Fórum témák
» Több friss téma |
Valahogy éreztem hogy lehetetlen, a keresések alapján is , akkor kap egy 1/8 ast az talán többet ér mint patkolva
. köszönöm a választ. BekötésSziasztok.Segítséget kérnék egy régi Lehel hűtőszekrény hőfokszabályozó és lámpa bekötésében. Kivették a hőfokszabályozót, nem jelölték melyik drót hol volt, nekem kellene visszakötni. A képen látható drótok és szabályozó hogy passzolnak össze? A drótos kép alján lemaradt a lámpa kapcsoló, amit az ajtó működtet, erről egyik barna drót a lámpára, másik barna nem tudom hova. A négyeresben lévő barna és kék drót összekötésével indul a kompresszor, de nem azonnal, hanem kis idő múlva. Ennek így kell lennie, van valami időzítő a kompresszorban? Köszönöm.
Szevasz!
Hátha segít, bár az RANCO.. Ápr 29, 2025 válasz. A lábszámokaz nézd. Ha 10 percig előtte nem ment, akkor azonal indul, ha sűrűn próbálgatod, akkor késlekedik, ha ezt sokszor teszed, sioha többet nem idul Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
kompresszorudv.fagyasztos kompresszor,ha valakinek kellene.
Helló Olvashatatlan az adat tábla!
Ne a képre, hanem alatta a file névre kattints, akkor olvasható.
Még a képet nagyítva is olvasható.. Onnan van kivágva.
Hűtőgép javításSziasztok!Viszonylag jártas vagyok néhány dolog szervizelésében, de hűtőt még nem volt szerencsém javítani. Ezért is bátorkodom ide írni. Nézegetem a használt hűtőket (saját részre), amik nem működnek. Nagyos sok kultúrált darab van, de ez-az nem oké rajtuk. Pl.: nem indul el, elindul de nem hűt stb. Próbáltam utánanézni, hogy mik lehetnek a tipikus gondok, de igazából sok-sok hozzáértő kolléga van itt, akinek adok a szavára. Köszönöm, ha adtok tippeket, vagy szerviztanácsokat!
Szia! Lehetőleg olyat ne vegyél ami elindul de nem hűt, mert szinte 90%ban közeghiányos a kalorikus kör tömörtelensége miatt. Elég körülményes ,vagy esetleg teljesen javíthatatlan.
Mondhattad volna azt is, hogy olyat ne vegyen ami nem működik.
Ha így fogalmaztam volna, akkor elveszem a kedvét az esetleges javítástól. Gondolom saját részre szeretne másodlagosnak egy "kulturált" darabot. ( Kis szerencsével ha esetleg elektronika, vagy hőfokszabályzó probléma miatt lett kidobva akár még javítható is, persze értelmes anyagi keretek között.)
Samsung hűtő kompresszor leállSziasztok!Segítségeteket szeretném kérni,mert mindjárt megőrülök!!! Adott egy Samsung kombi 1 kompresszoros italadagolós hűtő,ami 3-4 óráig tökéletesen működik utána a kompresszor leáll és csak akkor kapcsol be újra ha kikapcsolom a gépet és újra bekapcsolom. Ha valaki tapasztalt már ilyen hibajelenséget és tudna nekem ennek orvoslásában segíteni,nagyon megköszönném!
Szevasz!
Ennyi információ gondolod elég, hogy a hőfokszabályzás megoldása egyértelmű legyen? Mert ott kéne "kotorászni".. ÓÜÖdv: StMiklos
Nem lehet hogy elérte a hőfokot és éppen olvaszt ? Nem kéne ki be kapcsolgatni , hanem elég időnként ránézni a hőfokra (ha megvan minden oké )
Szia!
2 darab hőfokszab van a gépben az egyik a mélyhűtőben a másik a sima hűtő részben az alsót kicseréltem,gondolod a felső okozhatja a problémát?Köszönöm!
Szia!
Nem ki be kapcsolgatom hanem 3-4 óráig működik tökéletesen(a hőfokok megvannak,mértem) majd kikapcsol és többet nem kapcsol be magától!
Mennyi ideig áll ? Tekerős vagy elektronikus szabályzó van benne ? Normál vagy inverteres kompresszor ? Az az adat amit leírtál nagyon kevés még a tippeléshez is nemhogy a "távgyógyításhoz" A típusszám sem ártana ha megtalálnád rajta . Olvasztáskor előfordulhat hogy fél akár egy órát is "csendben van" csak azután indul újra ...
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2025
Szevasz!
"Megszólitottál", válaszolok. Csatlakozom Kaqkk-hoz. Fogalmam sincs, semmi nem áll össze a kapott információk után, hogyan van megoldva a hőfokvezérlés, ami külön-külön(?) működteti a normál+mélyhűtőt. Az alsót cserélted, mondod, de mit tettél bele? Találgatni semmi értelme nincs. Üdv: StMiklos PáralecsapódásEgyik barátomnál az új Gorenje hűtő normál részében mindig vízfolyást tapasztalt.Azt vettem észre, hogy az ajtógumi eláll a bal felső sarkánál, rés van. Jobban megnézve; nem szorult eléggé a nútjában és kihúzta mágnes ereje. Visszatoltam a helyére. Azóta nincs új hír, hogy folyik-e. Szerintem lehetett ez az oka. Amúgy minden része rendben működik. Szakvélemény?
A "vízfolyás" természetes dolog ha a csepptálcában landol . Ha nem akkor a kifolyó van eldugulva . Az ajtószigetelés hibája csak növeli a víz menyiségét ...
Nagyon nem szeretem, de ezek ilyenek.
Hátsó falon verejtékezik, ha betolják hátra a parízert, akkor átázik, eldugítja a kifolyót. Ugyanakkor nem véletlen, hogy van benne gyárilag "kidugító, hasonlóan a WC keféhez".
De jobb, mint a régi Lehel, amit havonta le kellett olvasztani, olyan jeges lett körben a fagyasztója. Igaz ezeket meg hajlamos az ember elhanyagolni, mert nem lesz jeges.
Privileg(Lehel),ElectroluxSziasztok,a cimben szereplő hűtőkön kellene ajtógumit cserélni.Ha jól informálodtam a kugliban,a Privilég tömitése bepattintós,mig az Elektroluxé ragasztott.Jók az információim?Mielőtt rendelnék megerősitést szeretnék,elkerülendő a téves rendelést.Ebben kérnék segitséget.Köszönöm.
Miért kell megerősítés ? Menj be a spájzba és nézd meg .... Egyébként a leheleké mind csavarozott volt az ajtó bélés alá volt befordítva. Ha "megbillented" a gumit meglátod alatta az ajtóbélés csavarjait .
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2025
Mert nem az én spájzomban van.150km-re tőlem a képeket kaptam,egy nőtől ez se volt egyszerű.Ezért kérdeztem adattábla alapján.
Akkor sokkal egyszerűbb ha hűtőszerelőt hív aki meg tudja rendelni és fel is tudja rakni a gumikat .
Süti hűtő kompresszorSziasztok!Egy ismerős süti hűtője megadta magát, és nincs a közelben értelmes szerelő. Ezért kérek segítséget. A kompresszor felől csattogó hangok jöttek, majd leverte a biztit. Vagyis ők azt mondták, hogy a bizti ment le, de amikor megnéztem csak a fi relé megy le, és azonnal. Már el sem indul. Kérdésem, hogy lehet e a klixon, vagy a kompresszor meghalt? És mért a fi relé megy le, mért nem biztosíték? Köszi előre is.
Azért megy le a Fi-relé mert valami zárlatos a földelés (burkolat) felé.
Ugyan nem értek hozzá de ha csattogott, valószínűleg olyan mechanikai baja van, ami miatt megsérülhetett a kompresszor tekercselése. Csere és újratöltés hűtőközeggel, mert hűtőkompresszort kb. senki sem javít, nem éri meg. Az is lehet, hogy valamilyen elérhető helyen van a zárlat és azt hallották. Könnyen lehet, hogy csak a kondenzátor durrant ki (filléres tétel) vagy valamelyik vezeték/kábel sérült. Szét kell szedni és ellenőrizni (műszerrel) ezt-azt, nem sok jós van a fórumon, ennyi hibaleírással kb. eddig lehet eljutni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. köszönöm a választ.