Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu

Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   176 / 176
(#) PetAd válasza HESTORE hozzászólására (») Aug 28, 2025 /

Tökéletes, köszönöm!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szept 17, 2025 /

Érdeklődés

Afelől érdeklődnék, hogy kaphatóak-e az alábbi kondenzátorok?
• 2200µf ‑ 16v ‑ 1db
• 3300µf ‑ 25v ‑ 1db
• 4.7µf ‑ 50v ‑ 3db
• 100µf ‑ 35v ‑ 1db
• 10µf ‑ 160v ‑ 1db
• 220µf ‑ 50v ‑ 1db
• 100µf ‑ 16v ‑ 1db
• 10µf ‑ 25v ‑ 2db
• 47µf ‑ 16v ‑ 1db
• 1000µf ‑ 16v ‑ 2db
• 220µf ‑ 16v ‑ 3db
• 2.2µf ‑ 50v ‑ 2db
• 1µf ‑ 160v ‑ 1db
• 1µf ‑ 50v ‑ 1db
• 470µf ‑ 16v ‑ 1db
• 22µf ‑ 16v ‑ 1db
• 22µf ‑ 160v ‑ 1db
Szürkeárnyalatos képcsöves monitort kondenzátoroznék újra.
Ha valamelyikből nincsen, akkor mi a legközelebbi érték és/vagy feszültségtűrés, amit gond nélkül beépíthetnék?
Előre is köszönöm.
(#) Gafly válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 17, 2025 / 2

Itt lehet válogatni.
Feszültségből nem baj, ha nagyobb van (és elfér).
Ránézésre mindegyik eléggé járatos értek.
Van aki a 105 fokos, Low ESR-nél alább nem adja (van ahová tényleg az kell, mellesleg).
Személy szerint én a szisztematikus hibakaresés híve vagyok, nem az ész nélküli kondenzátorcserének.
(#) kaqkk válasza Gafly hozzászólására (») Szept 17, 2025 /

Idézet:
„Személy szerint én a szisztematikus hibakaresés híve vagyok, nem az ész nélküli kondenzátorcserének.”
Me nem értesz hozzá
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Szept 18, 2025 /

Az egyik kondenzátor ki is van nyílva (szerencsére csak egy), így inkább nem kockáztatnék, nehogy valamelyik olyan is problémát okozzon a jövőben, amit a te elved alapján esetleg nem cserélnék.
Csak ~24db kondenzátort kell kicserélni, jó hétvégi program lesz ezzel vacakolni.
(#) Suba53 hozzászólása Hé, 13:02 / 1

Trafók műszaki rajzai

Kedves HESTORE!

Nyák trafót keresek, és nézegetném a trafók adatlapjait, műszaki rajzait, lábkiosztását, de a legtöbb helyen adatlap helyett csak az "Általános biztonsági irányelvek és használati útmutató" nevű PDF file van feltöltve, ami a felhasználó számára semmiféle hasznos információt nem tartalmaz.
Hiányolom a gyári adatlapokat, méretekkel, lábkiosztással, méretezett műszaki rajzokkal.
A leírás részben szereplő pár adatból nem lehet tervezni, nyákot rajzolni.

Legyetek szívesek visszarakni a gyári adatlapokat, mert így használhatatlan a leírás.

Köszönöm.
(#) Gafly válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 17:28 / 1

Szerintem soha nem is volt, minden alkatrészről gyári adatlap.
(#) Suba53 válasza Gafly hozzászólására (») Hé, 19:43 /

Akkor itt az ideje, hogy pótolják. Egy műszaki terméket úgy árulni, hogy a felhasználáshoz szükséges adatokat nem publikálják, több mint hanyagság. Ez nem a gyáli piac, ahol a seftes kirakja egy pokrócra amije van, aztán válogass. Nem kell hogy a HESTORE rakja be a megfelelő PDF adatlapot. Elég ha ad egy korrekt működő linket, amin konkrétan annak a terméknek az adatlapja, korrekt rajzai megtalálhatóak. Mert remélem ők azért tudják, kitől mit vettek.

Ezt minden gyártó készségesen átadja a nagykereskedőnek, mert tudják, hogy egy terméket akkor vesznek szívesen a szakemberek, ha megvan róla minden adat.
Ezt valahogy kezdik elfelejteni a kereskedők, de hogy miért az rejtély.

Pláne hogy nem is mindig tudjuk ki a konkrét gyártó, akinél keresgélni lehetne. "VARIOUS" ez vicc.

Például, tervezz ehhez nyákot.
Semmi rajz, nincs mihez hozzárendelni a méreteket. Ez így teljesen használhatatlan.
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:51
(#) tki válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 19:52 /

Biztosan nem a bosszúság miatt írtad, hogy "a legtöbb helyen"? Én csak ritkán találkozom itt hiányzó típusjellel-típusszámmal, többnyire az adatlap is ott van. Persze lehet, hogy nehéz megbecsülni, arányaiban milyen gyakran nincs meg.
(#) klausz18 válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 19:55 /

Idézet:
„Akkor itt az ideje, hogy pótolják.”

Gondolom mivel most szóltál, ezért pótolni fogják majd. Volt már hasonló adatlap kérés itt, nincs ebben semmi ördögi, vagy egyedi. Majd felteszik és jelzik valószínűleg.
(#) Suba53 válasza klausz18 hozzászólására (») Hé, 20:04 /

Persze, lehet magyarázkodni, meg kifogásokat keresni, de egy évtizedek óta a piacon lévő kereskedőnél ez azért egy elvárható minimum lenne.
Konkrétan egy ilyen trafót kerestem, gyorsan kellett volna terveznem egy nyákot, megtaláltam, aztán látom amit nem látok.
Megrendeltem egy hasonlót a LOMEX-nél. De azért na. Melyik az a kereskedő, aki a konkurenciának kedvez a hanyagságával?
(#) Suba53 válasza tki hozzászólására (») Hé, 20:07 /

Ha megnézed akkor nagyon sok helyen az adatlapok helyén egy semmitmondó "Általános biztonsági irányelvek és használati útmutató". Című pdf doksi van. Ami egy nagy semmi, adatok helyett. Ezt gondolom kötelező kirakni, de nem az adatok helyett.
(#) tki válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 20:12 /

Nem tudom, hány helyen - akkor legyen sok. De szerintem ha nem akarnának foglalkozni a termékeikkel, nem lenne külön táblázatba kézzel kimásolva-hozzáadva huszonhét különféle jellemzője a terméknek. Az adatlap meg lemaradt, de ki dolgozik tökéletesen?

Megjegyzem, az M és a P méret adja meg a lábak sorainak egymástól való távolságát, ill. a lábak közti távolságot, vagyis nagyjából el lehet képzelni a trafó kinézetét lábastól (és fazekastól).

Egy másik trafó rajza alapján meg még jobban: https://www.hestore.hu/prod_10025848.html Remélem, segít.
A hozzászólás módosítva: Hé, 20:14
(#) kistee válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 20:19 /

EI38/13,6 trafó

Itt van egy rajz is, ami segíthet.
(#) Suba53 válasza tki hozzászólására (») Hé, 20:23 /

Félreértesz. Több mint negyven éve foglalkozok áramkör tervezéssel. Tudom, hogy mit hol tudok megnézni, de nem az a dolgom, hogy egy kereskedő által lehagyott információ után kutassak.
Megveszem másutt, ahol az ilyesmire nagyobb figyelmet fordítanak, és kész.
Csak azért írtam be a HESTORE rovatba, hogy a kereskedő vegye észre, hogy van akit bosszant a hanyagsága. Ez ugyan egy hobbi fórum, de a kereskedő elvileg professzionális kiszolgálásra szeretne berendezkedni, és abba ez nem fér bele.
(#) Suba53 válasza kistee hozzászólására (») Hé, 20:24 /

Kösz, már túl vagyok rajta. Egy Makrai lesz belerakva, ami mellett érdekes módon korrekt rajzok voltak.
(#) Ódenka válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 21:13 /

Ők megadják a vasméretet, típust, terhelhetőséget is. Gyakran használtam őket magam is.
Következő: »»   176 / 176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem