Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mini TV adó
Témaindító: Neszeszellem, idő: Júl 13, 2006
Témakörök:
de ha másnak működik, akkor nekem is kell mennie minden módositás nélkül nem?
nem, neharagudj, én nem azt mondtam, hogy rosz az ötleted, én csak azt kérdeztem, hogy nekem miért oyaln csunya a kép, ha másnak jó. valahol csak nállam lehet a hiba.
Semmi gond, csak ahogyan az előző hozzászólásomban is írtam, egy-két géppel vagy videóval csinál csak ilyet. Nem mindegyikkel. Nekem itthon például 5 videóforrásból csak 2nél csinált ilyet. A leírt módon viszont sikerült korrigálnom a "hibajelenséget". Ezenkívül a trimmer-ellenállással is sokat lehet javítani/rontani a képminőségen. Van egy 2X2 cm-es kis kamerám, az mondjuk csak egyetlen konkrét beállításnál ad értékelhető képet (bárhová máshová állítom a trimmert, akkor vagy csíkos a kép, vagy nem látszik semmi). Szóval próbálkozni kell türelmesen.
Egyébként az alktrészek lábait vágd a lehető legrövidebbre, mindent ültess le a panel szintjéig! Sokat számít stabilitásban és minőségben!
aha. bár nekem ez az ellenállás sokat nem segített, de újraépítem. és ha újraépítem, akkor az alkatrészeket szorosan egymás mellé, vagy távolabb ültessem egymástól?
ujraépittetem, és ugyan az a rossz kép jelenik meg. kikerestem a plazma tv-n 90%-os a siker
![]()
Nem kell némának lennie. Ahhoz egy audio fokozatot is építened kellene hozzá, és jel nélkül hagyni, hogy néma legyen. A zúgás természetes.
eléggé gerjedékeny. ha beállítok egy jó képet, akkor elmegyek a tv- és az adó közt, akkor elromlik a kép, stb. mit lehetne ezzel kezdeni? ha pl- bedobozolom, és beteszem egy stabil helyre?
Hali. Újra rámjött a TV adó korszak
![]()
Nemtudom, hogy egy régebbi linkednél látható fotókon a te adód látható-e. Ha igen, vagy ha nem de hasonlóan néz ki, akkor az is lehet a hiba oka, hogy nagyon hosszúra vannak hagyva az alkatrész lábak. Ezek mind antenna ként működnek. Úgy próbáld megépíteni, hogy minden alkatrész a lehető leg közelebb legyen a panelhez. A felesleges lábakat csípd le. A nyák terv is úgy enne jó, hogy minél nagyobb része legyen test potenciálon. Szerintem ezekkel a módosításokkal jobb eredményre számíthatsz.
![]()
Nem tudom. Antennaként. Legközelebb. Nyákterv.
Egyébként igazad van. Nem néztem jdani alkotását, de ezek valóban rengeteget számíthatnak!
Minap készítettem még egyet, ahol az alkatrészek, már a nyákig voltak ültetve. Igaz ezzel a mostani építményemmel még nemigen sokat játszottam, hogy valami jó eredményt elérjek, de azért próbálkoztam fele. A nyák alsó része a test
![]() ![]()
Próbáld úgy átrajzolni, hogy szinte az egész alja test legyen és "follyon" be a többi "sziget" közé azok méretét pedig vedd minimálisra. Különösen az antennáét.
![]()
Antenna méretét minimállisra? Minek? Vagy a nyákon az antenna csatlakozási helyére gondoltál? Az sem tul kritikus. Ott már mindegy. A tranzisztor körül ügyeskedjen inkább.
Most ma már nem akaródzik rajzolgatni, majd holnap megtervezem. És akkor megpróbálom úgy, hogy lehető legtöbb rézréteg, a test legyen.
Egyébként hogy lenne jobb? ha az alkatrészek, minél közelebb vannak egymáshoz, vagy minél távolabb? vagy az elhelyezésük nem fontos?
Garantáltan jobb a hatás. Végre. A nyák nagyrésze GND. És egy régebbi tipp szeint tettem a táphoz egy 1000µF-os kondit, és egy 100nF-osat. azon a TV-n amin eddig soha nem értem el jó képet, most azon is jó kép van, bár lehetne jobb is. Szin is van rajta, de néha ,,fut,, a kép. Bár szerintem ezt csak jól be kell állitani. Egy mini kabera van rákötve. Ha hozzáérek a kamera felületéhez, elromlik az adás. miért?
Vélhetőleg kiszivárog rá a nagyfrekvencia. Hidegíteni kellene a tápot.
Pedig ezt igy hívják
![]()
Üdv mindenkinek! van egy Wireless FM Transmitterem de kicsi a térereje hogyan lehetne megnövelni? 20-30 méterre?
Ez megfelelő a célra? vagy ez nem is olyan értékű? amúgy hova is forrasszam?
Próbának jó lesz, hogy hova tedd, azt nem tudom, mert nem ismerem a kapcsolásod, de a tápfesz ágba kellene, sorosan.
ez az a kapcsolás. Tehát tegyem a + táp közé sorosan?
Igen, minél közelebb a rezgőkörhöz. De használj még egy 100µF-100nF párost is, ahogyan az én linkem mutatja
Szerintetek működőképes elgondolás lenne az, ha egy webkamerát kötök a video bemenetre úgy, hogy a két szélső csatlakozót 5V-ra kötöm, a két középsőt pedig a bemenetre, az árnyékolást pedig sehova?
![]()
És hogy lehetne ezt a módszert működőképessé varázsolni? Egyébként erre az adóra gondoltam:Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |