Fórum témák
» Több friss téma |
Ez ugyan nem a 3D nyomtatás topik, de ha már, én beállítások közt próbálnék szétnézni/finomhangolni ha ilyen lyukméret-pontosság gondom lenne. De ennél egy fokkal egyszerûbb a kiismert nyomtatóhoz igazítani a tervet, úgy tervezni a lyukat hogy az kinyomtatva jó legyen (pl. ha szögletes, amit nem lehet utólag felfúrni). Nem értek hozzá, csak tippelek..
Valószínűleg a falvastagságot kellene nagyobbra állítani. Majd legközelebb ezzel próbálkozok. Persze alacsony kitöltési aránynál még így is problémák lehetnek.
Üdv, ezt mivel skiccelted? Van erre valami célprogram? Vagy csak valami sima 3D CAD?
Én FreeCAD -ban skicceltem az enyimét, de még az elején vagyok. Épp ma hegesztettem össze az "alvázat".
Sketchup programmal rajzoltam Ez a program nem igazán alkalmas gépészeti tervezésre.
Üdv. Van valamerre katalógus az aliexpressen fellelhető bordásszíj profilokról?
Az előző képen látható gépemhez kellene a motor (NEMA 34) és az orsó közé (SUF1605) valami szíj, de nem tudom milyet kellene választani. A GT2 -őt nagyjából ismerem, olyan van a 3D printeremen, de ezt nagyon gyengének találom, és a fogai is aprók. A gép acél váz és acél szerkezetű maró lesz, szóval valami komolyabb szíj kellene lehetőleg nagyobb fogakkal is. Maximum szíjszélesség ami még befér kb 15mm.
Többnyire szabványozottak a szijak a google a barátod. ( meg van sajnos pl a az esztergámon valami nagyon hülye szij van és a világon csak egy helyen kapni és méreg drágán). Szoval a szijak között van néhány fokozat meg néhány osztás és a kinaiak is igy árulják.
Ha elmész egy szakboltba ott akár méretre is vágják ( szélességre)
Ha még csak tanulgatod és máris látod hogy a sketchup nem jó, miért nem próbálod ki amit ajánlottam? Cad.onshape.com. Nagyon tuti cucc, tudom ajánlani!
Üdvözlet!
Igaz, hogy nyomtatóról lenne szó, de mechanikailag inkább ebbe a topikba tartozik szerintem a kérdésem. Minden alkalommal elindul a nyomtatás, tehát működnek a motorok rendesen - de különböző időpontokban az egyik léptetőmotor megáll. Kézzel lehet tekerni. Kábelt cseréltem, motordrivert cseréltem, nem az volt a gond. A motor haldoklásának első jelei, vagy egy ilyen motor nem így megy tönkre?
Mindig ugyanaz?
Cseréld fel egy másik motorral. Ha ott is csinálja, akkor a motor a hibás. Ha a "jó" motor hibázik akkor nem a motor rossz.
Van egy másik, könnyebb kézzel forgatni - az azt jelenti, hogy gyengébb? (Viszont a csavarhúzót erősebben vonzza, mint az eredeti)
De az meg nem forog, csak rezeg. Sajna semmi felirat nincs rajta...
Szakboltot nemigen tudnék itt mondani helyben. Viszont szerintem ott inkább csak nagyobb átmérőben vannak feltételezésem szerint, nem ilyen kis méretben mint kellene. Ahogy próbálgatom a két tengely távolsága kb 10-15cm lesz. A kerék átmérők meg kb 30mm, és mivel még az sincs, azt is rendelnem kell. A szakboltban így együtt szerintem drágább lenne, mint megrendelni keletről.
A cél a legolcsóbbat megtalálni. Tudjátok, kis pénz kis foci. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2023
Majd megnézem, de azt hittem létezik olyan szoftver, ami alapból tartalmazza az ilyen gépek alkatrészeit, pl sínek, motorok, profilok, és be lehet dobálni, nem nekem kell külön-külön megrazjolni mindet.
Szoftwarrröl nem tudok, de minden gyár ma már megadja az elemek rajzát valamilyen formában, ahogy az IC- khez is megvannak a rajzok.
A fogasszijas áttélekhez van szoftware, megint csak google a barátod, de 30 mm-s szijtárcsákhoz a GT2-es az optimális, ahhoz legfeljebb szélesebbet keress, de ne durvábbat. Sok mai szerszámgépben ilyen áttételek vannak és hozzávalo fogas szijak. ( kézi körfürész, gyalu stb. Igaz minden márka más méretet használ, de aki keres az talál jot is. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2023
Na pont ezért kellett volna valami katalógus, amiből ki tudom lesni adott átmérőhöz milyen fogméretűt lehet választani. Félek hogy az a pici fogazású átugrik.
Na de akkor meg is fordíthatom a kérdést, tegyük fel a HTD 5M szíjhoz melyik a legkissebb kerékátmérő?
Nem kell megrajzolni mindent, mert nagyon sok már készen elérhető a keresőjében. Csak át kell állítani hogy ne a saját dolgaid, hanem a Public tételek között keressen. Motorok, csatlakozók, minden IS van.
Nem tudom ezt a kalkulátort ismeritek e, gondoltam érdekelhet mást is.
Ezzel választottam ki a szíjhosszt és bordás tárcsákat. Meg van itt néhány kép a vázról, csak úgy.
Közben felmerült egy kérdésem. Van egy (három) ilyen SFU1605 golyósanyám. Anyaga acél, de vajon mennyire kemény? Lehet ebbe menetet fúrni? Mármint a felfogatásra szánt lyukakba.
Próbálta már valaki? Nem szívesen törnék bele egy menetfúrót. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2023
Próbaképpen fúrd meg.
Most 6mm-es furatok vannak rajta. Az M8-as menetet 6,8mm-es fúróval kell előfúrni. Fúrás közben érzed az anyag keménységét. (szerintem nem lehet túl kemény) Ha könnyedén viszi a fúró, akkor mehet bele a menet. Ha nem, nem sokat vesztettél. Vigyázz. Forgács ne kerüljön illetéktelen helyre. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2023
Minek kell ebbe lyukat furni? Ott van az abroncsa a 6 lyukkal, azok arra vannak rajta,hogy rögzitsd.
Talán azért, mert nem szeretne "anyázni", vagy nem hozzáférhető a beépítés helyén a másik oldala.
Régi motoros - Nem hőkezelt, menetelheted nyugodtan.
A golyópálya az anyán belül biztosan hőkezelt,persze ha kínai, akkor semmi sem biztos.
A perem valószínűleg nem, de nem tudok olyan beépítési módot, ami megkövetelné a gyári kialakítás áttervezését.
Ezzel sokat segítettél. Mellesleg nem én kérdeztem, csak válaszoltam a nyitó kérdésre.
A menet azért kellene bele, mert nem átmenő csavarozni akarom. Az ellendarab amire fel lesz fogatva, pedig egy 20x40x2 -es zártszelvény darab. Abba a 2mm falvastagságba meg nem sok menet fér ha azt menetelném. Persze lehet mind a két falába menetelni ugye, na de mégis jobbnak érzek egy 6mm-es anyagvastagságba menetelni, mint két 2mm-esbe.
Majd holnap dobok fel egy CAD skiccet, hogy jobban érthető legyen. Ui.: A végcsapágyházak sem menetesek gyárilag, abba is menetet fúrtam, persze az csak alu.
Szerintem jobb megoldás,a zártszelvénybe szegecsanyákkal rögzíteni a golyósanyát. Egyszerű, nagyszerű, erős kötést eredményez.
Eddig nem tudtunk semmit miért akar abba menetet vágni. Igy nem kellene neked mindjárt okoskodni meg személyeskedni.
Milyen anyagot akarsz majd ezzel a géppel megmunkálni, mert ha keményebbet ( fémet ) akkor az egy csigatengely a keret közepén nem lesz jo. Az asztal be fog rezegni nem lesz szép a felület. Ekkora asztalhoz mindenképpen 2 csigatengely kellene.
üdv! Keresek 2 db kuplungot, ami az egyik oldalon 6,35 mm, a másik oldalon 8 mm tengelyt fogad. Nehezítés, hogy a hossza 60 mm. Valaki látott már ilyet?
köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |