Fórum témák
» Több friss téma |
Ez esetleg .... ?
![]()
Én is ezt néztem még, meg ezt.
Az, hogy HMV profil az egyiknél M a másiknál XL az mit jelent? Radiant E06Sziasztok.Adott egy Radiant RBS 24 ENERGY kazán, E06-os hibakóddal ami ugye a HMV érzékelő meghibásodása. A kérdés, hogyan lehet esetleg kimérni, vagy kideríteni, hogy tényleg az a rossz?
Szia! Mérjél rá az NTC-re ha lehúztad róla a csatlakozókat. Az értékek kb. 10kΩ-tól lefelé egészen 3kΩ-ig csökken a hőmérséklet növekedésétől függően. Ahogy néztem a készülékedet nem jó előjel a bitermikus hőcserélőt látva benne. Ha nem volt még savazva a hőcserélő ....
![]()
Az M mint médium lenne de, hogy mire utal a profil azt nem értem. Talán a kondenzációsban jobb a hatásfok és a rangsorolásban le van maradva a Bosch-hoz képest. Nem tudom meddig lehet ezeket kapni de ha lehet én maradok a német technikánál mindegy, hogy hol vagy kivel csináltatják.
![]()
Rendben köszönöm a gyors választ, akkor rámérek majd. Elvileg nem volt még "savazva", de az mit is jelentene nagy vonalakban? És mi a baj avval a bitermikus hőcserélővel?
Kombikazán működési hibaSziasztok Van egy régebbi tipusú Vaillant kazánunk. Fél éve kezdődött a problem .Melegvíz használat közben kikapcsol. Csak hideg víz folyik.Ujraindítás után újra jól működött.Utóbbi időben már egyre gyakrabban csinálta.Tegnap aztán végleg úgy döntött hogy nem kapcsol be.Hiába az ujraindítás már nem reagál. Fűtés üzemmód működik kipróbáltam megnyitottam a melegvizet akkor elindult a melegviz de rövid időn belül már akkor sem működött. Csak melegvizes indításkor egyáltalán nem kapcsol a kazán. Mi lehet a gond? Áramlásérzékelőre gyanakszok talán az nem működik jól.Hogyan kellene azt kimérni?
Szia! Pontos típust (VU, VUW ... és a számok) írj légyszíves, mert csak úgy lehet valami közelebbit mondani ezzel kapcsolatban. Ez esetleg gyors segítség lehet ha van hibakód.
![]()
Szia.VUW 240/2-3 a tipusa. Régi készülék.20 éves.Nincs hibakódja ennek még.
A használati utasításban a 36. oldalon vannak a LED kijelzésekhez hozzárendelt hiba leírása (ha van ilyen). A 28. oldatól van a HMV és a fűtés működésnek a sorrendje a kijelzőn nyomon követve azt. A probléma okozója lehet a HMV vízáramlás érzékelő ami feltehetően vízkövesedés miatt akadozva működik és ezért nem folyamatos a meleg víz ellátás. A linken le van írva a működési elve. A belsejében van a "mágnessel ellátott turbina" aminek akadálytalanul forogni kell tudni ahhoz, hogy a vízvételezést detektálni tudja. A tisztításához ki kell venni a helyéről és vízkőoldóban leáztatni róla a szennyeződést. Ha annyira kopott lenne a forgástengelye, hogy félre van akkor másikat kell venni helyette.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |