Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Én ahogy olvasgattam, nem a határok feszegetése miatt nem ajánlják a 48V-os tápot. Hanem amiatt, mert nem sokkal nagyobb teljesítmény vehető ki vele, mint a 36Voltossal. Melegebben jár a chip benne feleslegesen.
Simán használhatod a 48V tápot.
Esetleg ha van a tápegységben trimmer, amivel a kimenet pontosan állítható, megpróbálhatod azzal a beállítható legalacsonyabb kimenetre állítani. Lehet hogy csak pár volt, de az is számíthat.
Köszönöm szépen!
Igen van (volt adj.) poti. Meg is nézem mi a legalacsonyabb. Köszönöm!
Supreme Electronic Echo - BBD delaySziasztok!Van egy Supreme Electronic Echo BBD visszhangosító berendezésem (Felépítésében nagyon hasonlít a Dynacord EC280-ra), aminek a hálózati trafóját szeretném cserélni - azonban semmi jelölés nem volt rajta. A tápnak az áramkörét megrajzoltam, ebből kiindulva tudtok ajánlani olyat, amivel lehetne helyettesíteni? Az áramkör után elvileg 15V-nak kéne kijönnie, ez van a elvezetve a többi részre. Köszönöm előre is!
Szia! Egy 15V AC kimenetű, hasonló térfogatú trafóval nem nyúlhatsz mellé.
Köszönöm a segítséget! Jó hétvégét!
LTspice analízisÜdv.Mennyire elfogadhatóak ezek a direktívák fázisméréshez? Csupán ismerkedési szakaszban vagyok a programmal. (Talán nem off téma, hisz 10-15 éve hozzátartozik a tervezéshez ezeknek a szoftvereknek a használata.) Powersoft Digam Q4004 CH3 protect világítSziasztok,Van egy Powersoft Digam Q4004 erősítő, aminél a CH3 protect LED világít. Sem égés nyom, sem zárlatos alkatrész nincs. Mivel duplán van benne ugyan az, így könnyű mihez hasonlítani. Lehet a csatlakozós panel esetén kontakt hiba a tű soroknál? Köszi a segítséget! CREST CA 9Üdv.Crest Audio CA 9 végfokkal befürödtem a hamis 2sa1302/2sc3281 tranyókkal... Kérdésem milyet érdemes beszerezni ezek helyet.? A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2025
Nem is annyira a típus a lényeg, hanem hogy hol vetted?
FDH (Farnell), Mouser, itthon esetleg RET így hirtelen. Az a pár egyike a legnagyobb számban hamisított végtranyóknak.
Nekem már volt gond a Mouserrel, viszont a probléma megoldó képességükkel nincs panasz...
Mennyi a postaköltség, ha rendel tőlük az ember pár apró félvezetőt?
Esetleg van valami minimum limitár, vagy akár 1-2 db akármit is elküldenek?
A bal oldalin az a kis maszat volt a szilícium?
![]() Egy közepes BC tranzisztorban nagyobb van.
6000Ft ha pár apróságot rendelsz. De nettó 15000Ft rendelési érték fölött ingyenes, és nagyon gyors a szállítás. Esetleg érdemes páran összeállni egy rendelésre.
Mi volt a gond velük? Ha jól sejtem, nem az alkatrészek minősége. Egyébként +1 szavazat a Mouser-re.
Ige az a kis gyufahegynyi maszat.. A másik egy eredeti régi darab.
Sajnos de, az alkatrész minőségével volt a baj... MJL21194, MJL21195 párral volt bajom...
Következő volt a gond... Az utóbbi időben sokszor szaladtam bele hamis alkatrészekbe. Ez miatt építettem egy egyszerű szatikusan tesztelő áramkört, ami egy áramgenerátor - itt jegyzem meg, hogy reloop kolléga segitett - és a teszt feszültség - itt 250V Uc-e - hatására 100mA-t hajt át a vizsgált alkatrészen. Megjegyzem eszembe nem jutott a tesztelés míg bele nem futottam anno egy IRFP640/9640 hamis fetes történetbe.... Előtte meg egy MJ15022/15023 vásárlásba... Nagyon sok éven keresztül nem foglalkoztam az adatlapokkal vagyis igen, de az SOA értékkel soha... Nos ez a tranzisztor (MJL21195) 250V Uc-e feszültséget tud... igen, ha 25°C, és max 300mA halad rajta át. A Mouser-től vásárolt alkatrészeknél csak a "P" típusnál nemhogy 250V Uc-e feszültséget nem bírt el, de változóan 100-130V, és folyamatosan emelkedő áram mellett teljesen kinyitott... míg az "N" párjainál ez a letörés csak 340-360V körül történt meg, míg a 100mA folyamatosan fennált, és nem változott. Idézet: A Mosuser-nek írtam levelet, és leírtam az észrevételemet. Válaszukben kérték a vizsgálatról képeket, a tesztelő áramkör rajzát, és a tesztelésről egy videót. Eztután válaszoltak, és már akkor küldtek 2db általuk is tesztelt MJL21195-t. Azt kérték, hogy teszteljem le a saját tesztelőmmel, és ha jók, akkor küldik a fentmaradó darabszámot. A teszt sikeres volt, és ezen új tranzisztorok is tudták a 300V feletti tartősságot 100mA terhelésen. Problámakezelésben csillagos ötös... „Itt azért a jók is fűtötték rendesen a hűtőbordát”
Engem is érdekelne ez a tesztáramkör, ha publikus.
Én elvileg jó helyről vettem régebben ilyen tranzisztor párost. Külön, zárt, feliratozott zacskóban a meghajtók is. Az indításnál a korlátozó izzó rövid idejű félfényes izzásból megvilágosodott...
![]() A 2SA elszállott a meghajtójával együtt. Akkor szépen kihajítottam mind a négyüket és egy ezeréves, korai házimozis erősítő 4 tranyóját tettem bele, semmi probléma nélkül indult, megy... A teszt jó gondolat, sok munkát meg lehet spórlani. ![]()
Megteszteljük és meglássuk kijön-e a kűködtető füst.
![]() Az előfok rendben van. Végtranyó nyitófeszültség letekerve 0,4V. Meg is hallgattam teljesen kivezérelve nem mutatott problémát.
Eszembe jutott egy régebbi javítás alkalmával amit Reloop vezényelt le szintén hamis tranyókba futottam és javaslatára teszteltem az újakat. Ez lenne az.?Bővebben: Link
Üdv.
Ez volt a teszt áramkör. Nyilván ez a "P" típus, az "N"-él át kell fordítani a kapcsolást. A két db 100k elleállásból az egyiket egy kapcsolóval kötöttem sorba utólag, így az áramgenerátor árama változtatható.. A 60W izzó a pusztulást hivatott elkerülni... de ettől fuggetlenül volt, hogy így is elhalálozott az alkatrész.. Bár nálam az elektroncsöves tápot védte a zárlat ellen..
Tápellátás kiszámítása ,TDA7386Sziasztok. Van egy tda7386 -os végfok ic-vel épített autós erősítőm. Abban kérnék segítséget ,hogy mekkora telljesítményű hálózati adapter kellhet hozzá ,hogy biztonsággal üzemeljen? Örülnék ha az alábbi megfelelne e célra.Köszönöm.
Szia!
Elvileg 18V és 4.5A kellene. Az adaptered nem tudja ezt és nem is erre való. A hozzászólás módosítva: Szo, 23:46
|
Bejelentkezés
Hirdetés |