Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Bocsáss meg, hogy beleszólok. Nem hivatalos forrás, csupán a pár évtizedes anyagismeret tankönyvemből merítettem: Sárgaréz (réz–horgany): A sárgarézréz ötvözője a cink, amelynek hatására a réz keménysége és szilárdsága nő, önthetősége javul, gázoldó képessége csökken. Elektromos vezetőképessége romlik, légköri hatásoknak ellenáll, jól polírozható lesz. A kis horganytartalmú sárgarezek a tombakok, melyek lágyak, hidegen is jól alakíthatók. A nikkelt is tartalmazó sárgaréz az alpakka. Az egyéb ötvözőket (pl. Mn, Al, Fe, Ni) is tartalmazók a különleges sárgarezek.
Közben megragadta a szemem a "fúrószár". Annyiban igazad van, hogy hivatalos megnevezése a szerszámnak csigafúró. Viszont a fúrószárat fogjuk be a szerszám befogó alkalmatossággal.
Ki hogy van vele.
Nekem nem a fúrószárral, hanem a csiga részén kiképzett éllel sikerült fúrnom. Igaz a szárával nem is próbáltam. Na meg a késszárral se próbáltam esztergálni a barkács kis "ceruzahegyezőmmel". Kilátástalannak gondoltam a próbálkozást, így elvetettem.
Kérünk mindenkit, hogy a nem idevaló OFF hozzászólásokat mellőzzétek, illetve a személyeskedés felé vezető utat sem célszerű megnyitni / folytatni. Köszönjük!
Nyugodtan lehet törölni az összes hozzászólásomat.
Én a főélekkel szoktam fúrni az élszalag meg "kalibrálja" a furatot és megvezeti a fúrót.
14éves Budget (600W) aggregátorom évente 1-2 allkalommal, sövénynyírás céljából üzemelt. Ma azonban úgy néz ki, megadta magát, kimeneti feszültsége a megszokott helyett csupán kb. 20V lett. (Üzem közben, egyik pillanatról a másikra.)
Annak idején filléresnek tűnő ára volt (20e körül), most viszont ha jól látom, olyan 90 körül vannak. Kérdésem, hogy érdemes, illetve lehet-e felújítani, vagy kuka. (Motorja tökéletes.) Köszönöm!
Szia, kondenzátoros gerjesztésű ha jól sejtem?
Van egy hasonlóm itthon 2 ütemű az 850W-os de annál egy kondenzátor van ami a felgerjesztéshez van.
Szia!
Igen kétütemű. 600W-os. azt hiszem 720 a max. Tetejét levettem, csatlakozót széthúztam, ott is mértem, kondenzátort nem láttam sehol. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2024
Feszültségszabályozót látsz esetleg? Kicsit jobban meg kéne bontani aztán néhány fotó jól jönne meglátjuk hátha találunk olyan nyomot amin elindulhatunk.
Köszönöm, holnap készítek róla!
Nos, végül ugyanígy jártam.
Bővebben: Link Rendeltem 12µF üzemi kondit, ha nem lesz jó, akkor kuka... (11µF értékűt sehol nem találtam.) Honda agregátorSziasztok!Van egy Honda ECT 7000 3 fázisú aggregátor trafós gerjesztéssel. Szeretném a gerjesztést cserélni a képeken látható AVR8 szabályzóra. Tudna e valaki segíteni hogyan kell bekötni, mert nem kaptam hozzá bekötési rajzot. Köszönöm a segítségeteket.
Szia, van fotó az aggregátorról? A hondában ilyen nincs csak azért érdekes a kérdés, a szóban forgó ECT 7000 kondenzátoros nem pedig AVR-es ezért furcsálom, esetleg fotód volna a gépről?
jav.: Olvastam, nem tudod felcserélni a trafós gerjesztést AVR-re, és egyébként az okát sem igazán értem mivel az eredeti honda gerjesztési módja nagyon stabil és megbízható még az AVR-es gépekből kamionszámra jön szervízbe javításra... Üdv: Péter A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2025
Felraktam a képeket.
Ha a forgórészre adok külső 24V Dc feszültséget akkor a kimeneten lejön a 230V. A diódahidakat kimértem azok jók. Egy kolléga tanácsolta vegyek AVR8 szabályzó, de nem kaptam hozzá bekötési rajzot Köszönöm a segítséget.
A kolléga, aki tanácsolta, biztos ért hozzá.
Az biztos, bár nem értem hogy a megbízható gyári kapcsolást miért akarjuk egy hulladékká tenni egy olcsó fesz.szabbal?
Mert igazából azt nem beszéltük át mi értelme van csak át akarjuk alakítani mindenáron.
Szia.
Te tudnál segíteni a javításában. Én nem vagyok profi ebben. Műszerész, villanyszerelő vagyok. A gép egy kedves ismerősömé és szeretnék segíteni neki. Köszönöm.
A miértet próbálom megérteni első körben mert arra nem jött semmi válasz.
A honda ezen típusú forgórész gerjesztése "drágább" megoldás a piacon, nem is szokott vele gond lenni szinte soha,még az AVR -el csak a baj van, nagyjából az olcsóbb AVR-ek 3-5 év persze használatfüggő. Első körben mi indokolja az átalakítást? Aztán áttérünk az AVR-re is.
Az aggregátor nem termel áramot.
Ha a forgórészre külső DC24V-ot kapcsoltam a kimeneten megjelent a 230V stabilan még 1000W terhelés mellet is . A dióda hidakat ellenőriztem azok jók. Nem tudom mit tudnék még ellenőrizni. Köszönöm ha segítesz.
Akkor innenstől egyszerű a dolog: a forgórészben van két pici mágnes ami az induláskori felgerjesztésért felelős. Ha azok nincsenek a forgórészbe akkor csinál ilyet a generátor hogy nem tud felgerjedni, de akkor az AVR-el sem fog, hiába hogy külső táppal minden rendben.
Ki kell venni a forgórészt.
Vagy a pajzs leszerelése után látható honnan estek ki. Köszönöm.
A forgórészt a főtengelyre egy húzócsavar és egy MK4 kúp rögzíti így azt levenni macerásabb, a szénkefék kivétele után inkább a külső rész óvatos lehúzását javaslom, aztán már látható is a forgórész, amiben látni fogod a mágnesek gyári helyét.
Ha szerencséd van, egy iránytű is segíthet megkeresni a mágnest
Köszönöm a segítséget megpróbálom megkeresni.
Szia
Köszönöm az eddigi segítséget. Lehúztam az állórészt, most már látszik a forgórészt. Sajnos nem találok állandó mágneseket. Tudnál segíteni hol keressem? Köszönöm,
Szia, magában a forgórészben a két fém felületen van egy hasáb kialakítású hely, abban kéne beragasztva legyen. Egy fotó sokat segítene.
Küldöm
Köszönöm
Érdekes, itt a fém felületben nem látok mágnest, a másik oldalában sincs? Valaminek pedig el kell indítani a dolgokat mert magától energia nem keletkezik, és általában ezt egy kisebb méretű mágnessel indítják meg.
Iránytű és egy cérnára függesztett kis alátét jelez némi mágnesseséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |