Fórum témák
» Több friss téma |
Ha neked kell ilyen erősítő, akkor neked kell meghallgatni. Anno szerettem a QUAD405-öm hangját, nem volt vele problémám. Egy ideje már nyilván vannak ennél jobbak (meg rosszabbak is). Viszont nehéz definiálni, hogy mitől jobb... pl. mért paraméterekben? (zaj, torzítás, kimenő teljesítmény stb...) Vagy szebbek a középhangok egy másikban, vagy az énekhang, esetleg valamely hangszer. Vagy az egyik hangjában nem tetszik valami, ami a másikban igen? Érted... mindenki számára mást jelent az hogy: jobb erősítő...
A neten általában több a marketing, mint bárhol a világon. Aki eladni akar, az mindig a világ legjobb erősítőjét árulja, ami minden másnál jobb... A kritikusok meg mindenen fanyalognak, nekik semmi sem elég jó, és mindenben azt keresik, hogy miért nem jó. Nagy Gábor Pál... nem ismerős név számomra. Ettől még persze akár jó is lehet, vagy bármilyen, vagy akár rosszabb is. Egy erősítőnél azért megnézném a műszaki paramétereit is, bár sokan azt mondják, hogy a hangzásban nem ez számít, de egy "első szűrőnek" azért megteszi. Pl. ne legyen hallható alapzaja, ne legyen egyértelműen hallható torzítása, tudja az elvárt teljesítményt, normális kivitel legyen (egy "gányolmányt" nem vennék meg akkor se, ha az adott pillanatban jónak tűnik) stb... Aztán meg kell hallgatni. De hobbi elektronikáról volna szó, tehát inkább építeni, és utána hallgatni... Amúgy meg nem írnám le a QUAD-ot sem, attól még, hogy nem ez a hifi csúcsa, azért még nem rossz erősítő. Sőt sok rosszabbat is vehetsz, akár most is, sok pénzért... Idézet: „Nagy Gábor Pál... nem ismerős név számomra” A Gauss erősítőket ő gyártja. Megfontolásra érdemes dolgokat ír a blogján. Na csinált egy csúcs Quad-ot. Minden földi jó benne (katonai ellenállások, csúcs kondik, csúcs Opa), azt hiszem DCD3 modot gondolta tovább. Ő sem volt annyira elájulva a hangjától (jobbat várt). De nála azért más a szint. De ha még nagyon jó is lett volna, nem mondhatja, mert akkor mi lesz a Gauss-al? Hasonló szint, töredék áron? Én elkezdtem a képeiről tervezgetni a panelt, de nem emlékszem meddig jutottam. A hozzászólás módosítva: Szo, 15:25
tothbela-t kérdezd. A múltkor írta az audiofil-es topicban, hogy volt nála Gauss. Én is kérdeztem milyen. Kicsit szűkszavúan válaszolt.
Nagyon kíváncsi lennék én is egyre.
Így már ismerős. hatalmas marketing szöveg a weblapom. A technikai paramétereket keresni kell. Neuron vagy opteron végfokot néztem régen, jel/zaj viszony szempontból pl. nálam nem üti meg a mércét. Szerintem egy korszerű végfok esetében elfogadhatatlan, ha hallható nagyságú zaj van a kimenetén...
Konkrétan a QUAD405-nek is van hallható kis sustorgása, de csak hangszóróhoz egész közelre odahajolva hallható meg. Na de, egy 1MFt környéki áron kapható végfoktól ez már elfogadhatatlan.
Talán már írtam róla egyszer, hogy egy Optheron volt nálam javításon. Szerintem 120 ezer forintos áron bármikor megvenném. Vannak hibái, amiket orvosoltam a tulajnak.
Teljesen átlagos kapcsolás, néhány számomra értelmetlen részlettel. Egy kis csavar azért van a kapcsolásban, de mást nem találtam benne. Laterális mosfet vég Exicon 20n20/20p20 dupla magos fetekkel, meg fémtokos duál jfet LTP bemeneti fokozattal. A védelmi rendszeréről inkább semmit. Tönkre vágott egy drága hangsugárzó párt.
Így már beugrott, valóban beszélgettünk is róla korábban.
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:07
Hogy hogy szólhat azt nem tudom, de az elrendezése nekem nagyon tetszik, ott vannak a végtranyók szinte a pufferek tövében. Más kérdés, hogy ha forrasztani kell benne akkor horror, mert le kell szedni az egészet a bordáról.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |