Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1666 / 1714
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Jan 9, 2024 / 2

Idézet:
„általában nincsen arról visszajelzés, hogy szinkronizálva van-e”
Nekem van. Telefont havonta a ha egyszer megnézem idő miatt, de lehet hogy túlzok.

DCF.jpg

(#) H2opok hozzászólása Jan 16, 2024 / 20

Lassan összeáll a BTTF....
Doki jól megtervezte ezt az órát, lépcsőzetes eltolás, hogy jó nagy szopacs legyen megépiteni.
(#) Alkotó válasza H2opok hozzászólására (») Jan 16, 2024 /

A 3. képen lévő pákával forrasztottad be az alkatrészeket?
(#) sany válasza H2opok hozzászólására (») Jan 16, 2024 /

Szuper lett.
Dokinak is tetszene. Nálad kell majd jelentkezni időutazásra?
(#) kameleon2 válasza H2opok hozzászólására (») Jan 16, 2024 /

Szuper! Ütéssel ez is rendbejön?
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 16, 2024 /

Ezt még nem kell ütni ...
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 16, 2024 /

Csak ha rosszalkodik...
(#) zosza18 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 16, 2024 / 2

Az mekkora ötlet már, hogy random "szegmens hibákat" is kijelez, amit egy "sokk szenzorral vagy giroszkóppal" érzékelve a koccanást, vissza állítana minden "szegmens hibát". Elég valósághű lenne már... bár nyílván ez már csak poén szinten említettem meg.
H2opok Nagy jó lett az óracsoportod, tetszik!
(#) H2opok válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

A doboza nyákból van, belül az éleit forrasztottam ezzel. Amugy dremell versatip. Amugy szerettem,csak pár éve módosihattak rajta, mert 3-4x cseréltettem gariba. Köpködi a gázt.
(#) H2opok válasza zosza18 hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Nem is rossz ötlet.
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Sürgősségi/szervíz célra szerintem tök jó, inkább mint vállravetve hurcolni a fűnyírógép hosszabbítóját.
Ugyanakkor volt egy kollégánk, aki előző életében profi projektorokat szervizelt.
Viszi be az új szerzeményt:
Tadam, nézzétek mit vettem.
Ha ezzel a projektor közelébe mész, szétrúguk a hátsódat.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) szendi001 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Evek ota hasznalom, mert olyan az eletem, hogy neha parkban szerelgetek, amig a tobbiek futnak. SMD hez ratekertem egy darab rezet. Jo holmi, figyelni kell arra hol van a kifujasi pont. Annak nem a nyak fele kell allnia.
(#) Jonni válasza H2opok hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Majd ha működik , 2325-be mennék! Köszi
(#) sonajkniz válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Én szerviz célra egy ilyen készletet használok.
Az elektromos cigi MOD-jára csavarható. 50W-ra állítva a teljesítményt két 10 másodperces nyomás alatt teljesen felfűt. Hőntartáshoz elég néhány másodpercig nyomni a gombot 10-15 másodpercenként.
Az E-cigi mindíg nálam van, ez a páka pedig annyira kicsi, hogy az összes fejjel, némi forraszanyaggal és a tartalék fűtőbetéttel együtt is belefér egy 15x15x80 mm-es dobozba.
(#) H2opok válasza Jonni hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Miért pont oda? Mi lessz akkor? Mert ha ennyire konkrét időt mondtál, biztos hogy voltál már ott. Csak megváltoztattad az "időkontiniumot", aminek beláthatatlan következményei lehetnek. Lehet meg sem születek.....
(#) Hp41C válasza Jonni hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Nem 2525 akart volna lenni? In the year 25 25
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) somitomi válasza H2opok hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Ne kotyogjunk már állandóan, a végén még egy időjárőr meg nem történtté teszi az egész fórumot...
(#) Jonni válasza H2opok hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Ez egy jó távoli jövő , ezért oda.
(#) em hozzászólása Jan 17, 2024 / 12

Nem egy nagy építés, csak a Hestore karácsonyi ajándékához készítettem egy dobozt 3D nyomtatóval.

Megosztottam itt: https://www.printables.com/model/719971-box-for-the-hestore-christm...t-2023
(#) Karesz 50 hozzászólása Jan 20, 2024 / 34

Az új akkumulátoros előerősítőm, az "Irgum". Végre kisütött a nap és le tudtam fényképezni.
(#) Skori válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /

Szép, de mitől akkumulátoros? Azért kérdem, mert akkut nem látok a képeken, 50Hz-es hálózati trafót meg többet is.
(#) Karesz 50 válasza Skori hozzászólására (») Jan 20, 2024 / 5

Mert jól el vannak dugva.

CAM03133.jpg

(#) vargham válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /

Szép. Tetszik a hátlaphoz használt betűtípus.
(#) Karesz 50 válasza vargham hozzászólására (») Jan 20, 2024 / 1

Köszönöm. Nem szerettem volna túlcicomázni.
(#) Udvari Zsombor válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jan 20, 2024 2 / 1

Ugye majd lehámozod a védőfóliát a tetejéről? Mert amúgy gyönyörű és csak ez rontja kicsit az összképet.
(#) vision61 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 20, 2024 / 4

Miért venné le? Akkor nem látja a kék nyilat, ami a távirányító helyét jelöli. Vagy ami még rosszabb, összekarcolódik a szálcsiszolt lemez.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
(#) Gery78 hozzászólása Jan 23, 2024 / 25

Szeretném bemutatni nektek a frissen elkészült pákatartómat a Weller DSX80 szívópákámhoz. A hagyományos tartó nem jó ehhez a pákához, mert az oldalán van a kis tartálya, amiben gyűjti az ónt. Emiatt ki kellett alakítani egy vájatot, amibe felülről kell beletenni a tartóba. A páka nyelét is meg kell támasztani egy tartóval, mert különben kifordulna a pákatartóból, és leesne. Ezért van még rászerkesztve ez a pipa alakú tartószerkezet. Ezzel nagyon biztonságosan rögzíthető a páka, nem tud leesni. Teljes mértékben én készítettem, réz lemezekből készült az állvány, és textilbakelitből a többi tartó elem. A fekete bakelit tartót epoxyval ragasztottam a textilbakelitbe. Az alja egy börzén vásárolt pákatartó alja. A rézlemezek miatt jó nehéz is lett, nem borulékony. Tudom, sokan sajnálni fogjátok, hogy erre használtam el a drága réz lemezt, de ilyenem volt itthon, ezzel tudtam megoldani. 1000Ft-ból kijött az egész.
(#) hg6dab válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 24, 2024 /

Teljesen jó! Nekem tetszik.
(#) szendi001 válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 24, 2024 /

Szep munka!
(#) somitomi válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 24, 2024 /

Szép darab, ránézésre van olyan jó, mint a gyári
Következő: »»   1666 / 1714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem