Fórum témák
» Több friss téma |
Hosszban mekkora helyed lesz?
Árukereső lista: link A mostani quadronál a 1030 gyengébb, a 1050 erősebb. A listában az 50 feletti kártyák, amik szóba jöhetnek, ebből az intel a310-nél jobban jársz egy amd rx6400-zal (az áruk megegyezik, de az útóbbi jelentősen jobb). Valószínűleg hosszban is szűkösen leszel, ezért mondjuk ilyet nézz: Link Ha használtat nézel, akkor legalább nvidia gtx1050-est keress, csak a fene se tudja van-e low profile kivitelben.
Szia!
Ha nem kapsz LP K2200-at akkor GTX1650TI-t vennék mert a low profile kártyák közül azok a legújabb generációsak (az RTX-ekből már nem adtak ki LP variánst) és a teljesítményfelvételük még pont belefér a PCIE csatlakozó által szolgáltatott 75W-ba. A másik témához most nincs ötletem.
A GTX1x50TI-k mindig erősebbek mint az elvileg nagyobb GTX1x60-ak.
Innen szemezgethetsz: https://hardverapro.hu/apro/geforce_gtx_750_ti_1050_1050_ti_1650_gt...s.html
Végtelenül nevetséges, de nagyon régen nem láttam már én sem egy rendes mixert (Windows-on), amin egy panelen látni a rendszerrel felsoroltatható összes hangcsatornát és beállításaikat áttekinthetően és kényelmesen használhatóan. Pedig időnként kellene. Emlékszem, hogy régen létezett ilyen, és barkácsolni sem olyan nehéz, csak a világban előforduló sokféle konfigurációt macerás kitesztelni, hogy jól működik-e velük a program, de azt nagyon. Amúgy persze létezik minden a DJ-keverőpulttól a nem tudom, miig, de egy sima mixer...
Miután úgy 13 év alatt már majdnem sikerült a Microsoftnak a régi Kezelőpultból az új Beállításokba migrálnia a hangbeállításokat is, a Windows 11-ben kezd egészen használható lenni a beépített felület, de a valóban kényelmestől messze van, billentyűshortcut-okat sem lehet beállítani stb. A szokásos minőség... Ha csak a kimeneti csatornákról van szó, akkor erre hivatkozik mindenki, de szerintem harmatgyenge: EarTrumpet. Nyílt forrású és még díjat is nyert, csak tudnám, hogyan: https://apps.microsoft.com/detail/9nblggh516xp?hl=hu-HU&gl=HU Modern UI-os, de ebben az esetben nem probléma. Ez is valami... A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2025
Köszi, M$ áruház nélkül elég nehéz volt felvarázsolni, de működik (iot ltsc verziót raktam fel).
Az mondjuk vicces, hogy ez win7 alatt még alapból jól működött, külön app nélkül is.... A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2025
Köszi figyelni fogom a hw-aprót. Amit linkeltél azt már néztem, de a csatlakozó konfigon még variálok (inkább DP kellene), ill le kell mérnem mennyi hely van a házban.
Ez a kicsi ház hátránya, de a PC baráti áron volt szerintem, nem akartam kihagyni, bár ez a win10 egy szívás a kényelmes win7 után. Sorban jönnek a megoldandó problémák, némelyik már ok., de még van. Az a vicces, hogy lassan lejár a támogatás és még mindig rossz benne egy csomó dolog. Mondjuk pont ezért lett iot ltsc verzió, kevesebb a sallang, és még néhány évig kap frissítéseket.
Bármi legyen is a Microsoft kamu reklámszövege a régebbi op. rendszerei támogatási hátteréről, nekem pl. a múlt héten mégis érkezett az általam használt Windows7-hez egy új frissítés!
Rezgett a léc, hogy felkűzdjem erre a gépre is a win7-et, de végül nem erőltettem (i7-4790-ről váltottam i9-9900-ra). Az USB3-at régebben behekkeltem egy W7 telelőpítőbe, talán még az nvme SSD-t bele lehetne erőszakolni, de a prociba épített UHD630-hoz szerintem nincs w7 driver.
Egy másik 7. generációs intel PC-re raktam win7-et, abban a HD630-hoz is már hekkelt drájvert kellett bányásznom - de végülis működik (most ez a Tv melletti médialejátszó). Viszont , hogy a w10 mellett is mondjak valamit: az USB kezelése jobb. Az egyik DAC instabil volt w7 alatt, de w10 alatt az most megy. Persze még lehet, hogy valami felbosszant annyira a w10-ben, hogy mégis nekiállok w7-et feltenni, de tuti, hogy az is szívás lenne mire minden működne benne. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2025
A Microsoft Security Essential (víruskereső) nekem nem is olyan régen még frissült a w7-ben, ill. nem maga a program, hanem csak a vírus adatbázisa.
Szerintem máig minden nap frissül.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2025
A vírus-adatbázis, de nem a program. Nincs kiadva újabb verzió.
Kézzel kell kiválasztani, hogy melyik vírusvédelmi termékhez szeretnéd letölteni az aktuális adatbázist, erről szól az az oldal.
Igen. A vírus-adatbázis. Az a lényeg.
A képen a dátum volt a lényeges nem a kézimunka. Nálam automatikusan frissül. De annak is jól jön aki nem engedi ki a netre.
Erre az üzenetre válaszolgattunk: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2665402.html#2665402
Egyébként ez még kevés lehet a biztonsághoz, ha a sérülékenységek nincsenek javítva, és kiderül csak egy valóban problémás, kritikus hiba. A Windows 10 is addig lesz jó, amíg egy olyat nem talál valaki. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2025
Idézet: A vírus-adatbázis frissítés az nem frissítés? Nem tudunk többet hogy ő milyen frissítésről beszélt.„Erre az üzenetre válaszolgattunk” Idézet: Ez így van, de még mindig több mintha a vírus-adatbázis sem frissülne. „Egyébként ez még kevés lehet a biztonsághoz” A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2025
Nem, ez ebben az értelemben, ahogy fel lett dobva (lásd lejjebb) nem frissítés, nincsenek az op.rendszer és tartozékainak kódjaiban biztonsági hibák (konrétan semmi) javítva, nem készülnek patch-ek. Ha kiderül valami kritikus hiba, ami kihasználható és nem képes a vírusvédelem megfogni, mert nem olyan jellegű, az képes kárt tenni saját és mások gépében is (botnak felhasználni az adott gépet stb.).
Azzal lett meggyanúsítva az MS, hogy hazudik a frissítésekről, hogy megvegyék az újabb Windows-okat, de titokban azért frissít - ez butaság: "Bármi legyen is a Microsoft kamu reklámszövege a régebbi op. rendszerei támogatási hátteréről, nekem pl. a múlt héten mégis érkezett az általam használt Windows7-hez egy új frissítés!" A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2025
Így van ahogy mondod. Ezeket senki sem vonta kétségbe.
Az eltérés ott van hogy a vírus-adatbázis frissítést te nem tartasz frissítésnek, én és faz1 viszont igen.
A szakma és a világ legnagyobb része másként érti, de nem baj.
Úgy értem, nem baj, mert én is sokszor jártam már így. Csak siettem. : -)
Tápegység és/vagy BIOS frissítés és/vagy másik szett RAM-mal való tesztelés és/vagy ezen RAM-ok tesztelése másik gépben.
Nos a nagyobb teljesítményű VGA-k általában mind azzal végzik, hogy a BGA elenged.
Remélem ezzel még nem lesz ilyen gond. A VRM hűtőbordán a mérést nem tudtam összehozni de kézzel hozzáérve a bordához vagy a lábánál lévő induktivitáshoz szinte sütött nem lehetett hozzáérni. Amiket kipróbáltam/módosítottam: - Frissítettem a BIOS-t a legutolsó nem béta verzióra - Átpakoltam a memóriákat másik foglalatba - Beszereltem egy 12cm ventit a gépház tetejébe (elég nagy gamer gép és szerencsére minden van kialakítva a gépházba) ami pont a VRM hűtőbordára és az alatta lévő induktivitásokhoz tolja a levegőt így már kézzel is csak éppen langyosnak mondható. Többször lefuttattam a Memtest86 USB-ről indítható változatát és minden esetben lefutott hiba nélkül. Egyenlőre további "tesztelésen" (a fiam játszik rajta) a gépezet meglátjuk előjön-e újra a hiba. Köszi a segítséget mindenkinek. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2025
"A VRM hűtőbordán a mérést nem tudtam összehozni de kézzel hozzáérve a bordához vagy a lábánál lévő induktivitáshoz szinte sütött nem lehetett hozzáérni."
A helyedben ellenőrizném a hűtését, a FET-eken lévő thermal pad-eket vagy a hővezető "gyurmát".
Az szívás? Hmmm.
Nekem tegnap például teljesen elszállt a számítógépembe beleépített II. számú - "ADATTÁR" nevű winchesterem, minden eddigi meglévő fontos adatom totál láthatatlanná lett. Tehát a tényállás - lehet szépen kiszerelni az asztalból, majd szétbontani a gépet, és kijavítani a problémát. Nálam az ám az igazi nagy hardveres probléma és szívás. Nemrég az I. számú - RENDSZER nevű winchesterem adta be hasonlóan az unalmast, akkor maga a gép be sem indult! Akkor is volt ám gépház kibelezés, szétszerelés. Azonban akkor hamar megoldottam a kérdést, mivel levettem a vinyóról az elektronikus vezérlőpanelt, s átcsiszolgattam a mechanikával érintkező összes kontaktusát. Így az rögtön megjavult, és visszamehetett a gépbe, és mellesleg azóta is megy. Remélem, ennél a bajnál is csaknem ugyanez lesz a gondom. (Holott ezek már nem ATÁ-s hanem SATÁ-s vinyók, amelyek talán kissé újabbak)
A HSA érintkezőpad sor megcsiszolása általában többet árt mint használ mert egy speciális aranyfüst bevonat van rajtuk amit ha lecsiszolsz vagy megsértesz akkor csak romlik az átviteli képessége ráadásul idővel hamarabb és jobban eloxidálódik a pad. Azt max. 99.9%-os izopropil alkoholba mártott fültisztító pálcikával szabad megtörölgetni, de semmiképpen sem végigkaristolni.
Egyszer egy számítógép szerviztől kaptam ajándékba egy Seagate Game Drive ST2000DX0002 -t ami nem pörgött fel, ezért szétszedték és jó karcosra megkapargatták a motor és a fejblokk érintkezőit gondolva, hogy biztos kontakt hibás (de persze nem jutottak vele eredményre). Amit ők nem tudtak, hogy ez egy SSHD (egy SSD és HDD egybeépítve, kívülről egy eszköznek látszó rendszerként), és mint minden ilyennek a lelkivilága annyira komplex, hogy pl. az SSD rész NAND memóriájának a hibája miatt akár fel sem pörög, így teljesen más logika szerint kell rajta hibát keresni mint egy különálló SSD-n vagy HDD-n (egyébként a NAND hibából adódó fel nem pörgés típushiba náluk). Bingó, mert amikor a meghajtó hibalogját kiolvastam kiderült, hogy ebben az esetben is ezért nem pörgött fel - tehát teljesen feleslegesen karistolták szét a panelját, gyakorlatilag kárt okozva vele. Annál is inkább felesleges az adataid menthetőségét kockáztatnod mert a Windows saját maga okozza a mostani meghajtó eltűnéseket: ezzel van tele az egész internet. A Microsoft által beígért javítás a már meghibásodott meghajtókat nem fogja sem helyrehozni sem a róluk elvarázsolt adatokat helyreállítani, csak azt előzi meg, hogy a későbbiekben ilyen történhessen. Viszont ettől függetlenül az adataid helyreállíthatóak: tudok segíteni benne.
"Nekem tegnap például teljesen elszállt a számítógépembe beleépített II. számú - "ADATTÁR" nevű winchesterem, minden eddigi meglévő fontos adatom totál láthatatlanná lett."
Olyan típusú winchester nincs, hogy "ADATTÁR". Mi a pontos modellszáma? Pl.: WD20SDRW-11VUUS0 vagy ST4000DM008, stb. "Nemrég az I. számú - RENDSZER nevű winchesterem adta be hasonlóan az unalmast, levettem a vinyóról az elektronikus vezérlőpanelt, s átcsiszolgattam a mechanikával érintkező összes kontaktusát. Így az rögtön megjavult, és visszamehetett a gépbe, és mellesleg azóta is megy." Illetve nagy esélye van annak is, hogy nem a karcolgatástól javult meg hanem a kikapcsolás - bekapcsolástól (power cycle), mert olyankor a firmware-jében több paraméter frissül aminek az aktualizálása szükséges a működéséhez. Nem minden az aminek látszik. ![]()
Szerintem a túlmelegedő vrm végett kapcsolhatott le a gép.Ha nem bírtad ott tartani a kezed akkor valószinű hogy 80-90 fok is lehetett,de még ha túl is melegedett vissza kelett volna vennie a teljesítményt és nem lekapcsolni.Majd írj a fejleményekről hogy jó e lett a plusz venti meg bios frissítés után.Nekemis Ryzenem vantudok pár dolgot róluk.
Köszönöm, hogy nyomatékosítottad!
![]() Win10 hibaüzenetA csatolt hibaüzenet ismerős valakinek? Mit lehet ezzel kezdeni? Véletlenszerűen, (netezés közben) dobta fel... de már máskor is előfordult. Amúgy látszólag minden működik.A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2025
Köszi szétnéztem, töröltem a feladatütemezőből. De süsdmeg, lassan lejár a támogatása a win10-nek, és még mindig ilyen hibák vannak benne!? Nincs egy hete, hogy feltettem, és napi szinten keresek foltozásokat a különféle hibákra. Mondjuk sok dologra van megoldás (néha 3. fél szoftvere), de ezeknek egy része olyan dolog ami win7, win8 alatt még alapból jól működött, most meg foltozni kell.
Felesleges káromkodni. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2025
Moderátor által szerkesztve
Többet én sem tudok, de többen állítják, hogy a W10 (+ a 8 is) egy eltolt konstrukció lett...
Azért jegelték mihamarabb és adták ki a 11-et. Kb olyan hasonlóságot képzelek el, mikor annak idején az Xp helyett kihányták a vistát. Nem sokan ismerik ugyan, mert utána a hetes leverte, a vista meg labdába se tudott rúgni igazán. |
Bejelentkezés
Hirdetés |