósabb, hosszabb élettartam, meg ilyesmi.
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

Nem tudom, hány százalék ad elég keménységet. Igen, vannak keményebb fúrók pl. a karbid (szén és volfrám).

Konkrét táblázat engem is érdekel.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

Már megint igazad van, mert attól hogy "sárga", még a fene tudja mennyire kemény.
(#) granpa válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 29, 2023 / 1

Vídia betétes falfúróval, aminek a "véső" ^ élét fémvágóra (~70°) köszörülöd. Én a (régi, teli acél) gépi-fűrészlapot is ezzel fúrtam. (disznóölő késnek)
(#) szs válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

Idézet:
„Betonacél”

Ez külön érdekes számomra. Tulajdonképp semmivel sem "fúrhatatlanabb", mint barmelyik. A "betonacél" az bizony: vas. A húzott oldalon kell a vasbetonnak rugalmasságot biztosítania. De lehet túlspilázni. A vasbetont meg ütvefúrni kell.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2023
(#) jani1987 válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

Vannak ipari szárak csak bírja a pénztárcád is.
Következő: »»   3519 / 3695
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem