Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   143 / 144
(#) mek-elek válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 20, 2024 /
 
Erre futotta...
(#) mek-elek válasza TÉ288 hozzászólására (») Feb 20, 2024 /
 
Nem kell ahhoz mesterséges intelligencia, hogy elkerülje az ember a Kínai vörösréz fólia hangra gyakorolt hatását.
(#) vision61 válasza TÉ288 hozzászólására (») Feb 20, 2024 /
 
Ezért kár volt regisztrálni. Az ilyen, és ehhez hasonló ekézések miatt zárnak topikokat.
(#) mateatek válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 20, 2024 / 1
 
Biztosan megbízható. A képen 1 milliohm a kontaktus átmeneti ellenállása és ezüst. Az adatlapon már 20 és réz, a kínai gyártó oldalán már 50 és ott már kínai réz.
(#) TÉ288 válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 21, 2024 /
 
Ebben igazad lehet!
A kínai vörösréz is sárga.
Hogy a kínai réz hogyan vezeti a hangot, azt nem tudom.
Én mindig azt hittem, hogy az elektronikai panelek a "áramot" vezetik és nem a hangot.
Ezek szerint tévedtem.
Tévedésemet beláttam és elnézésedet kérem.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2024
(#) Karesz 50 válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 21, 2024 / 3
 
Ismerem (esetenként használom) ezt a forgókapcsolót és nem tartom megbízhatónak. Én nem szívesen tenném be a jelútba.
Belenéztem a fiókba és nagyon szívesen elküldöm neked ajándékba ezt a két Jaxley-t.
A nyákba ültethetőt majd akkor használd ha kedved lesz kipróbálni, hogy egy nem megfizethetetlen árú - de mégis nagyon jó minőségű - RCA aljzat és egy "profi" nyákba ültethető forgókapcsoló kevesebbet ront a hangminőségen, mint amikkel Te most kísérletezel.

Magánvéleményem, ha valami ennyire össze van gányolva, az kizárt dolog, hogy jól szóljon. Szoktam hasonló "gubancokat" csinálni kísérleti jelleggel... de gyorsan szét is szedem őket. Ezek az ezüst vezetékek csak a Te mániáid (szerintem). Nálam már többször leszerepelt az ezüst vezeték "saját hangja" egy jól megtervezett nyákhoz képest. Ezért inkább kerülöm a bármilyen vezeték használatát a jelútban. Ez meg az én mániám (és még elég sokan vannak így ezzel... ha belenézel néhány valóban High End készülékbe látni fogod, hogy mindenkivel szembe mész).
(#) mek-elek válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 21, 2024 /
 
Én nem ragaszkodom ahhoz, hogy egy véleményünk legyen, már csak azért sem, mert az álláspontom tapasztalatokból alakult ki. Király Tibivel huzakodnék elő a HC-TB-ME esetében. Ugyanis nála nem működött az EVAmp visszacsatolás kondijának rövidzára. Ezért merültem bele annak idején abba a készülékbe, hogy mit hoz a hangján, ha leválok a panelről Béla információja alapján.
Azonban azt készüléket használtam fel a vcskrz tisztázására is. A megoldás a 4x24000µF volt. Azt is többen vitatták, de ettől még bevált. Nem szívesen ismétlem magam... A pácoláshoz idő kell, ha jót akarsz enni. Így van ez pár alkatrész esetében is. Nem sok pákásnak van türelme 5-800 órát várni az eredményre. Az meg, hogy egy gyári készülék milyen? Hát abban jelentős szerep jut a külsőnek, ahogy írod. Aki nem ért hozzá azt a látvány nagyban befolyásolja, mint vevőt. Én nem adok el semmit, a magam zenei örömére építek, így a látvány nem érdekel. Nálam az eredményt a hangminőség jelenti. És nem dicsekvésként ismertetem a dolgaimat, hanem mert így megépítve jobb hangzást lehet elérni. Ami még az egészhez tartozna, elég hercehurcában készültek a dolgaim. Véleményem szerint, az ismertetett készítési elveket betartva, lényegesen szemrevalóbban is ellehet készíteni ezeket a cuccokat a hangminőség jelentős romlása nélkül. De az alkatrészek, az építési struktúra alapvető ebben.
(#) Karesz 50 válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 21, 2024 / 1
 
Én is a "zene örömére építek", de lehet úgy is építeni, hogy ránézni is kellemes legyen és úgy szóljon jól. Abban igazad van, hogy ez másodlagos szempont. Mondjuk egy csúnya nővel is lehet ugyanolyan jó a szex és mondhatja magának az ember, hogy majd nem nézegetem közben, de azért mégis egészen másként "áll" hozzá.

Félre olvastad... nem azt írtam, hogy kívülről mennyire szép egy "hájend" készülék, hanem azt, hogy belülről. És nyák van benne. És mégis jól szól.

Azt meg szépen elmismásoltad, hogy mi is van akkor ha az ezüst vezetéket a 20 forintos RCA aljzatra forrasztjuk (a forrasztást némi elnéző túlzással értem). Meg azt is, hogy mennyire befolyásolja a vcskrz hangját az a Jaxley. Meg azt is, hogy mi lenne ha kicserélnéd ezeket jó minőségű alkatrészekre. Vagy van ami befolyásolja a hangzást és van ami nem? Ezt Te döntöd el, vagy így is van?
Azért azt még szívesen megnézném, hogy nézne ki nálad egy olyan végfok - ezzel módszerrel megépítve - amiben mondjuk 500 alkatrész van (mint az enyémben lesz most).
(#) teddysnow válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 21, 2024 / 2
 
Idézet:
„Azért azt még szívesen megnézném, hogy nézne ki nálad egy olyan végfok - ezzel módszerrel megépítve - amiben mondjuk 500 alkatrész van (mint az enyémben lesz most).”


Emeletes lesz.
(#) Karesz 50 válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 21, 2024 /
 
Tök jó
(#) somitomi hozzászólása Feb 21, 2024 / 1
 
Közben nálam elkészült egy Canamp klón, már csak be kell dobozolni.
(#) kaqkk válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 21, 2024 / 1
 
Én a helyedben ezüstözött csatos wagóval építeném a "légszerelt" áramkört , akkor nem kéne bajlódni a nyák furkálásával lemaratásával . Akár egy üveglapra is felragaszthatnád melegragasztóval a 2-3-5 ös wagókat .Bővebben: Link És így nem rontaná a hangképet a forrasztóón meg az ezüst átmeneti ellenállása anyagkülömbsége
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2024
(#) mek-elek válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 22, 2024 /
 
Nem akarnék ennyit meditálni e dolgon. Hogy mi mennyit tesz a végeredményben? Kinek hogy.
Hogy a csatlakozó, amit úgy tartasz, mint a kapcsolót, vagy a Kínai vörösréz fólia, a földelési szokások, a csillagpontos kialakítás, vezetékek minősége, stb... Maradjon ez mindenki magánügye.
Egyébként az sem mindegy a dologban, hogy hangfal, vagy füles. Mert szerintem az említett 500 alkatrész szerintem nem fejhallgató erősítő lesz. Meg már említettem, hogy minimális alkatrészpárti vagyok.
(#) mek-elek válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 22, 2024 /
 
Elvileg jó, meg mutatós, de audiofilnek azért nem ajánlanám.
(#) mek-elek válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 22, 2024 /
 
Tudod az a baj ezzel, hogy nem ekvivalens az audio öntött ezüst vezetékkel (NEI-1001).
E kábel leírása: fedezze fel a zene szépségét és élő természetét az OCC monokristályos ezüst vezetőanyag segítségével! A NEI-1001 audió kábel az elkötelezett audiofil és ultra high-end hangrendszer építők választása. Szerelhető minőségi XLR és RCA csatlakozókkal egyaránt.
Ezüsttartalmú forrasztóónt használok (aranyozottra sajna nem telik).
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2024
(#) kaqkk válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 22, 2024 / 1
 
De lehet hogy egy ezüst felület találkozik egy másik ezüst felülettel akkor másképp szaladnak az elektronok minha ezüst találkozna ezüst tartalmú ón és egy ónozott réz felülettel ...
(#) mek-elek válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 22, 2024 /
 
Így igaz, és nem csak a kötéspontokon. Ezért kell bejáratni az egészet együtt. És persze így is viszonylagos az egész. Viszont hallható az említett vezeték jótékony hatása (tapasztalatom).
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2024
(#) mek-elek válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 22, 2024 /
 
Érdekességnek... Elgondolkodtatott az ezüsttartalmú ón használatánál, hogy nem kedvezőbb-e ha a folyatót jobban kiégetem, és így ugyan nem olyan gusztusos a forrasztás, viszont ezüst tartalma jobban látszik, és lehet, hogy így előnyösebb az átvitel szempontjából. És most csak hangosan gondolkodtam.
(#) mateatek válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 22, 2024 / 2
 
Hát, szerintem a folyasztót nem kiégetni kell, hanem lemosni. De nehéz véleményt mondani erről, bejáratás nélkül.
(#) mek-elek válasza mateatek hozzászólására (») Feb 22, 2024 /
 
Igaz, de hónapokról beszélünk.
(#) kaqkk válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 22, 2024 /
 
A helyedben én rászánnék egy-két hónapot a wagós kísérletre . Nekem nincs fülem az ilyesmihez (nameg fülhallgatóm sincs ) És még a folyasztóval sem kéne szutykolni
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2024
(#) TÉ288 hozzászólása Feb 23, 2024 / 3
 
Szerintem ez az "audiofil" dolog amolyan vallási misztériumjáték.
Ami az érdekes, hogy zenei hallás a legkevésbé se kell hozzá.
Szerszámnak elég egy forrasztópáka.
Ennyit akartam csak elmondani a témával kapcsolatban.
(#) kaqkk válasza TÉ288 hozzászólására (») Feb 23, 2024 / 1
 
A hit a vallás a "kevesek" kiváltsága .
(#) TÉ288 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 23, 2024 / 1
 
Maradjon is az.
Én meg maradok a hobbi szintű elektronikánál.
(#) Alkotó válasza TÉ288 hozzászólására (») Feb 23, 2024 / 8
 
A "hobbi szint" az egyáltalán nem egy negatív minősítés, vagy legalábbis nem kell annak lennie. Vannak itt olyan fórumozók, akik hobbi módon készített készülékei súrolják a professzionalitást. Elég baj, hogy mek-elek gúnyt űz ebből, és erényként tekint otromba megoldásokra. Nekem az sem tetszik, hogy blognak tekinti a fórumot, és nem tűr semmilyen kritikát, legyen az bármennyire is megalapozott. Nem tartozik ide, de ha pl. a munkahelyemen nem akarok valamit értelmesen megindokolni, akkor csak annyit mondok, "Király Tibor megmondta". (Minden tiszteletem Király Tiboré, beszéltem már vele, és nagyon értelmes ember, csak mek-elek lejáratja őt.)
(#) Gabtronic hozzászólása Feb 23, 2024 / 1
 
Srácok, a méhek sem állnak le beszélgetni a legyekkel arról, hogy miért jobb a méz, mint a ....
(#) mek-elek válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 23, 2024 3 /
 
Kedves Alkotó!
(Minden tiszteletem Király Tiboré, beszéltem már vele, és nagyon értelmes ember, csak mek-elek lejáratja őt.)
Az, hogy engem minősítgetsz, és kedvedre félreértelmezed amiket írok az még beleférne. De hogy már Király Tibit is Te akarod minősíteni, és a vele való viszonyomat besározni, azt azért már azért soknak tartom. Jó lenne, ha nem tetszelegnél moderátori pozícióba. A HE-n sokféle szempont szerint építenek a tagok. Nem tudom mért nem lehetnénk meg egymás mellett, az egymás kölcsönös tiszteletének szemelőt tartásával.

És mondjuk hány téma szerinti Király Tibi kapcsolást építettél meg?
(#) cua válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 23, 2024 / 3
 
Fuggetlenul attol, hogy egyetertek veled, azt mondanam, hogy ugorjunk.
Egyikunk se mai csirke itt, ismerjuk egymas hibait, probaljunk meg egyuttelni vele.
Bizonyos kor folott mar (ugy gondolom) nehez (vagy legalabbis nehezebb) onkritikat gyakorolni, targyilagosan szemlelni a torteneseket.
Nekem is elgurul neha a gyogyszer, amikor ezt-azt olvasok, de utana mindig szegyellem magam, hogy nem voltam turelmesebb.
(#) TÉ288 hozzászólása Feb 24, 2024 / 1
 
Egyszer, régen ugyan azon a vonaton utaztam, mint egy neves fizikus.
Igaz, én 10 évvel később mint ő és én nem az első osztályon, hanem a szó szerint fapadoson.
Remélem, hogy ez azért számít valamit.
Fizikához ugyan csak annyi a közöm, hogy rám is vonatkoznak a fizika szabályai.
(#) Moderátor hozzászólása Feb 24, 2024
 
Kérjük, az OFF-TOPIC bejegzéseket minimalizálni!
Következő: »»   143 / 144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem