Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   73 / 73
(#) Gafly válasza SKY hozzászólására (») Júl 23, 2025 /

Wifi ellen első körben ingyenes wifi monitor (amúgy is ajánlott)...
IR esetében meg kell nézni a mobilt, hogy látja-e a távirnyát (szokásos butaság, hogy ha nem villog akkor cserélj elemet a TV távirányítóba). Merthogy nem mindegyik látja...
Ha a lány WC-ben van egy friss lyuk, azon érdemes elgondolkodni...
(#) lazsi válasza Gafly hozzászólására (») Júl 23, 2025 / 1

Idézet:
„Ha a lány WC-ben van egy friss lyuk, azon érdemes elgondolkodni...”

Láda-gyár? Ott a női öltözőben volt...
(#) SKY válasza Gafly hozzászólására (») Júl 24, 2025 /

Melyik alkalmazást használod? (Melyik a legrészletesebb minimális reklámmal és kémkedés nélkül?)
(#) proba válasza SKY hozzászólására (») Júl 25, 2025 / 1

Kiteszed mindenhova a Kamerával megfigyelt terület táblát, azt minden a helyére kerül. ( ha reklamál a főnök, akkor vagy nagyon pofátlan, vagy tényleg nincs kamera.) Amúgy ha utólag bevezetékezett valamit, az úgyis látszik. ( minimum áram úgyis kell a kamerának.) Ha nem volt nagy felújítás, olyan könnyen nem elrejthetőek a nyomok. Annyira durva titkosszolgálati eszközöket meg csak nem alkalmaz talán.Esetlegesen elemeket cserélget, de az úgyis kibukik előbb utóbb.
(#) Gafly válasza SKY hozzászólására (») Júl 25, 2025 /

Én csak a WiFiman 1.14.3-at.
(#) Zsolt 73 válasza proba hozzászólására (») Júl 25, 2025 /

Ha gondod van a főnököddel bármikor felmondhatsz . Szerinted kinek vannak jobb esélyei a cégnél, neked vagy a főnöködnek ?
(#) proba válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Júl 25, 2025 /

Megfigyelés ügyileg nekem. Mi telepítettük a kamerákat, csak azt nézi amit mi engedünk neki. ( egy darabig persze)
(#) teddysnow válasza SKY hozzászólására (») Júl 29, 2025 /

Szia,
tegnap kipróbáltam, egy zsebrádiót, olyan 30 centiről már berregtetett a kamera. Nagypapa zsebrádiója, Kossuth mellé hangolva, végig kell vele tapizni a helyiséget.
(#) Andralin hozzászólása Sze, 19:13 /

D-Link DCS-2230 kiváltása

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek megfelelő biztonsági kamera kiválasztásához, amivel ki tudok váltani egy régi, meghibásodott D-Link DCS-2230 típusú kamerát?

Az alábbi funkciók fontosak, amik megvoltak a DCS-2230-ban is:

- Wifi képes legyen
- RTSP stream elérési lehetőség az élő kép távoli megfigyelésére
- Van DI digitális kontakt bemenete, a kontakt zárásával (vagy nyitásával) indítható az élő kép rögzítése a behelyezett SD kártyára
- A rögzítés befejezése után (DI alaphelyzetbe állása után) az SD kártyára rögzített videó fájlt automatikusan feltölti egy megadott FTP szerverre

Létezik még manapság ilyen kamera, ami ezeket mind tudja? Sajnos ezt a típust már nem forgalmazzák. Milyen típust ajánlanátok helyette?
(#) tki válasza Andralin hozzászólására (») Sze, 20:11 / 1

Ajánlottam volna ezt a kamerát: https://ip-kamera.arukereso.hu/hikvision/hwc-c220-d-w-2-8mm-p423595...leiras, jó pár éve használom, de látom, nemrég szűnt meg a forgalmazása... Az ára is sokkal kevesebb volt.

Már egy ideje nagyon fejlettek a kamerák, a jobbakban eseményeket lehet lehet definiálni és műveleteket végeztetni azok bekövetkezte esetén, amik közt az FTP-feltöltés is mindig ott szokott lenni. Inkább fizikai csatlakozással (szabotázs stb.) ellátottat lehet nehezebb találni az ilyen egyszerűbb daraboknál. Az enyémen van, csak nem használom. 2,4 GHz Wifi, RTSP stb. Ezek a kifejezetten lapos kamerák csempekamera néven futnak.

A HikVision mellett a Dahua, amiben még bízom - elég jók, naponta használok többet is belőlük különböző helyszíneken, bár komolyabbakat (kültéri dómok). Persze egyik sincs meg apróbb zöldségek nélkül a szoftverben.
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:15
(#) Andralin válasza tki hozzászólására (») Csü, 7:02 /

Köszönöm a tippet azért! De szomorú, hogy ezt a típust, amit írtál, már nem lehet kapni! Nekem pont jó lett volna, ahogy nézegettem a tudását.

Esetleg egy másik típussal tudnál nekem segíteni, ami még kapható és tudja a nekem szükséges dolgokat?
(#) bbb válasza Andralin hozzászólására (») Csü, 8:18 /

A riasztó bemenetet használod egyáltalán? Csak így sebtiben végigfutottam az ipkameradiszkont kínálatán és nagyon nem találtam olyat, amin lenne. A többi dolog teljesen alap, akármelyik tudja. Ezen kívül a behatolásérzékelést az automatikus triggereik tudják biztosítani (pl. mozgásra, emberre, állatra, ...), ekkor indítják a felvételt és tolják FTP-re akár.
(#) Andralin válasza bbb hozzászólására (») Csü, 8:26 /

Igen, a riasztóbemenet nagyon fontos lenne.
A lakásriasztómmal van összekötve, onnan kapja a kontaktot, ha az riasztást érzékel, akkor indítja a felvétel rögzítését. Továbbra is szeretném megtartani ezt a megoldást.
(#) tki válasza Andralin hozzászólására (») Csü, 9:09 / 1

Próbáld ki ezt és hasonló szövegeket a Google-ben - lesz találat bőven 100 eFt alatt is, de még mindig drágán:

"kamera" "1 x Riasztás bemenet" site:arukereso.hu
(#) bbb válasza tki hozzászólására (») Csü, 10:59 / 1

Ha még a "wi-fi" keresőszót is hozzáírja, akkor leszűkül a lehetőség kettőre...

Én lehet, hogy inkább átpártolnék egy rögzítő beszerzésére és utána már akármilyen kamerát lehet nézegetni. A riasztóbemenet nagyon leszűkíti a lehetőségeket, míg egy NVR-rel vidáman meg lehet oldani ezt az igényt.
(#) niedziela válasza Andralin hozzászólására (») Csü, 13:26 /

Az alin vehető legegyszerübb kamera is tud wifi-t, mozgásra, vagy akár egész nap, avagy megadott idősávokban rögzit SD-re, FTP-re, vagy akár PC-re. Az is kiválasztható haogy mindenre, vagy csak emberre riasszon.
Élőkép bármikor nézhető ha van internet akár timbuktuból is telefonon, vagy ha van VPN akkor PC-n is. Risztársa még sms-t is küld ha igényled.
Többségében még oda-vissza hang is van, éjjel lát...stb

Idézet:
„DI digitális kontakt bemenete”

Nincs, szükségtelen.
(#) lazsi válasza niedziela hozzászólására (») Csü, 17:40 / 3

Idézet:
„Nincs, szükségtelen.”

Neked szükségtelen!
A kérdező megerősítette, hogy minden lebeszélési próbálkozás ellenére: neki KELL!
Szerintem felesleges leírni, hogy mi mindent tud az összes kamera, ha ezt az egyet nem tudja... Ha a reggelihez megfőzi a kávét, de nincs digitális bemenete, amire elindítja a felvételt, az neki nem lesz jó.

Nem tudhatod (ahogyan én sem...), hogy miért fontos ez neki, de az.
És hiába ajánlasz neki ezer nem-megfelelőt, azzal nem segíted...
A hozzászólás módosítva: Csü, 17:40
(#) niedziela válasza lazsi hozzászólására (») Pé, 5:41 /

Idézet:
„A lakásriasztómmal van összekötve, onnan kapja a kontaktot, ha az riasztást érzékel”

Kamerák maguktól is működnek, kis logikával megtervezett rendszerben a kamerák előbb indulnak mint a lakásriasztó.

Idézet:
„Neked szükségtelen!”

Még egy szükségtelen dolog van számomra, harmadik féllel vitatkozni

Kérdezőnek további jó keresgélést.
(#) Andralin válasza bbb hozzászólására (») Pé, 7:42 /

bbb, tki, köszönöm a keresési tippeket!

A wi-fi keresőszót is hozzáírva gyakorlatilag csak egy típust talált: Hikvision DS-2CD2543G2-IWS

De ez úgy néz ki, hogy megfelel mindenben, van riasztás bemenete is, tud FTP-re is feltölteni, ez jó lesz nekem, ilyet kerestem!
(#) Andralin válasza lazsi hozzászólására (») Pé, 7:52 /

Köszönöm a támogatást, tényleg fontos számomra a bemenet a kamerán.
(#) Andralin válasza niedziela hozzászólására (») Pé, 7:57 /

Idézet:
„Nincs, szükségtelen.”

Tudom, hogy a kamera is képes lenne mozgást detektálni, és az alapján végrehajtani a megadott feladatokat. De nálam a kamera része volt a riasztó rendszernek. A riasztó a "master", ő dönti el, hogy a profi, hagyományos mozgásérzekelők jele alapján és a beélesítés helyzete alapján mikor kell riasztani, ő naplózza az eseményeket és küld SMS-t is, ha szükséges. Ráadásul a ki- és beélesítés különböző forrásokból is jöhet.

Ha nem tudnék bemenetet használni a kamerán:
- A kamera saját életet élne, nem lenne összeszinkronizálva a mozgás detektálás a riasztó rendszerrel, amit nem akarok.
- Tudom van SMS képes kamera is, de csak azért vegyek egy plusz SIM kártyát és fizetgessem a plusz díjakat utána?
- Bemenet hiányában honnan tudja a kamera, mikor van a riasztó beélesítve és mikor kell aktiválni a riasztást, felvételt rögzíteni az SD kártyára és feltölteni az FTP szerverre? Vagy amikor otthon vagyok, minden mozgásomat rögzítse és töltögesse fel és behatolás esetén majd kézzel kiválogatom, melyik felvételek a lényegesek? Köszi, de nem. Csak behatolás esetén akarok rögzítést.

Szóval mindenképp fontos a riasztó bemenet, elég egyértelműen.
(#) uniman válasza Andralin hozzászólására (») Pé, 8:27 /

A kamerának nem inkább "Alarm" kimenet kellene? Ahogy az infra mozgárérzékelőknek is az van csak. A riasztóközpont meg eldönti, hogy mit reagáljon rá.
Az én analóg kameráimon is csak az van (igaz ezek wifi mentesek, csak analóg videokimettel).
(#) Andralin válasza uniman hozzászólására (») Pé, 9:53 /

Nálam nem, mert a kamera mozgásérzékelő funckióját nem használom, nincs rá szükségem. A kamerát csak kép rögzítésére használom, másra nem.
Hogy mikor történt behatolás, azt a riasztóközpont dönti el. Ő a master. És a központ küldi a jelet a kamerának, ha riasztás van, hogy most rögzítsd a videót és töltsd fel FTP szerverre. Ezt csak bemenettel lehet megcsinálni.
(#) bbb válasza Andralin hozzászólására (») Pé, 10:23 / 1

Azért írtam, hogy egy NVR-ben is elgondolkozhatnál, mert ahogy körülnéztem és ahogy te is tapasztaltad, mindössze egy típus volt 100000Ft alatt, holott sima wifis kamerákból akkora a választék, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.
Rögzítőből könnyebb találni olyat, amin van riasztási bemenet (például: nvr301) és nem is drágák. Így a kamera a rögzítővel van összekötve, s a rögzítő, ami riasztáskor megcsinálja neked a feltöltést. De persze azt is tudja, hogy saját HDD-re akkor ment, amikor riasztás van. Cserébe amikor a kamerát cserélni szeretnéd, akkor nem kell ilyen keresési hadműveletbe fognod, hanem kinézed az első szimpatikus példányt ehhez képest harmad- negyedáron.
Meg persze az is működő megoldás ám, hogy a rögzítőt, mint plusz egy riasztási bemenetet használod a riasztórendszeren, azaz hagyod, hogy az érzékeljen és mikor valami gond van, akkor a "kamerarendszer zóna" küldi a riasztást.
(#) niedziela válasza Andralin hozzászólására (») Pé, 11:56 / 1

Ha ennyire ragaszkodsz folyamathoz, akkor beállítod a kamerát folyamatos felvételre, a riasztóközpont kimenetével reset-ben tartod a kamerát amig nem élesitesz.
Külön sim nem kell a kamerába, max nem sms-t hanem emailt kapsz értesítésnek.
Vagy fizikailag összedrótozod a központot és a kamerát, vagy akár az is megoldható wifin-n is.
(#) tki válasza niedziela hozzászólására (») Pé, 13:56 / 1

Ami engem illet, nem tudom, mi lehet a reset-ben tartás, mindenesetre a kamerák bootolása lassú szokott lenni.

De van még lehetőség: a kamerák web-es parancsait jó esetben egy harmadik eszközzel is ki lehet adni, pl. egy ESP32-es project keretében, bár nem a wifi a lényeg. Ezek sokszor külön dokumentáltak, de a kamera weboldaláról is le lehet lesni a módját. ONVIF-fel természetesen működne, de azt a kommunikációt nehezebb megvalósítani. "Basic authentication"-t beállítva és HTTPS-t használva elég biztonságos marad; egy egysoros paranccsal el lehet indítani a felvételt és egy másikkal leállítani.
A hozzászólás módosítva: Pé, 13:57
(#) Andralin válasza tki hozzászólására (») Pé, 20:07 / 2

Nagyon köszönöm a tippeket és tanácsokat mindhármótoknak!

Való igaz, hogy lehetne többféle alternatív megoldással kiváltani a riasztás bemenetet a kamerán. De az én rendszerem így működött már tizen-jópár éve, nem szeretném most fejlesztgetni a kamera részét, újragondolni, átalakítani, egyszerűen csak cserélni szeretném a kamerát egy olyanra, ami minden fontos dolgot tud, amit a régi is tudott.

De a segítégetekkel megtaláltam ezt a DS-2CD2543G2-IWS típust és találtam hozzá egy olcsóbb, 61 ezres beszerzési forrást is. Ezzel most megelégszek. Ha egyszer ez is elromlik majd és ha akkor már nem lehet ilyen bemenetes kamerát venni helyette, akkor rá fogok kényszerülni valamelyik alternatív megoldásra. De most egyenlőre ezt az új típust fogom használni.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!
Következő: »»   73 / 73
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem