Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3634 / 3634
(#) jani1987 hozzászólása Kedd, 10:18 /

Hiba kódok

Van olyan hely ahol az autóhoz tartozó hiba kódok könnyen kikereshetőek?
(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 11:17 / 2

Gugliba beütöd, meg mellé írod az autód típusát és már köpi is a kódokat. Minden esetre szép hosszú listád van...
Az első az gugli szerint más kódokkal együtt szokott előjönni. A B0111/B0116 légzsákos kód. Menyét járt nálad kábelt rágcsálni?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 11:19
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 11:19 /

Ez még ugyanaz a verda, amit a szomszédtól vettél???
Neki tutira van kódtörlője, és akkor nincsen kód, nincsen baj, meg nem is annyit ment.
Meg rárugod az ajtót, és megbeszélitek.
(#) jani1987 válasza bbb hozzászólására (») Kedd, 13:32 /

Az udvaron áll ahol a 3 kutya ahol szabadon járhat körülötte. Nálam még nem volt garázsban.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 13:49 /

Idézet:
„Neki tutira van kódtörlője....”

Honnan tudod?
(#) Ge Lee válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 14:38 /

- hibakód: törölni,
- világító lámpa a műszerfalon: fekete szigszalaggal leragasztani,
- zörgő alkatrész: felhangosítani a rádiót,
stb...
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Kedd, 15:49 /

Meg várni mikor áll le a motor.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 15:55 /

Igen. Ami viszont feltűnt, hogy mintha egy két dolog hiányozna belőle. Egy 7 és feles bizti már pótolva lett a rajz szerint. Amit viszont nem értek: a rajz szerint egy 50-es biztinek kellene lenni de csak egy csonk van a helyén míg a 30-asnak ugyanez meg van. (Moderátorok: zavar esetén kérem az áthelyezést.)
A hozzászólás módosítva: Kedd, 15:56
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 16:17 / 1

Lehet az adott kocsiba nem található az az eszköz, amit biztosít. Szerinten a hibakódokat nem ez adja. Ha jól tudom, az AMT az automata sebességváltó biztosítéka. Ha nem az van a kocsidban, akkor azért üres.
Ha a te kocsidban vannak a hibakódok, akkor a légzsák hibakód miatt vidd el szerelőhöz, mert az nagyon nagy baleseti kockázatott jelent , ha menetközben kinyílnak véletlen. Lehet egy kocsinak a nagy részét otthon meg lehet csinálni, de a légzsákot mindenképpen szakszervízbe kell megnézetni!
A hozzászólás módosítva: Kedd, 16:18
(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 17:09 /

Ha kéziváltós, akkor nem kell bele az automataváltó 50-es biztije. Mindig felszereltségfüggő, hogy a biztitáblában melyik biztosítékok vannak bent gyárilag.

A hibakódjaidról: P0134 - lambdaszonda hiba, B... kódok mind légzsák hibák. Ha szerencséd van, akkor csak valami eltört vezeték okozza őket, de ehhez alaposan át kell nézni a járgányt, hogy kiderüljön mi a gond.
(#) adapter válasza bbb hozzászólására (») Kedd, 17:43 /

Még az jutott eszembe, hogy egy időben nekem is dobált légzsák hibát két félét is, akkor megnézettem autóvillamossági szerelővel, kiderült hogy az akkum rendetlenkedett csak, erre viszont semmi nem utalt, tuti indulás miegymás. Akku csere után eltűntek a hibakódok, bár volt amit törölni kellett, a szerelő azt mondta hogy látott már ilyet nem is egyszer....
(#) bbb válasza adapter hozzászólására (») Kedd, 17:49 /

Az akkuhoz van teszter is. Amennyit Jani járhat az autóval, simán lemerülhetett, tönkre mehetett benne az akku. Minden esetre nagy szerencse lenne, ha csak ennyi a baja.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Kedd, 18:05 /

Kérdésed teljesen jogos, ezért előtúrtam a választ:
Toyota corolla verso 2007
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Kedd, 21:01 /

Vagy lehet új akkut rakott bele pont.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 21:14 /

Itt találtam Toyota kódokat:

Bővebben: Link

Nem mind van, amit írtál.

Nem vagyok autószerelő, nem is értek az autókhoz. De szerintem, ahogy a megtalált kódokról olvastam, szétcsúszott (szétrágott) kábelköteget keres, az majdnem mind szakadásra utal. Esetleg zárlat?

