Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tervezzünk nyákot EasyEDA-val

Témaindító: kaqkk, idő: Máj 10, 2023
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Jzsolt79 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 15, 2025 /

Itt kb 42 dollárra jön ki bruttó az 5 darab utánvéttel, 5-7 napos készítési idővel és azonos gyártási paraméterekkel, tehát nagyjából ugyan azokkal a feltételekkel. Kínából ez 30 volt. Valamivel drágább, kevesebb hulladék marad utána (mi a frászt kezdjek 5 darabbal ugyan abból, ha 1 kellene, max 2, hogy legyen tartalék rontás esetére) viszont nincs vámteher, és az ezzel járó idegteher. Lehet, hogy jó alternatíva, köszi a tippet!
(#) Jzsolt79 válasza Jzsolt79 hozzászólására (») Jan 15, 2025 /

Hehe... nem is, rosszul számoltam... méretnek 14.5/9.5-öt adtam meg, de az nem mm hanem cm. Ugyan ezen mérettel, csak mm-ben már 162$ (2db is 89$ vagyis kb 3x annyi, mint a kínai 5db)
Mégsem jó alternatíva
(#) kaqkk válasza Jzsolt79 hozzászólására (») Jan 15, 2025 /

Próbáld meg 10*10cm alá zsúfolni a nyáktervet ..
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 15, 2025 /

Nem tudom itt miről volt szó pontosan, és magam is azt hittem amit mondasz, de amikor nagyobb nyákot kértem az ellenkezője derült ki.
10x10 cm-ig egy egységár van, viszont fölötte területarányos ár lép életbe, ami szintén nagyon méltányos. Véleményem szerint árban semmiképp, minőségben pedig nehezen lehet felvenni a versenyt a kínai lehetőségekkel.
(#) kaqkk válasza Jzsolt79 hozzászólására (») Jan 15, 2025 /

Sejtettem hogy nem lesz olcsóbb a hazai gyártatás ...
(#) hg6dab hozzászólása Feb 10, 2025 /

PCB-ben huzalozás alkatrészlábhoz

EasyEdaPro-ban a schematikban létrehozott kapcsolást konvertálom pcb-be.
Minden rendesen megjelenik a gumikábelekkel eggyütt. Ha mozgatom az alkatrészt követi a gumivezeték.
Viszont ha routolás után mozdítom el az alkatrészt a megrajzolt nyák-rajzolat nem követi az alkatrészt.
Valami beállítás probléma lehet, de sehol sem találom az erre való beállítást.
(#) klimás56 válasza hg6dab hozzászólására (») Csü, 7:31 /

Ha jól értem amit írsz , (abszolút kuka vagyok a számítógépes nyelvezethez), miután az
" automatikus útvonal" funkciót használod, utána ha elmozdítod az alkatrészt, a kialakult nyák vonal nem követi a csatlakozási pontokat??
Nálam is ugyanez van, mindig meg kell néznem, utána kell húzni a vonalat.
Küzdök rendesen a programmal, saját magamnak kell rájönnöm a hogyan és miértekre.
Persze közben sok-sok q betűvel kezdődő szót elmormolok...
Nekem magyar nyelvű a letöltés , persze nem teljes a magyarítás de ezzel már elboldogulok.
Ami nekem nem világos, persze biztos beállítás kérdése, a kapcs. rajz készítésekor miért nem csatlakozik a vonal /vezeték/ az alkatrész lábához automatikusan? Mindig rá kell huzigálni kicsit és akkor lesz meg a piros pötty.
A másik , elkészülök a panellel, szépen az alkatrészek a helyükön, 2D-ben megnézve, szép nem szép , egyformán állnak, szimmetrikusak stb.stb. Ezután DRC ellenörzés , minden rendben , a Gerbert akarom megcsinálni, újabb DRC vizsgálat és többször hibát jelzett .Ez miért lehet?
Apropó a DRC mit jelent??? Erre nem találtam semmi megfejtést!!
A legutóbbi "alkotásom" , vasút modellezéshez relés panel .
A hozzászólás módosítva: Csü, 7:39

PCB_4.png

(#) hg6dab válasza klimás56 hozzászólására (») Csü, 11:08 /

Szia Józsi! Köszönöm, hogy reagáltál a kérdésemre. Valóban az a gond, hogy a már megrajzolt NYÁK-vonal, ami ugye már a réz vezető marad a helyén és nem húzza magával az alkatrész mint az EGLE-ben, hanem onnantól gumikábel van és azt kell újra huzalozni. Nekem a Pro verzió van a gépre telepítve, a Standard verziónál nekem vitte magával az alkatrész a megrajzolt huzalozást. Bár lehet, hogy az csak a minta projektben volt így és akkor valamiféle beállítás a ludas. A beállítás menüje nekem nagyon pilótavizsgás, amin a fordító sem igazán segít.
Még nagyon az elején tartok ennek tanulásával, ez miatt továbbra is az EAGLE-t használom a projektjeimhez. Pedig van benne sok jó dolog, pl.: az egyes funkciók előhívásához elég egy-két kattintás, az egérmutató mozgatásakor aktivizálódik az egy nethez tartozó vezeték kivilágítása, stb. Szívesen látnék magyar nyelvű felhasználóbarát leírást róla. De hogy a te kérdésedre is reagáljak: a DRC nagyjából a megrajzolt áramkör ellenőrzését jelenti, nincs-e hibásan kötés, táp lábak, fontos csatlakozások bekötetlenül, stb. Profik többet tudnának mondani róla, akár az EAGLE fórumban is.
(#) kaqkk válasza hg6dab hozzászólására (») Csü, 17:47 /

Az Eagle - ben is mindíg visszatöröltem a vezetőrajzolatot az alkatrészek mozgatása előtt , többet változik a vezetékezés (legtöbbször) mint amit érdemes megtartani szerintem . Pár mm ért nem mozdítok az alkatrészen , ha meg más helyre kerül értelmetlennné válik a régi vezetékezés ..
A hozzászólás módosítva: Csü, 17:48
(#) klimás56 válasza hg6dab hozzászólására (») Csü, 18:02 /

Szia! Nekem a Standard van letöltve, a fiam az elkövető )) Ő ugyanis a számítógépes világban él és dolgozik, és a feladata az volt, hogy a faternak szerezzen be egy olyan programot ami nem fizetős , magyarul van és tudja is majd - idővel- valamennyire kezelni.
Na így lett ez az EasyEDA Standard.....
Viszont nem viszi a "drótot " magával az alkatrész. Akár az egérrel , akár a kurzor gombokkal navigálok, mindig az az eredmény. El vagyok így vele. Legalább az ellfuserált vonalakat átrajzolom az én számíze szerint.
Annak idején, amikor kézzel rajzoltunk, csőtoll-Neolux festék-nitro-hígító világban, mindig az volt a cél, hogy minél kevesebb iránytöréssel, sarkos vezetéssel készüljön el a mű.
Na itt aztán cikkcakkozik rendesen...
A DRC-re rájöttem mit csinál, csak könnyebb lett volna megérteni a működését, ha az angol kifejezést lefordíttatom akárhogyan is.
Amúgy van pár kifejezés amik nem lettek magyarítva, ezeket guglizom Pl. Toplayer, Bottomlayer TopSilklayer stb.stb. Persze aki tanult angolt, helyzeti előnyben van . Ezeket a kifejezéseket már tudom, megtanultam vén fejjel /70/ úgyhogy az én kis játszadozásaimnak elég lesz.
Azzal is tisztában vagyok, számítógép alaplapot nem fogok tervezni....
Amit még jó lenne kipróbálni, az az áramkör tesztelő, de ehhez be kell jelentkezni és erre azt mondta a gyermekem hogy az már fizetős , persze az oldal átvált angolra és megakadok. Sőt nem engedi az oldal a szöveget lefordítani, kopizni... persze bőven lehet az én bénaságom is.
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:10
(#) klimás56 válasza klimás56 hozzászólására (») Csü, 18:15 /

Még egy dolog: nektek is csak 2 oldalas nyákot enged rajzolni?
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem