Fórum témák
» Több friss téma |
whirlpool awo/d 45140Sziasztok, a család öreg mosógépe 13év után feladta a harcot, egy Whirlpool awo/d 45140-es. F08-as hibakóddal megáll és nem hajlandó semmit csinálni. Töltöttem le szerviz utasítást, ez alapján fűtőszál hiba lenne, viszont mérve a fűtőszál jónak tűnik. Ennek ellenére kicseréltem, kimértem a vezetékeket is, a vezérlő panelen sem látszik semmi különösebb. A relé is működik ami kapcsolja a fűtőszálat. A motor szénkeféit is leszedtem, kopottak, de még nem vészesen. A szervíz programot elindítva még odáig se jut el, hogy vizet engedjen, rögtön kiáll F08-al. Valakinek van ötlete, hogy mit nézzek még meg rajta?A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2025
Üstszáj gumi visszatételÜdv!Egy kérdésem volna a szerelőkhöz. Hogy, milyen módszerrel teszik vissza az üstszáj gumi drót karimát. Köszönöm előre is!
Nem vagyok szerelő, de magam szoktam javítani a mosógépeimet.
Én eddig csak rugalmas fém rugós vagy ricnis műanyag verzióval találkoztam. Semmi extra nem volt velük, a leszedéssel ellentétesen kellett visszatenni. Az üstszájgumi tetején volt egy nyíl, arra figyelnem kellett, hogy fentre mutasson. Siemens nem forgatHelo.Siemens mosó/szárító dobja nem pörög fel, csak megmozdul kicsit. Olyan mintha nem tudná észlelni a pozíciót. Nem zárlatos az IPM, ennek ellenére lehet hibás? Vagy inkább a körítés? Van egy TSH24 opamp meg LM339 komparátor, gyanítom közük lehet a dologhoz. MU600A az inverter típusa.
Úgy tűnik forrasztási hiba volt valahol. A folyamat során létrejött ez a skicc, hátha valakinek segít majd. Vagy félreviszi, garancia nincs :d Viszont szeretném ha ez a gép sokáig tartana, mit tudok tenni ez érdekében? Láttam szétégett proci halott inverter képeket párat, első lépésként a bevonatot vissza kéne állítani amit lekapargattam. Színtelen lakk megteszi? Esetleg tvs dióda a tápágakra, pici venti külön tápról?
Szia!
Sikerült e rá jönni hogy mi okozza ezt csodás dolgot? Ugyan ez az eset játszódik nálam is. Annyi hogy a forgó rész nem éget le csak szétolvadt a műanyag, meg takarítva működik a motor tovább(már 4. alkalommal) Aztán bontóban vettem új vezérlő lapot, amellyel bő 1 évig dolgozott a szét olvadt motorral. Majd megint szénkefe hiba(a bontóból használt kefe...bár ne tettem volna),cseréltem viszont azóta a bontott vezérlő is 2-3 hetente "tönkre teszi a motort". Van egy olyan érzésem hogy ez gyárilag ilyen, hogy még véletlen se lehessen javítani... A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2025
WF60F4E0W0W mosógép Eco Bubble Nem kapcsolbeÜdv!WF60F4E0W0W mosógép Eco Bubble Nem kapcsol be, semmire nem reagál! Pin 4-5= 5VDC Pin 3-4= 8VDC Nem vagyok benne biztods de a mért feszültségek jok vagyis a vezérlő jó lenne. De akkor miért ne kapcsol be a készülék? A hozzászólás módosítva: Pé, 19:24
Indesit hibakódSzervusztok, Indesit NTM1081 típusú szárítógép hibakód megfejtésében kérek segítséget, a szárítógépes fórumra fel is tettem, de ez a fajta kezelő nem csak szárítógépen van, ezért ide is felteszem.Mellékelt fényképen látható kijelzőn a világító LED-ek kombinációja utal a kódra hogyan lehet meghatározni ?
Az AI szerint:
For your Indesit NTM1081, error codes appear as flashing lights (LEDs 1-5) or digital displays (F01, H20, Locked) indicating faults like pump issues (F11), heater problems (F07/F08), or control board errors (F09). You read them by counting the flash sequence (e.g., 11 flashes = F11) or noting the code on the display, then checking common causes like blocked filters, kinked hoses, or door lock problems. Common Indesit Error Codes & Meanings: F01: Motor Triac short circuit. F02: Motor jammed/tacho issue. F03: Water temperature sensor (thermistor) fault. F04: Pressure switch stuck on empty. F05: Pressure switch stuck on full. F07/F08: Heater relay fault/stuck. F09: EPROM/Software error. F10: Pressure switch not sensing. F11: Drain pump fault/not activating. F12: Communication error. F13/F14/F15: Dryer-related issues (fan, element) for washer-dryers. H20: Machine not filling (check taps/hoses). LOCKED: Door lock error (check interlock). How to Read: LED Flashes: Count the rapid flashes, pause, then flashes again to find the number (e.g., 11 flashes for F11). Digital Display: Note the letter and number shown (e.g., F05). Quick Fixes (Before calling for repair): For F05, F11: Clean the drain filter and check the pump for obstructions. For H20, Locked: Check water taps, hoses for kinks, and ensure the door is shut properly. For Unbalanced Loads: Redistribute laundry evenly. A hozzászólás módosítva: Hé, 21:39
Köszönöm a válaszodat, de sajnos itt nem a LED villogás számából kell következtetni a kódra, hanem a 3 oszlopban világító LED-ek kombinációja adja meg a kódot. Erről találtam leírást, de sajnos konkrétan a meghatározásra nem.
Volt egy weboldal, ahol mindenféle manualokat lehetett letölteni, a saját elektrolux gépemhez is onnan szedtem le javítási kézikönyvet.
Az istennek nem jut eszembe a neve... Ha valakinek rémlik, lécci írja már be, hátha ott fent van Indesithez javítási útmutató. Köszi!
Elektrotanya?
Eh, igen, köszi szépen!
Sokféle Indesit van fent, pont ezt a típust persze nem találom: Bővebben: Link
A kérdező írta: "ez a fajta kezelő nem csak szárítógépen van" Tehát már csak fel kéne sorolnia a típusokat...meg megnevezni a vezérlő fajtáját, pl. EVO II.
...és máris sinen vagyunk, vagy nem? Bár ez egy hőszivattyús szárítógép...ilyet mosógépben még nem láttunk, de kituggya. A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:43
Igen tudom hogy ez egy szárítógép eredetileg a szárítógépes fórumra tettem fel, bár onnan törölték mivel egy kérdést csak egy fórumon lehet feltenni. Amiatt tettem fel a mosógépes fórumra is mivel vannak olyan kezelők melyeket mosógépen is és szárítógépen is használnak (Pl. Samsung DV90DG52A0AELE szárító, WW90CGC04DAELE mosógép).
Gondolom a hibakód megjelenítése azonos lehet.
Itt rossz helyen van, a másikon topikban írtam választ: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2677028.html#2677028
|
Bejelentkezés
Hirdetés |