Fórum témák
» Több friss téma |
Nemrég javítottam ilyen hibával mosogatógépet. Típust most nem tudom, ott a fűtőbetét csere oldotta meg a problémát. Maga a fűtőbetét jó volt, de a két vége egy-egy klixonnal volt kivezetve a csatlakozóra, amiből az egyik szakadt volt.
A relé sem húz be. Végfuttattam egy programot, ráakasztott műszerrel meg sem próbál fűteni. Új a tacho. Hogyan lehet ezt hard resetelni? Gyanús, ez beállítás lesz.
Ha direktben kap a relé 12V-ot, tökéletesen működik. Fűt. Fűtőszál pipa, tacho pipa. Ez már becsületbeli ügy. Nem értem miért nem óhajtja bekapcsolni a fűtést. A hard resetre azért gondoltam mert magas hőtűrésű csöve van. Nem lehet, hogy eleve meleg vízre volt kötve és le van kapcsolva a fűtés?
Ez már tényleg teória de apró darabokra van bontva és nem fűt sehogyan. ![]()
Írtam már, hogy nézd meg az elektronikán a tachogenerátor körét. Van mikor odaver neki a tacho ha tönkremegy. Szakadt, rossz ellenállást keress.
Gorenje GV68260Sziasztok!Van egy Gorenje GV68260 típusú mosogatógépen ami F52-es hibát jelez ,ami víz becsatlakozás problémára utal. Viszont hallani, hogy veszi a vizet ,de belülről csak búgás halható és nem forgatja a vizet. A keringető szivattyú lapátja megforgatható kézzel ,de az edények szárazok. Mi lehet a probléma?
Szia! Szedd ki a keringetőszivattyút és nézd meg, hogy kotyog e a tengely. Szerintem el lesz kopva a persely és megszorul a ker.szivattyú ezért nem forog.
Szia Dino71,
A gép mosogatás közben gyanítom a keringető, egy "magas" hangot ad időnként üzem közben, nem nagyon zavaró, de nem tudom kell e vele foglalkozni. Nem minden program fázisban, mintha folyamtos furulya fújás lenne, nem túl intenzhív, csak van. A keringetőre tippelek. ![]() (gondolom , tojjam le ha elviselhető ez ilyen és kész)
Köszönöm, azt a gépet félre tettem.
Whirlpool ADG 6600 IX-et reseteltem. Így legalább elindul a program de 8 villogással fel is adja. Olyan mintha a szivattyúzással lenne baja. Most az a tervem, hogy szétkapom és kitisztítok mindent. Mivel érdemes? Régebben is dobta ezt a hibát de újraindítás után hónapokig nem volt baja.
https://haztartasigepszervizes.hu/whirlpool-mosogatogep-f8-hibakod/
És lehet még a szivattyú perselyeinek kopása is az oka. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2025
Jó ez a leírás, ezek szerint gyakorlatilag bármi beírhatja az F8 Hibát.
![]()
Kérdés, hogy az van e benne, vagy nyomáskapcsoló. Amúgy a szűrő alatt a vízgyűjtőben van. Ha nyomáskapcsolós akkor egy rács van előtte. Ha optikai akkor meg egy plexi burkolatban van.
Ezt az egy érzékelőt látom a vízgyűjtőben, semmi mást.
Az az NTC hőérzékelő. Nincs köze hozzá. Cseréld a reed csövet a literszámlálóban ás a ker.szivattyút ellenőrizd.
Még a reed csövet talán megtalálom de a szivattyút hogyan ellenőrizzem? Bocsánat, hogy sokat kérdezek de laptopokat javítok, erre csak mézek mint a borjú.
Reed cső a labirintusban van. A ker.szivattyút ki kell bontani. A fűtőegység bajonettzáras. lecsavarod és alatta ott van a ker.szivattyú lapátja. Ha kotyog, vagy szorul akkor kuka.
Egyelőre nem kaptam reed csövet de kivettemm megmértem jónak tűnik. Nem gondolom, hogy ez a gond mert vizet be sem enged. Ha kézzel locsolok bele vizet, azt azonnal ki is löki és addig morgatja a szivattyút míg ki nem áll hibára mintha nem tudná, hogy van-e benne még víz és a semmit akarja szivattyúzni.
Közben kibontottam a keringetőt. oldalra 1-1.5mm fel-le kb 3mm a játéka CPO45-009PE.
Közben sikerült szert tennem egy ADG 6999 FD-re. Minden szuper, minden jó csak az ajtó becsukását követően nem mutatja a mosogatásból hátra maradt időt pedig kellene alapból. Beállítást sem a kézikönyvben sem a service manualban nem találtam. Erre van ötleted esetleg vagy éljek így vele? Factory resetre sem találtam semmit.
Sajnos nincs ötletem, van amelyik gépnél lehet programból állítani pl egyes boschoknál azt tudom.
Miből gondolod ,hogy ennek kellene mutatni ajtóbecsukás után mikor már elindítottad? Az élvezérlős gépnél mi értelme lenne kiírni ha úgysem látod mikor csukva az ajtó? A hozzászólás módosítva: Szo, 18:51
|
Bejelentkezés
Hirdetés |