Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   25 / 137
(#) lidi válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Hát mi a túronak kellett neked ennyi cső. nekem 2 van aztán jónapot. Van akinek 4, van akinek 5, ez már kicsit sok, nade 8?!
Amúgy nekem 1 elektronikáról ment 2 kompktfénycső.

(#) még1MbR hozzászólása Aug 11, 2008 /

Én amiatt döntöttem a 4db mellett, mert a "gyári" kivitelűben is ennyit láttam egy A4-re vonatkoztatva.
Szépen dolgozik, 10-13p között van a levilágítási ideje átlátszó fólia esetén.
Gondolom a kétoldalasság miatt van dupla cső.
(Én nem készítek sok panelt, ráérek megfordítani)
(#) Kovidivi válasza lidi hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Maximalizmus!
(#) kaqkk válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Volt 3 csövem és kaptam még 6 ot kétoldalas levilágítóhoz
4 -4 db ha kétoldalast csinálok akkor is anyi a lervilágítási idő mint az egyoldalasnál csak ez az oka a8 csőnek.
(#) kaqkk válasza lidi hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Nem tudom megnyitni amit felraktál .
Mivel tudnám megnézni?
Ez már érdekes lehet.
(#) lidi válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Itt png-ben is. 2 oldalas. Hmm, képek majd kérünk!

2cso.png

(#) kaqkk válasza lidi hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

köszi a rajzot képet talán már holnapután tudok feltenni
(ma már sötét van a fényképezéshez ) sajna csak telóval
tudok" fotózni" holnap nem leszek itthon de igérem holnapután lessz kép a kicsiről Ja még egy két kérdés
Ez a panel a kompakt fénycső panelja? És a kondik milyen értékűek?
(#) Simon Balázs válasza frank tibor hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

,,Két csőnél többet nem láttam még sorbakötve!!" én már 6db csövet is láttam sorbakötve és a 20W os szériában.
(#) Simon Balázs válasza még1MbR hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

üdv! na itt egy hasznos tanács: NE vegyél kopmakt fénycsövet az UV cső meghajtásához! az csak plusz költség. én be szoktam menni a boltba és a használt kompaktfénycsőgyüjtőből kivadászok néhányat. Mitha csak nekem találták volna ki a kompaktfénycsőgyüjtőket, meg nektek
(#) frank tibor válasza Simon Balázs hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Akor te már többet láttál mint mi! Mert én még nam találkoztam 120W-os fénycsőfolytóval.
(#) Simon Balázs válasza frank tibor hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

40W os neonfolytók voltak sorbakötve. Ha szétszedel egy régebbi 6 neoncsöves lámpát akkor nagy valószínüséggel így van megcsinálva.
(#) kaqkk válasza lidi hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Sziasztok itt egy pár kép a félkész levilágítomról
még az elektronika és az üveglapok méretre vágása van hátra de már azért kinéz valahogy
(#) kaqkk válasza Simon Balázs hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Tévedsz ! 6 fénycsövet nem köthetsz sorba 60-65 v az égési feszültségük számolj utána nálam már 4 db nem gyulladt be 230 v-ról!!! !4*60=240!
(#) kaqkk válasza Simon Balázs hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Ja és köszönöm a tanácsot
(#) Simon Balázs válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

nincs mit de szerintem a kompaktos guberálás a legjobb. Én ezt már láttam 6 csővel is és elvileg a folytóknak az induktivitása összeadódik és mint egy kapcsolóüzemű táp világításra birja. :yes:
(#) kaqkk válasza Simon Balázs hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

Szerintem 2*3 volt az a 6 a folytó nem emeli meg a feszültséget de ha találsz valahol (gyári) bekötési rajzot tedd fel. Ámde nekem az sem lenne jó mert a 8 csőhöz
akkor is 3 folytó kéne amit nem szeretnék (cipelni)
(#) Simon Balázs válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

kapcsolást nem tudok adni mert nem találtam de 3db40W os volt a 6db 20Woshoz. A te levilágítódba padig guberálj a kompaktfénycsőgyüjtőben. Egy kis újrahasznosítás nemárt
(#) Psycohol hozzászólása Aug 28, 2008 /

Sziasztok!

Tegnap kezdtem el kutatgatni hogyan készíthetnék levilágítót,majd láttam hogy sima BLB UV csőböl is lehet, ami szuper,mert pont van egy ilyen csövem. A kérdésem az lenne hogy nekem 60 cm-es 40Wattos csövem van, ilyen esetben hány percig optimális a levilágítás? Illetve ha netán előbb veszem le az üveglaprol a nyákot mint amennyi idő kellett volna a teljes levilágításhoz, akkor sima acetonos vagy higítós vattával szedjem le a lakkot és kezdjem ujra? Mert ez a része nem világos nekem, hogy ha félkész állapotban van mondjuk a levilágítás tehát már kontúrok látszanak de még nem tökéletes és úgy döntök hogy újra kezdem, a nyáknak nemlessz baja olyan értelemben hogy a konturok megmaradak rajta még az acetonos vattával történő lemosás után is?
(#) gtk válasza Psycohol hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Levilagitod, elohivod, ha nem lett jo siman lemosod, ujra lakkozod, megszaritod es fotozhatod (vilagithatod) ujra.
(#) bbatka válasza Psycohol hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Hideg zsíroldó pillanatok alatt leoldja. Ezután fámtisztára le kell síkálnod. Én súrolószert szoktam használni. Nem a CIF-re gondolok hanem a hagyományos karcolósra. Utána mosogatószer. Papírtörlővel leitatni. Minimum félóra száradás.
(#) lidi válasza gtk hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Vagy csinálsz egy teszt levilágítást. Ugyanazt az ismétlődő mintát fotózod 1 lemezre, csak bizonyos időközönként mindíg letakarsz belőle. Pl van 5 mintád, akkor tudsz csinálni 8 10 12 14 16 -perceset, azután előhívod, és látni fogod hogy melyik a megfelelő. Én nitrohigítóval szoktam leszedni, az is jól oldja, majd habfürdős vízzel lemosom, papírtőrlővel megtörlöm alaposan, a széleit, és a hátulját is. Azután 1-2 perc száradás, és már mehet fel az új lakkréteg.
(#) Psycohol hozzászólása Aug 28, 2008 /

Rendebn,köszi a válaszokat, a tesztelőset megcsinálom előbb az tuti,mert van itthon egy 10*3cm es nyák darabom ami tesznek kiváló.
(#) Csaplar hozzászólása Szept 3, 2008 /

Sziasztok!

Az imént vettem Vaterán egy 125W-os UV lámpát. Érdeklődnék, hogy mennyire alkalmas ez nyák előhívására?
Milyen messzire tegyem a paneltől és kb mennyi ideig kell megvilágítani?

Köszi és üdv!

UV.jpg

(#) bbatka válasza Csaplar hozzászólására (») Szept 3, 2008 /

Alkalmas. Én is valami hasonló Tungsramot használok. Lézernyomtatott papírt, étolajjal átitatva használom , 2mm -es üveglappal leszorítva 35 perc a levilágítási idő. Az enyém úgy emlékszem 160W-os.
Kerámia foglalatot használok az ízzóhoz és 8cm-es ventillátorral hűtőm. Sok hőt termel.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Szept 3, 2008 /

Próbálkoztam fóliával is , de a lámpa hője még így is kb.40C-ra melegíti a NYÁK-ot. A Positiv20 megolvadt, a fólia meg beleragadt.
(#) még1MbR hozzászólása Szept 3, 2008 /

Ezért használok pici UV fénycsöveket. Nem szeretem az "ágyúval verébre" dolgokat
(#) Csaplar válasza bbatka hozzászólására (») Szept 3, 2008 /

Köszönöm szépen az észrevételeket!
(#) bbatka válasza Csaplar hozzászólására (») Szept 3, 2008 /

Közben hazaértem. Az én izzóm tipusa: HMV 160W Tungsram
(#) kyrk válasza bbatka hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Etolajjal? Esetleg kepet tudnal feltenni? Kivancsi vagyok hogy milyen.
(#) bbatka válasza kyrk hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

A cikkek között nézd meg a mini szkópot.
Következő: »»   25 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem