Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   178 / 178
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Jún 4, 2025 /

Jut eszembe, a StackExchange, StackOverflow esetében is van támasz, ott sem egy személytől származik az információ: ott áll a szavazás-értékelés a válaszok mellett (nem az elfogadásra gondolok, az egyéni). De azt ne rajtam kérd számon, hogy csak valószínűségek vannak és semmi sem biztos száz százalékig.

A szakmai kérdéseben nyilván azért jobbak a modellek, mert az ilyen helyeken elég jól ellenőrizhető indoklások szerepelnek, pl. a számítástechnikában kódsorok.
(#) zenetom hozzászólása Júl 31, 2025 /

Siglent SDS1104X-E

Sziasztok!
Nézegetek szkópokat, lehet megveszem életem első "komolyabb" példányát.
Szembe jött velem is a FNIRSI 1014D készülék, de itt nem nagyon találtam olyan személyt, aki ajánlotta volna.
Nekem főleg mikrokontrolleres fejlesztésekhez kellene, nem ismétlődő, szabálytalan, rövid (µs) analóg jelek mérésére. Tehát mondjuk egy néhány µs-os jelalakot kellene látnom, illetve mérni tudni pontosan a feszültségét (mármint, ahova éppen viszem a kurzort).
Persze mást is néznék vele, de ez lenne a legkritikusabb pont, mert sima digitális jelet tudok nézni a párezer forintos logikai analizátorral is.
Periodikus jeleket nem nagyon fogok nézegetni, arra van egy Hameg HM 203-7 szkópom.
Egyelőre ezzel szemezek: Siglent SDS1104X-E
Illetve még nézegettem a DS1054Z-t is, de a Siglent jobbnak tűnik.
A Hanteket is néztem, de azt lehet inkább kerülném. Egyszer használtam még régebben, de nagyon fapadosnak tűnt. Hacsak árban nem jobb annyival.
Ja, apropó! Használtan érdemes venni? Ha igen, hol? Bár a gari miatt lehet inkább újat kéne.
Előre is köszönöm!
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Kiegészítés:
Ja igen, korábban még szemezgettem ezzel is: UNI-T UPO1104. Papíron jobbnak tűnik gyors ránézésre még a Siglenttől is, ami gyanús. Ja és még olcsóbb is.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
(#) img válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 / 1

Szia!

Nem sokkal ill. annyival drágább a 814, mint amennyivel többet tud: azt vennék (1204 van).
(#) zenetom válasza img hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Szia!
Köszönöm!
Egyébként a 1204-el meg vagy elégedve? Vagy mi az, amit esetleg kevésnek érzel benne?
Ha jól látom, a SDS804X csak annyiban különbözik a 814-től, hogy 100MHz helyett 70MHz-et tud.
Lehet annyi is elég lenne.
(#) img válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

"Ha jól látom, a SDS804X csak annyiban különbözik a 814-től, hogy 100MHz helyett 70MHz-et tud."

Már azt kivéve, hogy érintőképernyős, 12 bites és 2 Gsample/s? A Siglent-ekben egyébként nem hardveres a sávszélesség limit csak szoftveres, így feloldható (aki keres az talál).

Az egyetlen hátránya (szvsz) a 8xx-nek, hogy nem lehet hozzá USB-s Wi-Fi modult csatlakoztatni.
(#) zenetom válasza img hozzászólására (») Júl 31, 2025 / 1

Na várj, én most a 804 és 814 közötti különbséget írtam hogy 70MHz vs 100MHz.
Az általad felsorolt különbségek (touch, 12 bit, 2GSa/s) a 1204-hez mérten plusz extrák.
Ez világos, hogy ezekkel többet tud a 800-as széria.
Viszont azt nem tudom a gyakorlatban ez mennyire jelentkezne nálam, mint igény.
A Wi-Fi modul legyen a legkevesebb.
(#) tki válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 / 1

Csak megjegyzem, mert nem esett szó róla, hogy a mintavételnél nem azt érdemes nézni, hogy az maximum mennyi ("up to"), hanem hogy csatornánként mennyi, ha mindegyik használatban van, mert úgy látom, kifejezetten négycsatornást akarsz venni. Ezek közül talán a Rigol, amelyiknél négy az osztó (250 Msps), vagyis nincs legalább csatornapáronként külön A/D benne, de lehet, hogy valamelyik másik volt, már becsuktam - a leírásnak higgy, ne nekem.

Ha jól emlékszem van valami limit a Siglent-eknél, hogy egyes funkciók csak a 100 MHz-es verziótól működnek.

Nem szabad lebecsülni a Wi-Fi sticket mert amilyen kicsi, annál sokkal többet tud vele a gép. Pl. a kép átküldése PC-re vagy érintésmentes (távoli) kezelés.

Illetve amit tki említett, hogy csatornánként megvan az 1Gsample/s, míg a 1x04-nél csak a fele.
(#) zenetom válasza tki hozzászólására (») Júl 31, 2025 / 1

+ img: köszi!
Egyelőre próbálom magam meggyőzni, hogy ha már lúd...
(#) nagym6 válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 / 1

Még egy szavazat Siglent SDS814 szkópra, 12 bites.
Ha már a Siglent SDS1104X-E szóba került, akkor én mindenképpen a 12 bites Siglent SDS814X HD venném. Kis árkülönbség, de eléggé jobb. Sőt az általad felsoroltaknál is messze jobb. Sokat ér a 12 bit. Nekem "csak" 10 bites van, mellette egy 8 bites, de a 10 bit is már jócskán részletgazdagabb ábrázolást ad, nem pixeles-kockás a kép. Számításoknál és főleg FFT-nél is.

ui. A12 bites kijelző felbontása is nagyobb, jobban részletgazdagabban elfér a 4 csatorna egyszerre.

De ha nincs szükséged az extrákra akkor megveheted a fullextrásra felpimpelt 1204-emet.
(#) zenetom válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Na már kezd elég jól körvonalazódni a termékpaletta.
Most kb. úgy érzem magam, mint kisgyerek a csokoládébolt előtt...
Neked milyen van?
(#) nagym6 válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Idézet:
„kisgyerek a csokoládébolt előtt...”
Anyúúú mindet kérem.
Siglent a 8 bites, Rohde a 10 bites. A Siglentet -SDS2000- is 10 bitesnek adják, de sumák módon csak interpolálva 10 bites, A/D csak 8. Hát nem is olyan a képe, mint a Rohde valódi 10 bitese.
Mint írták némelyik Siglent feloldható, az enyém is, így full tudománya van, legolcsóbb változatot véve.

Egyelőre hagyom ülepedni az infókat és vágyakat magamban.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Na jó nem tudok nyugodni.
Innen vennétek? Banggood - SIGLENT SDS814X-HD
Gondolom ilyenkor a garanciáztatás buktavári, meg ahogy látom, hónapok mire megérkezik. Kérdéses, hogy a brutál hosszú szállítás (dobálás, rázkódás) nem-e viseli meg.
(#) tki válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Esetleg itt megvenni? https://www.siglent.eu/ Sőt lehet, hogy van magyar partner is - keresni kell a honlapon.
(#) Massawa válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Azt honnan veszed, hogy honapig jön. Ma már a leglassabb szállitmány is megérkezik egy honap alatt, ha raktáron van az áru. ( ha meg nincs azt látod a megrendeléskor). Ráadásul pontosan a Banggood sok ilyen berendezést már europai raktárrol szállit. Akkor napok kérdése a szállitás. 43
Persze bármi bármikor közbe jöhet.

(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2025 / 1

Mert oda van írva, hogy

Szállítás: Ingyenes szállítás
nak nek Hungary keresztül Európai Vasúti Közvetlen Posta
Becsült szállítás: Sep 20th-Oct 15th, 2025.
(#) Ge Lee válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Veheted a batronix-nál is, ott van gari, csak ott 600 euró.
(#) zenetom válasza tki hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

+ Ge Lee:
Igen ezeket néztem, viszont a Banggood annyira jó áron van, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Volt kollégám sok cuccot rendelt anno onnan, és nem volt velük gond.
Csak tényleg azt nem tudom, hogy a 2 hónap hánykolódás, mire megérkezik, mennyire tesz jót neki.

img:
Hát ez poén, köszi!
(#) tki válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 / 1

Ja, ez mindig nagy dilemma, pont akkora a különbség, hogy ne legyen egyszerű. Én szoktam kockáztatni, használt cuccokkal is, de ezzel mégsem tenném, zsigerileg utálom a távol-keleti nagy, boltszerű kutyulmányokat. Egyébként a nem távol-keletieket is. Az átcseszési mutató nálam ott a kiugróan legmagasabb, igaz, mindig vissza is kaptam az árát.

Kivételt akkor szoktam tenni, amikor látom, hogy az eladó az adott készülék, fejlesztőpanel stb. gyártója, és az árulja a termékeit a saját "boltjában", közvetlenül. Ennél a szkópnál (vagy az egész Banggood-on?) nem látom még az eladó nevét sem, de lehet, hogy én vagyok béna. A legjobb, amit tehetsz, hogy vársz pár napot, nem foglalkozol vele (holnap is meglesz és a jövő héten is), és meglátod, hogy a kezdeti lelkesedés után hogyan fogod gondolni - ez sokszor segít.
(#) zenetom válasza tki hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Eddig én is hasonlóképp voltam, de utóbbi időkben amiket vettem cuccokat itthon, full hivatalos boltokban, hát csalódnom kellett.
Példa. Aqua-ban telefont vettem 130 ezerért, és gyakorlatilag alkalmatlan telefonálásra. Szó szerint. Annyit sikerült kiderítenem, hogy ez a széria valószínűleg Indiában készült, mert azoknál jelentkezik ez a hiba.
Na, ez itt már nagyon off, visszamegyek ON-ba.

Mindenesetre megfogadom tanácsod.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Azt én nem látom, hozzám aránylag gyorsan jöttek a dolgok, igaz már régen rendeltem, mert a konkurencia jobb lett. Ezektöl, mostanában csak akkor rendelek, ha europai raktárrol jön.
(#) nagym6 válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

A Hameg szkópot eladhatod, nincs szükség arra a 12 bites új mellett, semmi előnye.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Már jártam pórul a Banggood-on, plusz a refundhoz teljesíthetetlen dolgokat kértek (pl. csináljak videót arról, hogy egy akku kisebb kapacitású mint ami rá van írva), azóta nem vásárlok onnan.

Hát szerintem amennyiért megvennék, inkább porosodjon nálam itthon.
Viszont most nézem, van a Banggood-on más szállítási mód is, az már jóval barátságosabb.
Következő: »»   178 / 178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem