Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kis teljesítményű 3 fázisú betáppal 1 fázisú nagy teljesítmény kivétele
Témaindító: fefe9, idő: Júl 26, 2025
Titok. Tudod, a kérdezők általában 2-3 heti faggatózás után hajlandóak végre elárulni, mit is szeretnének.
![]()
Nem teljesn minedegy? Kevés a kakaó a hegesztőgépnek.
Idézet: Egy példa, hasraürésszerű számokkal: adott melót 80 A hegesztőárammal 30 perc alatt lehet elvégezni. 180 A-rel 12 perc alatt. „gőzöm sincs, mit is akarsz hegeszteni ekkora teljesítménnyel”
Nem csak az idő számít. Ha túl kevés az áram, kicsi lesz a beolvadás. De ekkora áramokat ipari környezetben használnak.
Egy lehetősége még van. Corgon (kevert) védőgázzall azonos eredményhez kevesebb áram kell. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2025
Erre válaszolok, mert pont ehhez illik. 220/380-as Hetra olcsón megvehető és átalakítható autotrafónak 2 fázisról 230 V-ra.Hetra 220/380
Így a 30 A-ből hatásfokot is figyelembe véve 20A körül megáll a fázisonkénti áramfelvétel.
Szia!
Ugyan ezt a megoldást elektromos autó töltésnél láttam-
Teljesen mindegy, hogy miről van szó. Csak próbáltam más lehetőséget is felvázolni.
Én (mint hegesztő) csak azért írtam, mert valóban el lehet végeztetni egy melót szakosodott céggel mondjuk két nap alatt, meg el lehet vele otthon is mókolni ha nincsenek meg hozzá a szükséges feltételek, akkor akár két hétig is... (Van az a mondás, hogy ...szarból várat...). Meg akár még olyan verzió is lehet, hogy ha rendesen be van gyökölve, akkor sima hobbi géppel is (kevés árammal) meg lehet csinálni felrakó varrattal. Mindenki eldöntheti melyik a számára megfelelő út.
Lelke rajta, ő tudja mit akar...
Csak ha már erre jár valaki, érdemes lehet több nézőpontot is megvizsgálni, aztán majd kitalálja, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, vagy inkább az ő esetében a kivitelezhetőbb. "Egy melóért" nem biztos, hogy valóban érdemes hálózatbővítésben meg szabványosításban meg ki tudja miben gondolkodni. Főleg úgy, hogy lehet sose lesz rá szükség újra.
Már 1 hónapja nem néz vissza a kérdező, úgyhogy már nem érdekli a téma..
Írta: "... mivel visszatérő problémám ...". Igen, valóban három fázisú gépet kellett volna vennie, de ha már így adódott, megoldást keres(ett) adott problémára.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2025
Sziasztok!De igen…. Időnként vissza nézek,ha már az én gondommal fel lett dobva a labda…. Végre pár nap ráhúzás után sikerűlt végig kínlódni a tervezett munkát… Legközelebb nem fogok ennyit kínlódni, azt megígérem.A munka nagyját a 3 fázisú hagyományos véddőgázossal (180 A) megoldottam, bár az utolsó pár varratnál zárlatba ment a graetze, hiába kapott extra hűtést a gép, és az egyfázisúval kellett befejeznem. Tudom parasztvakítás, de máskor is működött a jó hosszú hosszabbítós trükk, megoldottam az a lényeg. Nem mostanában fogok 10-12 mm-es vastag tartókat hegeszteni otthon.Ami a lényeg, gondolkodóba ejtett a hálózat fejlesztés.Keret van rá, 2,5- ős réz van mindenhova behúzva , fi rellézve, igaz nincs szabvány műanyag doboz, de egye kukac, azt ki tudom cseréltetni, csak az idő a kérdés…. Keveset vagyok otthon…pillanatnyilag az a legnagyobb bajom. Köszönöm szépen, hogy ennyit gondolkodtatok a segítségen… Talán más is kerülhet ilyen helyzetbe. Ebből tud majd okulni….
|
Bejelentkezés
Hirdetés |