Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4024 / 4024
(#) zaza99 válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 19:51 /

Írtó erős, nagy csavarhúzóval feszítettem le a félvezetőket.
(#) proli007 válasza zaza99 hozzászólására (») Hé, 19:57 / 5

Ezek szerint új szakmád van : "IGBT lakatos"..
(#) Alkotó hozzászólása Hé, 22:16 / 1

Bringalámpa kutyahámon

Több éve szereltem fel a kutyusom hámjának két oldalára 1-1 bringa hátsólámpát, amit villogásra állítva szoktam használni. Ez kicsi, erős a fénye, a kutya nem látja, ezért nem zavarja őt. Évenként cserélni kell benne az elemet, de egyébként prímán működik, azaz működött.
Utóbbi hetekben egyre inkább úgy tűnik, zavarja a kutyát ha bekapcsolom. Látni nem látja, ezért arra gondoltam, hogy valamilyen hangot kezdett adni, ami az én fülemnek már magas, de kifinomultabb hallású barátom esetleg hallhatja. Lehetséges ilyen? Van ezekben bármi ami sípolni képes? Pláne olyan, ami csak mostanában kezdte el ezt csinálni?
Ha nem sípol, akkor milyen módon tud hatni a kutyára, mert nyugtalanabb ha be vannak kapcsolva a fények (és mivel meleg van, így később viszem sétálni, amikor már kell a kivilágítás).
(#) pipi válasza Alkotó hozzászólására (») Hé, 23:24 /

Nem lehet hogy tükrőződik valamin, és az bántja?
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 6:58 /

Száradó kondi?
Amúgy ki tudod próbálni, hogy valóban van-e valami hang. Asztalon lehető legnagyobb csendben bekapcsolod, s a mobiloddal rögzíted mit kellene hallanod. A felvételt utána mondjuk audacityvel megnyitod és megnézed a spektrumot.
(#) Lamprologus válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 7:02 /

Lehet valamilyen LED meghajtó áramkör a lámpában ... kondi, tekercs "fütyülhet" ...
Egy szkóppal rá kéne nézni mit kap a LED...
A hozzászólás módosítva: Kedd, 7:03
(#) KU202M válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 9:19 /

Neked (nekünk) romlik a hallásunk, a kutyusodnak meg javult...
(#) Alkotó válasza Lamprologus hozzászólására (») Kedd, 15:34 /

Szétszedve tudnék belenézni, de ehhez alaposan meg kell bontani (ami nem lehetetlen). Mivel ez egy kutyabiztos módon rögzített konstrukció, így kicsit komplikáltabb a manőver mint egy normál lámpa szétpattintása.
Sőt az is eszembe jutott, hogy esetleg nem az én készülékemben van a hiba, hanem mondjuk az utcai LED lámpák adnak valamilyen kutyaellenes hangot.
Egy biztos, nappal semmi gond, de este furcsán viselkedik a kutya.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 15:53 /

Otthon, csendes helyen tudod tesztelni.
(#) bandika válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 17:28 /

A kutyák általában 30 kHz-ig hallanak. Ai
Idézet:
„Hallástartományuk 40 Hz–60 000 Hz, ami azt jelenti, hogy hallanak olyan magas hangokat is, amiket az emberek nem. A kutyák sokszor akár négyszer olyan messziről meghallják a hangot, mint az átlagos hallású ember.”
szerint
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:30
(#) wbt hozzászólása Sze, 8:31 /

Lézernyomtató nagyfesz

Sziasztok!
Bontásra került HP színes lézernyomtató... sok-sok transzformátoros nagyfeszültség generátor A4-es panelen. A kérdésem az, kb. mekkora a szálfeszültség ezeknél? 1kV? 3kV? Már nem emlékszem, keresés nem segített
(#) xenon válasza wbt hozzászólására (») Sze, 20:06 /

Ezt találtam, más típus, de valószínűleg hasonlók a feszültségek.
(#) wbt válasza xenon hozzászólására (») Sze, 20:48 /

Nagyon köszönöm, legalább közel-képben vagyok!
Következő: »»   4024 / 4024
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem