Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm, persze, minden infó jól jön.
A HGASC-t már ismeri az alldatasheet, úgyhogy azt hiszem meg van minden infó. Talán még kifúrt hűtőbordát is találok az őskori cuccaim között ))) Nagyon köszönöm a segítségeket! A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2025
Jajaj! Keresztbe mentek a hozzászólások! Ezt találtam meg én is, elég furcsa a kép szó mi szó !!!
Na mindegy, egy próbát megér.... ))
Csináltam én is egy tápot ezzel az IC kapcsolással. A mai napig megvan. Ha jól tévedek, a 80 as évek elején, egy ETERMESTER újságba volt ez a kapcsolás meg. De lehet, rosszul emlékszem. Valahol ez nekem el van rakva.
Kérlek, hogy használd a hozzászólás írásakor a kereten kívüli zöld sorban látható funkciókat, így jobban áttekinthető, kezelhető lesz a hozzászólásod
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2025
Én is tápot gondoltam összehozni ha már előkerült. A modellvonathoz gondoltam összerakni , feszültség , áramerősség megfelelő, sőt ha jól értelmezem az adatlapot, egy potival a kimenő fezsültséget is lehet állítgatni . Javíts ki ha tévedek.
Idézet: „egy potival a kimenő fezsültséget is lehet állítgatni” Így van pontosan.
Üdv. A nyomó gomb melletti alkatrészről kellene információ. A + szal jelölt és a vele szemben lévő kivezetések között zárlat van az összes többinél nem mérhető semmi a multiméter dióda állasban van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2025
Keresőbe beírni 1MT1083 és lőn több találat, belső rajz etc.
A "kereső" legalább elárulja, ez már nem a Gazella, része, hanem egy Gorenje szárítógép vezérlőpanelja.
Ma voltam kint az InnoElectro kiallításon.
Egy standon reklámoztak UV ceruzalámpákat, sok más LED-es micsoda mellett. - Naívan megkérdeztem, hogy és mire jó? ![]() - Sokan keresik mikrosérülések kimutatására. - Milyen mikrosérülések? ![]() - Például autó csillogóra le van vakszolva, de ha rávilágít vele az ember, azonnal látszik, hogy nagyon össze van karmolva a vax alatt.
Szia. Ha érdemi válasz nincs nem kellene csak azért hozzá szólni, hogy a hozzászólásod több legyen. Egyéb ként keresem több napja még kép alapján is de csak ilyen panelt talált a google. Nem rég jöttem haza az elektronikai üzletből "tudom Ők sem tudhatnak mindent" de ott sem találtak róla semmit. A mit én találtam de ez sem biztos mert a neten sok minden van és vagy az vagy nem. DC/DC 30 V 30 A 3,2 mm magas kapcsoló elem ami a folyamatos 30 A hütés nélkül tudja biztosítani. A mit írtam az elején nem bántásként írtam. Még mindig várom a további segítséget.
Nem tudod a környékét visszarajzolni? Hátha segít kitalálni, mi lehet az.
Időutazó rakta bele, ilyen a Földön tuti nincs. Le kell forrasztani és szét kell törni.
Az szerintem nem a pozitív, mint pólusra utal, hanem a gyártó logója.
Én tudom mi, de nem mondom el. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2025
Próbáld meg...(az a 2x dupla forrpont a buzzer kapcsai) Vagy ez vagy az kerül bele...
Így már, határozottan igen.
![]() Én közös módusú tekercsre (CMC -Common Mode Choke),de csak a négy láb miatt. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2025
Adatlap szerint négy lábból két láb csak díszítés (mechanikai rögzítő).
Köszi!
Nem sűrűn látok ilyen típusú buzzert. Ha Terminátorba lesz ilyen megismerem most már. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2025
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Erre végkép nem gondoltam.
A korai mobiltelefonokban voltak ilyenek a csengő hangszórójaként, úgy 25 éve. Legalábbis úgy rémlik, hogy abban láttam.
Milyen alkatrész ez?Tisztelt fórumozók!Ez millyen alkatrész lehet? Panelba forrrasztott, jelölés '30' A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2025
Mondjuk 30A-es olvadó biztosító?
30A-es biztosíték.
Ez egy autókban használatos biztosíték beforrasztva.
Oké...talán ez egy 12V/230V-os inverterben lehet (ezt a kérdező megadhatta volna, meg azt is hogy nem "panelbe beforrasztott" SMD cucc!).
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2025
Remélhetőleg jól látható a fotón, hogy nincs foglalatban a biztosíték,, közvetlenül a panelba forrasztották ezt az alkatrészt, ezért voltam bizonytalan az alkatrészt illetően. Néha egy egyszerű tőmondatban a kérdésre válaszolni (mint tette ezt KU202M és rectamas, majkimester) kifizetődőbb.Egyébként egyetlen szóval sem állítottam,hogy ez egy SMD cucc!!annyit állítottam ,hogy a panelba van forrasztva(amint ez ki is derült) majkimester köszi! Elismerve egyéb magasabb fokú szakmai ismereteidet, tisztelettel, egy laikus.
Kösz...így már azt is látni, hogy ez kiégett. Ez nagyon "kínai" megoldás...
Én azt hiányoltam, hogy a gyöngébbek kedvéért (pl. én), leírhattad volna, hogy nem smd, mert messziről annak tűnhet. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2025
Aki látott már késes biztosítékot, az ránézésre felismeri, még a mellékelt képről is.
Nem kell ezt túlragozni... A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2025
Ilyenek vannak az autómban is...de még nem kellett cserélnem egyiket sem.
A kép optikailag átverős, ha a piros vezeték átmérőjéhez viszonyítjuk a bizti méretét...ez téveszthetett meg. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)))