Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszi !
Ráadásul többe kerül az a szinte filléres kijelző, mintha vennél egy új Samsung LED TV-t!
Én vettem már néhányat és csereberéltem is többet. Létezik pár tv bontó akik alkatrészekre szakosodtak és 8-10-15 ezerért be lehet szerezni cseredarabot kijelzőből is...
LG 55 SJ850V TV. A távirányító problémaLG 55 SJ850V TV. A távirányító problémaSziasztok! Adott egy LG 55 SJ850V TV. A távirányítójának a ki/be kapcsoló gombja elkezdett nem működni. Youtube-os keresgélés után az tűnt célravezetőnek, hogy tanítsuk újra a készüléknek a távirányítót. A szétkapcsolás még működött, az összekapcsolás már nem. Ugyanaz a távirányító más TV-vel működik, szóval nem ott van a hiba. Alapból arra gyanakodnék, hogy a TV távirányítót kezelő moduljában ment valami tönkre, de mi tud abban úgy elromlani, hogy 1 gombot leszámítva minden működik, majd szétkapcsolás után már nem éled fel a távirányító. A kábeleken nem látszik sérülés, szétszedés és portalanítás után sem működik a távirányító összekapcsolása a TV-vel. Esetleg más tipp, hogy mi lehet még rossz? Találkozott valaki ilyen hibajelenséggel? Samsung QLed TV COF hiba QE55Q6FAMTXXHSziasztok!Tudom, hogy lehet javítani ezt a hibát. Van köztetek olyan, aki képes erre? A képernyő először csíkos lett, majd beszürkült, végül se kép, se hang. Szerelő állapította meg a hibát, azt mondta dobjam ki. Nem szeretném. Külföldön ezt meg tudják javítani, abban bízom, hogy talán itthon is találok valakit. Köszönöm ha tudtok segíteni!
A szerelő jól mondta tulajdonképpen. Vannak típusok melyek gyári szétszedő szerszámok nélkül még a tv-t sem lehet megbontani sérülésmentesen, mert porrá töröd a kijelzőt mire szétfeszgeted.
COF hibát okozhat az üvegre ragasztás, de maga a chip is ami a hajlékony fóliára van rádiffundálva. Mire ezekből szerzel újat kábelestől(ha egyáltalán kiderül mi való rá) akkor még marad a szakszerű felragasztás. Ezután még kiderülhet, hogy maga a display is hibás. Gazdaságosságot tekintve, néhány tv árába belekerülne ez a művelet, ha minden sikerül is. Megoldás egy bontott kijelző vagy a kuka....
Azért én szétszedném és elmosnám csap alatt finom mosogatószerrel.
Általánosabb, hogy letaknyosodik a panel a gumi alatt. Kiszárítás után mennie kell.
Szia!
Külföldön külön COF forrasztó gép létezik rá: itthon nem tudom, hogy van e belőle. És akkor még nem beszéltünk a tufatofu által említett hibalehetőségekről, amikbe bele lehet futni.
Tudnál javasolni olyan valakit, akivel fel vehetném a kapcsolatot bontott képernyő ügyében?
Samsung QE55Q6FAMTXXH A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2025
COF javításra: 70-es, háromnyolcvankilenc 6nyóc91. Majd jelezd vissza, hogy mire jutottatok!
Pont TV vásárlás előtt vagyok. Ezek után milyet érdemes venni (OLED, QD-OLED), amik javíthatók?
Egyik kutya másik eb mert a panel gyártók száma véges (AOC, Innolux, LG, Panda, Samsung, stb), így az azonos méretű és felbontású készülékekben nagyjából ugyanazoknak a gyártóknak a paneljei vannak kevés kivétellel. Ha tehát van egy gyengébb széria, az nem csak egy gyártót érint (kivéve aki házon belül, saját használatra gyárt egyes szériákat, mint pl. a Samsung és az LG).
Inkább az legyen a szempont, hogy minél több garancia legyen rá, ha esetleg érvényesíteni kell.
Ebben nem mernék tanácsot adni és nem is tudok. A lomosok hordják már az OLED tv-ket is a külhoni szeméttelepekről tömkelegével, ezek mind kijelzőhibások. Szeretném azt hinni, hogy létezik még olyan készülék, amit korabeli társaihoz hasonlóan egy emberöltőre terveztek, de az eddigi jelek alapján, már nem.... img ahogy írta a garancia a lényeg...
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2025
SAMSUNG P2470HD TM-08190Üdv!Adott egy SAMSUNG P2470HD monitor TV. Rám hagyták, vagyis nincs veszteni valóm. Az a hibajelenség, hogy bekapcsol, bekapcsolási hang van, a kezelő ledek világítanak működnek. A bemenetet felismeri, meg is jelenik, de 2sec után kikapcsol a a kijelző. A Noti érzékeli továbbra is mint kijelző. Szétszedve semmilyen elváltozás nem látszik egyik panelen sem. Az okos panelre menő feszültségek megvannak és jók. Szerintem nem elektrolit kondi baja van. Az erősáram lap típusa: IP-58155A Amire én gondolok, az a TM-08190 transzformátor hibája, vagy ledek. Szakiktól kérdezném, ez a hiba lehet a 08190 hibája miatt? Ki kell szednem a pontos jóság megállapításhoz? Ha ki kell (vagy nem) akkor mit kellene mérnem? ez a rajz megfelelő? Bővebben: Link Mindenféle műszerem van (akár ESR), bármit ki és be tudok forrasztani (SMD is), szinte mindent meg tudok mérni. De hogy mit és hol az sajnos nincs még meg. Azt is elfogadom, hogy ne nyúlj hozzá ha nem érted a dolgokat és tudom megcsip az áram ha csesztetem. Nem szeretném kidobni, 1500ft kb egy ilyen trafó. A kijelzőt a LED-ek miatt már nem szedném szét. Köszönöm az útba igazítást, Attila
Szia! Szinte biztosan háttérvilágítás problémája van.
Üdv!
Miután lekötötted az invertert (Vigyázz, mert a kondenzátorok még nagy feszültséggel töltöttek lehetnek!), nézd meg a CCFL csövek lábainál az érintkezéseket mert lehet, hogy eloxidálódtak: ebben az esetben vagy megcsiszolod (ha csatlakozós) vagy újraforrasztod (ha vezetékezett). Ha nem segít, akkor cső csere. És csak óvatosan, mert nagyon könnyen törnek! ![]()
Akkor ezek szerint az a második tipp is hogy a kijelzőben a háttér világítás rossz, nem a panel valamely eleme? 4x2 eres csatlakozós vezeték megy a kijelzőbe.
Ha így van akkor ingyen elvihető.. nem küzdök vele.. a munka és alkatrész árából veszek másik jobbat.. de nincs másikra se szükségem köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2025
Igen, amikor a CCFL háttérvilágítás pár másodperc után lekapcsol az a legtöbbször azért van mert a kontakt hibás érintkezés miatt fluktuáló áramfelvétel miatt letilt a védelem.
Értem, köszönöm. Esetleg ismerős ez a modell család, bonyolult a szétszedés? Tudom mérni ezt a fluktuációt mielőtt szétszedném? Ellenőrízhető méréssel?
Még a kontakt tisztítást bevállalom. thx
Ha már így kérdezed, akkor azt javaslom, hogy ne akard megmérni mert ha éppen nincs szerencséd akkor nem csak égnek fog állni a hajad, de te magad fogsz világítani (természetesen túloztam, hogy jobban kiemeljem a lényeget).
Egyébként is felesleges megmérni, mert ha a tisztítás után működik akkor az volt a hiba. ![]() Ha esetleg mégsem, akkor akkor az invertert illetve a tápegységet kell cserélni. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2025
Javasolnám, hogy vegyél egy ILYET bele és gond letudva. Tapasztalataim szerint az esetek zömében a problémát inkább valamelyik(vagy mindegyik) cső túlzott áramfelvétele(elöregedés) okozza a háttér lekapcsolását. A fent linkelt eladó, nekem korrekt cuccot szokott küldeni törésbiztos csőben gyorsan(legutóbb 9 nap). Egyébként a CCFL IC védelmi lábát ki lehet iktatni, míg megnézed mi újság a TV-vel.
A fentivel LED-esítve nekem több éve megy a műhelyben egy már kidobott SAMSUNG monitor.
Üdv! Szétkaptam a kijelzőt is. Hát ez se lesz az én szakmám. Megmozgattam mindenhol a kábeleket de nem szedtem ki mert szerintem ránézésre széttört volna. Hát nagyon meg kell kínozni a kijelzőt, mire eljutottam oda.. és még a tisztasága sem garantálható a rétegek között..
De ugyan az. 2sec és nincs világ, de kép van, lámpával látszik a nincs bemenet felirat. De nagyon jó lenne ha beruházás nélkül meg tudnám állapítani mi a rossz. Csak és kizárolag a sok bemenet miatt lenne érdekes a modell.. thx (az a védelmi láb az miaz?)
Az inverter vezérlő IC rendelkezik egy védelem bemenettel, ami becsapható addig míg megállapítod milyen a kép, nem csíkos-e, megéri megjavítani mert még jó a kijelző stb. Ekkor nem kapcsolja le a csöveket semmi, de mivel nem üzemszerű az állapot, értelem szerint rövid ideig alkalmazható, mert károsodhatnak egyéb alkatrészek. Az, hogy kismillió vezérlő IC közül ebben melyik van, az rajzról és melyik lába a védelem továbbá mit szeret a védelem lábra kapni az IC, az adatlapjáról kiderül.
Csövet szerintem, ha kapsz is bele, nem lesz olcsó. Érdemes átalakítani LED világításra.
Szia! Egy kis összefoglaló az inverter IC-k védelmének kiiktatásához: Bővebben: Link.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |