Fórum témák
» Több friss téma |
Hát mi a túronak kellett neked ennyi cső. nekem 2 van aztán jónapot. Van akinek 4, van akinek 5, ez már kicsit sok, nade 8?!
![]() Amúgy nekem 1 elektronikáról ment 2 kompktfénycső.
Én amiatt döntöttem a 4db mellett, mert a "gyári" kivitelűben is ennyit láttam egy A4-re vonatkoztatva.
Szépen dolgozik, 10-13p között van a levilágítási ideje átlátszó fólia esetén. Gondolom a kétoldalasság miatt van dupla cső. (Én nem készítek sok panelt, ráérek megfordítani)
Volt 3 csövem és kaptam még 6 ot kétoldalas levilágítóhoz
4 -4 db ha kétoldalast csinálok akkor is anyi a lervilágítási idő mint az egyoldalasnál csak ez az oka a8 csőnek.
Nem tudom megnyitni amit felraktál .
Mivel tudnám megnézni? Ez már érdekes lehet.
Itt png-ben is. 2 oldalas. Hmm, képek majd kérünk!
köszi a rajzot képet talán már holnapután tudok feltenni
(ma már sötét van a fényképezéshez ) sajna csak telóval tudok" fotózni" holnap nem leszek itthon de igérem holnapután lessz kép a kicsiről Ja még egy két kérdés Ez a panel a kompakt fénycső panelja? És a kondik milyen értékűek?
,,Két csőnél többet nem láttam még sorbakötve!!" én már 6db csövet is láttam sorbakötve
![]()
üdv! na itt egy hasznos tanács: NE vegyél kopmakt fénycsövet az UV cső meghajtásához! az csak plusz költség. én be szoktam menni a boltba és a használt kompaktfénycsőgyüjtőből kivadászok néhányat. Mitha csak nekem találták volna ki a kompaktfénycsőgyüjtőket, meg nektek
![]()
Akor te már többet láttál mint mi!
![]()
40W os neonfolytók voltak sorbakötve. Ha szétszedel egy régebbi 6 neoncsöves lámpát akkor nagy valószínüséggel így van megcsinálva.
Sziasztok itt egy pár kép a félkész levilágítomról
még az elektronika és az üveglapok méretre vágása van hátra de már azért kinéz valahogy
Tévedsz ! 6 fénycsövet nem köthetsz sorba 60-65 v az égési feszültségük számolj utána nálam már 4 db nem gyulladt be 230 v-ról!!! !4*60=240!
Ja és köszönöm a tanácsot
nincs mit de szerintem a kompaktos guberálás a legjobb. Én ezt már láttam 6 csővel is és elvileg a folytóknak az induktivitása összeadódik és mint egy kapcsolóüzemű táp világításra birja. :yes:
Szerintem 2*3 volt az a 6 a folytó nem emeli meg a feszültséget de ha találsz valahol (gyári) bekötési rajzot tedd fel. Ámde nekem az sem lenne jó mert a 8 csőhöz
akkor is 3 folytó kéne amit nem szeretnék (cipelni)
kapcsolást nem tudok adni mert nem találtam de 3db40W os volt a 6db 20Woshoz. A te levilágítódba padig guberálj a kompaktfénycsőgyüjtőben. Egy kis újrahasznosítás nemárt
![]()
Sziasztok!
Tegnap kezdtem el kutatgatni hogyan készíthetnék levilágítót,majd láttam hogy sima BLB UV csőböl is lehet, ami szuper,mert pont van egy ilyen csövem. A kérdésem az lenne hogy nekem 60 cm-es 40Wattos csövem van, ilyen esetben hány percig optimális a levilágítás? Illetve ha netán előbb veszem le az üveglaprol a nyákot mint amennyi idő kellett volna a teljes levilágításhoz, akkor sima acetonos vagy higítós vattával szedjem le a lakkot és kezdjem ujra? Mert ez a része nem világos nekem, hogy ha félkész állapotban van mondjuk a levilágítás tehát már kontúrok látszanak de még nem tökéletes és úgy döntök hogy újra kezdem, a nyáknak nemlessz baja olyan értelemben hogy a konturok megmaradak rajta még az acetonos vattával történő lemosás után is?
Levilagitod, elohivod, ha nem lett jo siman lemosod, ujra lakkozod, megszaritod es fotozhatod (vilagithatod) ujra.
Hideg zsíroldó pillanatok alatt leoldja. Ezután fámtisztára le kell síkálnod. Én súrolószert szoktam használni. Nem a CIF-re gondolok hanem a hagyományos karcolósra. Utána mosogatószer. Papírtörlővel leitatni. Minimum félóra száradás.
Vagy csinálsz egy teszt levilágítást. Ugyanazt az ismétlődő mintát fotózod 1 lemezre, csak bizonyos időközönként mindíg letakarsz belőle. Pl van 5 mintád, akkor tudsz csinálni 8 10 12 14 16 -perceset, azután előhívod, és látni fogod hogy melyik a megfelelő. Én nitrohigítóval szoktam leszedni, az is jól oldja, majd habfürdős vízzel lemosom, papírtőrlővel megtörlöm alaposan, a széleit, és a hátulját is. Azután 1-2 perc száradás, és már mehet fel az új lakkréteg.
Rendebn,köszi a válaszokat, a tesztelőset megcsinálom előbb az tuti,mert van itthon egy 10*3cm es nyák darabom ami tesznek kiváló.
Sziasztok!
Az imént vettem Vaterán egy 125W-os UV lámpát. Érdeklődnék, hogy mennyire alkalmas ez nyák előhívására? Milyen messzire tegyem a paneltől és kb mennyi ideig kell megvilágítani? Köszi és üdv!
Alkalmas. Én is valami hasonló Tungsramot használok. Lézernyomtatott papírt, étolajjal átitatva használom , 2mm -es üveglappal leszorítva 35 perc a levilágítási idő. Az enyém úgy emlékszem 160W-os.
Kerámia foglalatot használok az ízzóhoz és 8cm-es ventillátorral hűtőm. Sok hőt termel.
Próbálkoztam fóliával is , de a lámpa hője még így is kb.40C-ra melegíti a NYÁK-ot. A Positiv20 megolvadt, a fólia meg beleragadt.
Ezért használok pici UV fénycsöveket. Nem szeretem az "ágyúval verébre" dolgokat
![]()
Közben hazaértem. Az én izzóm tipusa: HMV 160W Tungsram
Etolajjal? Esetleg kepet tudnal feltenni? Kivancsi vagyok hogy milyen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |