Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   596 / 596
(#) még1MbR válasza Josi777 hozzászólására (») Feb 14, 2026 /

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek! Vélhetően a kis furatot nem zárja el a mozgórész, mert semmi más eltérést nem találtam a jól működő és a hibás között.
Szerencsére volt itthon bontott szelep (csak 3-as egység), átszereltem a hibás dupla egységbe és máris működik.
(#) még1MbR hozzászólása Feb 15, 2026 /

Electrolux légcsapda

Sziasztok!
Korábban vettem egy Electrolux EWW187580W mosó/szárítógépet alkatrész donornak. Se kép se hang nem volt, de aztán nekiálltam megnézni a vezérlőpanelt. Kiderült, hogy az előző gazda tett egy sikertelen kísérletet az LNK IC cserére, persze pillanat pákával, meg nem odavaló foglalatú ic-vel aztán feladta.
Kicseréltem normálisan, elindult a gép. Na innentől már sajnáltam szétdonorozni, elkezdtem rendbetenni. Persze gányolásokat találtam, többek között a légcsapdát letörte a jobbágy, aztán összeszilózta.
Most ilyen keresek az elfogadnám, ha ingyen elvihető topikba.
Összeragasztottam ugyan rendesen a szokásos pillanatragasztó+szódabikarbóna megerősítéssel, de azért jobban szeretem, ha minden gyári és nem visszagányolt.

Köszönöm, hogy elovastad!
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2026
(#) madazg77 hozzászólása Feb 18, 2026 /

Inverter cserés, vagy javítható?

Sziasztok!

Van egy Electrolux EW6F429B inverteres mosógép ami E59-hibát ad. A motor és a driver között az eggyik vezeték nem teljesen volt folytonos. Ezt kijavítva tovabra is E59 hiba van. Az hiba leírás szerint ami elvileg ehhez a géphez is jó, a szerint VFD sebesség szenzor hiba. EnnmoEnnektorján nincs tahogenerator, vagy valamilyen jeladó ami a sebesseg jelet szolgáltatná. Lehet hogy az inverter méri a motor fordulatát, és az adja vissza vezérlőnek az aktuális fordulatot? Talakozoztatok már ilyen hibával? Invertert kell cserélni?

Köszönöm.
Üdv.
(#) muslica69 hozzászólása Feb 22, 2026 / 10

Univerzális mosógép vezérlő tesztpad projekt (Whirlpool, Indesit)

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek egy saját fejlesztésű, kompakt (43x22x20 cm) tesztpadomat, amelyet mosógép vezérlők asztali diagnosztikájához építettem. Az ötletet egy korábbi projekt adta, amit sikerült víz- és szennyvízigény nélkül, tisztán elektronikai úton megvalósítanom.

Alkalmas:Whirlpool/Indesit,, WAVE Basic, WAVE ECO (K1, K2), BITRON, DOMINO és ezekkel kompatibilis mosógép vezérlők tesztelésére, EPROM tartalomtól függetlenül.

Működés: A rendszer Arduino alapokon, periféria szinten emulálja a mosógépet.
Csatlakozók cseréjével további típusokhoz is adaptálható.

A csatolt ZIP tartalma:

Sprint Layout (.lay) nyáktervek.

Arduino forráskódok (.ino).

Részletes README_HU.txt (leírás és biztonsági előírások).

Várom a szakmai észrevételeket, és szívesen segítek, ha valaki kedvet kap az utánépítéshez.
(#) bitmixer válasza muslica69 hozzászólására (») Feb 22, 2026 /

Minden elismerésem! Megépíteni nem akarom, de ha majd bekrepál a gépünk, és a típusa benne van/lesz a repertoárodban, elvinném hozzád...
(#) muslica69 válasza bitmixer hozzászólására (») Feb 23, 2026 /

Köszönöm az elismerést, örülök hogy tetszik a projekt! Remélem, a géped még sokáig teszi a dolgát, de ha bármi gond lenne a vezérlővel, állok elébe!
(#) Wind-Storm hozzászólása Feb 28, 2026 /

Whirlpool AWE katasztrófa

Sziasztok!

Whirlpool AWE akármi förtelemmel történt valami, vagy rosszul tettem vissza a bordát a dobajtóval szemben és kiesett menetközben, vagy ki tudja, korábban is csörömpölt valamiért, de nem lett meg az oka..

Szóval a nyíláson átpréselődő ruha nyomása kinyitotta a dobajtót, a kisebbik szárny teljesen nyitott állapotban van beszorulva, nem tudom hol volt ennyi hely (felső állásban?), de most ott tartok, hogy szemétbe vágom az egészet.

Hogyan lehet a csavarozás ellenére pár ponton rögzített üst oldallapot leszedni és a mozdíthatatlan hajtatli tengelycsavart meglazítani?
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2026
(#) Wind-Storm válasza Wind-Storm hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

hajtatli = hajtatlan oldali
(#) Wind-Storm válasza Wind-Storm hozzászólására (») Márc 3, 2026 /

Azt akartam volna megfogalmazni, hogy ilyen bosszantó ponthegesztéseket találtam, amikkel nem tudom hogyan lenne a legjobb elbánni..
(#) zolika60 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Márc 3, 2026 / 1

Fúrd meg.
(#) stenglt válasza Wind-Storm hozzászólására (») Márc 4, 2026 /

Vékony vésővel, vagy élesre köszörült csavarhúzóval és kalapáccsal finoman le tudod vésni.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2026
(#) Josi777 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Márc 4, 2026 / 1

Az ilyen esetekben sokszor segít, ha a fűtőbetét ki van véve és a beakadt ajtót ki lehet szabadítani egy nagy erős csvarhúzóval, majd visszafordítani a dobot. Nem egy könnyű feladat, de szokott sikerülni. De ha mégsem, akkor marad az üst oldalának a levétele. A ponthegesztéseket, ahogyan azt már írták, oldalról egy éles vésővel el lehet vágni. Én pórias egyszerűséggel egy csavarhúzót szoktam beleütni, majd vízpumpa fogóval megfogom és kifeszítem. A hajtás ellenoldali tengelyt csak akkor kell kiszabadítani, ha elgörbült vagy lejött a fűtőbetét leszorító (mivel annak a csavarjához ki kell venni a dobot). Ha le van véve az oldallap, akkor már vissza lehet forgatni a dobot.
(#) bogumil13 hozzászólása Márc 5, 2026 /

Electrolux

Sziasztok!Javitottam egy Electrolux EW2TN5261E felültöltős gépet leállt program közben aztán nem indult ajtózár bekapcsolt és ennyi.Kontaktosak voltak a szénkefe csatijai.Próba közben néztem az áram felvételét fűtés megy e rendesen.9,5A felvétele,a motor fűtés nélkül 2,8-4A vesz fel változóan.Kicsit sokallom.Vagy ez jó?Igaz "D"osztályú a besorolása a gépnek.
(#) lacib hozzászólása Hé, 22:04 /

Indesit WIXL125 hiba

Sziasztok. Indesit WIXL125 mosógép centrifuga program rendesen müködik,de a mosóprogram elindul kb2-3 liter viz beeresztése után leáll vizet leereszti majd az ajtózár kinyit. (Vészleállás?)
Szóval a történet ott kezdődik az ajtó reteszelő kapcsoló megadta magát,csere megtörtént öröm bódogság müködik,program indul de csak a centrifuga megy rendesen.
Ha valakinek van ötlete,tapasztalata kérem ne fogja vissza magát.
Köszönöm.
(#) granpa hozzászólása Kedd, 13:56 /

LG mosógép

Jó szomszédomnak vízszinthibát jelez az LG WD 10302 TUP (sz.sz. 509 PNUZ 025831) mosógépe.
Amúgy rendben működik, mindent csinál, a ruha is tisztán jön ki belőle.
Mi lehet a nyűgje?
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Kedd, 17:54 /

Itt egy magyar nyelvű használati utasítás. A szlovák után, fejjel lefelé. Ezért kicsit nehezen olvasható. Ebből kinézheted a hibajelzés pontos okát, már ha van hibakód. Én a magam részéről nem foglalkoznék vele, amíg rendben mos.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Kedd, 19:18 /

Hibakód van, abból tudja, amit mondott. (bár nem emlékszem, hogy szinthibát vagy vízhiányt)
Megkérdezem.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Kedd, 20:03 /

PE jelzés=vízszintérzékelő hiba. Szedhetem szét, hacsak nincs valami okkult módszer a hiba valódiságának vizsgálatára. Mondjuk, eddig se túl, se alá nem töltött.
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Kedd, 20:46 / 2

Szerintem fújj bele a szintérzékelő csövébe, nincs-e eldugulva. Ha túl sok mosószer kerül bele és nagyon habzik elég gyakran előfordul.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Kedd, 20:52 / 1

A dob aljától az érzékelőhöz futó vékony gumicsőben lerakódás (mosószermaradék) lehet, vagy kirepedhetett, így a légnyomás nem jut el az érzékelőhöz. Ha van affinitása a szereléshez, a felső burkolat eltávolítása után ellenőrizze a vékony gumicsövet. Ha láthatóan piszkos vagy vizes, vegye le és fújjon bele, hogy kitisztuljon.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 22:30 /

Affinitás van csak andung nincs.
(#) uniman válasza granpa hozzászólására (») Sze, 8:02 / 1

Szia! Elég a mosógép tetejét lekapni (Csak 2 csavart kell kicsavarni).
Valahogy így!
A vízszintkapcsoló hozzáférhető. Analóg cucc, 5V-os és a vízszintet (nyomást) frekvenciaváltozással jelzi. De a freki beállítás elmászhat, ezért lehet, hogy ki kell cserélni. Ha a gumicső átfújása, légcsapda kipucolása után sem lesz jó.
Következő: »»   596 / 596
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem