Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mini TV adó

Témaindító: Neszeszellem, idő: Júl 13, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 7
(#) jdani válasza Novak hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

de ha másnak működik, akkor nekem is kell mennie minden módositás nélkül nem?
(#) Novak válasza jdani hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

Jó, akkor szenvedj vele tovább.
Üdv
(#) jdani válasza Novak hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

nem, neharagudj, én nem azt mondtam, hogy rosz az ötleted, én csak azt kérdeztem, hogy nekem miért oyaln csunya a kép, ha másnak jó. valahol csak nállam lehet a hiba.
(#) Novak válasza jdani hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Semmi gond, csak ahogyan az előző hozzászólásomban is írtam, egy-két géppel vagy videóval csinál csak ilyet. Nem mindegyikkel. Nekem itthon például 5 videóforrásból csak 2nél csinált ilyet. A leírt módon viszont sikerült korrigálnom a "hibajelenséget". Ezenkívül a trimmer-ellenállással is sokat lehet javítani/rontani a képminőségen. Van egy 2X2 cm-es kis kamerám, az mondjuk csak egyetlen konkrét beállításnál ad értékelhető képet (bárhová máshová állítom a trimmert, akkor vagy csíkos a kép, vagy nem látszik semmi). Szóval próbálkozni kell türelmesen.
Egyébként az alktrészek lábait vágd a lehető legrövidebbre, mindent ültess le a panel szintjéig! Sokat számít stabilitásban és minőségben!
(#) jdani válasza Novak hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

aha. bár nekem ez az ellenállás sokat nem segített, de újraépítem. és ha újraépítem, akkor az alkatrészeket szorosan egymás mellé, vagy távolabb ültessem egymástól?
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Szept 13, 2008 /

ujraépittetem, és ugyan az a rossz kép jelenik meg. kikerestem a plazma tv-n 90%-os a siker a kép szép, picurkát olyan mintha el lenne húzva, de az tökéletes, viszont a hang, az ne jó. nagy zúgás. azt hittem hogy néma lesz, vagy annak zúgni kell?
(#) Novak válasza jdani hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

Nem kell némának lennie. Ahhoz egy audio fokozatot is építened kellene hozzá, és jel nélkül hagyni, hogy néma legyen. A zúgás természetes.
(#) jdani válasza Novak hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

eléggé gerjedékeny. ha beállítok egy jó képet, akkor elmegyek a tv- és az adó közt, akkor elromlik a kép, stb. mit lehetne ezzel kezdeni? ha pl- bedobozolom, és beteszem egy stabil helyre?
(#) jdani hozzászólása Ápr 29, 2009 /

Hali. Újra rámjött a TV adó korszak Ahányszor megcsináltam, sosem volt jó képem a TV-n. KB 7x már megcsináltam, és sose volt jó. Ez már nem lehet véletlen.... :S mi lehetne a gond?... egyszer emlékszem, hogy a nagy TV-n, egy digitális hangolásún, egyszer szép képet találtam, de egy másik TV-n, ami közelebb volt az adóhoz, nagyon rossz képet fogtam... mi lehet a gond?
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Ápr 30, 2009 /

Nemtudom, hogy egy régebbi linkednél látható fotókon a te adód látható-e. Ha igen, vagy ha nem de hasonlóan néz ki, akkor az is lehet a hiba oka, hogy nagyon hosszúra vannak hagyva az alkatrész lábak. Ezek mind antenna ként működnek. Úgy próbáld megépíteni, hogy minden alkatrész a lehető leg közelebb legyen a panelhez. A felesleges lábakat csípd le. A nyák terv is úgy enne jó, hogy minél nagyobb része legyen test potenciálon. Szerintem ezekkel a módosításokkal jobb eredményre számíthatsz.
(#) Novak válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 30, 2009 /

Nem tudom. Antennaként. Legközelebb. Nyákterv.

Egyébként igazad van. Nem néztem jdani alkotását, de ezek valóban rengeteget számíthatnak!
(#) jdani válasza Novak hozzászólására (») Ápr 30, 2009 /

Minap készítettem még egyet, ahol az alkatrészek, már a nyákig voltak ültetve. Igaz ezzel a mostani építményemmel még nemigen sokat játszottam, hogy valami jó eredményt elérjek, de azért próbálkoztam fele. A nyák alsó része a test szinte abból van a legkevesebb a nyákon

DSC00017.JPG

(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Ápr 30, 2009 /

Próbáld úgy átrajzolni, hogy szinte az egész alja test legyen és "follyon" be a többi "sziget" közé azok méretét pedig vedd minimálisra. Különösen az antennáét.
(#) Novak válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 30, 2009 /

Antenna méretét minimállisra? Minek? Vagy a nyákon az antenna csatlakozási helyére gondoltál? Az sem tul kritikus. Ott már mindegy. A tranzisztor körül ügyeskedjen inkább.
(#) jdani válasza Novak hozzászólására (») Ápr 30, 2009 /

Most ma már nem akaródzik rajzolgatni, majd holnap megtervezem. És akkor megpróbálom úgy, hogy lehető legtöbb rézréteg, a test legyen.
(#) jdani válasza Novak hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Egyébként hogy lenne jobb? ha az alkatrészek, minél közelebb vannak egymáshoz, vagy minél távolabb? vagy az elhelyezésük nem fontos?
(#) jdani hozzászólása Máj 1, 2009 /

Garantáltan jobb a hatás. Végre. A nyák nagyrésze GND. És egy régebbi tipp szeint tettem a táphoz egy 1000µF-os kondit, és egy 100nF-osat. azon a TV-n amin eddig soha nem értem el jó képet, most azon is jó kép van, bár lehetne jobb is. Szin is van rajta, de néha ,,fut,, a kép. Bár szerintem ezt csak jól be kell állitani. Egy mini kabera van rákötve. Ha hozzáérek a kamera felületéhez, elromlik az adás. miért?
(#) Medve válasza jdani hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Vélhetőleg kiszivárog rá a nagyfrekvencia. Hidegíteni kellene a tápot.
(#) jdani válasza Medve hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

micsoda kifejezés ezt hogy oldjam meg?
(#) Medve válasza jdani hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Pedig ezt igy hívják Pl egy 10uH nagyságrendű tekerccsel meg lehet akadályozni a nagyfrekvencia visszajutását a tápba. itt egy példa rá, a kollektor és a táp közötti részletre gondolok.
(#) lougi hozzászólása Máj 2, 2009 /

Üdv mindenkinek! van egy Wireless FM Transmitterem de kicsi a térereje hogyan lehetne megnövelni? 20-30 méterre?
(#) jdani válasza Medve hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Ez megfelelő a célra? vagy ez nem is olyan értékű? amúgy hova is forrasszam?

DSC00037.JPG

Próbának jó lesz, hogy hova tedd, azt nem tudom, mert nem ismerem a kapcsolásod, de a tápfesz ágba kellene, sorosan.

ez az a kapcsolás. Tehát tegyem a + táp közé sorosan?

Igen, minél közelebb a rezgőkörhöz. De használj még egy 100µF-100nF párost is, ahogyan az én linkem mutatja

nekem az már ottvan 1000µF és 100nF
(#) 9666 hozzászólása Jan 11, 2010 /

Szerintetek működőképes elgondolás lenne az, ha egy webkamerát kötök a video bemenetre úgy, hogy a két szélső csatlakozót 5V-ra kötöm, a két középsőt pedig a bemenetre, az árnyékolást pedig sehova?
(#) 9666 hozzászólása Jan 17, 2010 1 /

(#) Medve válasza 9666 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Nem...Bár a webkamera működne.
(#) 9666 válasza Medve hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

És hogy lehetne ezt a módszert működőképessé varázsolni? Egyébként erre az adóra gondoltam:Bővebben: Link
Következő: »»   5 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem