Fórum témák
» Több friss téma |
Itt kb 42 dollárra jön ki bruttó az 5 darab utánvéttel, 5-7 napos készítési idővel és azonos gyártási paraméterekkel, tehát nagyjából ugyan azokkal a feltételekkel. Kínából ez 30 volt. Valamivel drágább, kevesebb hulladék marad utána (mi a frászt kezdjek 5 darabbal ugyan abból, ha 1 kellene, max 2, hogy legyen tartalék rontás esetére) viszont nincs vámteher, és az ezzel járó idegteher. Lehet, hogy jó alternatíva, köszi a tippet!
Hehe... nem is, rosszul számoltam... méretnek 14.5/9.5-öt adtam meg, de az nem mm hanem cm. Ugyan ezen mérettel, csak mm-ben már 162$ (2db is 89$ vagyis kb 3x annyi, mint a kínai 5db)
Mégsem jó alternatíva
Próbáld meg 10*10cm alá zsúfolni a nyáktervet ..
Nem tudom itt miről volt szó pontosan, és magam is azt hittem amit mondasz, de amikor nagyobb nyákot kértem az ellenkezője derült ki.
10x10 cm-ig egy egységár van, viszont fölötte területarányos ár lép életbe, ami szintén nagyon méltányos. Véleményem szerint árban semmiképp, minőségben pedig nehezen lehet felvenni a versenyt a kínai lehetőségekkel.
Sejtettem hogy nem lesz olcsóbb a hazai gyártatás ...
PCB-ben huzalozás alkatrészlábhozEasyEdaPro-ban a schematikban létrehozott kapcsolást konvertálom pcb-be.Minden rendesen megjelenik a gumikábelekkel eggyütt. Ha mozgatom az alkatrészt követi a gumivezeték. Viszont ha routolás után mozdítom el az alkatrészt a megrajzolt nyák-rajzolat nem követi az alkatrészt. Valami beállítás probléma lehet, de sehol sem találom az erre való beállítást.
Ha jól értem amit írsz , (abszolút kuka vagyok a számítógépes nyelvezethez), miután az
" automatikus útvonal" funkciót használod, utána ha elmozdítod az alkatrészt, a kialakult nyák vonal nem követi a csatlakozási pontokat?? Nálam is ugyanez van, mindig meg kell néznem, utána kell húzni a vonalat. Küzdök rendesen a programmal, saját magamnak kell rájönnöm a hogyan és miértekre. Persze közben sok-sok q betűvel kezdődő szót elmormolok... ![]() Nekem magyar nyelvű a letöltés , persze nem teljes a magyarítás de ezzel már elboldogulok. Ami nekem nem világos, persze biztos beállítás kérdése, a kapcs. rajz készítésekor miért nem csatlakozik a vonal /vezeték/ az alkatrész lábához automatikusan? Mindig rá kell huzigálni kicsit és akkor lesz meg a piros pötty. A másik , elkészülök a panellel, szépen az alkatrészek a helyükön, 2D-ben megnézve, szép nem szép , egyformán állnak, szimmetrikusak stb.stb. Ezután DRC ellenörzés , minden rendben , a Gerbert akarom megcsinálni, újabb DRC vizsgálat és többször hibát jelzett .Ez miért lehet? Apropó a DRC mit jelent??? Erre nem találtam semmi megfejtést!! A legutóbbi "alkotásom" , vasút modellezéshez relés panel . A hozzászólás módosítva: Csü, 7:39
Szia Józsi! Köszönöm, hogy reagáltál a kérdésemre. Valóban az a gond, hogy a már megrajzolt NYÁK-vonal, ami ugye már a réz vezető marad a helyén és nem húzza magával az alkatrész mint az EGLE-ben, hanem onnantól gumikábel van és azt kell újra huzalozni. Nekem a Pro verzió van a gépre telepítve, a Standard verziónál nekem vitte magával az alkatrész a megrajzolt huzalozást. Bár lehet, hogy az csak a minta projektben volt így és akkor valamiféle beállítás a ludas. A beállítás menüje nekem nagyon pilótavizsgás, amin a fordító sem igazán segít.
Még nagyon az elején tartok ennek tanulásával, ez miatt továbbra is az EAGLE-t használom a projektjeimhez. Pedig van benne sok jó dolog, pl.: az egyes funkciók előhívásához elég egy-két kattintás, az egérmutató mozgatásakor aktivizálódik az egy nethez tartozó vezeték kivilágítása, stb. Szívesen látnék magyar nyelvű felhasználóbarát leírást róla. De hogy a te kérdésedre is reagáljak: a DRC nagyjából a megrajzolt áramkör ellenőrzését jelenti, nincs-e hibásan kötés, táp lábak, fontos csatlakozások bekötetlenül, stb. Profik többet tudnának mondani róla, akár az EAGLE fórumban is.
Az Eagle - ben is mindíg visszatöröltem a vezetőrajzolatot az alkatrészek mozgatása előtt , többet változik a vezetékezés (legtöbbször) mint amit érdemes megtartani szerintem . Pár mm ért nem mozdítok az alkatrészen , ha meg más helyre kerül értelmetlennné válik a régi vezetékezés ..
A hozzászólás módosítva: Csü, 17:48
Szia! Nekem a Standard van letöltve, a fiam az elkövető
)) Ő ugyanis a számítógépes világban él és dolgozik, és a feladata az volt, hogy a faternak szerezzen be egy olyan programot ami nem fizetős , magyarul van és tudja is majd - idővel- valamennyire kezelni. Na így lett ez az EasyEDA Standard..... Viszont nem viszi a "drótot " magával az alkatrész. Akár az egérrel , akár a kurzor gombokkal navigálok, mindig az az eredmény. El vagyok így vele. Legalább az ellfuserált vonalakat átrajzolom az én számíze szerint. Annak idején, amikor kézzel rajzoltunk, csőtoll-Neolux festék-nitro-hígító világban, mindig az volt a cél, hogy minél kevesebb iránytöréssel, sarkos vezetéssel készüljön el a mű. Na itt aztán cikkcakkozik rendesen... ![]() ![]() A DRC-re rájöttem mit csinál, csak könnyebb lett volna megérteni a működését, ha az angol kifejezést lefordíttatom akárhogyan is. Amúgy van pár kifejezés amik nem lettek magyarítva, ezeket guglizom Pl. Toplayer, Bottomlayer TopSilklayer stb.stb. Persze aki tanult angolt, helyzeti előnyben van . Ezeket a kifejezéseket már tudom, megtanultam vén fejjel /70/ úgyhogy az én kis játszadozásaimnak elég lesz. Azzal is tisztában vagyok, számítógép alaplapot nem fogok tervezni.... ![]() Amit még jó lenne kipróbálni, az az áramkör tesztelő, de ehhez be kell jelentkezni és erre azt mondta a gyermekem hogy az már fizetős , persze az oldal átvált angolra és megakadok. Sőt nem engedi az oldal a szöveget lefordítani, kopizni... persze bőven lehet az én bénaságom is. A hozzászólás módosítva: Csü, 18:10
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)) Ő ugyanis a számítógépes világban él és dolgozik, és a feladata az volt, hogy a faternak szerezzen be egy olyan programot ami nem fizetős , magyarul van és tudja is majd - idővel- valamennyire kezelni.