De persze más is lehet.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:15
(#) SALáta hozzászólása Sze, 21:00 / 2

Ajándék

Sziasztok! Elkészült a születésnapi gép, asszonyságnak.
Már 2 gép van a házban. Azt mondta "egy sem lehet", de megváltozott a véleménye. Ha már ilyet szeretett volna, akkor megcsináltuk.
(#) Gafly válasza SALáta hozzászólására (») Sze, 21:08 /

Gratula mindkettőtöknek.
Idei tali mikor lészen?
(#) SALáta válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 21:14 /

Köszönöm szépen, vagyis köszönjük szépen. Augusztus 20.a körül.
(#) Gafly válasza SALáta hozzászólására (») Sze, 21:25 /

Pesti kemény mag már teljesen legangolt, én lehet elmegyek, mert nincsen azért annyira messze Füzesabony.
(#) SALáta válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 5:55 /

Értem. Gyere (és gyertek tagok) nyugodtan. Ha zavar a hang- fog mert rezós gépek is lesznek- akkor hozz(atok) füldugót.
Talán mi valamikor megyünk Pestre , ha így folytatódik a gazdaság akkor biztos. Jövőre.... Akkor ide föl lesz írva, de még semmi sem fix.
A hozzászólás módosítva: Csü, 5:56
(#) Jonni válasza SALáta hozzászólására (») Csü, 9:58 /

Húúúha! Remélem nem rajtad próbálja ki
(#) Villanymozdony hozzászólása Csü, 18:44 /

Szekrényfeliratozás

Sziaszok!
Nem nagy dolog, de gondoltam megosztom az ötletemet, hátha másnak is jó lesz.

Szekrényt feliratozni kell néha, és ugyan kapni kész matricát, de az egyrészt drága, másrészt egyedi változatban rövid idő alatt, és főleg kis darabszámban és tetszőleges méretben szinte lehetetlen előállítani. Maradna a lézernyomtató, de az meg hamar fakul, és sérülékeny...
Hirtelen támadt egy ötletem: mi lenne, ha a fényképeimhez jpg-ben hozzácsapnám a saját címkéket, és fotókidolgozó cég ugyanúgy elkészíti mint bármely digitális fényképet papírra nagyítva?
Az eredmény nagyon tetszik, ugyan nem öntapadós, de szebb és lényegesen olcsóbb mint matricázni. Pillanatragasztóval is jól ragasztható, és nem ázik át mint a sima papír, mert ez műanyaggal átitatott fotópapír, hogy bírja az előhívó és fixáló folyadékokat. Egyébként ollóval könnyen vágható.

Egyébként érdekesség, hogy a digitális képekről készült papírkép ugyanarra a papírra készül, mint a 80-as, 90-es 2000-res években a negatívról másolt nagyítás. Csak itt a film helyett egy projektorszerű (talán RGB lézer?) vetítőgéppel világítják le a papírra a szoftveresen negatívra invertált képet, utána megy a szokásos előhívó+fixáló folyadékba. Természetesen mindezt egy kompakt automatizált gép csinálja a 2000-res évek vége óta.
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:47
(#) bbb válasza Villanymozdony hozzászólására (») Csü, 19:01 /

Én nem tapasztaltam a kifakulás jelenségét. Igaz, hogy időjárás és vegyszerálló "papírra" nyomtatunk címkéket, amik utána teherautókra kerülnek a felülvizsgálat során Olyan volt köztük, amiről az alkoholos filcet lemosták, de a nyomtatott felület az még egyben volt egy év után... Ezek közül a "a hátfal alá állni tilos", meg a terhelhetőség matricák azért kapják a kiképzést rendesen és így is éveket kibírnak.
Mindezt persze utángyártott festékekkel, mert az eredeti toner ára összevethető a nyomtatóéval.

szerk.: Pont itt az offtopikban ajánlottam is ilyen etikettet: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Csü, 19:04
(#) kameleon2 válasza Villanymozdony hozzászólására (») Pé, 22:13 /

Én évtizedek óta lassan a Staroffice, OpenOffice, Libreoffice Draw modult használom a rajzolásra. Nem kell fotózni, de fotóként ezeket a képeket is ugyanúgy ki lehet nyomtatni;jpg,png - akár fényes papírra is, vagy öntapadósra. Céghez vettünk egy kis címkéző gépet, az is szépen eldolgozik a megszerkesztett képekkel. Így, ha lemérem előre, akkor akár az 1200-as szekrényre is lehet színes feliratokat készíteni. Maximum több lapra bontom.
Következő: »»   3634 / 3634
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem